AfterDawn: IT-alan uutiset

TabCon mysteeri paljastuu – katso live stream täältä (päivitetty)

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 15.8.2011 18:38 Kommentteja (5)

TabCon mysteeri paljastuu – katso live stream täältä (päivitetty) Sosiaalisessa mediassa ja keskustelupalstoilla hämmennystä aiheuttaneen TabCon (Tablet Company) mysteeri paljastuu pian kun yritys esittelee julkisesti kehittämänsä tabletin. Jutun lopusta löytyy julkaisun live streamin, joten pääset nauttimaan paljastuksesta eturintamassa. Julkistus alkaa kello 19.00. Sillä välin tappaa aikaa lukemalla juttumme miksi TabCosta kuhistaan. Mikä tämä TabCo on, joka väittää keksineensä pyörän uudelleen? Onko kyse Nokian MeeGo-tabletista vai aivan jostain muusta?
Kesäkuun alussa alkanut mainoskampanja on antanut tietoa ulospäin niukanlaisesti. –Ja aivan tieten tahtoen, sillä tarkoituksena on ollut leikkiä ihmismielen primitiivisimmällä tunteella eli uteliaisuudella. Koukuttavaa kampanjaa on käyty niin YouTubessa, Facebookissa kuin Twitterissäkin. Mysteerisen mainonnan parasta antia ovat olleet kuitenkin erilaiset teoriat, joita nettinatiivit ovat kursineet kokoon saamistaan pienistä tiedonmurusista. Monella on teoria ja vastaus kysymykseen ”Who is TabCo?” Valitettavan harva kuitenkaan tietää ovatko ne oikeita.

Mysteerisen mainoskampanjan yksi piirre on ollut Applen kustannuksella leikkiminen. WWDC:n aikaan yhtiö kirjoitutti lentokoneilla taivaalle tekstin ”Forget the Fruit – www.whoistabco.com” ja teaser-mainoksissa on pilailtu iPhone 4:n kahvilavuoto-casella sekä parodioitu yhtiön vanhaa Lemmings-mainosta. Pokkaa firmasta ainakin löytyy, oli lopullinen tuote mikä hyvänsä. Uhoamisen perusteella TabCo aikoo laittaa Applen ipadeineen tiukille. TabCon kaikki YouTube-videot löytyvät täältä.

Toinen selvästi esiin tullut piirre on ollut vihjailut, jotka ovat antaneet ymmärtää taustalla olevan Nokia. TabCo on kertonut olevansa maailmanlaajuinen yritys, joka on kotoisin innovaatioiden maasta, jossa Aurinko paistaa kirkkaasti ja uudet ajatukset virtaavat vapaasti. Maa on kuulemma melko pieni, mutta löytyy kuitenkin Google Mapsista. Tässä mysteerisessä maassa toimii myös ”Land of Innovation Tire Company” (viitataan ilmeisesti Nokian Renkaisiin). Nokiaan viittaisi myös se, että taustalla toimiva yritys on kokeillut tabletteja huonolla menestyksellä muutamaan kertaan (N800 ja N770 Internet Tabletit). Toisaalta maailmasta löytyy useita yrityksiä, joiden tablet-kokeilut ovat menneet enemmän tai vähemmän penkin alle. Viittauksia on keksitty monia muitakin ja ne on dokumentoitu tehokkaasti blogeihin ja keskustelupalstoille.

Nokia-spekulaatioiden rinnalla puhuttiin myös singaporelaisesta Fusion Garagesta, joka epäonnistui pahasti JooJoo-tabletin kanssa. Tärkeänä johtolankana pidettiin myös sitä, että yhtiön FCC:hen jättämä lupahakemus uuden Grid 10 -tabletin markkinoille tuomisesta hyväksyttiin tänä kesänä.

Kolmas varteenotettava taustahahmo voi ollaon Emblaze Mobile, jonka kehittämä Else-käyttöliittymä ainakin täyttää TabCon uhoaman innovatiivisen käyttöliittymän kriteerit ja todella keksii pyörän uudelleen omalla tavallaan. Lisäksi ennen julkaisua YouTubeen lisätyn Sneek Peek -videon elementit viittaavat Elseen. Emblazen pääinsinööri kuitenkin lähti tämän vuoden alussa yhtiöstä ja siirtyi HP:lle. On aiheellista kysyä, lähtisikö näin tärkeä henkilö pois firmasta kun projekti oli näin lähellä valmistumista?

Jos jostain syystä nukuit koko TabCo-vouhotuksen yli, niin Tapio Tuomolan blogin kautta pääsee hyvin jyvällä mistä koko viraalihypessä oli kyse.

Itse live stream löytyy alta. Vielä on pimeää, mutta kello 19.00 pitäisi streamin aueta. Ainakin toimituksen päässä odotellaan julkaisua sormet syyhyten ja pää märkänä. Halutessasi voit katsella lähetyksen myös uStreamin omien sivujen kautta. Ellei uStream toimi niin testatkaa tätä.

Päivitys. Syystä tai toisesta TabCo päätti jakaa meille linkin toimimattomaan live streamiin. Pahoittelemme lukijoita tästä.

Tägit: Nokia Apple TabCo
Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

115.8.2011 19:05

Off Air, minulla vain lukee. (19:05)

E: Ja tuliko siis sieltä nyt ei-Nokia? Kuten webcastin kommenteissa kerrottiin. Mutta samapa tuo näkyykö streami itselle, etteköhän te siitä uutisoi välittömästi :)

E2: Kiitos toimivasta linkistä. Kiinnostus loppui speksien jälkeen. Fusion Garagea sieltä tuli, petyin kun ei ollutkaan Nokian laite. Mutta ei tuo huonolta laitteelta näytä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.8.2011 @ 19:16

215.8.2011 19:12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ArttuH5N1:
Off Air, minulla vain lukee. (19:05)
Uutista päivitetty toimivaan!

316.8.2011 4:18

-kallis
-liikaa silmäkarkkia
-eikä käytettävyys näyttänyt mitenkään erikoiselta.


las ballenas son el camino

416.8.2011 11:12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:
-kallis
-liikaa silmäkarkkia
-eikä käytettävyys näyttänyt mitenkään erikoiselta.
Samalta näytti myös minulle...

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

516.8.2011 22:39

Siis mikä tämä juttu nyt on?


MB: Z87X-D3H, CPU: i5-4670K 3.4Ghz, GPU: GB 770 Oc 4Gb, Ram: 4x4Gb DDR3 1600Mhz Cl9, HD: 256Gb 840 Pro SSD | 500Gb 850 Evo SSD | WD 1TB Caviar Blue , Case: Fractal Define R4 Black

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla (19.7.2018 18:25)
HMD Global on esitellyt Kiinan markkinoille Nokia X5 -älypuhelimen, jolla pyritään vetoamaan tyylikästä ja edullista puhelinta etsivään kansanosaan. Nokai X5:n muotoilussa noudatetaan aiemmin ....
3 kommenttia
Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi (19.7.2018 18:13)
Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai tuntuu olevan hyvin järkyttynyt Euroopan komission eilen julkistamasta 4,3 miljardin euron sakosta. Komission mukaan Google on käyttänyt määräävää markkina-asemaa ....
9 kommenttia
Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä (19.7.2018 18:08)
Yhdysvaltalainen lasivalmistaja Corning on ottanut uuden harppauksen älypuhelimien näyttöjen suojana käytettävissä Gorilla Glass -lasien kehityksessä. Yhtiö on esitellyt seuraajan nykyisissä ....
Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
5 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia

Uutisarkisto