AfterDawn: IT-alan uutiset

Arhinmäki haluaa lisää laitteita hyvitysmaksun piiriin

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 23.11.2011 20:13 Kommentteja (45)

Arhinmäki haluaa lisää laitteita hyvitysmaksun piiriin Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki (vas.) haluaa muun muassa matkapuhelimet hyvitysmaksun piiriin. Tekijänoikeusjärjestöt ovat yrittäneet jo pitkään laajentaa maksua matkapuhelimiin, mutta Arhinmäen myötävaikutuksesta asian edistyminen on nopeutunut.
Kännyköiden lisäksi hyvitysmaksun laajentaminen koskisi esimerkiksi tabletteja, tietokoneita ja muistitikkuja. Hyvitysmaksun tarkoituksena on korvata luovalla alalla työskentelevien ansiomenetykset, jotka aiheutuvat yksityisen kopioinnin laillisuudesta.

Teknologiateollisuuden johtaja Jukka Viitasaari ja kansalaisten sähköisiä oikeuksia puolustava Effi vastustavat maksun laajentamista. Effiin kuuluvan Ville Oksasen mukaan hyvitysmaksu on järjestelmänä kuluttajien kannalta epäreilu ja artistien kannalta arvaamaton. Oksasen mielestä tekijänoikeusjärjestelmän kehittäminen oikeudenmukaisempaan suuntaan olisi artistien kannalta parempi vaihtoehto.
Viitasaaren mukaan hyvitysmaksu on epäreilu erityisesti sen vuoksi, että kuluttaja joutuu maksamaan artisteille korvauksia vaikka tallennusalustaa käytettäisiin henkilökohtaisten tiedostojen säilömiseen. Hän ei myöskään pidä tekijänoikeusjärjestöjen tavasta lypsää uusilla keksinnöillä rahaa:

Kopiosto, Teosto ja Gramex ovat jatkossa käsi ojossa aina, kun uusi innovaatio tulee markkinoille. Ihan riippumatta siitä, mihin laitetta käytetään.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

45 kommenttia

123.11.2011 20:26

Itse kuvattujen kuvien ja videoiden kopioimisesta ansiomenetyksiä ????? =DD

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.11.2011 @ 20:29

AMD Phenom II X3 720 @ 3.0 Ghz & AC Freezer 7 Pro | ASRock 970 Extreme4 | Kingston 2x4GB 1333MHz | HIS ATI Radeon 4770 512 MB | Kingston 120GB SSD | WD Caviar Blue 500GB | Antec 902 | XFX 550W | Windows 7 | Logitech G5 | Prodige FlatX | Acer V233H + S231HL 23"

223.11.2011 20:48

kohta tilattava kaikki virosta

323.11.2011 20:49
milindfo
Vahvistamaton

Fasistit, röyhkeydellä ei ole rajaa, hitto pidin Arhimäkeä älykkäänä miehenä,
mutta samanlainen idiootti kuin muut politikot.

423.11.2011 21:14
ef@@
Vahvistamaton

Ei siis ihan oikeasti. Ihmiset nyt sitten näiden tekijänoikeusjärjestöjen mielestä kopioivat kaikki mahdolliset muistilaitteistot täyteet laitonta tavaraa. Ihan oikeasti puhelimeen asennetaan kyllä ohjelmia ja otetaan kuvia. Saa sinne kyllä musiikkia, mutta Spotify lienee laillinen. Muistitikut ovat yleensä varmuuskopiota ja tietojen siirtoja varten.

Miksi tekijänoikeusjärjestöt saavat täysin oman mielenmukaisesti käytännössä päättää, mitä ne haluavat rahastettavaksi.

Taksien, partureiden jne. jne. pitää maksaa erilaisia lisenssejä siitä, että radio on päällä. Älytöntä.

523.11.2011 21:22

Hyvitysmaksu olisi ihan ok, mikäli se tarkoittaisi että niille tallennuslaitteille saisi oikeasti kopioida mitä tahansa. Nyt tilanne on kuitenkin se että jos ostat usb muistin maksat hyvitysmaksun ja jos kopioit siihen laitonta musiikkia ja jäät siitä kiinni joudut korvaamaan?

623.11.2011 21:36

Ei mitään merkitystä, ostan kuitenkin tommosen yrityskäyttöön tarkotetun puhelimen, joka ei taaskaan tule kuulumaan tän huuhaan piiriin.

723.11.2011 22:02

Eikös kuitenkin olettamus ole se, että ihmiset näihin laitteisiinsa tallentavat ostettua musiikkia jne. Mikä pointti on musiikista, elokuvista jne maksaa niiden oston yhteydessä tekijänoikeusmaksuja, jos ne pitää vielä maksaa laitteissakin joilla katsoo/kuuntelee jne?!? Eihän tässä koko ajatuksessa ole mitään järkeä. Ainut järkevä selitys on ahneus. Toivottavasti sillä ahneella on se kuuluisa kakkainen loppu!

823.11.2011 22:37

Kuka noille ministereille syöttää lausuntoja? Hyvin yllättävä linja Arhinäeltä, sortunut ns. helppoon ratkaisuun, lisää veroa sieltä mistä vois helpoiten saada.

Yhä enemmän tallennustilaa tarvitaan kotivideoille, FullHD kamerat ovat jo yleistyneet. Kaksi 10 Mpix kameralla otettua jpg -kuvaa (raw:t paljon suurempia) vastaa jo yhtä mp3 -musiikkiraitaa. Muutamia minuutteja HDready tasoista kuvaa vie tallennustilaa kokoluokkaa 100 Mt.

Jos Voddler, Elisa viihde, Spodify, maksukanavat, web-kaupat web-tv:t yms. syövät musiikin tuottajien tienistejä, niin ei siihen kuluttaja ole syyllinen. Enemmän kyse on siitä, että potti ei jakautuu tasaisesti. Toiset saavat paljon, toiset ei juuri mitään.

Kulttuuri on tärkeää, mutta mikä pitäisi olla ammatillisen kultuurin laajuus/taso tässä maassa? Eikös sitä vähän aikaa siten ollut artikkeli, että kulttuuripuolen opetuspaikkoja on syytä karsia? Kuntien (ja mm. mediakonsernin) säästöt, tehostamiset ja yhdistymiset ovat varmasti vähentäneet alan työpaikkoja. Lähtisin enemmän meille-rahaa-lisää -keskustelun sijasta katsomaan miten ja missä kulttuuria pystytään hyödyntämään. Välttämättä parasta hyötyä ei saada panostamalla oopperaan, musiikkitaloon yms. valtavia summia. Hyödyllisempää voisi olla jalkautttaa tekemistä etenkin nuorten suuntaan (eläkeläisiä kannattaa myös aktivoida). Samalla voisi aavistuksen verran helpottua nuorisotyöttömyys, myös sosiaalipuolen kulut voivat pitkällä tähtäimellä laskea ja samalla luodaan laajaa pohjaa, josta aina joskus löytyy hiomattomia timantteja. Kaikki, jotka tykkäävät saada luovista aloista ammatin eivät vain voi saada luomisprosessistaan täyttä elantoa. Näin on aina ollut.

923.11.2011 22:40
abccb
Vahvistamaton

Ei muuta tohon voi sanoa kuin: TPB

1023.11.2011 23:10

Ei voi olla totta!

Tämä hyvitysmaksu on turhista turhin. Siis jos omia lomakuviaan säilöö niin pitää jollekkin hemmetin muusikoille maksaa siitä. Toinen turha maksu eli TV-lupamaksukin kalpenee tämän rinnalla.


BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

1123.11.2011 23:11
huhhahhei
Vahvistamaton

On se niin väärin, on se jeesuslankku niin väärin! Miten meidän päättäjissä voi vieläkin olla näitä kommunisteja näin paljon..

1223.11.2011 23:13

Maksakoon itse omista laitteistaan, siis OMISTA kaikki maksut etukäteen sen jälkeen voin maksaa sentin, olen jo maksanut kaikki verot ja veron päälle verot KOUVOSTOLIITTO prkl... halvenpaa mennä linnaan lusiin, saa ilmasen töllön jne....

1323.11.2011 23:34

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti milindfo:
hitto pidin Arhimäkeä älykkäänä miehenä,
mutta samanlainen idiootti kuin muut politikot.
Veit varpaat suusta.

Antamani neuvot perustuvat omaan kokemukseen. Jos mielestäsi ne ovat puutaheinää, kerro toki.

1423.11.2011 23:36

Ajattelin ensimmäisellä kierroksella äänestää, ihan vain että saadaan hieman "nuorta" verta mukaan, kun Saulikin on varmasti jatkossa. Mutta voi Arhinmäki kyllä pitää tunkkinsa. Tälläistä p*skaa en kannata äänelläni.

E: Siis en pidä Niinistöä millään tavalla nuorena, vaan hän on ensisijainen valintani, mutta varmasti "jatkossa".

1524.11.2011 00:07
Tnoi
Inactive

Saatanan mafiamaksut. Linnaan joutais nuo kaikki pellet.

1624.11.2011 00:25

Lainaus:
Tnoi
Saatanan mafiamaksut. Linnaan joutais nuo kaikki pellet.
V*'ttuko kitiset muuta kreikkaan siitä ,niin minäkin elätän sinua.

1724.11.2011 01:00
Tnoi
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bluejack:
V*'ttuko kitiset muuta kreikkaan siitä ,niin minäkin elätän sinua.
Menehän sinä "Syyntakeeton" nyt vaan ratsastamaan sillä yksisarvisella. Äläkä suotta pelkää, ei se pure sinua, paitsi ehkä jos kovasti kuvittelet.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.11.2011 @ 01:01

1824.11.2011 02:29

Ei muuta kuin tilaamaan ulkomailta ilman hyvitysmaksuja kaikki hyvitysmaksulliset jo olevat ja tulevat tuotteet.

http://www.nierle.com

1924.11.2011 05:16

Mitä tuo nyt sitten meinaa, että hyvitysmaksu koskee tietokoneita? Jos kasaan tietokoneen ilman kiintolevyä, kuuluuko sekin edelleen hyvitysmaksun piiriin? Ja tietenkin kiintolevy tilataan sitten ilman mediaveroja ulkomailta.

Varsinkin muistitikun kohdalla pidän tuota erittäin kyseenalaisena. Itse ei tule ainakaan heti mieleen ainuttakaan tapausta jolloinka tikkuni olisi sisältänyt oikeastaan mitään muuta kuin dataloggerin logeja, taulukkolaskenta- tai tekstitiedostoja. Ehkä jokunen datasheet pdf sinne aina joskus on eksynyt. Mutta ei varsinaisesti mitään gramexin, teoston tai kopioston valvomaa materiaalia.


---MoZar---

2024.11.2011 05:50

Tulee mieleen ihan mafia, eli suojelurahaa pitää maksaa.

Mitä minun peruskännykällä voi tehdä sellaista josta gramex tai teosto olisi kiinnostunut. Ottaa noin 10 valokuvaa ja muisti täynnä.

Herää myös kysymys että MIKSI omasta kopioinnista omaan käyttöön pitäisi maksaa mitään? Kun omaan käyttöön hankittavasta tekijäoikeutetusta materiaalista joutuu jo maksamaan tekijäoikeusmaksun osto hetkellä. Jos taas materiaali on ilmaista, niin ei siitä edes saisi periä tekijäoikeusmaksuja.

Kaiken kaikkiaan erittäin huono ja epäoikeuden mukainen tapa hoitaa asia.

2124.11.2011 07:04

Teosto havittelee 10 euron maksua uusiin puhelimiin. Kelpaa taas musiikintekijöiden eliitin hassata 15-30 miljoonaa vuodessa lisää. Yli 90% jaettavasta tuotosta päätyy noin 1000:lle edunsaajalle. Loput 20000-30000 "edunsaajaa" saavat pennosia. Teosto lohkaisee tietenkin omiin toimintakuluihinsa ja lasipalatsiinsa leijonan osan tuloista. Suoja-ajankin nostamista kaavaillaan nostettavaksi 100 vuoteen artistin kuolemasta lähtien.

2224.11.2011 07:42

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pitokokka:
Kuka noille ministereille syöttää lausuntoja? Hyvin yllättävä linja Arhinäeltä, sortunut ns. helppoon ratkaisuun, lisää veroa sieltä mistä vois helpoiten saada.

Tämä ei edes ole vero. Sehän on tekijänoikeusjärjestöille menevä hyvitysmaksu. Siella raha hukutetaan byrokratian pyörittämiseen, jotta tekijänoikeuden varsinaiset omistajat eivät siitä saa mitään itselleen.

Nyt on syytä ihan aidosti alkaa vastatoimenpiteisiin. Tekijänoikeusjärjestöjen lobbaus on onnistunut todella hyvin kun tällaista aletaan esittämään.

Lobbaus = yksityinen etu saadaan näyttämään yleiseltä edulta

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.11.2011 @ 07:43

2324.11.2011 08:47

Kulttuurikummit on ehkä läpinäkyvin lobbaus tässä maassa koskaan. Ja tämäkin päätös on juuri sitä hedelmää mitä se kantaa.

2424.11.2011 10:31

hyvitysmaksu voisi olla asiallinen jos se pysyis kohtuullisena esim 1e korkeintaan mutta, kun suomessa ollaan niin se ei tule olemaan kohtuullinen. Minä pidin kans arhinmäkeä hyvänä miehenä eipä ole enään.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.11.2011 @ 10:32

2524.11.2011 11:19

Arhimäki, mitä helvettiä? Oletko nyt yksi niistä idiooteista, jotka eivät edes tiedä hyvitysmaksun alkuperäistä tarkoitusta ja perustelevat tälläista järjettömyyttä lausein; "Noilla on niin vähän. Piratismi, piratismi ja piratismi!".

Hyvin pelattu. Tämä pistevero tulee iskemään nimenomaan teollisuuteen. Kuluttajaa saa nyt aina kusettaa kummiveljien vuoksi. Seuraavaksi arvon ministeri voi vielä kieltää omaan käyttöön tuonnin ulkomailta, niin "rikolliset" eivät kierrä maksuja.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.11.2011 @ 11:29

2624.11.2011 11:39

Taas yksi poliitikko menitti täysin uskottavuutensa silmissäni. Kuten tässä ketjussa jo muutkin niin minäkin pidin tätä Arhinmäkeä ihan fiksuna miehenä, noin vasemmistolaiseksi, mutta täysin vietävissä tuntuu olevan. Hyvitysmaksulle voisi jotain perusteita olla mikäli kaikki kopiointi olisi oikeasti laillista. Näin ei todellakaan ole. Eihän kuluttajakaan voi yksityisesti kopioida juuri mitään, koska joutuisi rikkomaan vahvoja suojauksia, kuten DVD-levyistä löytyvä CSS...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.11.2011 @ 11:40

2724.11.2011 11:52

Mites olisi jos käsiaseista alettaisiin maksamaan kaikille raggari moottoripyöräjengeille hyvitysmaksuja, koska niitä kuitenkin voi käyttää avuksi erinäisissä rikoksissa, joka luonnollisesti on pois rehellisen moottoripyöräjengiläisen pussista.

2824.11.2011 12:42

Kiinnostaisi kyllä tietää, että miten muka se, että varmuuskopioin ostamani musiikin ulkoiselle kovalevylle ja siirrän musiikkia puhelimeeni matkoilla kuunneltavaksi muka aiheuttaa artisteille ansionmenetyksiä?

2924.11.2011 12:53

Haluaisin kuulla teoston perustelut miksikäs tietokoneista pitäisi maksaa hyvitysmaksua.
Kuvitteleeko teosto että tietokoneet on olemassa vain yksityistä kopioimista varten?
Ja maksetaanhan kovalevyistä jo suojelumaksua joista siivu menee listaykkösille oli niiden käyttötarkoitus mikä tahansa.

3024.11.2011 14:27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Miikkaa:
Kiinnostaisi kyllä tietää, että miten muka se, että varmuuskopioin ostamani musiikin ulkoiselle kovalevylle ja siirrän musiikkia puhelimeeni matkoilla kuunneltavaksi muka aiheuttaa artisteille ansionmenetyksiä?

Johtuu siitä että teoston mielestä jokaisesta yksittäisestä kopiosta pitäisi maksaa. Siis että se pitäisi ostaa puhelimeen, tietokoneeseen, levyä varten jne jne jne erikseen. Ja siitä muka sitten koostuu suuret menetykset. No jaa. Kyllähän jokaisesta kappaleesta otetaan usein pari kopiota joten kyllähän siitä lisärahaa voisi silti saada jos jokainen kopio pitäisi erikseen ostaa. Mutta kuka tosiaan haluaisi ostaa saman kappaleen vaikkapa kolme kertaa? Kyllä itse näen niin että kun kappaleen kerran ostaa niin se tulee saada kopioida niihin laitteisiin josta sitä kuuntelee ja varmuuskopio päälle. Omaan käyttöönhän se loppujenlopuksi jää.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.11.2011 @ 14:32

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

3124.11.2011 17:01

Arhimäki on jeejee-mies. Onhan se jo monesti nähty.


3224.11.2011 17:38

Ja Teosto ei edelleenkään maksa mitään ulkomaisille artisteille, ja omasta mielestäni niin suuri osa suomalaisesta musiikkituotannosta on täyttä kuraa, että minulla ei ole mitään halua tukea sitä massamuistia ostamalla.

Kohta kaikki pitää tilata ulkomailta.

3324.11.2011 17:46

Kohtahan ei enään tarvi miettiä mistä tilaa elektroniikkaa. EI ainakaan suomesta tällä menolla.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.11.2011 @ 17:46

3424.11.2011 19:18

Aha, olinkin väärässä. Kaveri selitti toimintaansa sillä, että vähän voi rikkaammilta ottaa artisteille, joidenka tulot ovat laskeneet.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194707...ausunto%20.html


Selitetään tässä vähän syitä auki:
Syy noiden tulojen romahtamiselle on pääasiassa siinä, että digiboksit lisättiin (vailla mitään järkeä) hyvitysmaksun piiriin. Nyt kun porukoilla on jo matolaatikkonsa, tulot ovatkin pienentyneet ja nyt on pakko ottaa vähän muilta.

:RAGE:

edit: Piraattpuolueen kommentti löytyy täältä:
http://blog.piraattipuolue.fi/2011/11/a...sujarjestelmaa/

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.11.2011 @ 19:59

3525.11.2011 07:59

Eri lähteiden kommenttien perusteella, halutaan paikata laskeneita tuloja rokottamalla nyt aluksi älykännykyköitä. Eikö asian voisi hoitaa yksinkertaisemmin esim. nostamalla kännykän alv:tä. Budjetista voitaisiin jakaa tukea kuuroille yms. muille hyvitysmaksusta hyötyville yleistä hyväksyntää nauttiville tahoille ilman välikäsiä. Budjettirahojen käyttö viihteen listaykkösten palkkapussin kasvattamiseksi ei saa hyväksyntääni.

Alv:n korotuksen hyvä puoli on se, että yritykset saavat vähentää alv:n eli lisäkuluja ei synny. Ei myöskään tarvitse pohtia mikä älykännykkä ja mikä ei. Huonona puolena taas on se, että yhä helpommin tavarat tilataan ulkomailta ja vasemmiston ideologiaan kuuluu erityisesti yritysten rokottamimen.

Remonttia tarvitaan, myös Ylen suhteen. Kahden kanavan rahoitus budjetista, vaikka nostamalla telkkareiden alv:tä, ja loput kortin taakse.

3625.11.2011 11:16
eihelkutti
Vahvistamaton

mitä siitä sitten jos joidenkin artistien tulot laskevat? olisikohan syy kenties myös jossain muuallakin kuin piratismissa. ei kukaan osta levyä jos kappaleesi ovat p'skoja ja olet jo toinen jalka haudassa. eikä faneijasi ole enää kuin 80v mummot. esimerkkinä lukuiset suomalaiset artistit

3725.11.2011 11:16

Ei muuta ku jokaselle autonostajalle valmiiks jo sakkolaput kouraan koska jokasella autolla on mahdollista ajaa ylinopeutta

3825.11.2011 12:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pitokokka:
Eikö asian voisi hoitaa yksinkertaisemmin esim. nostamalla kännykän alv:tä.
Ei voisi.

Alv menee valtion pohjattomaan kassaan.

Hyvitysmaksu menee lyhennettynä teoston kautta tekijänoikeuden omistajalle.

Mutta edelleenkään hyvitysmaksun ulottaminen muistitikkuihin ja älypuhelimiin ei voi olla kenekään muiden kuin vihervasemmistolaisten agendalla. Jo lähtökohtaisesti täysin älytön ajatus. Nämä poliitikot eivät ole lainkaan ymmärtäneet että teosto ym. vedättävät heitä tullenmennen ja takaspalatessa.3925.11.2011 15:04

Tämä parantaa kansalaisten käsitystä tekijänoikeuksista.


2500K / Asus P8Z68-V / MSI TwinFrozr GTX 580 / G.Skill RipJaws 1600 2x4GB / Samsung Spinpoint F3 1Tb / Windows 8 64 bit

4025.11.2011 15:54

Paljon muistikortteja ja USB-muisteja kuluu juuri digikameroihin ja -videokameroihin sekä mm. Linux-pohjaisten sovellusten tallentamiseen. Samaten DVD-aihiota kuluu lähinnä mm. hautajaisvideoiden yms. tallentamiseen ja CD-aihiot digikuville.

Enkä todellakaan halua maksella OMISTA SISÄLLÖISTÄni millekään tekijänoikeusmafialle suojelusrahoja! Kun en ole edes jäsen enkä varmasti tule olemaankaan vaikka myös kaupallisesti kuvailen. (On paljon helpompaa ja sujuvampaa sopia itse asiakkaan kanssa.)

Vain yhdessä MP3-soittimessa on musaa, ja sekin sen sisäisessä muistissa. Ja taisi olla joku ikivanha kelvottoman pieni ja hidas SD-kortti C-kasetti-mp3-soittimessa eikä toimi kunnolla edes siinäkään...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.11.2011 @ 15:54

"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

4125.11.2011 15:59

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Anestic:
Arhimäki on jeejee-mies. Onhan se jo monesti nähty.
Ehkä tämän jeejee-mies saa vaalirahaa Teostolta. Tähän viittaa tuollainen lausunto, ei se muuten sovi kommunistin suuhun.
Muutoin ihan mitätön mies, vielä presidentiksi haaveet. "Kun kansa tahtoo"!

4225.11.2011 16:54

Hmmm... eli ministeri varmistelee vaalirahaansa antamalla rahoittajilleen lisää oikeuksia. Onneksi Suomessa ei ole korruptiota ;)

4325.11.2011 23:24

Niinpä niin... Onpa hänenkin kohdalla "kaupanpäälliseksi" tullut lobbari hoitanut tehtävänsä. Ihan sama kuka siellä istuu niin samaa paskaa pian suoltavat ulos. No onneksi joitakin poikkeuksiakin on jäljellä - kai (no juu, syyllistyn yleistämiseen).

Mitenkäs se vanha viisaus menikään... Huora, emähuora ja poliitikko. Noista kaksi ensimmäisä kun yleensa ovat rehellisiä ammatistaan ja toimistaan (paitsi kun avoimesta ja rehellisesta huoraamisesta tehtiin laitonta).

ps. toivottavasti ei mennyt kiroilun puolelle kun käyttää tiettyjen tahojen toimista toimintaaa vastaavia sanoja.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.11.2011 @ 23:28

4426.11.2011 00:08

@38 ei hyvitysmaksu mene lyhentämättömönä oikeudenhaltijoille. Tais vajaa puolet mennä enemmän tai vähemmän yleishyödylliseen toimintaan, sen voisi hoitaa budjettivaroista. Hyvitysmaksua jakavia tahoja on useita eikä niiden pyörittäminen ole ilmaista. Se lyhentymättömästä rahan pyörittömisestä.

Toinen asia on se, miten rahat jakautuvat. Jotkut kuolinpesät voivat olla jopa iloisia, ettei vainaa ole enää elossa. Rahaa tulee eikä tulon saaja ole enää kuluttamassa rahoja. Täällä naureskellaan kreikkalaisten vainajien (virkamiesten?) naimattomien aikuisten tyttölasten saamille eläkkeille ja meillä kerätään valtiojohtoisesti hyvitysmaksun nimissä rahaa (veroa) mitä jaetaan vainajien omaisille mm. aikuisille lapsille. Miten paljon tämä omaisille jaettu tukisumma rikastuttaa kultturiamme (oikeastaan voisi joku tutkia, mikä osuus korvauksista jakautuu kuolinpesille)?

Kulttuurin tulot pitäisi tulla a) käyttömaksuista (myynti/liput/sopparit eri tahojen kanssa) ja b) jotain on tuettava verovaroin. Hyvitysmaksu on veronkaltainen maksu, josta hyötyvät eniten ne jotka muutenkin pärjäävät tuotoksillaan.

4529.11.2011 10:09

Käykääpä laittamassa Paavolle kovaa (mutta asiallista) palautetta blogiin, kun kaveri päätti oikein nostaa keskustelun pöydälle:

http://www.paavoarhinmaki.fi/blogi/2011...tioita-vastaan/

Jotenkin tutun kuuloisia lausahduksia.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto