AfterDawn: IT-alan uutiset

WSJ: Google haastaa DropBoxin omalla pilvitilalla

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 9.2.2012 20:20 Kommentteja (10)

WSJ: Google haastaa DropBoxin omalla pilvitilalla Google aikoo viimein julkaista pitkään huhutun oman vastauksensa pilvitallennustilaa tarjoaville palveluille kuten Dropboxille ja Microsoftin SkyDrivelle, raportoi Wall Street Journal.
Raportti ei kuitenkaan kerro tarkempia yksityiskohtia Google Drive -nimellä tunnetun palvelun julkaisun ajankohdasta, vaan julkaisu tapahtuu "viikkojen tai kuukausien" päästä.

WSJ:n tietojen perusteella palvelun perusominaisuudet muistuttavat sen kilpailijoita. Käyttäjälle on tarjolla tietty määrä ilmaista tallennustilaa ja enemmän tilaa saa käyttöönsä lisämaksusta. Palvelun hinnoittelupolitiikasta ei ole vielä varmoja tietoja, mutta arvioiden mukaan Google saattaa pyrkiä kasvattamaan markkinaosuutta muita huomattavasti edullisemmalla hinnoittelulla.

Mahdollisen halvemman hinnan lisäksi Googlen pilvitilan etuna tulee olemaan tiukka integraatio nykyisten palveluiden kuten Google Docsin kanssa, mikä tekee siitä suoran kilpailijan Microsoftin SkyDrive-palvelulle. Google tarjoaa pilvessä toimiva toimistosovelluksiaan jo yritysten käyttöön ja Googe Drive olisi seuraava askel, joka mahdollistaa tiedostojen kätevän jakamisen työntekijöiden kesken.

Tägit: Google
Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

19.2.2012 20:26

Näissä pilvihommissa kusee se, että tiedoston uppimiskoko on niin saatanan pieni. SkyDrivessakin muistaakseni 100mb. Mitä vitun järkee?

29.2.2012 20:43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti demolitio:
Näissä pilvihommissa kusee se, että tiedoston uppimiskoko on niin saatanan pieni. SkyDrivessakin muistaakseni 100mb. Mitä vitun järkee?
Missä ihmeen "pilvihommissa" ja mikä ihmeen "uppimiskoko"? Ei Kai dropBox tai skydrive ole mitenkään erityisellä tavalla pilvipalvelu? On täysin mahdollista, että että niitä ajetaan alustalla, joka on "pilvessä" mutta jotenkin tuntuu, että nykyään pasianssiakin ajetaan pilvessä.

Tuohon uppimiskokoon en osaa ottaa kantaa kun en keksi mitä se voisi tarkoittaa mutta ei dropBoxissa ainakaan mitään 100MB rajaa ole. Tälläkin hetkellä menossa "pilveen" 1.5GB tar-tiedosto.

310.2.2012 6:45

DropBoxissa ei ole tidoston kokorajoitusta, kuten SkyDrivessä ja molempien ilmainen tila on onnettoman pieni ja lisätila liian kallista. 1€/TB/vuosi olisi kohtuullinen.
DropBox on kuitenkin niin näppärä, että minun puhelin ja tietokone synkronoituu sinne.

410.2.2012 7:22
Ihmetouhua
Vahvistamaton

Taas tätä. Ihmiset suojaavat verkkojaan palomuureilla jne, mutta sittten työntävät kuitenkin omia tietojaan vapaaehtoisesti "pilveen" ja eivät ole yhtään huolissaan. Mikä tämänpäivän ihmisiä oikeen vaivaa? Kyllä Googlekin ottaa mielellään kaiken mitä saa, luuletteko tosiaan, että tietonne ovat sen jälkeen yksityisiä.
Yritysmaailmassakin perusteena käytetään vai sitä, että on halpaa. Se on se markkinatalous. Pässiä viedään narusta.

510.2.2012 8:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ihmetouhua:
Taas tätä. Ihmiset suojaavat verkkojaan palomuureilla jne, mutta sittten työntävät kuitenkin omia tietojaan vapaaehtoisesti "pilveen" ja eivät ole yhtään huolissaan.

Kyllä moni käyttää esim. BoxCryptoria, joten siitä sitten vaan yrittää selvittää mitä niissä minun henk.koht tiedostoissa on. Sitten on sellaisia tiedostoja joita tarvitsee esim. kotona/koulussa, jotka eivät ole niin salaisia (ohjelmointikyhäelmäni ei ketään kiinnosta, ja jos, niin siitä vaan). Että tätä se on, taas.

Edit. Itse uutiseen, Google Drive on jo vuosia ollut tulossa pian, joten en jaksa innostua ennen kuin se on auennut. Samoin jos tila on alle 5 Gt, niin ei kiinnosta kovasti oikeastaan edes aukeamisen jälkeen.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.2.2012 @ 08:52


610.2.2012 9:08

Lainaus:
Ihmiset suojaavat verkkojaan palomuureilla jne, mutta sittten työntävät kuitenkin omia tietojaan vapaaehtoisesti "pilveen" ja eivät ole yhtään huolissaan.

Tuskin nuokaan palvelut jaksavat murtaa AES-256-salattuja tiedostoja. Eli jos jotain luottamuksellista säilöö tuollaiseen palveluun niin salaus tietenkin tiedostolle.

710.2.2012 10:10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti demolitio:
Näissä pilvihommissa kusee se, että tiedoston uppimiskoko on niin saatanan pieni. SkyDrivessakin muistaakseni 100mb. Mitä vitun järkee?
Voi myös kysyä, että mitä "vitun" järkeä on netin kautta jakaa järjettömän kokoisia tiedostoja, ku niitä kantaa paikasta toiseen nopeammin tällähetkellä. Ellei rapakon toiselle puolelle tarvi lähettää.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.2.2012 @ 10:11

810.2.2012 10:14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ha13:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti demolitio:
Näissä pilvihommissa kusee se, että tiedoston uppimiskoko on niin saatanan pieni. SkyDrivessakin muistaakseni 100mb. Mitä vitun järkee?
Missä ihmeen "pilvihommissa" ja mikä ihmeen "uppimiskoko"? Ei Kai dropBox tai skydrive ole mitenkään erityisellä tavalla pilvipalvelu? On täysin mahdollista, että että niitä ajetaan alustalla, joka on "pilvessä" mutta jotenkin tuntuu, että nykyään pasianssiakin ajetaan pilvessä.
Kyllä ne ihan pilvipalveluita on. Ideana on ettei ole yhtä fyysistä palvelinta, vaan tiedostot on siellä täällä eri servereillä hajautetusti ikään kuin leijuen jossain "pilvessä", jolloin nettiyhteys ei ole pullonkaulana.

910.2.2012 21:31

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti emagdnim:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti demolitio:
Näissä pilvihommissa kusee se, että tiedoston uppimiskoko on niin saatanan pieni. SkyDrivessakin muistaakseni 100mb. Mitä vitun järkee?
Voi myös kysyä, että mitä "vitun" järkeä on netin kautta jakaa järjettömän kokoisia tiedostoja, ku niitä kantaa paikasta toiseen nopeammin tällähetkellä. Ellei rapakon toiselle puolelle tarvi lähettää.
Hei, 100mb on ihan naurettavan pieni. Muutama giga vielä siirtyy vaikka naapuriin nopeammin verkon kautta, kuin tikulle kopioimalla ja juoksuttamalla. Terakoko alkaa olla sellainen, että netin kautta siirtro ei enää kannata. Nämä tiedostokoon rajoitukset ovat yllätys yllätys vähentämään piratismia.

1013.2.2012 8:24

Vieläkun saatais Googlelta kotisivutilaa jossa ftp tuki yms muut herkut

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto