AfterDawn: IT-alan uutiset

The Pirate Bayn ylläpitäjiltä uusi tiedostonjakopalvelu

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 30.8.2011 10:31 Kommentteja (2)

The Pirate Bayn ylläpitäjiltä uusi tiedostonjakopalvelu The Pirate Bay -torrent-trackerin ylläpitäjät ovat perustaneet uuden tiedostonjakopalvelun, BayFilesin. Sen tarkoituksena on haastaa RapidSharen ja Megauploadin kaltaiset palvelut sekä tehdä tiedostonjaosta aiempaa tehokkaampaa ja vaivattomampaa. Perustajilla on ajatuksena laajentaa BayFiles myöhemmin Dropboxin kaltaiseksi pilvipalveluksi.
BayFilesin ylläpitäjät luotsaavat palvelua hongkongilaisen yrityksen kautta. Palvelu on tarkoitettu lailliseen tiedostonjakoon, mikä on mainittu palvelun käyttöehdoissa. Tekijänoikeuksia loukkaava materiaali aiotaan poistaa palvelusta. Käyttöehtoja toistuvasti rikkovien käyttäjien pääsy palveluun estetään. Tällä keinolla BayFiles lipuu Yhdysvaltain DMCA-lain oikeuttamaan turvasatamaan mahdollisissa oikeusjutuissa.

Turvasatama-pykälän mukaan web-sivustot eivät joudu vastuuseen käyttäjien levittämästä materiaalista, kunhan ylläpito poistaa palvelustaan tekijänoikeutta tai lakia rikkovan sisällön oikeudenomistajan tai virkavallan pyynnöstä.

Palvelu on ilmainen eikä sen käyttö välttämättä vaadi rekisteröitymistä. Ilman käyttäjätunnuksia voi jakaa korkeintaan 250 megatavun kokoisia tiedostoja ja rekisteröityneillä käyttäjillä raja on 500 megatavussa. Premium-käyttäjät saavat viiden euron kuukausimaksulla (tai 45 € vuodessa) oikeuden jakaa rajattomasti tiedostoja (max. tiedostokoko 5 GB).

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

130.8.2011 11:07

Hmm, mielenkiintoista. Katsotaan miten TO-mafia suhtautuu asiaan kun kyseessä TBP:n heput..toivottavasti saa mukaansa joitan suuria toimiota koska sillä voidaan näytää TO-järjestöille että myös laillinen palvelupärjää jos se on helppokäyttöinen ja hinnoittelu on kohillaan.


Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

230.8.2011 13:04

Tämä palvelu tulee melko varmasti törmäämään ongelmiin TO-järjestöjen taholta. Niillä kun on erityinen suhde TPB:n väkeen.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Amazon aikoo tuoda ääniavustajansa mikroaaltouuniin ja autoon Amazon aikoo tuoda ääniavustajansa mikroaaltouuniin ja autoon (18.9.2018 20:15)
Amazonia ei tunneta teknologiayhtiönä, mutta se silti toimi ääniavustajien ja älykaiuttimien pioneerina. Nyt biljoonan dollarin verkkokauppajätti työstää ainakin kahdeksaa Alexalla varustettua laitetta. ....
Googlen Family Link antaa vanhemmille avaimet teinien puhelimiin Googlen Family Link antaa vanhemmille avaimet teinien puhelimiin (18.9.2018 19:50)
Google julkisti perheiden välisiä älypuhelinkuvioita helpottavan Family Link -hubin viime vuoden puolella. Erityisen käytännöllinen ominaisuus on EU:n tietosuojadirektiivin eli GGDPR:n jälkimainingeissa. ....
Samsungin älypuhelimiin lisää mullistuksia: J-sarja saa kirveestä, Galaxy M tilalle Samsungin älypuhelimiin lisää mullistuksia: J-sarja saa kirveestä, Galaxy M tilalle (18.9.2018 18:55)
Samsung on vuosien saatossa ollut yhdessä Applen kanssa älypuhelinmarkkinoiden stabilointiaines. Korealaisyhtiöltä on voinut vuosi toisensa jälkeen odottaa samaa kaavaa, jolla menestystä onkin ....
Nokian ennen omistama Withings julkaisi uuden Steel HR Sport -älykellon Nokian ennen omistama Withings julkaisi uuden Steel HR Sport -älykellon (18.9.2018 17:56)
Älyvaa'astaan tuttu Withings siirtyi 2016 yrityskaupassa osaksi Nokiaa. Nokian alaisena Withings julkaisi uudelleen Steel HR -älykellonsa. Sittemmin ranskalaisyhtiö on myyty Nokian toimesta ....
iPhone XS -arvostelut julki – Tämä on huonoa ja hyvää iPhone XS -arvostelut julki – Tämä on huonoa ja hyvää (18.9.2018 15:53)
Applen uuden sukupolven iPhone XS- ja iPhone XS Max -puhelimien ensiesittelystä on kulunut alle viikko aikaa, mutta teknologiasivustot ovat jo julkaisseet laitearvostelut puhelimista. Salassapitosopimus ....

Uutisarkisto