AfterDawn: IT-alan uutiset

Mielipide: Älytelevisiot tulevat syrjäyttämään pelikonsolit

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 14.1.2012 13:40 Kommentteja (24)

Mielipide: Älytelevisiot tulevat syrjäyttämään pelikonsolit CES-messut tarjoili jälleen kerran mielenkiintoisia näytteitä siitä mitä elektroniikkavalmistajat aikovat tuoda markkinoille lähitulevaisuudessa. Ehkä mielenkiintoisinta antia ovat olleet televisiovalmistajien uudet mallit, joissa ollaan aidosti revitelty television ominaisuuksia uusille vesille.
Tässä artikkelissa pohditaan millaisille vesille televisiot ovat laitteina purjehtimassa.

Televisiot tietokoneistuvat


Lenovon K91:n ja Samsungin uudet Super OLED -televisiot ovat malliesimerkkejä siitä, että televisioihin on tulossa ihan oikeaa laskentakapasiteettia. Edellä mainituissa telkkareissa on tuplaydinsuoritin ja näyttää vahvasti siltä, että tietokoneistuminen jatkuu tulevaisuudessa entistä tarmokkaammin.

Ei liene mitenkään poissuljettua, että televisioissa nähtäisiin jo lähitulevaisuudessa esimerkiksi Nvidian Tegra 3 -järjestelmämikropiirin tasoisia siruja. Kyseinen alusta kykenee yhtiön omien PR-puheiden mukaan pyörittämään konsolitasoisia pelejä. Ensivaikutelmat ovat olleet varsin lupaavia. Nopea siirtyminen tehokkaisiin piireihin on jopa todennäköistä, sillä Nvidian kilpailija Qualcomm on ehättänyt luvata, että sen uusia neliytimisiä S4-järjestelmäpiirejä tullaan hyödyntämään älytelevisioissa.

Televisiot alkavat muistuttaa enemmän ja enemmän nykyisiä tietokoneita, minkä takia niiden käyttötarkoituksetkin alkavat muistuttaa toisiaan. Samankaltaisuuksista huolimatta televisiot eivät kilpaile ainakaan vielä tietokoneiden kanssa samoista asiakkaista. Viihteen kulutuksessa televisio voi kyllä syödä osuutta tietokoneelta, jonka vastuualueet tulevaisuudessa kiertyvät hyötykäytön ympärille.

Laskentakapasiteetin saatavuus avaa uusia portteja televisiolle, minkä takia sen rooli olohuoneen kuninkaana korostuu entisestään. Samalla jo aiemmin käynnistyneen trendin, jossa olohuone-elektroniikka yhdistyy televisioihin, eteneminen kiihtyy.

Pelikonsoleille käymässä kuten läppäreille


Iso askel olohuone-elektroniikan fuusioitumisessa on Internetin tulo televisioihin. Elisa Viihteen ja Soneran Koti TV:n kaltaisten IPTV-ratkaisuiden tarjoamat videovuokraamot ja televisiolähetysten nauhoitusmahdollisuudet syövät yleistyessään pohjan pois fyysisiltä medioilta, mikä on ollut jo pitkään laho. Olohuoneissa majailleet DVD- ja Blu-ray-soittimet häviävät hiljalleen maisemista.

Kyseiset laitteet ovat joillakin jo korvautuneet toisella olohuoneista tutulla laitteella, eli pelikonsolilla. Mutta miten käy konsoleille tulevaisuudessa?

Kun mietitään tulevaisuuden järjestelmäpiirien näytönohjainratkaisuita, niin varsin nopeasti mielessä kirkastuu visio, jossa pelikonsolit korvautuvat älytelevisioilla. Esimerkkinä todettakoon ARM:n pariinkin kertaan esittelemä Mali-T658, joka lupaa kymmenkertaistaa nykyisten mobiililaitteiden graafisen suorituskyvyn. Sen on kehuttu kykenevän piirtämään yhtä tasokasta grafiikkaa kuin Sonyn PlayStation 3 -pelikonsoli.

Mali-T658:aan perustuvaa kulutuselektroniikkaa tulee markkinoille jo vuonna 2013 eli tehokkaat televisiot ovat aivan nurkan takana. Sony on puhunut julkisesti, että sen PS3-pelikonsoli on ehättänyt vasta elinkaarensa puoleenväliin. Tänä vuonna 6-vuotissynttäreitä juhlivalle konsolille ei olisi siis tulossa seuraajaa vielä muutamaan vuoteen.

Näyttää vahvasti siltä, että televisiot ovat tekemässä pelikonsoleille saman minkä älypuhelimet ja tabletit ovat tehneet (mini)läppäreille.

Yhtiökohtaiset muutokset


En olisi yllättynyt mikäli Sony päättäisi lopettaa PlayStation-konsoleiden saagan PS3:een ja keskittäisi tutkimus- ja kehitystyön televisioihin, joissa yhtiöllä on myös pitkät perinteet. Se voisi myös tukea firman strategiaa kasvattaa markkinaosuutta, jota korealainen Samsung on päässyt nakertamaan. Älytelevisioissa kilpailu on kuitenkin voimakkaampaa kuin pelikonsoleissa tällä hetkellä.

Synkimmät tulevaisuuden kuvat ovat Nintendolla, jonka konsolit eivät pysty tarjoamaan mitään sellaista mikä olisi televisiovalmistajien ulottumattomissa. Jo aiemmin mainitun Lenovo K91:n kaukosäätimissä on esimerkiksi liikeohjaus, jonka varassa Nintendo on elänyt. Wii U:sta on turha odottaa pelastajaa, sillä se ei ole tarpeeksi suuri askel eteenpäin verrattuna Wiihin.

Microsoftin asema on mielenkiintoinen. Yhtiöllä ei ole omaa televisiotuotantoa, eikä sillä ole omaa älytelevisioalustaakaan. Google on sen sijaan ollut ajoissa hereillä omalla Android-pohjaisella Google TV:llä. Ilmeisesti Appleltakin on luvassa oma iOS-pohjainen televisio viimeistään ensi vuonna.

Ohjelmistojätin nykyinen Xbox 360 -konsoli alkaa olla teknisesti vanhentunut, joten uutta laitetta pitäisi saada markkinoille. Microsoft voi vielä valmistaa uuden konsoliversion, mutta sille tuskin tulee enää jatkajaa. Ohjelmistopajalla olisi hyvä harkita olohuonestrategian monipuolistamista, sillä pelkkä konsoli ei riitä enää vuoden 2014 jälkeen. On hyvä olla ajoissa liikkeellä muutoksessa, jälkikäteen läpimurron tekeminen on aina hankalampaa.

Microsoftin tilanteesta tekee mielenkiintoisen suomalaisten kannalta etenkin se, että Nokialla saattaa olla oma rooli tärkeänä laitevalmistajana. On kiinnostavaa nähdä tuleeko Nokia laajentamaan repertuaariaan puhelimista esimerkiksi televisioihin, joissa se on aiemmin ollut mukana (allekirjoittaneellakin on edelleen aktiivikäytössä yhtiön 17-tuumainen kuvaputki).

Mitä mieltä lukijat ovat? Korvautuvatko pelikonsolit tehokkailla älytelevisioilla, vai pysyykö pelien vaatima suorituskyky niin korkeana, ettei televisioihin kannata integroida järeitä piirejä vielä pitkään aikaan? Entä mitä mieltä olette siitä, että Nokia voisi laajentua puhelinten ulkopuolelle?

Edellinen Seuraava  

24 kommenttia

114.1.2012 13:59

Telkkareihin varmasti tulee pelejä, mutta näkisin että suhde jää vastaavaksi kuin läppärin ja pöytäkoneen välillä - tavallinen käyttäjä voi vallan mainiosti pelailla läppärillä, mutta silti himopelaaja ostaa tehokkaan pöytäkoneen satojen eurojen näytönohjaimineen.

Telkkarin vaihtotiheys ei ole riittävä, jotta se riittäisi himopelaajalle, eikä telkkarissa kuitenkaan voi olla riittävän tehokasta laitteistoa. Rajoittavia tekijöitä ovat mm. laitteiston hinta ja tehonkulutus. Moniko on valmis ostamaan 500 W imevän tuulettimella varustetun tuhansia euroja maksavan telkkarin, vaihtaen koko laitteen uuteen parin vuoden välein?

214.1.2012 14:11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tronic2:
Telkkareihin varmasti tulee pelejä, mutta näkisin että suhde jää vastaavaksi kuin läppärin ja pöytäkoneen välillä - tavallinen käyttäjä voi vallan mainiosti pelailla läppärillä, mutta silti himopelaaja ostaa tehokkaan pöytäkoneen satojen eurojen näytönohjaimineen.

Telkkarin vaihtotiheys ei ole riittävä, jotta se riittäisi himopelaajalle, eikä telkkarissa kuitenkaan voi olla riittävän tehokasta laitteistoa. Rajoittavia tekijöitä ovat mm. laitteiston hinta ja tehonkulutus. Moniko on valmis ostamaan 500 W imevän tuulettimella varustetun tuhansia euroja maksavan telkkarin, vaihtaen koko laitteen uuteen parin vuoden välein?

Eihän ole mitään järkeä ostaa kokonaan uutta 1000 maksavaa konetta, jotta saisi parin sadan maksavat uudemmat osat. Jos televisiosta voisi vaihtaa itse osia yksenkertaisesti, niin olisi pienehkö mahdollinen mahdollisuus tappaa konsolit.

314.1.2012 14:33

Voi olla, mutta ei yksi asia aja aina kaikkien tarpeita.

En tiedä onko kaikkien asioiden keskittäminen yhden laitteen sisälle niin hyvä asia. Usein hieman hajanaisempi kokonaisuus on helpompi päivittää ja uusia, eli ei tule niin kalliisi uusia vain osia kokonaisuudesta. Myös se ympäristön räätälöinti on helpompaa, eli haluaako kaikki ihmiset juuri niitä tiettyjä asioita televisioon?

Itselleni TV on vain ISO NÄYTTÖ, eikä mitään muuta.

414.1.2012 15:17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Zakura:
Eihän ole mitään järkeä ostaa kokonaan uutta 1000 maksavaa konetta, jotta saisi parin sadan maksavat uudemmat osat. Jos televisiosta voisi vaihtaa itse osia yksenkertaisesti, niin olisi pienehkö mahdollinen mahdollisuus tappaa konsolit.
Massat ostavat pelikonsolin yleensä tiettyä tarkoitusta varten, eikä heitä ainakaan oman mututuntumani mukaan kiinnosta vaihdella sen komponentteja.

Laitteiden eliniätkin vastaavat mielestäni aikapaljon toisiaan. Televisioita vaihdetaan jo nyt melko usein, hieman yli viiden vuoden välein tai useammin. Uusia konsoleita ei tule markkinoille tuota nopeammin.

Televisioiden hinnatkin ovat romahtaneet aika tavalla viime vuosina, minkä takia monet tv-valmistajat ovat varmasti kiinnostuneita hankkimaan lisäarvoa tuotteilleen katteiden parantamiseksi.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.1.2012 @ 15:17

514.1.2012 15:45

En usko että telkkarit korvaavat pelikoneita. Joskus ~15 vuoden päästä tilanne saattaa olla toinen. Todennäköisesti pelaaminen on silloin siirtynyt kokonaan nettiin. Jo nykyään on palveluita missä tietokone käsittelee vain netin kautta tulevaa kuvaa ja lähettää näppäinkomentoja kun peliä pyörittävä kone on muualla. Isommassa kaavassa tuo ei onnistu vielä mutta kehityksen tullessa tuo voi olla telkkarien seuraava vaihe.


Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

614.1.2012 16:26

Vielä sitten se että jos tv:stä tehtäisiin tehopakkaus pelikäyttöön niin se tarvitsisi kuitenkin jonkinnäköisen standardin että pelintekijät innostuisivat, jos jokaiselle merkille tarvitsisi tehdä omat pelit niiin tuskin yleistyy plus sitten että tuollainen TV ei olisi enää ohut ja silmiä mielliyttävä osa sisustusta vaan pörisevä ja raksuttava möhkäle sohvan edessä

tuskin seuraavaan 10+ vuoteen TV uhkaa pelikonsoleita

714.1.2012 16:54

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti upap:
Vielä sitten se että jos tv:stä tehtäisiin tehopakkaus pelikäyttöön niin se tarvitsisi kuitenkin jonkinnäköisen standardin että pelintekijät innostuisivat, jos jokaiselle merkille tarvitsisi tehdä omat pelit niiin tuskin yleistyy plus sitten että tuollainen TV ei olisi enää ohut ja silmiä mielliyttävä osa sisustusta vaan pörisevä ja raksuttava möhkäle sohvan edessä

tuskin seuraavaan 10+ vuoteen TV uhkaa pelikonsoleita
En usko alustavalikoiman aiheuttavan ongelmaa. Kuten älypuhelimista on nähty, niin on valmistajien oman edun mukaista ryhmittyä samojen alustojen taakse.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.1.2012 @ 16:55

814.1.2012 17:26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mcmopo:
En usko että telkkarit korvaavat pelikoneita. Joskus ~15 vuoden päästä tilanne saattaa olla toinen. Todennäköisesti pelaaminen on silloin siirtynyt kokonaan nettiin. Jo nykyään on palveluita missä tietokone käsittelee vain netin kautta tulevaa kuvaa ja lähettää näppäinkomentoja kun peliä pyörittävä kone on muualla. Isommassa kaavassa tuo ei onnistu vielä mutta kehityksen tullessa tuo voi olla telkkarien seuraava vaihe.
Onlive ja Gaikai on jo telkkareille. :)

914.1.2012 21:23
nallevatti
Vahvistamaton

Enneminkin näkisin niin että TV:n sisältö tulee integroitumaan konsoleiden sisään rautatasolla virittimineen sun muineen. Esimerkiksi näytön kylkiäisenä myytävänä mediakonsolina. Tuskin pelikonsolit integroituvat televisioihin, muuten kuin ääri tapuksissa, sillä konsoleiden käyttäjäkunta on verratain rajallista verrattuna perus tv.n käyttäjäkuntaan. Tekniikan kehittyessä mediakonsolin vaihtaminen on helpompaa ja konsoleista tulee enemmän variaatioita rautatasolla. Esimerkiksi Xboxliven tuominen kännykkään on hyvä merkki tästä.

1014.1.2012 22:32

Onliven kaltaisten palveluiden toiminnan kehittyessä voisi kuvitella nykyisten konsolien lopulta häviävän ja tilalle tulevan pelkät pelipalvelut. Jos telkkarilla pystyy ongelmitta pelaamaan 1080p-streamia niin mihin konsolia tarvitaan? Tällä hetkellä tosin ollaan vasta lastenkengissä, ja lagittoman peliälymyksen tarjoaminen on mahdollista vain harvoille.

1114.1.2012 23:39

Yksinkertaista. Niin pitkään kuin Nintendon omat brändipelit tulevat sen omille konsoleille, ostan pelikonsoleita. Tältä kannilta ei minulla ainakaan tule syrjäyttämään mitkään televisiot pelikonsoleita.


Missä on savua, ne nipistävät takaisin.

1215.1.2012 10:21

Samansuuntaisia ajatuksia on itsellänikin ollut. Microsoft voi yrittää tuoda metron avulla Windows-yhteensopivaa käyttöjärjestelmää (mediastriimauksella ja windows phone integraatiolla) "älytelkkareihin". Eri asia on sitten miten hyvin se menisi kaupaksi tv-firmoille (ei ainakaan sonylle ;) ). Ennen tätä MS ostaisi jonkin plex/boxee -tyylistä tuotetta väsäävän firman.

1315.1.2012 15:08

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teppoI:

En usko alustavalikoiman aiheuttavan ongelmaa. Kuten älypuhelimista on nähty, niin on valmistajien oman edun mukaista ryhmittyä samojen alustojen taakse.

Paitsi alustat ovat jo täysin pirstaleisia kun eri laitteissa eri versiot käyttiksistä, päivitykset tulee joskus jos tulee ja laitteiden tehot vaihtelee suunnattoman paljon. Ei ole siis mitään muuta kuin ongelmaa jos mietitään tämän siirtämistä televisioihin.

Miten pidetään käyttöjärjestelmät yhteneväisinä. Miten tehot ja pelivaatimukset saadaan pidettyä hallussa. Tyyliin ostin 3000€ maksavan telkkarin ja puolen vuoden päästä tulee pelejä mitkä ei sillä enää pyöri. Ei muuta kuin uutta telkkaria vaan tilalle jos haluaa pelata.

Ja sitten kun huomioidaan että ei nykyisille mobiilijärjestelmille ole kehitetty suuren luokan ja budjetin pelejä. Miten ihmeessä suuret pelinimet ja nykyiset yksinoikeuspelit saadaan tuotua kaikille televisioille?Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

1415.1.2012 21:01

Olen vain ihmetellyt miksi sony ei ole julkistanut tv:tä jossa olisi sisäänrakennettu ps3? Onhan televisioita missä on sisäinen br-soitin, ei siihen juuri hintaa tulisi lisää kun oli kampanja et sonyn tv:n ostaja sai ostaa pleikan jollain tyyliin viidellä kympillä.

Toki sonyn tekeleet ovat kalliita ja ehkä vaatisi 3d töllöttimen mutta tekniikka halpenee.

1515.1.2012 21:37

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tonttila:
Olen vain ihmetellyt miksi sony ei ole julkistanut tv:tä jossa olisi sisäänrakennettu ps3? Onhan televisioita missä on sisäinen br-soitin, ei siihen juuri hintaa tulisi lisää kun oli kampanja et sonyn tv:n ostaja sai ostaa pleikan jollain tyyliin viidellä kympillä.

Toki sonyn tekeleet ovat kalliita ja ehkä vaatisi 3d töllöttimen mutta tekniikka halpenee.

Tuolla kampanjalla pyrittiin parantamaan takkuavaa tv-myyntiä. Ei se hinta siis kerro mitään ps3 valmistuskustannuksista.

PS3 telkkarissa tuo vaan ongelmia. Tulee lämpöongelmat tehon nousun myötä, telkkarin koko suurenee PS3 integroinnin myötä eikä ps3 konsolia voi viedä toiseen huoneeseen eikä sitä voi ottaa kaverille mukaan. Jos PS3 laitteeseen tulee ongelmia niin siinähän raahaat koko telkkarin huoltoon. TV:n hinta myös nousee. Jos Sony antaisi PS3 osuuden puoli ilmaiseksi niin helposti käy niin että laitteella ei pelata. Ilman pelimyyntiä tappiota ei siis saada takaisin joten pelkkää rahanmenoa vaan Sonylle tiedossa.

En siis keksi yhtään syytä miksi Sony haluaisi sen sisällyttää telkkariin.

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

1615.1.2012 22:04

Kyllä minä keksin muutaman syyn..

Itsellä telkkaan liitettynä pleikkari , tallentava boxi ja br-soitin mediaserverinä. Joten erillisten laitteiden määrää saataisiin pienennettyä. Tunkemalla pleikka mukaan voitaisiin jopa saada uusia pelejä ostavia asiakkaita, saahan niitä ladattua ja kynnys ostaa konsoli olisi poissa. Ja mitä jäähdytykseen tulee, television takana on pinta-alaa sen verran että pleikka saataisiin vaikka passiivi jäähdytettyä ettei turhaa melua syntyisi.

Kyllä siitä viihdekeskuksen tekisi pikku hiomisella.

1716.1.2012 6:51

PS3 on jo mitä 4-5 vuotta vanhaa rautaa? Seuraavan sukupolven konsolit on jo melko eri tasolla noihi tegra piireihi verrattuna.

1816.1.2012 17:54

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tonttila:
Kyllä minä keksin muutaman syyn..

Itsellä telkkaan liitettynä pleikkari , tallentava boxi ja br-soitin mediaserverinä. Joten erillisten laitteiden määrää saataisiin pienennettyä. Tunkemalla pleikka mukaan voitaisiin jopa saada uusia pelejä ostavia asiakkaita, saahan niitä ladattua ja kynnys ostaa konsoli olisi poissa. Ja mitä jäähdytykseen tulee, television takana on pinta-alaa sen verran että pleikka saataisiin vaikka passiivi jäähdytettyä ettei turhaa melua syntyisi.

Kyllä siitä viihdekeskuksen tekisi pikku hiomisella.

PS3 kun yhdistetään tv:n tehonkulutukseen niin voidaan unohtaa passiivijäähdytykset.

Jotkut haluavat tietenkin vähemmän laitteita ja joitakin harvoja tuo yhdistelmä voisi miellyttää. Tosin tässä vaiheessa saa unohtaa telkkarin vaihtamisen sillä samalla menetät PS3 konsolin. Olet siis sitoutunut pitkäksi aikaa samaan telkkariin.

Eikä tuo yhdistelmä poistaisi mitään kynnystä. Ei PS3 ilmaiseksi tule telkkariin vaan se nostaa tv:n hintaa samassa suhteessa. Ihminen joka ei tarvitse PS3 konsolia jättäisi tuon kauppaan pölyttymään.

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

1917.1.2012 0:37

Ja jos tähän yhdistetään se, että kansa haluaa litteämpiä ja mielellään läpinäkyviä töllöjä, voi konsoliraudan upottaminen olla vaikeaa. Nykyisen konsolin suorituskyky saataneen sinne uppoamaan huomaamatta, mutta eiköhän pöydällä ole jo seuraava sukupolvi...

Mutta toisaalta pelifirmat ajaa meitä enempi ja enempi nettiin ja pilviin. Ja töllössä tarvitaan vain CPU/GPU/RAM (cachea varten). Et kuka näistä tietää...

2017.1.2012 10:58

Lainaus:
PS3 kun yhdistetään tv:n tehonkulutukseen niin voidaan unohtaa passiivijäähdytykset.
itseasiassa kun katson nykyisen 60" telkkarini tehonkulutusta ja lisään siihen pleikkarin kulutuksen niin yhteensä se on suunnilleen sama kuin mitä kulutti muutama vuosi sitten ostamani 50" plasma tv joten väitän että moinen paketti olisi aivan mahdollista rakentaa. Ei siinä aiemmassa telkkarissa ollut tuuletinta vaikka vei yli puoli kilowattia.

Lainaus:
Jotkut haluavat tietenkin vähemmän laitteita ja joitakin harvoja tuo yhdistelmä voisi miellyttää.
Niin no henkilökohtaisesti miellyttäisi ja uskon että trendi menee koko ajan siihen että useampi laite saadaan yhdistettyä saman kuoren alle. Tuskin olen ihan niitä "harvoja" jotka haluaisivat päästä eroon puolen tusinan laitteen läjästä.

Lainaus:
Ei PS3 ilmaiseksi tule telkkariin vaan se nostaa tv:n hintaa samassa suhteessa

Ei tule mutta perusideahan on myydä konsolia tappiolla siihen asti kun komponenttien hinnat laskee kunnes että päästää omille, raha tulee peleistä. Siioin sitä tuskin lisättäisiin 1:1 telkkarin hintaan, edes sitä mitä mitä se maksaa sonylle. Ei juuri muuttaisi nykytilannetta?

Lainaus:
telkkarin koko suurenee PS3 integroinnin
Ei se paljoa suurenisi, virtalähdettä voisi oletettavsti molemmat ja osia saa hajautettua hieman laajemmalle alueelle. Ei kaikkien televisioiden tarvitse olla pari senttiä paksuja. Muutenkaan ymmärrä moista trendiä, kyllä meidän tv-tasolla on sen verran tilaa. Ja monellako se tv on seinällä?

Lainaus:
integroinnin myötä eikä ps3 konsolia voi viedä toiseen huoneeseen eikä sitä voi ottaa kaverille mukaan
Harvemmin olen konetta vienyt huoneesta toiseen, pelaan sitä talon parhaimmalla näytöllä silloin harvoin kun jaksan ja miksi sitä kaverille pitäisi viedä? En ole sen ikäinen että kävisin "yökylässä" niinkuin pentuna ja silloinkin kaikilla oli nintendo :) Ja kavereiden kanssa pelataan verkossa ja ja käyttäjä tunnukset ja levy kulkee kyllä ihan kivasti mukana jos jonnekkin on pakko lähtee pelaamaan.

Lainaus:
tässä vaiheessa saa unohtaa telkkarin vaihtamisen sillä samalla menetät PS3 konsolin
Kuinkas usein teillä vaihdetaan telkkaria? Toivon itselläni nykyisen kestävän yhden konsolisukupolven verran, oli se aikoinaan sen hintainen..

Ja vieläpä, laitetaanhan nykyään telkkareihin 2-ydinprossuja muihin käyttötarkoituksiin, voisihan ko. toiminnot ajaa pleikan prossulla?

2118.1.2012 1:25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tonttila:

Kuinkas usein teillä vaihdetaan telkkaria? Toivon itselläni nykyisen kestävän yhden konsolisukupolven verran, oli se aikoinaan sen hintainen..


Tuon pitkän puolustuspuheen jälkeen olisi hyvin loogista, että sun telkkari menisi vaihtoon heti kun PS3 integroinnilla oleva tv tulisi markkinoille. Nyt kuitenkin puhut aivan muita juttuja. Ei se telkkari näköjään kelpaisi edes sinulle.


Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

2218.1.2012 8:35

Minulla löytyy jo (iso)tv ja pleikkari, miksi siis vaihtaisin.

Alunperin ihmettelin miksi Sony ei ole tuonut markkinoille tv/pleikka-yhdistelmää. Silloinhan pienestä tv:stä isommaksi päivittävälle sellainen sopisi. Ko. version olisi kyllä pitänyt olla kaupan hyllyllä jo vuosi(a) sitten.

Joku vaan kivenkovaan väitti että mahdotonta yhdistää laitteet ja ei löydy yhtään hyvää syytä miksi. Annoin muutaman, eipä löytynyt vastaväitteitä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.1.2012 @ 08:36

2318.1.2012 13:41

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tonttila:
Minulla löytyy jo (iso)tv ja pleikkari, miksi siis vaihtaisin.

Alunperin ihmettelin miksi Sony ei ole tuonut markkinoille tv/pleikka-yhdistelmää. Silloinhan pienestä tv:stä isommaksi päivittävälle sellainen sopisi. Ko. version olisi kyllä pitänyt olla kaupan hyllyllä jo vuosi(a) sitten.

Joku vaan kivenkovaan väitti että mahdotonta yhdistää laitteet ja ei löydy yhtään hyvää syytä miksi. Annoin muutaman, eipä löytynyt vastaväitteitä.

Niin eli olet koko ketjun ajan selittänyt miksi SINÄ voisit ostaa tuollaisen yhdistelmälaitteen puutteista huolimatta ja miten SINÄ voisit hyväksyä ongelmat. Sitten kuitenkin sanot että et sitä osta koska sinulla on jo iso telkkari. Annoit itse viimeisen niitin tuon laitteen kehitykselle. Jos se ei edes sinulle kelpaa niin ei se kelpaa muillekkaan. Et pystynyt keksimään yhtään syytä miksi sen ostaisit. Jos olisit keksinyt niin oma telkkarisihan menisi samantien vaihtoon tuon ilmestyessä.

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

2410.6.2012 8:29

Terve,kukas tietää-mika tuo saatanan pöydäpilikonsooli merkki oikee oo, jötä käytetään ABC:llä ravintolassa ja muillä yleisöillä ravintoloissa, kahveillä? Kiitos jos joku saa tietää tästä palikonsolista jötäin)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Huaweiltakin reikänäytöllä varustettu puhelin Huaweiltakin reikänäytöllä varustettu puhelin (17.12.2018 12:43)
Huawei esitteli Honor-brändillä alla markkinoitavaa View 20 -puhelinta viime viikolla. Erikoista siinä oli uudenlainen näyttö, jonka vasemaan yläkulmaan on puhkaistu pieni reikä etukameraa varten. ....
Apple tuottaa Jaska Jokusesta uutta sisältöä – Suoratoistopalvelu käynnistyy ensi vuonna Apple tuottaa Jaska Jokusesta uutta sisältöä – Suoratoistopalvelu käynnistyy ensi vuonna (17.12.2018 11:25)
Yhdysvaltalaisten sarjakuvien klassikkoihin kuuluva Tenavat on heräämässä uudelleen eloon, sillä Apple on hankkinut oikeudet uuden sisällön tuottamiseen. Lähitulevaisuudessa Jaska Jokusen ja ....
Kasvojentunnistuksessa puutteita Android-puhelimissa – 3D-malli riittää huijaukseen Kasvojentunnistuksessa puutteita Android-puhelimissa – 3D-malli riittää huijaukseen (17.12.2018 09:38)
Kasvojentunnistusalgoritmit ovat moninaisia ja niiden tietoturvakin vaihtelee paljon. Vanha kikka kasvojentunnistuksen huijaamiseen on näyttää kameran edessä tunnistetusta henkilöstä otettua ....
1 kommentti
Jailbreak-harrastukselle kolaus – Cydiaa ajetaan alas Jailbreak-harrastukselle kolaus – Cydiaa ajetaan alas (17.12.2018 09:08)
iPhonen taipaleen alkuvuosina jailbreaking oli suosittu harrastus, jolla tavoiteltiin etupäässä Apple asettamien rajoitteiden kiertämistä. Harrastuksen suuri voimanlähde oli epävirallinen Cydia-sovell....
Facebookin bugi paljasti miljoonien privaattikuvat Facebookin bugi paljasti miljoonien privaattikuvat (16.12.2018 18:21)
Facebook on julkaissut virallisessa kehittäjäblogissa tietoja bugista, joka on johtanut luvattomaan pääsyyn miljoonien käyttäjien kuvien privaattikuviin. Ongelma on paljastunut sovelluksen ....
2 kommenttia

Uutisarkisto