AfterDawn: IT-alan uutiset

Videolla: Microsoft esittelee IE 10:n

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 15.3.2012 12:45 Kommentteja (6)

Videolla: Microsoft esittelee IE 10:n Microsoft on julkaissut Building Windows 8 -blogissa uuden kirjoituksen, jossa tarkastellaan yksityiskohtaisesti Metro-käyttöliittymälle suunnitellun Internet Explorer 10 -selaimen ominaisuuksia.
Blogin mukaan ihmiset ovat viime vuosina tottuneet siihen, että selaimen käyttöliittymä on mahdollisimman yksinkertainen ja kevyt, jolloin huomio kohdistuu itse sisältöön. IE10:n kohdalla ajatusta kehiteltiin siihen suuntaan, että käyttäjille ei esitetä mitään ylimääräistä. Perustilassa koko näyttöala on omistettu verkkosivuille ja käyttöliittymän komponentit tuodaan näkyville vain silloin, kun niitä tarvitaan. Selaimesta haluttiin tehdä mahdollisimman käyttökelpoinen sekä kosketusnäytöille että hiirille.

Ohjelmistojätti on nostanut useissa yhteyksissä selaimen hyvän HTML5-tuen esiin. Blogissa puhutaan myös yhteensopivuudesta charm-toimintojen kanssa. Niiden avulla käyttäjä voi esimerkiksi tulostaa sisältöjä tai jakaa niitä ystävilleen (esim. sähköpostin avulla).
Jos Windows 8:n Consumer Preview -versiota ei ole tohtinut asentaa tietokoneelleen, tai Metro-toiminnot eivät toimi, niin IE10:n esittelyn voi käydä vilkaisemassa täältä. Käyttöjärjestelmään liittyviä kokemuksia tai näkemyksiä voi esittää Tom's Hardwaren foorumilla.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

115.3.2012 12:55

No eipä tuota hiirellä tarvii edes kuvitella käyttävänsä.. eipä tuossa tainu olla edes tabeja.

Desktop versiota voi käyttää tai sitte pysyttelee ihan vaan siinä firefoxissa, chromessa tai operassa.

215.3.2012 13:18

joo, kiitti mut ei kiitti.

aika huvittavaa ku jokaisessa win8 liityvässä videossa on toi
"Cut the rope", se taitaa olla tuon windows 8 uusin ominaisuus että voi pelata köydenkatkasua =D

"Snap makes it easy to use Windows 8 for more than one thing at a time"
Siis eikö muka ole ollu ennen mahdollista?=D

jeesuskaa ei auta et toi w8 tulee failaa hiirel ja näppiksel.

http://www.youtube.com/watch?v=B4VtNLl6Ca4&feature=related

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.3.2012 @ 13:50

315.3.2012 14:37

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:
joo, kiitti mut ei kiitti.
jeesuskaa ei auta et toi w8 tulee failaa hiirel ja näppiksel.

Eikä siihen että 8 sitten nähdään kohta joka paikassa toimi eli ei :D

415.3.2012 18:07

Jutussa olisi toki voitu mainita että tuossa esitellään IE10:n Metro versiota selaimesta, ja windows 8 sisältää kyllä myös sen perinteisen IE10 työpöytäselaimen joka ei ainakaan tällä hetkellä juurikaan poikkea IE9:stä.

Ja jos alkuperäistä artikkelia viitsi edes vilkaista, niin kyllähän sieltä ne tabitkin löytyy ja kosketusnäytöllä muutaman päivän kokemuksella tuntuu toimivan ihan näppärästi, eli valikkopalkki alareunasta häviää sivua lukiessa, ja kun näytön alareunasta pyyhkäisee kevyesti ylöspäin tulee palkki sekä näytön yläreunaan tabi-valikko näkyviin. Selatuilla sivuilla eteen ja taakse siirtyminen onnistuu sivua vasemmalle tai oikealle pyyhkäisemällä. useasti käytetyt sivut voi kiinnittää metro-valikkoon omiksi pikakuvakkeiksi.

Kaikkea ei kannata aina tyrmätä kokeilematta.

515.3.2012 18:52

Perhana: tottahan toki tuon on kosketusnäytöille mahtava!
MUTTA itse puhuin hiirellä ja näppiksellä käyttämisestä
joka puolestaan on erittäin inhottavaa..

PS. olen kokeillut

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.3.2012 @ 18:52

615.3.2012 19:36

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:
Perhana: tottahan toki tuon on kosketusnäytöille mahtava!
MUTTA itse puhuin hiirellä ja näppiksellä käyttämisestä
joka puolestaan on erittäin inhottavaa..

PS. olen kokeillut
Hiirellä ja näppiksellä voi toki käyttää sitä perinteistä työpöytäversiota selaimesta, kyllä sekin sieltä windows 8:sta löytyy, tuon metroversion ideana kai on lähinnä se että voi metro-valikosta klikata suoraan esimerkiksi afterdawnin sivulle lukaisemaan mitä uutta hörhöt on tänne kirjoitelleet.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto