AfterDawn: IT-alan uutiset

Nettiyhteydestä televisioiden seuraava tärkeä ominaisuus

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 3.11.2011 15:02 Kommentteja (6)

Nettiyhteydestä televisioiden seuraava tärkeä ominaisuus Uuden raportin mukaan nettiyhteydestä on muodostumassa televisioiden avainominaisuus. Digitimes kertoo televisioalaa seuraavan tutkimusyhtiön DisplaySearchin raportista, joka mukaan vuonna 2011 nettiyhteys löytyi jo 27 prosentista myydyistä televisioista. Nettiyhteys luo mahdollisuuden yhdistää televisio helposti esimerkiksi kodin muihin laitteisiin tai Internetin sisältöpalveluihin.
DisplaySearch ennustaa nettiyhteydellä varustettujen televisioiden toimitusten nousevan yli puolella saavuttaen 155 miljoonan laitteen rajan vuoteen 2015 mennessä. Yhtiön mukaan nettiyhteyden yleistymisestä oli nähtävissä vahvoja merkkejä syksyn IFA-messuilla Berliinissä.

"Television ja siihen liitettävän toisen ruudun ajatus on hyvä tilaisuus lisäarvon luomiseen. Sillä voidaan myydä älypuhelimia sekä tabletteja ja monet mobiilipalvelut toimivat parhaiten isolla ruudulla käytettynä", yhtiöstä arvioidaan.

Tärkeä huomio televisioiden verkkoyhteyksissä on langattomuuden vaatimus. Kuluttajatutkimusten mukaan käyttäjät eivät halua olohuoneeseensa enempää piuhoja. Langattomat yhteydet ovat myös paras ratkaisu nopeiden ad hoc -yhteyksien luomiseen esimerkiksi katsellessa kuvia älypuhelimen muistista tai televisio-ohjelmien selailu toisella ruudulla ilman katselun häiriintymistä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

13.11.2011 16:14

Onhan tuo ihan kätevä ominaisuus. Toisaalta, halvemmalla taitaa päästä, jos hommaa erillisen "purkin" netillä, viihdettä varten.

23.11.2011 16:19

Ja sitten tulee virukset ja kohta telkkarikin käynnistelee itteään koko ajan epätoivoisesti uudestaan

33.11.2011 16:54
tonttila
Inactive

itsellä br-soittimessa youtube, picasa ja joku säähomma. Tuubia tulee joskus käytettyä mutta kuvanlaatu todella surkea. Tosin parempi kuin pleikkarin kautta, sikälimikäli haluaa isolta ruudulta katsella.

Parempilaatuisena olis toimiva mutta puhun nimenomaan youtubesta. Tosin koetapa kaukosäätimellä kirjoitella hakusanoja... aaargh

Muita palveluita en telkkariin kaipaisi.

43.11.2011 17:04

Yhtiö joka noita valmistaa, voi myös halutessaan vakoilla mitä ihmiset katsoo TV:stä ja myydä tietoja kolmannelle osapuolelle.

Kun kysytään että mitä voi kuluttaja tehdä. Pitäisi myös kysyä mitä se yhtiö voi sillä myös tehdä kuluttajan tietämättä.

Itselläni on myös blu-ray soittimessa ethernet, mutta ei tulisi mieleenkään kytkeä sitä internetiin. Olen huomannut että se varastoi asioita muistiin, eli tunnistaa minun levyjä joita olen katsellut. Kiva lista siellä jossain...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.11.2011 @ 17:06

53.11.2011 17:28

Ilman hyviä palveluita näitä tuskin on kovin helppo myydä peruskäyttäjälle. Ongelmanahan siis käytännössä on se, että mediajätit ei kehitä palveluitaan, ja sitten kun joku muu kehittää hyvän palvelun niin se on laiton oikeuksien omistajien mielestä.

63.11.2011 18:57

Vanha juttu. 3D oli huuhaata. NettiTV on oikea parannus minkä takia TV:stä voi maksaa enemmän. Isolla ruudulla voi jakaa kuvaruudun kahteen osaan ja toiseen netin ja toiseen TVkuva. Sittan vaan lagnaton näppis ja surfailemaan.
Mutta mikä sana TV:n tilalle "Näytin"?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto