AfterDawn: IT-alan uutiset

Elisa: Emme ota kantaa The Pirate Bayn toimintaan

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 26.5.2011 13:32 Kommentteja (9)

Elisa: Emme ota kantaa The Pirate Bayn toimintaan TTVK jätti tänä aamuna Helsingin käräjäoikeuteen hakemuksen, jossa vaaditaan Elisaa estämään asiakkaidensa pääsy ruotsalaiseen tiedostonjakopalvelu The Pirate Bayhyn. Myös Elisa on julkaissut asiasta lehdistötiedotteen.
AfterDawn lähestyi Elisaa tänään aamulla ja kysyi mitä ajatuksia TTVK:n jättämä hakemus yhtiön sisällä herättää. Elisa ei suostu ottamaan kantaa The Pirate Bayn toimintaan ja sen laillisuuteen, mutta kertoo vastustavansa laitonta sisällönjakelua. Elisalta kerrotaan, ettei jutulla ole ainakaan vielä vaikutusta heidän asiakkaisiin.

Hakemus on mielestämme poikkeuksellinen, varsinkin vain yhteen operaattoriin kohdistettuna. Elisa ei ota kantaa Pirate Bayn toimintaan. Odotamme Helsingin käräjäoikeuden päätöstä, eikä asia toistaiseksi millään tavoin vaikuta Elisan asiakkaiden palveluihin.
Elisan kehitysjohtaja Panu Lehti


AfterDawn tiedusteli operaattorilta minkälaisia vaikutuksia sille olisi mahdollisesta sulusta. Elisa tarjoaa suomalaisille tällä hetkellä Elisa Viihde -televisiopalvelua sekä e-kirjakauppaa, joiden liiketoimintaan sululla voisi olla positiivisia vaikutuksia. Toisaalta Elisan asiakkaat vosivat siirtyä sulun astuttua voimaan kilpailevien operaattoreiden asiakkaiksi tai ottaa tilalle hitaampia, ja matalakatteisimpia nettiliittymiä. Elisa ei suostunut kommentoimaan millaisia vaikutuksia sululla voisi olla heidän liiketoimintaan.

Otimme yhteyttä myös Suomen Piraattipuolueeseen, mutta he eivät kommentoineet asiaa mitenkään meille. MikroPC:lle antamassa haastattelussa puolueen varapuheenjohtaja Ahto Apajalahti kuitenkin toteaa, ettei jaa TTVK:n toiminnanjohtaja Antti Kotilaisen näkemystä, jonka mukaan Pirate Bayn kaltaiset palvelut estävät online-markkinoiden kehityksen Suomessa. Apajalahden mukaan ”Pirate Bayn kaltaiset sivustot nimenomaan edistävät digitaalisia markkinoita.”

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

126.5.2011 14:07

Päivä päivältä rakastan Elisaa enemmän.

226.5.2011 14:49

Jaa minä kun luulin, että näitä järjettömiä virityksiä tehdään vaan muualla euroopassa, mutta näyttää siltä että nyt nämä on rantautumassa tännekin.

326.5.2011 14:59

Hyvä Elisa, tällä pienellä teolla te voititte minun rakkauteni taas hetkeksi. Toki odotan kiinnostuksella, miten asia edistyy, näin Elisa Viihteen, Elisan puhelin- ja internetasiakkaana.

Mielestäni ei ole operaattorin tehtävä toimia päätöksentekijänä. Operaattorin toki pitää toimia lain mukaan ja ymmärrän jos sulkulistaa käytetään oikeuden päätöksestä. Mutta toimien kohdistaminen yhteen operaattoriin on kyllä erikoista toimintaa.

426.5.2011 15:20

Hyvä Elisa, kumartaa ei kuulu ennenkuin on pakko.


Rape is never funny. Unless its a clown.

526.5.2011 15:34

- Toivoisimme, että markkinoille saadaan riittävästi laillisia palveluita asiakkaiden käyttöön. Tässä tekijänoikeusjärjestöillä on keskeinen rooli yhdessä muiden toimijoiden kanssa, Lehti toteaa.

Hyvä kuitti Panulta.


Asus M6Va

626.5.2011 15:37

hyvä Elisa way to go! Milloinkohan ne yrittää samaa DNA-Welholle?726.5.2011 16:52

Tehköön mitä lystää, mulla loppuu sitten ne vähätkin peli, musiikki ja elokuva ostot. Alkaa nuo kaikki olla niissä hinnoissa ettei viitsi enää ostaa sikaa säkissä. Eihän kukaan autoja tai asuntoa osta ihan noin vaan.. Tai no poikkeuksia tietty on.

Pakko sanoa, että kun rupesin lataamaan netistä niin rahaakin alkoi menemään levyihin, leffoihin ja peleihin huomattavasti enemmän. Ennen ehkä 100€ vuodessa, viime vuonna 400€.

Minkä hel..... takia täytyy tuijottaa vääriä lukuja. Onko noi idiootit tosiaan noin ylikoulutettuja rahanahneita paskiaisia, että jos joku ei tykkääkkään heidän tuotteestaan niin leimataan joko syrjäytynyneeksi tai piraatiksi?

826.5.2011 17:05

Elisa, hienosti toimittu. Tiedonvapaus kuuluu länsimaisen sivistyksen perusoikeuksiin. Mikä on taas laillista ja mikä laitonta? Vapaa tiedonvälitys? Eikö sen pitäisi olla kaikille avointa, tuli se sitten radioteitse, satelliitista tai lankaa pitkin. Eli jos julkaiset teoksen, se on sen jälkeen kaikkien käytettävissä ja todellisen suosion määrä ratkaisee, kuinka onnelliseksi sillä tulet. Koko tallennetuotanto tuntuu olevan vain pelkkää rahastamista.Mitä tiedostoja voi sitten ladata Piratebay:n kautta, kuka oikeasti niiden arvon määrittelee. Lataatko kehittävää avointa yliopistotutkimusta vai Britney Spears- mallista markkinahumppaa.?
Tai "elokuva", jonka markkinointibudjetti on suurempi kuin itse "teos".?


Internet, Vapaitten ihmisten tapa elää ilman rajoja tai Rajoituksia, ajatus Joka säilyy..

926.5.2011 17:24
Tnoi
Inactive

Todella naurettavaa esittää tuollaisia vaateita yksittäiselle operaattorille. Ottas varmaan Elisa ihan kivasti takkiin jos joutuisi ainoana operaattorina rajoittamaan käyttäjien pääsyä eri nettisivuille.

Eiköhän samantien sitten heivata koko internet helvettiin.. Jos sitä aletaan rajoittamaan niin menee kyllä koko idea hukkaan. Tälläkin halutaan vaan lisää rahaa johtajien pohjattomiin taskuihin. Todella siistiä kun muutama urpo keski-ikäinen jamppa voivat keskenään pyöritellä näitä kuvioita ja päättää millä sivustoilla loput miljoonat ihmiset saavat ja eivät saa käydä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Suomalainen firma Nokian kännykkäbrändin takana on nyt yli miljardin arvoinen Suomalainen firma Nokian kännykkäbrändin takana on nyt yli miljardin arvoinen (21.5.2018 16:30)
HMD Global, Suomessa pääkonttoriaan pitävä yhtiö, joka omistaa lisenssit Nokian kännykkämerkkiin, on nyt virallisesti yli miljardin dollarin arvoinen yritys. Sekä peruspuhelimia että Android-pohjaisia ....
Opas: Näin poistat yläreunan kolon OnePlus 6 -puhelimesta Opas: Näin poistat yläreunan kolon OnePlus 6 -puhelimesta (21.5.2018 16:11)
OnePlus 6 sisältää aivan koko etualan peittävän näytön, jossa aivan yläreunassa on kameralle varattu musta lovi/kolo. Onneksi tuon loven saa halutessaan pois - oppaassamme kerromme miten.
2 kommenttia
Kumpi on parempi, OnePlus 6 vai Huawei Honor 10? Kumpi on parempi, OnePlus 6 vai Huawei Honor 10? (20.5.2018 14:05)
Erityisesti Suomessa viimeisten vuosien aikana suosiota ovat nostaneet kaksi älypuhelinfirmaa. Molemmat ovat Kiinasta, ja molemmat haastavat erityisesti Samsungin halvemmilla hinnoilla. Nämä ....
3 kommenttia
OnePlus 6 ensimmäisessä nopeustestissä, päihittää iPhone X:n ja muut kilpailijat OnePlus 6 ensimmäisessä nopeustestissä, päihittää iPhone X:n ja muut kilpailijat (18.5.2018 19:36)
OnePlus esitteli tällä viikolla uuden huippupuhelimen, joka kantaa odotetusti nimeä OnePlus 6. Kiinalaisyhtiö on perinteisesti tuonut huipputason tekniikkaa keskihintaluokan puhelimiin. Vaikka ....
10 kommenttia
Spotify kaatuilee Android-käyttäjillä, syy WiFi-toistossa Spotify kaatuilee Android-käyttäjillä, syy WiFi-toistossa (18.5.2018 18:44)
Spotify-käyttäjät, ja erityisesti sen käyttöä Androidilla harjoittavat, ovat viimeaikoina valitelleet kaatuilusta. Spotifyn viimeisin Android-versio on tuonut sovellukseen bugin, jonka johdosta ....
2 kommenttia

Uutisarkisto