Steam tuplasi taas myynnin - valloittaa jatkossa myös olohuoneet

Kirjoittaja Panu Roivas @ 7.1.2012 13:27 Kommentteja (13)

Steam tuplasi taas myynnin - valloittaa jatkossa myös olohuoneet Valven Steam-pelipalvelu on julkaissut kuluneen vuoden tuloksensa, ja tuttuun tapaan pelien myynti Steamin kautta on kaksinkertaistunut, mikä tekee vuodesta 2011 seitsemännen 100% kasvuvuoden Steamille.
Palvelussa on tällä hetkellä yli 1800 peliä, ja käyttäjätilejä on yli 40 miljoonaa. Steam kertoi myös ylittäneensä 5 miljoonan yhtäaikaisen käyttäjän rajan joulukauden alennusten aikaan. Yli 14,5 miljoonaa peliä rekisteröitiin vuoden 2011 aikana, mikä on 67% enemmän kuin edeltävänä vuonna.

Valven mukaan Steam-palvelu on jakanut dataa yli 780 petatavua, eli 780 000 teratavua. Kasvun myötä Valve on myös joutunut kaksinkertaistamaan palvelinkapasiteettinsa, ja pelien jakamistekniikkaa on kehitetty entistä paremmaksi jotta käyttäjien pelilataukset olisivat entistä nopeammat.

Valven pääjehu Gabe Newell kertoo seuraavaksi suureksi muutokseksi Steamille Big Picture UI -käyttöliittymän, joka on nimensä mukaisesti tarkoitettu suurille televisioruuduille ja sohvalta käsin käytettäväksi.

Edellinen Seuraava  

13 kommenttia

17.1.2012 14:45

Olis aika kiva jos vielä steamia pystys käyttämään xbox360 ohjaimella. Siis ihan vaan vaikka, että sais valittua listalta pelin ja käynnistettyä sen ohjaimella.

27.1.2012 19:02

Lainaus:
on myös joutunut kaksinkertaistamaan palvelinkapasiteettinsa

Ja ei siltikään riitä minulle.

37.1.2012 21:28

Muutamia ongelmia on tullut esille, mm visa electron ei toimi ja myös ei ns verkkopankkimaksua. Eli lähellekkään kaikki eivät kykene osteleen tuolta.

Myös "lataajia" eli ostajia on samoja eri peleille jolloin se todellinen määrä taitaapi olla pienempi, mutta onhan se steamille pullistelua sanoa että on paljon lataajia....itsellä steam koneella mutta yhtäänpeliä en ole sieltä ostanut kaikki "steam-pelit" ovat cd/dvd-versioisia ja tietysti niitä ilmaispelejä sekä demoja :p, palvelu on ihan hyvä kunhan saadaan ne pienet puuteet pois.

Niin ja joku vastaa kohta miksi verkkopankkimaksu...kun firma jenkkiläinen no se maksusysteemi sattuu toimimaan EA:lla ja ms:llä taas toimii visa-electron...että se toimisi myös steamissa joa vain halua olisi.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.1.2012 @ 21:33

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

47.1.2012 21:50
Tnoi
Inactive

@3

Ei se steamin vika ole jos joku nevari pankin electron ei toimi. Soita sinne pankkiin tai mene toisen pankin asiakkaaksi jos eivät saa toimimaan sitä. Itselläni on ainakin aina pelittänyt ihan moitteetta ostaminen.

57.1.2012 22:06

Visa Electron toimii Steamissa. Jotkut pankit ovat poistaneet Electronin verkkomaksun käytöstä kokonaan (mm. POP) vedoten tietoturvasyihin. Jos muualla toimii, mutta Steamissa ei, niin vika on todennäköisimmin penkin ja näytön välissä. Suosittelen ottamaan kuitenkin yhteyttä pankkiin.

68.1.2012 00:39

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti myllis:
Lainaus:
on myös joutunut kaksinkertaistamaan palvelinkapasiteettinsa

Ja ei siltikään riitä minulle.

Joo tarjouksien aikana oli hiukan nihkeää ladata

78.1.2012 12:41

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Niilomaan:
Visa Electron toimii Steamissa. Jotkut pankit ovat poistaneet Electronin verkkomaksun käytöstä kokonaan (mm. POP) vedoten tietoturvasyihin. Jos muualla toimii, mutta Steamissa ei, niin vika on todennäköisimmin penkin ja näytön välissä. Suosittelen ottamaan kuitenkin yhteyttä pankkiin.
Juu nyt en puhunut itsestäni, visa/master toimivat minulla, periaatteesta en ole tuolta ostanut. Siis kaikilla ei ole mahdollisuutta saada visa/mastercardia, mm sairaseläkkellä, työttömänä tai alaikäisenä. Myös ne jotka ovat menettäneet "luottokelpoisuutensa" eivät myöskään tietystikkään sitä saa. Kokemukseni siis perustuvat ystävä- ja kaveripiiriin. Mutta onhan tuo hassua jos ea saa verkkopankkijutun toimimaan mutta steam ei.

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

88.1.2012 12:51

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Mutta onhan tuo hassua jos ea saa verkkopankkijutun toimimaan mutta steam ei.
Veikkaan, että suomalaisten verkkopankkitunnusten tukeminen vaatisi tytäryhtiön perustamista Suomeen, josta tulee vähintäänkin satojen tuhansien lisälasku vuositasolla hallinnointikuluina, jne. Lisäksi suomalaisen tytäryhtiön perustaminen saattaisi vaatia muutoksia pelien ALVitasoon, jne. Käytännössä siis kaikkien suomalaisten Steamista tehtävät peliostokset kallistuisivat, kun em. kustannukset upotettaisiin hintoihin jatkossa. Se potentiaalinen asiakaskunnan prosentti, jolla on vain verkkpankkitunnukset eikä Electronia / vastaavaa, tulisi aika kalliiksi kaikille muille.

98.1.2012 14:29
Ykshaileekokosteam
Vahvistamaton

Hei haloo,kuka tarvii jotain steamia ihan oikeesti???
Mokoman vakoilupaskan ylihinnoitellut edelleenmyymättömät kertakäyttötuotteet saavat mielellään jäädä ostamatta. Mitä tulee nykyaikana johonkin vanhaaikaisen ja kalliin luottokortin käyttöön, niin se on vain köyhiä varten, jotka tarvii luottoa :P

108.1.2012 15:55

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Mutta onhan tuo hassua jos ea saa verkkopankkijutun toimimaan mutta steam ei.
Veikkaan, että suomalaisten verkkopankkitunnusten tukeminen vaatisi tytäryhtiön perustamista Suomeen, josta tulee vähintäänkin satojen tuhansien lisälasku vuositasolla hallinnointikuluina, jne. Lisäksi suomalaisen tytäryhtiön perustaminen saattaisi vaatia muutoksia pelien ALVitasoon, jne. Käytännössä siis kaikkien suomalaisten Steamista tehtävät peliostokset kallistuisivat, kun em. kustannukset upotettaisiin hintoihin jatkossa. Se potentiaalinen asiakaskunnan prosentti, jolla on vain verkkpankkitunnukset eikä Electronia / vastaavaa, tulisi aika kalliiksi kaikille muille.
Näin minäkin juuri epäilen...mutta suomi ei ole aino paikka missä moinen ei toimi..saksa ja itävalts on myös samalla viivalla suomen kanssa jossa ei edm eivät toimi.

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

118.1.2012 16:05

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Näin minäkin juuri epäilen...mutta suomi ei ole aino paikka missä moinen ei toimi..saksa ja itävalts on myös samalla viivalla suomen kanssa jossa ei edm eivät toimi.
Veikkaan, juurikin edellämainituista syistä, että eivät tule koskaan toimimaankaan. SEPA on yhtenäistänyt pankkikortit Euroopassa, joten jokaisella sukankuluttajalla on mahdollisuus hommata Visa Electron tai sen MC-sisar. Se on sitten pankkien hölmöilyä, jos kortti ei toimi netissä ja siihenhän ei auta kuin valittaminen tai pankin vaihto.

Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

128.1.2012 19:50

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Näin minäkin juuri epäilen...mutta suomi ei ole aino paikka missä moinen ei toimi..saksa ja itävalts on myös samalla viivalla suomen kanssa jossa ei edm eivät toimi.
Veikkaan, juurikin edellämainituista syistä, että eivät tule koskaan toimimaankaan. SEPA on yhtenäistänyt pankkikortit Euroopassa, joten jokaisella sukankuluttajalla on mahdollisuus hommata Visa Electron tai sen MC-sisar. Se on sitten pankkien hölmöilyä, jos kortti ei toimi netissä ja siihenhän ei auta kuin valittaminen tai pankin vaihto.
EA käyttää jotain välitys firmaa kun verkkopankkia käyttää rahat ei mene suoraa ea:lle.

En nää mitään syytä miks steam ei voisi käyttää samaa. Jos jotain lisäkustannuksia tulee siihen voi aina laittaa "verkkopankki lisän"

139.1.2012 21:51

Kyllähän jokainen, jolle luottokortit ym. ovat mahdottomuus, pystyy hakemaan paikallisesta R-kioskilta Paysafecardin (käytännössä kassa tulostaa kuitin, jossa koodi) ja ostaa pelit sitten sen avulla. Piti tuotakin kokeilla, kun ilmaislehden välissä tuli Paysafe-alennuskortti, jolla sai höylättyä muutaman euron hinnasta pois. Kun Steamissa oli -75% alennuksia ja siihen sai vielä PSC:n alennuksen päälle, niin ei jäänyt paljoa hintaa joulun ostoksille. :D

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Päivän diili: iRobot Roomba e5152 -pölynimurirobotti huimassa alennuksessa - hinta nyt vain 129 euroa Päivän diili: iRobot Roomba e5152 -pölynimurirobotti huimassa alennuksessa - hinta nyt vain 129 euroa (21.11.2019 11:19)
iRobot Roomba e5152 -pölynimurirobotti tai pelkästään Roomba e5 -pölynimurirobotti julkaistiin Roomban toimesta vuonna 2018. Tämän kyseisen mallin suositushinta on sellainen 400 euroa, mutta ....
Trump luuli avanneensa tehtaan – On ollut toiminnassa jo vuodesta 2013 lähtien Trump luuli avanneensa tehtaan – On ollut toiminnassa jo vuodesta 2013 lähtien (21.11.2019 06:14)
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump julisti Twitterissä avanneensa Teksasissa Applen uuden tuotantolinjan, mikä edustaa hänen pyrkimyksiään palauttaa tuotantotyötä Aasiasta takaisin Yhdysvaltoihin. ....
Varo tätä Windows 10 -päivitystä – Menetät tiedostosi Varo tätä Windows 10 -päivitystä – Menetät tiedostosi (21.11.2019 05:56)
Vaikka maailma muuttuu, niin yksi asia ei tunnu muuttuvan mihinkään: sähköpostin käyttö haittaohjelmien levittämiseen. Yksi uusimmista kierrossa olevista haittaohjelmakampanjoista levittää sähköpostin ....
3 kommenttia
Sailfish-käyttöjärjestelmä saatavilla Sony Xperia 10 ja Xperia 10 Plus -puhelimille Sailfish-käyttöjärjestelmä saatavilla Sony Xperia 10 ja Xperia 10 Plus -puhelimille (20.11.2019 19:42)
Sony toi Xperia 10:n ja Xperia 10 Plussan omistajille hyviä uutisia, sillä nämä kuuluvat kahdeksan Sony-puhelimen joukkoon, jotka saavat Android 10 -käyttöjärjestelmäpäivityksen. Nyt näiden ....
Parhaat puhelimet alle 200 euroa (talvi 2019 - 2020) Parhaat puhelimet alle 200 euroa (talvi 2019 - 2020) (20.11.2019 18:31)
Kävimme jo läpi parhaat vaihtoehdot alle sadan euron puhelimista. Nyt on aika nostaa hieman pykälää ja käydä läpi puhelimet, jotka maksavat alle 200 euroa. Tämä on sellainen hintaluokka josta ....

Uutisarkisto