AfterDawn: IT-alan uutiset

Espanjan poliisi pidätti kolme Sony-murrosta epäiltyä

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 10.6.2011 16:23 Kommentteja (6)

Espanjan poliisi pidätti kolme Sony-murrosta epäiltyä Espanjan poliisi on pidättänyt kolme henkilöä epäiltyinä osallisuudesta viimekuisiin Sonya kohtaan tehtyihin hyökkäyksiin. Poliisin edustajien mukaan kolme henkilöä olivat johtavassa asemassa Espanjan Anononymous-hyökkäysten organisoinnissa ja pidätettyjä syytetään myös hyökkäyksistä Egyptin, Libyan ja Iranin hallituksia sekä useita yrityksiä vastaan.
Yhden epäillyn kotoa takavarikoitiin palvelinkone, jota oli käytetty hyökkäyksissä. Pidätettyjen jäljille päästiin ilmeisesti nettisivujen lokitietoja sekä tallennettuja IRC-keskusteluja analysoimalla.

Löyhästi järjestäytynyt haktivistiryhmä Anonymous on aiemmin kiistänyt osallisuutensa Sonya kohtaan tehtyihin hyökkäyksiin, jotka ovat johtaneet jo yli 120 miljoonan ihmisen henkilötietojen vuotamiseen. Anonymouksen edustajien mukaan on kuitenkin mahdollista, että osa ryhmän jäsenistä on saattanut osallistua tietomurtoihin itsenäisesti.
Espanjan poliisi julkaisi Twitter-viestissään kuvan, jossa ilmeisen tyytyväinen poliisimies esittelee lehdistötilaisuudessa ilmeisesti pidätysten yhteydessä takavarikoitua Anonymouksen tunnukseksi noussutta V for Vendetta -naamiota.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: Sony Anonymous
Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

110.6.2011 16:49

Ei sitten tullut yhtään mieleen peitellä jälkiä vähän paremmin?

210.6.2011 19:59

Tämä on tietysti tällainen keittiöanalyysi, mutta suurta liikennemäärää on melko vaikea peittää ilman suurta botti-verkkoa. Ok, tässä käytettiin LOIC-sovellusta hyökkäykseen, mutta jäljittämistapoja on silti olemassa. Tässä on cryptomeen vuotanut asiakirja käytetyistä menetelmistä:
http://cryptome.org/0003/anonymous-barr.pdf

Lyhykäisyydessään laiskoille: tutkijat vertailivat epäiltyjen Facebook- ja irk-kanava kirjautumisia keskenään. Samanaikaiset kirjautumiset auttoivat jäljittämään oikean nimen ja nimimerkin. Facebookin ystäväverkoston tutkiminen auttoi myös muiden käyttäjien löytämisessä, kun epäiltyjä saatiin jäljitettyä. Lukekaa toki koko paperi.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.6.2011 @ 20:00

311.6.2011 01:00

Ja sitten näitten kaverit kostaa ja kaataa jonkun espanjalaisen firman verkot?

411.6.2011 10:23

kannattaa toki pitä tiliä facebookis jos, on kräkännyt jotain noinkin suurta kuin sonyn....512.6.2011 16:33

Tyhmyydestä sakotetaan.


2500K / Asus P8Z68-V / MSI TwinFrozr GTX 580 / G.Skill RipJaws 1600 2x4GB / Samsung Spinpoint F3 1Tb / Windows 8 64 bit

613.6.2011 13:04
esa mattila
Vahvistamaton

Millähän perusteella tuo naamio on takavarikoitu?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto