AfterDawn: IT-alan uutiset

Verkkokaupan arvo Suomessa jo yli 10 miljardia euroa

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 29.2.2012 15:44 Kommentteja (8)

Verkkokaupan arvo Suomessa jo yli 10 miljardia euroa Suomalaiset käyttävät Kaupan liiton teettämän tutkimuksen mukaan yhä enemmän rahaa verkko-ostoksiin. Tutkimuksen mukaan verkkokaupan arvo kasvoi viime vuonna edellisvuodesta 10 prosenttia yli 10 miljardiin euroon.
Eniten rahaa käytettiin matkailuun ja liikenteeseen liittyviin palveluihin. Matkapalveluiden osuus oli 3,6 miljardia euroa eli noin kolmannes. Kovimmassa nosteessa oli elintarvikkeiden verkko-ostaminen, jonka arvo kohosi vuodessa 80 prosentilla.

Kaupankäynti verkossa mahdollistaa ostosten teon ulkomaisissa kaupoissa. TNS Gallupilla teetetyn tutkimuksen mukaan ulkomaisen verkkokaupan osuus kasvoi 13 prosenttiin ja kasvu oli nopeampaa kuin kotimaisissa palveluissa.

Tutkimuksen tiedot perustuvat verkkokauppatilastoon, jonka TNS Gallup teki 9.300 kuluttajahaastattelun perusteella.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

129.2.2012 16:08

Omankin kokemuksen mukaan aina vain suurempi osa euroista sataa ulkomaisten kauppojen laariin. Suomalaisten yritysten ja Suomen hallituksen pitäisi kyllä tosissaan tehdä jotain Suomen kilpailukyvyn parantamiselle. Joku vetää välistä ja paljon, jos jo muutaman satasen kuluttajaelektroniikkalaitteissa on suomessa kymmeniä euroja lisähintaa. Ei siinä tee paljoa mieli suosia suomalaista.

Tarkistinpa tossa yhden Sigman linssin hinnan, jollaisen tilasin Saksasta viime kesänä. Geizhals.at/de:n kalleinkin hinta oli 23 euroa halvempi kuin hintaseuranta.fi:n halvin suomalainen hinta (virosta ja ruotsista käsin toimivat kaupat jätin pois vertailusta). Halvimmissa hinnoissa oli eroa 75 euroa saksan hyväksi. Halvin kauppa ei tietysti aina ole se paras, mutta tämä vertailu antaa vähän osviittaa Suomen kehnosta kilpailukyvystä.

229.2.2012 16:40

Eihän tuo mikään ihme ole että verkkokauppa menestyy. Paremmat valikoimat, halvempi hinta ja tuotteet tulee koti-ovelle asti. Vielä kun Itellan ryöstöhinnat saataisiin alas niin sitten oltaisiin asian ytimessä. Suurta kummastusta herättää, että paketti voi tulla jenkeistä halvemmalla kuin naapurikunnasta.


Tietokone + Chord Hugo + Grado RS1i = heaven

31.3.2012 0:47

Tuo on totta eli monta kertaa saa halvemmalla asian ulkomailta kuin Suomesta. Eikä tässä puhuta mistään pienistä hinta-eroista.

41.3.2012 17:41

Ei saa olla kateelinen jos joku tienaa enemän

Mut joo kun Itellla ei ole kunnon kilpailua

Niin voivat sanoo et 100€ per paketti jos haluu

Oneksi ite voin käydä liikeestä hakemassa

Tosin liikestä hakemisessa on yksi ongelma tuoteen palautus

Kun posti paketilla on automaatisesti 14-päivän palutus oikeus vaikka tulis naapuri taloon

En valita huvikseen mut esim hiiriä ei voi kokeilla kuin kotona

Avaudun koksa oli tuskan takana palauttaa myymälästä ostettu Logitech G700 hiiri

Verkkokauppa sanoo että ehjälla liikkeestä ostotulla ei ole palautus oikeutta

Pitkällisen käden väänön jälkeen sain palutettu hiiren


51.3.2012 18:00

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teme565:
Omankin kokemuksen mukaan aina vain suurempi osa euroista sataa ulkomaisten kauppojen laariin. Suomalaisten yritysten ja Suomen hallituksen pitäisi kyllä tosissaan tehdä jotain Suomen kilpailukyvyn parantamiselle. Joku vetää välistä ja paljon, jos jo muutaman satasen kuluttajaelektroniikkalaitteissa on suomessa kymmeniä euroja lisähintaa. Ei siinä tee paljoa mieli suosia suomalaista.

Tarkistinpa tossa yhden Sigman linssin hinnan, jollaisen tilasin Saksasta viime kesänä. Geizhals.at/de:n kalleinkin hinta oli 23 euroa halvempi kuin hintaseuranta.fi:n halvin suomalainen hinta (virosta ja ruotsista käsin toimivat kaupat jätin pois vertailusta). Halvimmissa hinnoissa oli eroa 75 euroa saksan hyväksi. Halvin kauppa ei tietysti aina ole se paras, mutta tämä vertailu antaa vähän osviittaa Suomen kehnosta kilpailukyvystä.
Jotain vialla, jos Englannista sain kromatun rättipatterin 500x1200mm kaarevilla puolilla kotiovelle asti 130 eurolla ja samanlainen maksaa Starckilla täällä 540 euroa. Meinaan että on kotimaisella rautakaupalla katteet kunnossa. Tietokoneen komponenteissa ero voi olla myös iso, mutta ei sentään noin järkyttävä. Niitä olen siis myös kotimaasta tilannut, mutta hirrrveän paljon on rahaa valunut ulkomaille.

Ronskisti vaan...

Asus P8P67 Pro Rev 3 <> i7 2600K 4,5GHz <> Vertex3 240/SATA3 <> WD CB 1T 7200/SATA3 <> Zotac GTX 580 Amp! <> 4x4GB G.Skill Ripjaws DDR3 1600 CL9 <> Antec Twelve Hundred <> Antec Kühler H2O 920 <> Antec CP-1000 <> Optiarc DVD <> Dell UltraSharp U2711 2560x1440
PCMark7 5999 <> 3DMark Vantage P28929 <> 3DMark 11 P7525 <> 3DMark06 31955

65.3.2012 9:03

Kompataan Jartarin kommenttia.

Käsittämätöntä, että esim. briteistä on tällä hetkellä useissa pienkäyttötavaran tapauksissa halvempaa toimittaa tavara ostajalle kuin kotimaan sisällä.

Puhutaan siis lentopostista vs. muutamien kilometrien siirto.

75.3.2012 15:37

@6
Puhumattakaan näistä kiinankaupoista joista tulee ihan mikä vaan paketti ilman minkäänlaisia postikuluja

85.3.2012 20:54

Suomesta omaan käykkään akku olis maksanut 42e

Ulkomailta lentorahdilla 16e postiluukuun toimitettuna


Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto