AfterDawn: IT-alan uutiset

Megaupload-pidätetyllä on Suomen passi ja ollut asuinosoite Turussa

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 20.1.2012 14:50 Kommentteja (10)

Megaupload-pidätetyllä on Suomen passi ja ollut asuinosoite Turussa Tänään suomalaisessa mediassa on uutisoitu laajasti suositun Megaupload.com-tiedostonjakopalvelun ratsiasta. Muutamassa uutisessa on ihmetelty Kim Dotcomin uusiseelantilaisen Chrisco-kartanon katolla liehuvaa Suomen lippua.
Kartano on yksi Uuden-Seelannin arvokkaimpia taloja. Aucklandilaisen kartanon arvo kohoaa jopa 30 miljoonaan Uuden-Seelannin dollariin, joten hänellä ei ole ainakaan puutetta pikkurahasta. Kartanon omistajatiedoissa ei ole kuitenkaan virallista linkkiä Dotcomiin (tai millä nimellä häntä sitten haluaa kutsua).

Piratismista ja rahanpesusta syytetyn Kim Dotcomin tausta on poikkeuksellisen värikäs. Hän on saksalainen hakkeri, jonka oikea nimi on Kim Schmitz. Hän on syyllistynyt useisiin rikoksiin, kuten luottokorttihuijauksiin ja kavalluksiin. Hän on saanut noin 100.000 euron sakon Saksan historian yhdestä suurimmasta laittomasta sisäpiirikaupasta. Hän on myös netonnut yli 1,2 miljoonaa euroa osakekurssien manipuloinnilla.

Kyse ei siis mistään mistään puhtaasta pulmusesta.

Kuten uusiseelantilaisen kartanon katolla liehuva Suomen lippu antaa oleettaa, niin Dotcomilla on vahvoja kytköksiä Suomeen. Hänellä epäillään olevan Suomen passi, joka on luovutettu Kim Tim Jim Vestor -nimiselle henkilölle. Halutessaan hän esiintyy Kim Vestorina, Tim Vestorina tai Jim Vestorina. Hongkongilaisissa rekistereissä sukunimi voidaan tavata myös Vestoerina.

Suomessa hän on mitä ilmeisimmin asunut Turussa osoitteessa Paljaspää 6C6, mikä sijaitsee varsin tyypillisellä suomalaisella asuinseudulla kuten Google Mapsista voi tarkistaa.


Näytä suurempi kartta

Tägit: Suomi MegaUpload
Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

120.1.2012 15:07
nmki
Vahvistamaton

Hieno mies!

220.1.2012 15:34

Paras idea vuosiin: Jos muutan ulkomaille asumaan joskus niin vaihdan sukunimeni virallisesti Dotcomiksi.

E: tai miksei vaikka Dotorg

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.1.2012 @ 15:35

2500K / Asus P8Z68-V / MSI TwinFrozr GTX 580 / G.Skill RipJaws 1600 2x4GB / Samsung Spinpoint F3 1Tb / Windows 8 64 bit

320.1.2012 15:55

Jos suomen kansalaisuus pitää paikkansa niin pisti mietityttämään aikooko Kim käyttää sitä hyväksi ja tulla istumaan tuomio ensikertalaisena suomeen 4,5 tähden hotelliin.

420.1.2012 16:19

kane_k, olisi ainakin paremmat oltavat kun megauploadin avulla jaettiin myös laillisia tiedostoja.

520.1.2012 17:12

Että suomessakin asunut. . .

Suomihan tunnetaan korkeana teknologian maana ;)

620.1.2012 19:03

Hieno mies.


720.1.2012 19:41

Tämä mies oli hämärän taustansa vuoksi unelmakohde mafialle. Nyt huutavat varmaan isoon ääneen joka paikassa, että kaikki piraatit ovat tällaisia hämärähemmoja. Niin, vain kaksi asiaa meni pieleen. Piraateilla ei ole tämän täysin laillisen tiedostopalvelun kanssa mitään tekemistä ja toisekseen tämä mies ei ole piraattien kanssa missään tekemisissä.

820.1.2012 21:43

7@ Tuskin se mikään mallikansalainen on, kun janterilla tuommonen 30milj. kämppää... Ei jollain tiedostonjakopalvelulla voi niin paljon netota.


920.1.2012 22:42

30 miljoonaa ja sen ylittävät eivät ole mallikansalaisia?

Hehe... Joo mukavan näköinen talo.

Mutta vakavasti, taitaa ne syyt miksi henkilö haetaan olla jossain muussa kuin tuossa tiedostojakopalvelussa. Ei viranomaiset kyllä maailmanlaajuista metsästystä tee pelkän tiedostojakopalvelun takia. Ei taida edes laki sallia sitä. Ovat kyllä käyttäneet jotain muuta syytä pidätykseen.

Vaikuttaa kuitenkin jotenkin hämärältä hepulta, ainakin näiden uutisten perusteella.

1020.1.2012 23:46

Kerrassaan monipuolinen kaveri.
Selkeetä idolli ainesta.
- Ei aukee ad:n flash-kartta idea näyttää "juttui"

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.1.2012 @ 02:03

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto