AfterDawn: IT-alan uutiset
Osallistu Elisan arvontaan ja voita Xiaomi Mi Robot Vauum-Mop Pro -robotti-imuri!

Komponenttivalmistajat: PlayStation 4:n valmistus alkaa vuoden lopulla

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 4.7.2011 09:52 Kommentteja (20)

Komponenttivalmistajat: PlayStation 4:n valmistus alkaa vuoden lopulla PlayStation 4:n ympärillä pyörii paljon ristiriitaisia huhuja, kuten suosittujen tuotebrändien kohdalla yleensäkin ennen niiden julkaisua. Sonyn antamien virallisten tietojen mukaan PlayStation 3:lle ei ole tulossa seuraajaa vielä useaan vuoteen, mutta muut lähteet väittävät aivan toista.
Joidenkin juorujen mukaan PS4:n voisi ilmestyä aikaisintaan vuoden 2014 paikkeilla, mutta konsolia voitaisiin esitellä jo aiemmin E3-messuilla. Taiwanilainen teknologiasivusto Digitimesin mukaan taiwanilaisilta komponenttivalmistajilta saatujen tietojen perusteella Sonyn uuden sukupolven pelikonsolin valmistus alkaisi jo tämän vuoden lopulla. Julkaisu olisi joskus vuonna 2012.

Uutissivusto tietää myös kertoa, että PS4:stä löytyy "kinectimäinen" vartalon liikkeeseen perustuva ohjaustekniikka. Konsolit kootaan Foxconnin ja Pegatron Technologyn tehtailla, aivan kuten PS3:n tapauksessakin. Digitimesin mukaan Sonyn tavoitteena on myydä vuoden 2012 aikana 20 miljoonaa PS4:sta.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

20 kommenttia

14.7.2011 11:19

Noniin hyvä! Saadaan pelien grafiikka/toiminnallisuutta nostettua taas.

24.7.2011 11:42

Ei tässä enää yhtää tiiä ketä uskoa. Toivottavasti tulee "jo" 2012. Sitä ihmettelen, miten Sony voi ehtiä myydä 20 miljoonaa uutta pleikkaa jo vuonna 2012. Järkevintähän on laittaa konsoli myyntiin syksyllä, juuri ennen joulusesonkia. Tällöin on aika vähän aikaa myydä, ellei konsoli ole aika halpa. Ehkä yhtä halpa ja innovatiivinen kuin Wii? Kunhan pelottelen.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.7.2011 @ 11:44

34.7.2011 12:14

Ei mitään järkeä edes Sonyn yrittää vielä, enemmänkin tota Vita käsikonsolia nyt markkinoitaisiin. Eikä laitettaisi taas monta uutta tuotetta markkinoille ja sekamelskaa taas. Liian aikaista uudelle konsolillekkin vielä. En näkisi mitään niin uutta jota voitaisiin käyttää uudessa konsolissa. ehkä grafiikkoja vähän vempata hieman, mutta tämä taas lisäisi kustannuksia pelin kehityksessä ja taas kalliimpia pelejä markkinoille joista, ei välttämättä huomaisi niin paljon eroa, että olisi järkeä alkaa vielä. Dx11 tessallation ehkä olisi hyvä lisä, mutta tämä olisi ainoa tämän hetkinen hyvä lisä tekniikkaan. Parempi vain odottaa ne 2-3 vuotta julkaisua ja keskittyä enemmän hyvien pelien julkaisuun niin paremmin menisi.

44.7.2011 16:13

Eipä yllätä yhtään. Kiire on saada uusi konsoli markkinoille kun Nintendokin tulee menemään heittämällä ohitse.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ood:
ehkä grafiikkoja vähän vempata hieman, mutta tämä taas lisäisi kustannuksia pelin kehityksessä ja taas kalliimpia pelejä markkinoille joista, ei välttämättä huomaisi niin paljon eroa, että olisi järkeä alkaa vielä. Dx11 tessallation ehkä olisi hyvä lisä, mutta tämä olisi ainoa tämän hetkinen hyvä lisä tekniikkaan.

Pelien kehitys on nytkin kallista ja erittäin haastavaa pleikkarin muistirajoitusten vuoksi. Suurempi muisti uudessa konsolissa helpottaisi koodausta merkittävästi.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.7.2011 @ 16:14

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

54.7.2011 16:24

Tota muistin vähyyttä Ps3:ssa on tullu itekki ihmeteltyä useeseen otteeseen..
Noh nykysin muistia saa niin halvalla, et luulis, että PS4:stä sitä löytys tarpeeks ja toivottavasti vähän ylikin:)

64.7.2011 20:54
tonttila
Inactive

Xbox voitti aikoinaan koska oli ekana markkinoilla. Ehkä siksi kiire. Tosin miksi tappaa lypsävä lehmä julkaisemalla uusi konsoli ja myydä sitä niin paljon ettei ps3:lle osta kukaan enää pelejä.

ja muutoinkin lähitulevaisuudessa tulee ehkä liikaakin uusia konsoleita, ei niille kaikille ostajia löydy. Ei kaikilla ole kotona pleikkaa ja boxia ja sitten vielä nipaa.

Mutta olisi hieno kyllä saada pelikone joka pyörittää 1080p:tä, vaikka 3D:nä ilman että tarvii karsia kaikki silmäkarkki pois.

Mutta ei helvetissä uutta nintendoa liiketunnistimineen. Pelit br:nä, vanha ohjain ja pirusti lisää tehoa. kiitos.

74.7.2011 23:55

Kyllä se on tulossa. Ne koittaa olla nyt ovelia ja selitellä "vuosien kuluttua kuraa" kun viimeksi olivat auttamattomasti viimeisiä.


Luulo on kaikkien mokien äiti

85.7.2011 00:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tonttila:

Mutta ei helvetissä uutta nintendoa liiketunnistimineen. Pelit br:nä, vanha ohjain ja pirusti lisää tehoa. kiitos.

Wii U toimii myös wiiremotella


HAF 912 Plus | APS-750C | P8Z77-V pro | i5 3570K + Hyper 212 EVO | 16 Gt HyperX DDR3 | 120GB Corsair Force 3 | 2 TB Seagate Barracuda | Palit GTX 670

95.7.2011 04:37
tonttila
Inactive

Tarkoitinkin että sixaxis on paras tapa pelata eikä hyppiä tv edessä tai heilua kapulat kädessä hiki päässä.

Liiat innovaatiot tappaa pelattavuuden ja nostaa kuntoa :)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.7.2011 @ 04:41

105.7.2011 06:25

Mikäs nintendon uutukaisessa vikana ? Siinä on kaikkea sitä mitä wiin julkaisun jälkeen itkettiin ettei ole. Itse odotan innolla ja ainoa mikä siinä on kriteerinä on hdmi liitäntä ja tehoa. Uusi ohjain on aivan helevetin loistava keksintö, kun voi pelata pelejä "kavereiden kanssa" niin että yksi pelaa vain ohjaimella. Se on innovatiivistä jos mikään ! Kokoa valittavat mutta ei mitään väliä kunhan ei montaa kiloa paina, hempuleita poikia jos ei ohjainta jaksa piettää :D

PS4 toivon myös pelkkää hyvää. Ainakin huhut "Power7" prosessorista nostavat riman aikas korkealle. Jos näin on, se lyö tehossa laudalta kaikki kilpailijat 100-0. Lukaiskaapa vasiten tarkemmin. Myös pentti perus puucee miehet vähentävät mölyä siinä vaiheessa. Toivotaan vain tosiaan etteivät pilaa hienoa kokonaosuutta käsittämättömillä kompromisseilla kuten PS3:sen RAM muisti :/ SSD asema ja tesselaatiota tukeva GPU olisi myös toivomisen arvoinen lisäys. Saapa nähdä, konsolisota kiihtyy taas vaihteeksi :D it's on... IT'S ON !!!

115.7.2011 11:34

"Uutissivusto tietää myös kertoa, että PS4:stä löytyy "kinectimäinen" vartalon liikkeeseen perustuva ohjaustekniikka."

Sonyhan on monesti jo sanonut, että PS3:n suurien alkukustannuksien vuoksi ei ensi sukupolvessa enää hardwareen satsata samassa suhteessa kuin PS3:n kanssa. Tämä ja yllä oleva kommentti saattaakin viitata, että sieltä tulee vain hieman PS3:ea tehokkaampi budjetti ratkaisu joka perustuu enemmänkin tuohon liikkeentunnistukseen. Saattaisi olla melkoinen shokki monelle jos näin olisi.

125.7.2011 12:12
tonttila
Inactive

Siihen aikaan br asema maksoi maltaita ja varmaan se oma prossu maksoi myös. Käyttäisivät nyt olemassa olevaa tekniikkaa kuten xbox. Kyllä pc puolelta löytyy jo olemassa olevaa tekniikkaa hyvään hintaan. Ja hinnat ovat laskeneet komponenteissa varmasti. Ja oikeasti jos alkavat matkimaan muilta typeriä ohjaustekniikoita, ostan xboxin -kele...

135.7.2011 12:50

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aj84:
Mikäs nintendon uutukaisessa vikana ? Siinä on kaikkea sitä mitä wiin julkaisun jälkeen itkettiin ettei ole. Itse odotan innolla ja ainoa mikä siinä on kriteerinä on hdmi liitäntä ja tehoa. Uusi ohjain on aivan helevetin loistava keksintö, kun voi pelata pelejä "kavereiden kanssa" niin että yksi pelaa vain ohjaimella. Se on innovatiivistä jos mikään ! Kokoa valittavat mutta ei mitään väliä kunhan ei montaa kiloa paina, hempuleita poikia jos ei ohjainta jaksa piettää :D

PS4 toivon myös pelkkää hyvää. Ainakin huhut "Power7" prosessorista nostavat riman aikas korkealle. Jos näin on, se lyö tehossa laudalta kaikki kilpailijat 100-0. Lukaiskaapa vasiten tarkemmin. Myös pentti perus puucee miehet vähentävät mölyä siinä vaiheessa. Toivotaan vain tosiaan etteivät pilaa hienoa kokonaosuutta käsittämättömillä kompromisseilla kuten PS3:sen RAM muisti :/ SSD asema ja tesselaatiota tukeva GPU olisi myös toivomisen arvoinen lisäys. Saapa nähdä, konsolisota kiihtyy taas vaihteeksi :D it's on... IT'S ON !!!
Siinä se on taas yks hypen uhri. Power7-prosessori on niiQ parasta ikinä, vittu kilpailijat pärjää yhtään niiQ nii!!!1. Lol.

145.7.2011 15:07

Niin !? Eivät pärjää, ymmärrätkö tietotekniikan päälle mitään ?

155.7.2011 18:02

Minun Sega Mega Drive pyörittää vieläkin uusimpia pelejä täysillä graffoilla. Ja siinä on jopa HD-grafiikat...

No, johan tuo PS3 on 4 vuotta vanha. Kyllä sieltä voisi kohta uusi laite tulla, mutta itse toivoisin, että tähän menisi vielä muutama vuosi.

165.7.2011 21:58

En usko tähän huhuun ja toivoisinkin että uutta konsolia aletaan puskemaan markkinoille vasta 3-4 vuoden kuluttua


1710.7.2011 13:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti lagmaster:
En usko tähän huhuun ja toivoisinkin että uutta konsolia aletaan puskemaan markkinoille vasta 3-4 vuoden kuluttua
Indeed. Olin alunperinkin ajatellut ps4 tulevan vasta 2014-2015, siihen asti minulle riittää kolmonen. Mitä turhaan rueta tekemään hosumalla huonoa jälkeä

Asus Z87-A, Intel i5-4670K, Phanteks PH-TC14PE(red), nVidia GTX 560 TI 448, XFX PRO650W, CM Storm Trooper. Logitech G710+, Mad Catz Cyborg R.A.T.7, Creative SB Tactic3D Rage Wireless.

187.9.2011 22:41
SwiftySki
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ood:
Ei mitään järkeä edes Sonyn yrittää vielä, enemmänkin tota Vita käsikonsolia nyt markkinoitaisiin. Eikä laitettaisi taas monta uutta tuotetta markkinoille ja sekamelskaa taas. Liian aikaista uudelle konsolillekkin vielä. En näkisi mitään niin uutta jota voitaisiin käyttää uudessa konsolissa. ehkä grafiikkoja vähän vempata hieman, mutta tämä taas lisäisi kustannuksia pelin kehityksessä ja taas kalliimpia pelejä markkinoille joista, ei välttämättä huomaisi niin paljon eroa, että olisi järkeä alkaa vielä. Dx11 tessallation ehkä olisi hyvä lisä, mutta tämä olisi ainoa tämän hetkinen hyvä lisä tekniikkaan. Parempi vain odottaa ne 2-3 vuotta julkaisua ja keskittyä enemmän hyvien pelien julkaisuun niin paremmin menisi.
AIVAN SAMAA MIELTÄ!

1919.10.2011 14:36

Kyllä muuten on aikakin alkaa tulemaan kun on tämä nykyinen niin kulahtanut jo ennen aikojaan. Ei välttämättä asia olisi niin huonosti mutta se keskusmuisti, sitä on ehdottomasti liian vähän.

2013.4.2012 21:12
jaska15
Vahvistamaton

ps4 kestää ikuisuus T:Marko

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto