AfterDawn: IT-alan uutiset

The Pirate Bayn ylläpitäjiltä uusi tiedostonjakopalvelu

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 30.8.2011 10:31 Kommentteja (2)

The Pirate Bayn ylläpitäjiltä uusi tiedostonjakopalvelu The Pirate Bay -torrent-trackerin ylläpitäjät ovat perustaneet uuden tiedostonjakopalvelun, BayFilesin. Sen tarkoituksena on haastaa RapidSharen ja Megauploadin kaltaiset palvelut sekä tehdä tiedostonjaosta aiempaa tehokkaampaa ja vaivattomampaa. Perustajilla on ajatuksena laajentaa BayFiles myöhemmin Dropboxin kaltaiseksi pilvipalveluksi.
BayFilesin ylläpitäjät luotsaavat palvelua hongkongilaisen yrityksen kautta. Palvelu on tarkoitettu lailliseen tiedostonjakoon, mikä on mainittu palvelun käyttöehdoissa. Tekijänoikeuksia loukkaava materiaali aiotaan poistaa palvelusta. Käyttöehtoja toistuvasti rikkovien käyttäjien pääsy palveluun estetään. Tällä keinolla BayFiles lipuu Yhdysvaltain DMCA-lain oikeuttamaan turvasatamaan mahdollisissa oikeusjutuissa.

Turvasatama-pykälän mukaan web-sivustot eivät joudu vastuuseen käyttäjien levittämästä materiaalista, kunhan ylläpito poistaa palvelustaan tekijänoikeutta tai lakia rikkovan sisällön oikeudenomistajan tai virkavallan pyynnöstä.

Palvelu on ilmainen eikä sen käyttö välttämättä vaadi rekisteröitymistä. Ilman käyttäjätunnuksia voi jakaa korkeintaan 250 megatavun kokoisia tiedostoja ja rekisteröityneillä käyttäjillä raja on 500 megatavussa. Premium-käyttäjät saavat viiden euron kuukausimaksulla (tai 45 € vuodessa) oikeuden jakaa rajattomasti tiedostoja (max. tiedostokoko 5 GB).

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

130.8.2011 11:07

Hmm, mielenkiintoista. Katsotaan miten TO-mafia suhtautuu asiaan kun kyseessä TBP:n heput..toivottavasti saa mukaansa joitan suuria toimiota koska sillä voidaan näytää TO-järjestöille että myös laillinen palvelupärjää jos se on helppokäyttöinen ja hinnoittelu on kohillaan.


Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

230.8.2011 13:04

Tämä palvelu tulee melko varmasti törmäämään ongelmiin TO-järjestöjen taholta. Niillä kun on erityinen suhde TPB:n väkeen.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita (18.7.2018 06:48)
Spotify on tehnyt Android- ja iOS-sovelluksiinsa viimeisten viikkojen aikana pienen muutoksen, mutta se helpottaa monen kuuntelijan elämää ratkaisevasti. Ainakin arjessa on yksi ensimmäisen ....
Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää (18.7.2018 06:30)
Seuraavien sukupolvien VR-lasien käyttömukavuus voi olla täysin toista luokkaa kuin nykyään, sillä VirtualLink-konsortio on esitellyt uuden USB-C-liitäntään pohjautuvan standardin, joka mahdollistaa ....
OnePlus 6:n kamera saa kehuja – Tarkennus on tarkka ja nopea OnePlus 6:n kamera saa kehuja – Tarkennus on tarkka ja nopea (17.7.2018 18:11)
Elisalla ja Telialla huippumyynteihin yltänyt OnePlus 6 saa suitsutusta valokuvaukseen erikoistuneelta DxO Labsilta. Puhelimen kamera saavutti DxOMark-testissä komeat 96 pistettä. OnePlussan ....
Samsung lupaa lisää suorituskykyä ja enemmän akkukestoa – Esitteli LPDDR5-muistin Samsung lupaa lisää suorituskykyä ja enemmän akkukestoa – Esitteli LPDDR5-muistin (17.7.2018 17:30)
Samsung on esitellyt ensimmäisen kahdeksan gigabitin LPDDR5-muistipiirin. Yhtiön mukaan entistä nopeampi mobiililaitteisiin tarkoitettu muistipiiri soveltuu erityisen hyvin tekoälyteknologian ....
Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista (17.7.2018 06:56)
Netflix joutui aiheuttamaan pettymyksen sijoittajille julkaisemalla kasvuluvut, jotka jäivät kuitenkin odotuksista. Osavuosituloksen julkistuksen jälkeen Netflixin kurssi putosi jälkihuutokaupassa ....

Uutisarkisto