AfterDawn: IT-alan uutiset

The Pirate Bayn ylläpitäjiltä uusi tiedostonjakopalvelu

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 30.8.2011 10:31 Kommentteja (2)

The Pirate Bayn ylläpitäjiltä uusi tiedostonjakopalvelu The Pirate Bay -torrent-trackerin ylläpitäjät ovat perustaneet uuden tiedostonjakopalvelun, BayFilesin. Sen tarkoituksena on haastaa RapidSharen ja Megauploadin kaltaiset palvelut sekä tehdä tiedostonjaosta aiempaa tehokkaampaa ja vaivattomampaa. Perustajilla on ajatuksena laajentaa BayFiles myöhemmin Dropboxin kaltaiseksi pilvipalveluksi.
BayFilesin ylläpitäjät luotsaavat palvelua hongkongilaisen yrityksen kautta. Palvelu on tarkoitettu lailliseen tiedostonjakoon, mikä on mainittu palvelun käyttöehdoissa. Tekijänoikeuksia loukkaava materiaali aiotaan poistaa palvelusta. Käyttöehtoja toistuvasti rikkovien käyttäjien pääsy palveluun estetään. Tällä keinolla BayFiles lipuu Yhdysvaltain DMCA-lain oikeuttamaan turvasatamaan mahdollisissa oikeusjutuissa.

Turvasatama-pykälän mukaan web-sivustot eivät joudu vastuuseen käyttäjien levittämästä materiaalista, kunhan ylläpito poistaa palvelustaan tekijänoikeutta tai lakia rikkovan sisällön oikeudenomistajan tai virkavallan pyynnöstä.

Palvelu on ilmainen eikä sen käyttö välttämättä vaadi rekisteröitymistä. Ilman käyttäjätunnuksia voi jakaa korkeintaan 250 megatavun kokoisia tiedostoja ja rekisteröityneillä käyttäjillä raja on 500 megatavussa. Premium-käyttäjät saavat viiden euron kuukausimaksulla (tai 45 € vuodessa) oikeuden jakaa rajattomasti tiedostoja (max. tiedostokoko 5 GB).

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

130.8.2011 11:07

Hmm, mielenkiintoista. Katsotaan miten TO-mafia suhtautuu asiaan kun kyseessä TBP:n heput..toivottavasti saa mukaansa joitan suuria toimiota koska sillä voidaan näytää TO-järjestöille että myös laillinen palvelupärjää jos se on helppokäyttöinen ja hinnoittelu on kohillaan.


Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

230.8.2011 13:04

Tämä palvelu tulee melko varmasti törmäämään ongelmiin TO-järjestöjen taholta. Niillä kun on erityinen suhde TPB:n väkeen.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto