AfterDawn: IT-alan uutiset

Elokuva-alan etujärjestö nimesi viisi pahinta piraattisivustoa

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 2.4.2012 14:41 Kommentteja (17)

Elokuva-alan etujärjestö nimesi viisi pahinta piraattisivustoa Hollywoodin elokuvateollisuutta edustava etujärjestö MPAA jatkaa niin kutsuttujen cyberlocker-sivustojen vastaista taistelua. MPAA:lla oli iso rooli MegaUpload-palvelun ylläpitäjien ja omistajan pidätyksiin johtaneessa tutkinnassa ja järjestö jatkaa työtään muiden vastaavien palveluiden lopettamiseksi.
Paramount Pictures -yhtiön edustaja kertoi yhtiön näkökulmista nykyiseen piratismitilanteeseen tekijänoikeuksiin keskittyvässä konferenssissa, kertoo CNET-sivusto. Yhtiössä ollaan huolissaan "laittomien" tiedostopalveluiden edelleen saamista liikennemääristä, jotka yhtiön laskelmien mukaan yltävät pelkästään viiden suurimman sivuston osalta jopa 41 miljardiin sivunäyttöön vuodessa.

Paramount Pictures oli luonut tapahtumaa varten infografiikan, jossa listataan yhtiön mielestä pahimmat piratismia edistävät sivustot. MegaUpload oli aiemmin selvästi suurin tiedostopalvelu, mutta Paramount Picturesin kuvassa MegaUploadin logo oli jo merkattu voitetuksi. Kuvan perusteella voisi päätellä, että jäljelle jäävät Wupload, Depositfiles, Fileserve, MediaFire ja PutLocker ovat seuraavana järjestön kohdelistalla.Vaikka sisällöntuottajien etujärjestöt musiikki- ja elokuva-alalta pitävät tiedostopalveluiden ainoana päämääränä taloudellista hyötymistä käyttäjien palveluun lataamasta piraattisisällöstä, palveluiden ylläpitäjät kiistävät syytökset. Esimerkiksi MediaFire-palveluun perustajiin kuuluva henkilö kiistää CNET-sivustolle lähettämässään kirjeessä ainoan tarkoituksen olevan laittomat lataukset. MediaFire kuitenkin tekee pesäeroa Paramount Picturesin listan muihin palveluihin, jotka tarjoavat parempia latausnopeuksia ja laajempia palveluita maksua vastaan. Kirjeen mukaan sivuston maksulliset ominaisuudet on tarkoitettu vain yrityskäyttäjille. Sivusto myös vakuuttaa toimivansa DMCA-lain hengen mukaisesti tarjoamalla oikeudenhaltijoille kattavat työkalut laittoman sisällön poistamiseen.

Media-alan mukaan monien isojen tiedostopalveluita kuitenkin pyörittävät ammattirikolliset, joiden toiminnasta piratismi on vain pieni osa.

MPAA:n ja RIAA:n kiinnostus tiedostopalveluita kohtaan on saanut monet palvelut rajoittamaan ominaisuuksiaan ja esimerkiksi estämään amerikkalaisten käyttäjien pääsyn palveluun kokonaan.

Edellinen Seuraava  

17 kommenttia

12.4.2012 16:07

Jos MPAA saisi päättää, file hosting -sivustot kiellettäisiin kokonaan. No, vastaavaan tilanteeseen pyrkivät hyökkäämällä sivustojen kimppuun yksi toisensa perään.

22.4.2012 18:22

Onko tämä file hosting "waretus" nyt niin iso ongelma verrattuna esim. torrent-saitteihin vai pelkästään helpompi kohde mafioille?

32.4.2012 18:32

Kyllä MAFIAA on tyhmä. Saavat ilmaista mainosta tuotteilleen vaikka nyt tuon väitetyn 41 miljardia kertaa vuodessa. Ja vielä kehtaavat kitistä.

42.4.2012 18:37

Hyvä tapa taistella Mafiaa vastaan on vähentää media hankintojaan ja laittaa rahansa johonkin muuhun. Itse olen jo tuon tehnyt.

53.4.2012 7:33

^ Lumikki:
Ei tuo taktiikka toimi. Ne vain laskee senkin pudotuksen tuloissa piratismin syyksi ja hankkii sillä perusteella vaan entistä tiukempia lakeja.

63.4.2012 12:25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WereCatf:
^ Lumikki:
Ei tuo taktiikka toimi. Ne vain laskee senkin pudotuksen tuloissa piratismin syyksi ja hankkii sillä perusteella vaan entistä tiukempia lakeja.
Tuo taktiikka toimii todella hyvin. Itse lopetin kaiken kulttuurin ostamisen ja lainaamisen Lex Karpelan voimaantulon jälkeen. Tarkoittaa en osta yhtään musiikkia, tv-sarjoja, elokuvia, pelejä, hyötyohjelmia. En vuokraa elokuvia tai tv-sarjoja. En käy elokuvissa. Rahan säästö on ollut merkittävä. Sillä ei ole mitään merkitystä, jos to-mafia laskee boikotin piratismin syyksi ja hankkii kovempia lakeja. To-mafia joka tapauksessa lobbaa kovempia lakeja boikotoi ihmiset tai ei.

Vaikka lait kovenisivatkin minä en tule ostamaan yhtään kulttuuria ja jatkan boikotointia ja käytän sen ison säästynyneen summan rahaa aivan muuhun. Eli summa millä ostan tai vuokraan kultuuria vuodessa on 0 euroa ja se tulee pysymään samana riippumatta siitä kuinka kovia lakeja to-mafia lobbaa. Voin helposti jatkaa boikotointia tarvittaessa vaikka loppu elämäni. Toisaalta netistä saa kaiken ilmaiseksi ja vpn esim. https://www.ipredator.se/ käyttäen tai suorat lataukset esim. http://www.rlslog.net/ palveluita käyttämällä ei voi jäädä kiinni ikinä mitenkään. Mutta jokainen tekee omat valintansa.

Minä säästän paljon rahaa ja to-mafia menettää sen kaiken koska boikotoin. Eli kaikki boikotoijat hyötyvät säästävät rahaa ja se kaikki raha on to-mafialta pois. Toinen ryhmä joka ei osta yhtään kulttuuria ikinä ovat kiinni jääneet piraatit. Suosittelenkin kaikille kiinni jääneille piraateille elinikäistä ostoboikottia kaikelle kultuurille. Toisaalta netistä saa kaiken ilmaiseksi ja vpn esim. https://www.ipredator.se/ käyttäen tai suorat lataukset esim. http://www.rlslog.net/ palveluita käyttämällä ei voi jäädä kiinni ikinä mitenkään. Mutta jokainen tekee omat valintansa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.4.2012 @ 12:26

73.4.2012 15:36

Lainaus:
Ei tuo taktiikka toimi. Ne vain laskee senkin pudotuksen tuloissa piratismin syyksi ja hankkii sillä perusteella vaan entistä tiukempia lakeja.

Ei sillä ole enään minulle mitään väliä mitä se mediateollisuus tekee tai ajattelee, koska en enään osta heiltä lähes mitään tuoteita tai palveluja. Uskoisin että tämän vuoden loppuun mennessä olen päässyt lähes nollille media-Mafian suhteen.

Miksi ostaa huonoja tuotteita ja palveluja, joltain täysin kuluttajalle epäystävälliseltä taholta joka ajatellee vain omia etujaan. Jos yritykset eivät pysty tuottamaan kuluttajalle kunnon tuotteita ja palveluita josta kuluttaja pitää, niin miksi kuluttaja ostaisi niitä?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.4.2012 @ 17:47

83.4.2012 21:55

..ja samaan aikaan suomessa nahkatukka miettii ja roiskii reisillee miten upeaa ranskan 3 sanktion laki onkaan. Kunnes toisaalla hoksaa .. voi, ei ne piraatit onkin siellä minne en näe pää perseessä edelleenkään..

93.4.2012 22:24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bluejack:
..ja samaan aikaan suomessa nahkatukka miettii ja roiskii reisillee miten upeaa ranskan 3 sanktion laki onkaan. Kunnes toisaalla hoksaa .. voi, ei ne piraatit onkin siellä minne en näe pää perseessä edelleenkään..
Vaikka tämä ei uutiseen liitykään, niin Ranskan levymyynti laski 3.9 % ja elokuvien myynti 2.7% vuosina 2010 - 2011 jolloin HADOPI oli voimassa. Piratismin lasku ei siis lisännyt myyntiä, mutta järjestelmän ylläpito taas maksaa maltaita. Tutkimus jättää myös kertomatta, miten liikenteen määrä on laskenut. lähes puolella vähentynyt laiton p2p:n käyttö pitäisi näkyä massiivisena liikenteen määrän pienemisenä - tai muutoksena.

Pelkillä varoituskirjeillä ei taas ole ollut maailmalla mitään vaikutusta piratimismin vähentämisessä. Toisin väittävien tutkimusten ongelma on taas siinä, että suurimmat piratismin lopettaneet henkilöt waroituskirjeen saatuaan eivät waretusta edes harrasta. Jos pelkiltä warettajilta kysyttiin, niin 80% lasku meni lähemmäksi kahta.

edit:
Voisi vielä lisätä, että digitaalisen musiikin myynti nousi, mutta tämä on yleensä aika normaalia, kun myyntipaikat kehittyvät.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.4.2012 @ 09:40

104.4.2012 14:11

No ite poikotoin tuata to-mafiaa vastaan siten, että ostan kiärrätettynä eli käytettynä filkkoja, pelejä ym kulttuuria. Nämäkin rahan siirrot jäävät median mafioilta pois ja kuitenkin uudemmatkin tuotokset tulee katottua ja kuunneltua. Ja usein sen jälkeen uuteen kiartoon. Onkohan kukaan mediakonserneissa laskenut kuinka paljon tälläinen vanhojen kiärrättäminen on heiltä mammonaa viänut?


Tili tuli, tili meni. Näkikö kukaan kumpaakaan tilannetta?

114.4.2012 15:58

Lainaus:
Onkohan kukaan mediakonserneissa laskenut kuinka paljon tälläinen vanhojen kiärrättäminen on heiltä mammonaa viänut?

On se Mafia ajatellut asiaa, siksi uusissa digitaalissa palveluissa usein tuo vanhan kierrätys on estetty kokonaan tai sitä voi tehdä lisämaksua vastaan.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.4.2012 @ 15:59

124.4.2012 20:06

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti yourJoost:
No ite poikotoin tuata to-mafiaa vastaan siten, että ostan kiärrätettynä eli käytettynä filkkoja, pelejä ym kulttuuria. Nämäkin rahan siirrot jäävät median mafioilta pois ja kuitenkin uudemmatkin tuotokset tulee katottua ja kuunneltua. Ja usein sen jälkeen uuteen kiartoon. Onkohan kukaan mediakonserneissa laskenut kuinka paljon tälläinen vanhojen kiärrättäminen on heiltä mammonaa viänut?
Tätähän samaa käytän itsekkin. Divarit on kyllä loistavia paikkoja noihin (ja huuto.net).
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.4.2012 @ 20:09

135.4.2012 14:10

Tulisi kohtuulliset hinnat.
esim video vuokraus sivusto 100e/vuosi,jolla saisi katsoa 50-100 leffaa??


Michael Knight:"ALLRIGHT!!"

145.4.2012 17:06

MPAA fasismin kohteena syyttömät palveluiden tarjoajat joiden käyttäjät ovat vastuussa. SE LUKEE KÄYTTÖEHDOISSAKIN! Joten käyttäjät ovat sitoutuneet palveluntarjoajaa kohtaan, olemaan käyttämättä palvelua mihinkään laittomaan.

DMCA-lakiin sitoutuneet palveluntarjoajat ovat tarjoutuneet poistamaan laittomat sisällöt kun oikeudenomistajat tekevät lain mukaiset vaatimukset.

PAHIN SYY PIRATISMIIN MPAA:n idiotismissa ja DRM-invalidisoiduissa videotallenteissa jotka rikkovat asematkin tietokoneista.

Käyttäjien kannattaa todellakin hankkia toimiva piraattikopio joka toimii ja näkyy ongelmitta...


"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

155.4.2012 18:21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti avthein:


PAHIN SYY PIRATISMIIN MPAA:n idiotismissa ja DRM-invalidisoiduissa videotallenteissa jotka rikkovat asematkin tietokoneista.

Käyttäjien kannattaa todellakin hankkia toimiva piraattikopio joka toimii ja näkyy ongelmitta...
Tämä! Kauankohan menee, kun mediatalotkin huomaavat erilaisten piraattiestojen vaan hankaloittavan ja viarastavan kuluttajan pois ko materiaaleista. Kyllä harmittaa viätävästi elokuvien alussa olevien uhkauksien katselu. Useimmiten niitä ei edes saa 'pikakelattua' veke. Mainittavaa haittaa tua myäs äänitteissä olevat soiton estot piraatti vaaran takia. Ostettu media ei toimikaan omassa soittimessa. Näistäkin syistä en ihmettele waretuksen määriä.

Tili tuli, tili meni. Näkikö kukaan kumpaakaan tilannetta?

166.4.2012 0:41

Kaikki muut noista on tuttuja paitsi PutLocker. Wupload ja MediaFire on olleet hyviä latauksen nopeudessa, Depositfiles ja Fileserve taitavat olla hitaampia, ainakin Depositfiles on hitaimpia lataamisessa rekisteröimättömälle?

176.4.2012 3:08
pekkaeira
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Labratoria:
Kaikki muut noista on tuttuja paitsi PutLocker. Wupload ja MediaFire on olleet hyviä latauksen nopeudessa, Depositfiles ja Fileserve taitavat olla hitaampia, ainakin Depositfiles on hitaimpia lataamisessa rekisteröimättömälle?
ite käytän putlockeria kaiken aikaa. toivottavasti ei mee mihinkään.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto