AfterDawn: IT-alan uutiset

Internet Explorerin käyttäjät muita tyhmempiä

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 30.7.2011 09:47 Kommentteja (37)

Internet Explorerin käyttäjät muita tyhmempiä AptiQuantin laatiman kyselytutkimuksen mukaan Microsoftin Internet Explorer -selainta käyttävät ihmiset ovat muita web-surffaajia tyhmempiä. Kaikkein älykkäimmät IE:llä surffaavat käyttävät selaimen kahdeksatta versiota.
Tutkimuksesta käy myös ilmi, että kaikkein älykkäimmät nettinatiivit ovat asentaneet tietokoneilleen Operan. Lähes samalle älykkyystasolle yltävät myös Caminon ja Chrome Framella höystetyn IE:n käyttäjät. Seuraavilta sijoilta löytyvät Safarin, Chromen ja Firefoxin käyttäjät, tässä järjestyksessä.

Häntäpäähän jäivät siis kaikki IE:n käyttäjät, joista kaikkein huonoiten suoriutuivat IE6:lla verkkoa selaavat ihmiset. Heidän ÄO oli noin 80. Tutkimuksessa käytettiin apuna verkossa julkaistua ilmaista ÄO-testiä, jonka suoritti noin 100.000 ihmistä. Tutkimuksessa verrattiin testissä saatuja tuloksia käytössä olleisiin selaimiin.

Alla on pylväsdiagrammi tutkimuksen tuloksista. Siniset palkit ovat vuoden 2006 tuloksia ja punaiset tämän vuoden tulokset.

Edellinen Seuraava  

37 kommenttia

130.7.2011 9:56

No alotetaan nyt vaikka siitä, että netissä olevat ilmaset älykkyystestit on ihan yhtä tyhjän kanssa. Itse saanut semmosesta 139.

230.7.2011 10:26

Hohhoijaa

330.7.2011 10:26
AfterDawn Addict

Yllä yksi internet explorerin käyttäjä ^^


890GX Extreme3,Phenom II X6 1055T,Mugen 2,GTX 460 OC,Kotelo R3,HyperX 2x2GB DDR3 1600MHz,Kiintolevy F3 1TB,
Blu-ray,Antec TruePower 550W,BenQ 24LED,Acer V223HQ,Creative Gigaworks T3,Razer Arctosa,Logitech G400,Siberian V2 Blue Edition,G27 Ratti,Asus X5DC läppäri,Samsung 6-sarjan 40,PS3 320Gb,NuForce NE700X,Brother MFC-J6710DW, Nokia Lumia 800, Motorola Razr Maxx, B&W C5 mobile headphones

430.7.2011 10:30

Hyvä kuva!

530.7.2011 10:54

Operaa kokeillessani olenkin aina tullut siihen johtopäätökseen että se on niin hankala ja epälooginen käyttää, että sen käyttäjien täytyy olla jotenkin poikkeuksellisen kieroutuneen aivotoiminnan omaavia henkilöitä joita ei kiinnosta miltä jokin nettisivusto näyttää tai kuinka helposti haluamansa asian saa netissä hoidettua, vaan heitä kiinnostaa se bittirivistö jolla toiminto on saatu mahdollisimman monimutkaisesti toteutettua.

Muutenkin tämä tutkimus kyllä menee samaan sarjaan sen tutkimuksen kanssa joka osoittaa että maissa joissa peniksen pituus on suurempi, bruttokansantulo on pienempi.

630.7.2011 10:59

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pc_P:
Yllä yksi internet explorerin käyttäjä ^^

Kommentista päätellen taidat itse olla :D

730.7.2011 11:31

Ei siihen mitään tilastoja tarvita, senhän kertoo jo se että he käyttävät IE:tä.

830.7.2011 11:33

Itsehän IE:tä käytän. Olen kuullut että firefoxissa on enemmän viruksia ja en ole niitä ikinä intternetistä saanutkaan, suojauksen kun pitää kunnossa. Operaa käytin joskus mutta läheskään kaikki sivut eivät toimi sillä kunnolla joten olisi pakko käyttää vähintään kahta selainta joten miksipä ei käyttää vain yhtä selainta joka toimii. En nyt kuitenkaan tunne itseäni mitenkään tyhmäksi tämän uutisen perusteella. :D
AMD Phenom II X4 955 Black Edition @ 3.8Ghz W/Scythe Mugen 2 Rev.B|Nvidia GeForce GTX 560Ti 448 cores W/DirectCU II|Asus M3A76-CM|4gb Kingston HyperX 1066MHz|Chieftec 550W|Nexus Clodius|Windows 7 Home Premium 64Bit

930.7.2011 11:51
AfterDawn Addict

Lainaus:
Kommentista päätellen taidat itse olla :D
Et sinä xD
Ehit vain kirjoittaa väliin, tarkoitin toiseksi ylintä :D

890GX Extreme3,Phenom II X6 1055T,Mugen 2,GTX 460 OC,Kotelo R3,HyperX 2x2GB DDR3 1600MHz,Kiintolevy F3 1TB,
Blu-ray,Antec TruePower 550W,BenQ 24LED,Acer V223HQ,Creative Gigaworks T3,Razer Arctosa,Logitech G400,Siberian V2 Blue Edition,G27 Ratti,Asus X5DC läppäri,Samsung 6-sarjan 40,PS3 320Gb,NuForce NE700X,Brother MFC-J6710DW, Nokia Lumia 800, Motorola Razr Maxx, B&W C5 mobile headphones

1030.7.2011 12:15

No onko muuten kohtuullisen turha uutinen :D (Ja ei, en käytä IE:tä ;) )

1130.7.2011 14:51

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tshlaber:
Itsehän IE:tä käytän. Olen kuullut että firefoxissa on enemmän viruksia ja en ole niitä ikinä intternetistä saanutkaan, suojauksen kun pitää kunnossa.
Taitaa tutkimuksessa olla sittenkin jotain perää.

1230.7.2011 19:40

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti bfr:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tshlaber:
Itsehän IE:tä käytän. Olen kuullut että firefoxissa on enemmän viruksia ja en ole niitä ikinä intternetistä saanutkaan, suojauksen kun pitää kunnossa.
Taitaa tutkimuksessa olla sittenkin jotain perää.
+1

1331.7.2011 10:38

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:
Operaa kokeillessani olenkin aina tullut siihen johtopäätökseen että se on niin hankala ja epälooginen käyttää, että sen käyttäjien täytyy olla jotenkin poikkeuksellisen kieroutuneen aivotoiminnan omaavia henkilöitä...

Kyllä se tuo tutkimus taitaa pitää paikkaansa... ainakin minun kohdalla >:)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 31.7.2011 @ 10:39

1431.7.2011 12:31

Firefox! (Linuxissa on se hyvä puoli, ettei tule käytettyä IE:tä edes Firefoxin lataamiseen.)

1531.7.2011 14:04

On se nykyään helppoa kun älykkyys nousee 40 pinnaa siinä vaiheessa kun vaihtaa selaimen IE 6:sta Operaan. Jos taas tuntee itsensä liian älykkääksi niin voi kokeilla elämää tyhmänä vaihtamalla selainta. Ei siihen muuta tarvita.

Mensan testitkin voidaan voidaan korvata yhdellä kysymyksellä missä kysytään mikä selain koneellasi on. Taas säästetään aikaa ja resursseja.

Seuraavaksi lisää "luotettavia" tutkimuksia tyyliin banaanin syöjät on muita viisaampia ja tyhmimpien ihmisten lempiväri on vihreä...


Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

1631.7.2011 15:22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
On se nykyään helppoa kun älykkyys nousee 40 pinnaa siinä vaiheessa kun vaihtaa selaimen IE 6:sta Operaan.
Kaikki kokit ovat juoppoja, mutta kaikki juopot eivät ole kokkeja... ;)

Eli siis ei Operan käyttö tee fiksuksi, mutta fiksut käyttävät Operaa... Jos tähän "tutkimukseen" on yhtään luottaminen. Ja nettifiksuuden kautta ymmärtäisin tätä tutkimusta paremmin. Tuntuu, että IE:n käyttäjät pääosin eivät ole aivan yhtä käteviä netissä, kuin vaikkapa Operan käyttäjät jne, mutta älykkyyden kannalta en menisi allekirjoittamaan.

1731.7.2011 17:47

Minäkin tyhmenen heti, kun Firefox 5-hyytyy aina muutaman minuutin käytön jälkeen...
-Mikä vika?


Kun älyttömät käskee haluttomat tekemään mahdottomat, syntyy projekti.
-Acer Aspire ES1-711-Win10-64bit-Firefox62.0.3=päivittää aina uusimman version...

1831.7.2011 19:01

Operan vuodoista ei kukaan koskaan edes vaivaudu uutisoimaan :) saati että selainta edes ilmottaisiin hackereiden testiin näihin alan "konferensseihin" joka on hieman ihmetystä herättävää selaimelta joka vain puhuu tietoturvastastaa kissan kokoisilla kirjaimilla suljetussa koodissaan ilman vastaavia näyttöjä miten se murtuu osaajien käsissä..

1931.7.2011 22:19

Jaahas, eli edustan siis tavallista kaduntallaajaa keskiverrolla älykkyydellä koska käytän Internjet Exploderia (9) ja Tulikettua. Tämä selvä, eipähän tarvitse vaivautua suorittamaan vaativaa palikkatestiä kun ihmisen älykkyyden voi näköjään verrata sillä mitä selainta käytetään! :D

Olipa kyllä melkoisen turha ja huono tutkimustulos. :D

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bluejack:
Operan vuodoista ei kukaan koskaan edes vaivaudu uutisoimaan :) saati että selainta edes ilmottaisiin hackereiden testiin näihin alan "konferensseihin" joka on hieman ihmetystä herättävää selaimelta joka vain puhuu tietoturvastastaa kissan kokoisilla kirjaimilla suljetussa koodissaan ilman vastaavia näyttöjä miten se murtuu osaajien käsissä..
Samat asiat olen itsekin huomioinut.

2031.7.2011 22:41

ajattelin jo sanoa että kohta joku haastaa nämä tutkijat oikeuteen,mutta sitten huomasin http://www.aptiquant.com/news/aptiquant-threatened-with-a-lawsuit-by-loyal-internet-explorer-users/


Tietämätön tietotekniikkaseikkailija toisessa polvessa.

2131.7.2011 22:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ArttuH5N1:

Eli siis ei Operan käyttö tee fiksuksi, mutta fiksut käyttävät Operaa... Jos tähän "tutkimukseen" on yhtään luottaminen. Ja nettifiksuuden kautta ymmärtäisin tätä tutkimusta paremmin. Tuntuu, että IE:n käyttäjät pääosin eivät ole aivan yhtä käteviä netissä, kuin vaikkapa Operan käyttäjät jne, mutta älykkyyden kannalta en menisi allekirjoittamaan.

Huomioitavaa on se että "fiksuimmat" käyttävät tuon tutkimuksen mukaan vähiten käytettyjä selaimia. Selaimia jotka ei kiinnosta suurinta osaa netin käyttäjistä ja jotka eivät tutkimusten mukaan ole parhaita. Tämä myös varmistaa sen että suurin osa "nettiviisaista" ei käytä näitä pienen käyttäjäkunnan selaimia.

Siinä vaiheessa kun käyttäjä osaa itse asentaa ja valita haluamansa selaimen niin itse selain ei vaikuta nettiviisauteen millään tavalla.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 31.7.2011 @ 23:33

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

2231.7.2011 23:25

Nollatutkimus on nollatutkimus vaikkakin sen suorittaja on kanadalainen "psychometrinen" konsulttitoimisto. Tämä "uutinen" kuuluu samaan sarjaan mätäkuun juttuja kuin hiljattain uutisoitu pullonkeräystuottojen tuloveron maksuvelvoite. ;)

Ja vaikka tutkimus pitäisi paikkansa niin en yhtään häpeä myöntää etten ole tarpeeksi älykäs käyttämään Operaa. Olin tosin jokin aika sitten hieman älykkäämpi kun 1/2 vuoden ajan käytin Chromea mutta sitten taas tylsistyin ja siirryin takaisin Exploreriin.

En ole muuten koskaan muutenkaan pitänyt älykkyyttä ihmisen laadun tai hyvyyden tärkeimpänä mittarina koska kaikkein älykkäimmät eivät useinkaan ole kovin viisaita. Uskoakseni mm. Anders Behring Breivik on aika älykäs koska on osannut aikaansaada noin suurta tuhoa ihmiskunnalle. Historiasta löytyy paljon näitä älykköjä jotka ovat käyttäneet älyään epäviisaasti...

2331.7.2011 23:50

Mitä tuota nyt ihmettelemään. Itse en ainakaan yllättynyt yhtään ja olen sitä mietä että tuossa on jopa perää. Kyse on ihan siitä kuinka aktiivisesti ihmiset ottavat asioista selvää. Se tavallinen Matti meikäläinen siellä kotona käyttää sitä mikä siinä tietokonessa on, joka yleensä on internet explorer. Kun taas ihmiset jotka tietävät asioista enemmän vaihtavat asioita sen mukaan mikä on parempi.

Kyseessähän on keskiarvo tulos eikä yksillöllinen.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 31.7.2011 @ 23:52

241.8.2011 4:18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tshlaber:
Itsehän IE:tä käytän. Olen kuullut että firefoxissa on enemmän viruksia ja en ole niitä ikinä intternetistä saanutkaan, suojauksen kun pitää kunnossa. Operaa käytin joskus mutta läheskään kaikki sivut eivät toimi sillä kunnolla joten olisi pakko käyttää vähintään kahta selainta joten miksipä ei käyttää vain yhtä selainta joka toimii. En nyt kuitenkaan tunne itseäni mitenkään tyhmäksi tämän uutisen perusteella. :D
*edit just juu näitten rage-juttujen kanssa, ei näitä uutiskommentteihin, kiitos - Betrayed*
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1.8.2011 @ 10:33

251.8.2011 7:16

Jokainen yrittää markkinoida tuotettaan, joskus kyseenalasin keinoin mutta jos tyhmäksi aletaan tituleeraamaan ei kyllä edusta hääppöstä AÖ:tä tämän julkaisijalta.


iMac 27" 3.5GHz Quad-core Intel Core i7, Turbo Boost up to 3.9GHz- 8GB 1600MHz DDR3 SDRAM 2X4GB-256GB Flash Storage- NVIDIA GeForce GTX 780M 4GB GDDR5- Apple USB SuperDrive Apple Magic Mouse + Magic Trackpad- Elisa-viihde 100/10 valokuitu. Asus X70AC Series.

261.8.2011 10:57

Jos tuota AptiQuantin artikkelia tutkitaan tarkemmin, löytyy sieltä kaavio jonka mukaan älykkäistä ihmisistä (the group with the highest IQ score) 12% käyttää IE 8 selainta, ja ainoastaan 10% Operan selainta, ja tuota Caminoa käyttäisi ainoastaan 3%.
Eli jälleen voidaan todeta että tutkimuksesta voidaan poimia erilaisia tuloksia sen mukaan mitä lukijalle halutaan kertoa, otsikko voisi siis aivan hyvin olla myöskin "Ainoastaan 10 prosenttia älykkäistä ihmisistä käyttää Operan selainta"

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1.8.2011 @ 10:58

271.8.2011 13:33

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:
Eli jälleen voidaan todeta että tutkimuksesta voidaan poimia erilaisia tuloksia sen mukaan mitä lukijalle halutaan kertoa, otsikko voisi siis aivan hyvin olla myöskin "Ainoastaan 10 prosenttia älykkäistä ihmisistä käyttää Operan selainta"

Eihän tuossa ole kyse siitä, vaan keskiarvo tuloksesta. Eli isompi joukko tyhmiä ihmisiä käyttää IE:tä. Josta johtuen keskiarvo tulos tippuu. Joka tietenkin johtuu siitä että IE on Windowssin mukana tuleva oletus selain.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1.8.2011 @ 13:37

282.8.2011 6:30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:
Eli jälleen voidaan todeta että tutkimuksesta voidaan poimia erilaisia tuloksia sen mukaan mitä lukijalle halutaan kertoa, otsikko voisi siis aivan hyvin olla myöskin "Ainoastaan 10 prosenttia älykkäistä ihmisistä käyttää Operan selainta"

Eihän tuossa ole kyse siitä, vaan keskiarvo tuloksesta. Eli isompi joukko tyhmiä ihmisiä käyttää IE:tä. Josta johtuen keskiarvo tulos tippuu. Joka tietenkin johtuu siitä että IE on Windowssin mukana tuleva oletus selain.
En ole sitä käyttänyt enää aikoihin, minusta se on raskas ja sinne tulee älyttömästi roskapostia. En kyllä noihin tutkimuksiin oikein luota. Tilasto,tutkimus, tilasto ja emävale. Mulla toimii niin koneet kuin kännykkä Googlen kautta, eikä se nyt ole rahastanut mitään niinkuin MS koko ajan tekee.Tulisipa viimein täysi pilviversio.

Internet, Vapaitten ihmisten tapa elää ilman rajoja tai Rajoituksia, ajatus Joka säilyy..

292.8.2011 15:15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Eihän tuossa ole kyse siitä, vaan keskiarvo tuloksesta. Eli isompi joukko tyhmiä ihmisiä käyttää IE:tä. Josta johtuen keskiarvo tulos tippuu. Joka tietenkin johtuu siitä että IE on Windowssin mukana tuleva oletus selain.

Perhanan toteamus on ihan yhtä toimiva. Loppupäätelmän voi tehdä sen mukaan kuin miten itse lukee käyriä. Tosiasia kuitenkin on se että nettitesteillä ei voida mitata älykkyyttä ja jos selaimen osaa itse valita/asentaa niin se on ihan sama mitä selainta käyttää. Nettiviisauteen ei ole silloin selainvalinnalla mitään vaikutusta.


Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

315.8.2011 5:03
Croft
Inactive

Joo-o ja mitenkähän vastaajat jakautui? -Varmasti ei hyvin, otetaan huomioon vaikka Operan prosentit. Pelkkää potaskaa tämä tutkimus kyllä on. :)

Hmmm... En tunne itseäni neroksi enkä ihan tyhmäksikään, palikkatestihän sen varmaan määrittää sen tyhmyyden... No, ainakaan minä en lankea mihinkään huijaukseen internetissä tai roskaposteihin, osaan lisäksi suojautua eikä tietokoneelleni ole tullut Windows Vistan käytön aloittamisen jälkeen ainoatakaan virusta tai haittaohjelmaa ja eräät "haittaohjelmat" suoritan hallitusti hiekkalaatikossa. :)

EDIT: Kiitos linkistä yamaneko, huomasin vasta jälkeen, mutta potaskaksi tutkimuksen jo tiesin. ;)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.8.2011 @ 05:15

325.8.2011 18:21
taLeksa
Inactive

luin tämä jutun ja tein tieteen kuvalehden älykkyystestin (pitäs ainakin ollaluotettava) ja tulos oli 127, käytän operaa joten luotan tutkimukseen

335.8.2011 18:40

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti taLeksa:
luin tämä jutun ja tein tieteen kuvalehden älykkyystestin (pitäs ainakin ollaluotettava) ja tulos oli 127, käytän operaa joten luotan tutkimukseen

Luotat tutkimukseen joka on tunnustettu huijaukseksi? Todistaa nuo netin älykkyystestien luotettavuuden :D346.8.2011 0:13

Käytän Firefoxia pääselaimena, ja koska se ei osaa näyttää videoita pätkimättä käytän Operaa videosivustoilla, lapset käyttää Chromea ja vaimo IE9, mutta toisella koneella IE8 ei toimi joten käyttä siellä Operaa.
Voin sanoa että älykkyydet menee juuri tämän tutkimuksen mukaan! ;)

356.8.2011 17:31
taLeksa
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti yamaneko:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti taLeksa:
luin tämä jutun ja tein tieteen kuvalehden älykkyystestin (pitäs ainakin ollaluotettava) ja tulos oli 127, käytän operaa joten luotan tutkimukseen

Luotat tutkimukseen joka on tunnustettu huijaukseksi? Todistaa nuo netin älykkyystestien luotettavuuden :D

sanoin että tein TIETEEN KUVALEHDEN älykkyystestin enkä mitään netin "oletko älykkäämpi kuin paris hilton" testiä tollo, opettele lukemaan!

366.8.2011 17:35

Ai helvata :D Nyt sinulta meni viimeinenkin uskottavuus.377.8.2011 23:57

Kiitän taLeksaa päivän nauruista! Vaikka todennäköisesti trolli oletkin, niin silti voi morjens! :D

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto