AfterDawn: IT-alan uutiset
Osallistu Elisan arvontaan ja voita Xiaomi Mi Robot Vauum-Mop Pro -robotti-imuri!

Google+:n liikennemäärät romahtaneet kävijäryntäyksen jälkeen

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 11.10.2011 10:19 Kommentteja (4)

Google+:n liikennemäärät romahtaneet kävijäryntäyksen jälkeen Googlen kesällä avaama yhteisöpalvelu Google+:n kävijämäärät ovat romahtaneet sen jälkeen kun palvelu avasi ovensa kaikille syyskuun lopulla. Liikennemäärät kasvoivat ensin 1269 prosenttia yhden viikon aikana, mutta piikin jälkeen on palattu jälleen aiemmille lukemille.
Luvut käyvät ilmi tutkimustalo Chitikan tekemisistä analyyseistä. Chitikan mukaan käytös osoittaa sen, että kuluttajat ovat olleet erittäin kiinnostuneita Googlen tuotteesta, mutta erittäin harva on lopulta nähnyt syytä siirtyä sen käyttäjäksi.

Tärkein syy Google+:n heikkoon menestykseen on uniikkien ominaisuuksien puute. Chitikan mukaan käyttäjiä on mahdotonta houkutella kilpailevasta palvelusta toiseen tarjoamalla samanlaisia ominaisuuksia, joita he jo käyttävät.

Google panostaa edelleen yhteisöpalvelunsa kehittämiseen. Valmisteilla on ainakin Google Voice -integraatio ja Quoran kaltainen kysy ja vastaa -palsta.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: Google
Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

111.10.2011 12:07

Yksi syy kävijämäärän laskulle on varmaan myös se, että Facebook kopioi kaikki Google+:n keksimät jutut, joten Facebook-käyttäjät jäävät sen takia pelkästään Facebookiin.


Tietokone: Pöytäkone on pakettikone (Windows 7) ja kannettava on Acer Aspire 7520 (Windows Vista) | Kännykkä: Nokia C6-01 | Digiboksi: Topfield TF 5100PVRt | TV: Hitachi 32LD6600

211.10.2011 15:55

Oikeastaan tämä uutisointi Google+ kävijämäärän lasku on aika käsittömättömästi laskettu pieleen.

Kun Google+ aukesi koko kansalle niin sivun liikenne räjähti 1200%. Nyt kun tuosta alkuhuuman huipusta on pudottu 60% niin uutisoidaan että:

"Google+ on menettänyt 60% käyttäjistään!"

Täysin käsittämätöntä. Kuka vaan joka osaa laskea voi todeta että jos liikenne oli ennen porttien avaamista 100 ja sitten räjähti 1200% ja sitten laski 60% niin nyt liikenne on 480 eli liikenne on kasvanut 4,8 kertaiseksi! Eli Google+ on menestys.

Samaa hommaa ihmetteli Forbesin toimittaja Tim Worstall.

312.10.2011 00:19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ada88:
Oikeastaan tämä uutisointi Google+ kävijämäärän lasku on aika käsittömättömästi laskettu pieleen.

Kun Google+ aukesi koko kansalle niin sivun liikenne räjähti 1200%. Nyt kun tuosta alkuhuuman huipusta on pudottu 60% niin uutisoidaan että:

"Google+ on menettänyt 60% käyttäjistään!"

Täysin käsittämätöntä. Kuka vaan joka osaa laskea voi todeta että jos liikenne oli ennen porttien avaamista 100 ja sitten räjähti 1200% ja sitten laski 60% niin nyt liikenne on 480 eli liikenne on kasvanut 4,8 kertaiseksi! Eli Google+ on menestys.

Samaa hommaa ihmetteli Forbesin toimittaja Tim Worstall.
Kyllähän tuo sinun laskutoimituksesi on kieltämättä täysin käsittämätön, mene nyt ja katso sitä käyrää kävijämääristä niin huomaat miksi...

Eli 20.syyskuuta kävijäindeksi on ollut 53,58, ja kun palvelu avattiin kaikille nousi kävijäindeksi nopeasti ollen 22.syyskuuta hetkellisesti 117,04 mutta lähti pian taas laskuun ja päätyi 27.syyskuuta lukemaan 51,29 eli hieman alle kuin mitä se oli ennen kaikelle kansalle avaamista... eli missä se menestys?

412.10.2011 11:19

No itse en näe siinä mitään yllättävää, että julkistamisen jälkeen kävijämäärä laskee "normaalitasolle". Toki olisi erittäin toivottavaa, että kävijämäärässä tapahtuisi jatkuvaa nousua, etenkin uuden palvelun tapauksessa. Mutta hiljaa hyvä tulee, omassa kaveripiirissä G+:n "omaksuminen" FB:n rinnalle on parhaillaan, melko hitaasti, tapahtumassa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto