AfterDawn: IT-alan uutiset

E-kirja tekee äidistäkin piraatin

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 18.5.2011 15:51 Kommentteja (12)

E-kirja tekee äidistäkin piraatin Laittomasta latauksesta ei voi syyttää enää pelkästään ikänsä nettiä käyttäneitä ja ilmaisuuteen tottuneita nuoria, vaan uuden englantilaisen tutkimuksen mukaan myös vanhemmat naispuoleiset netinkäyttäjät ovat sortuneet piratismiin. Erityisesti e-kirjojen lukuun tarkoitettujen laitteiden sekä tablet-laitteiden yleistyminen on houkuttanut vanhemmatkin naiset ryhtymään laittomiin sisältöihin sähköisten kirjojen muodossa.
Tutkimuksessa paljastui, että joka kahdeksas e-lukijan tai tabletin omistava yli 35-vuotias nainen on ladannut verkosta lisensoimattomia e-kirjoja. Samassa ryhmässä vain yksi 20 naisesta tunnusti ladanneensa musiikkia verkon piraattisivustoilta.

Kirjoja julkaisevat kustantajat ovat huolestuneita siitä, että aiemmin piratismiin kielteisesti suhtautuneet ryhmät ovat muuttamassa asenteitaan e-kirjojen myötä. Kustantajat pelkäävät kirja-alan kohtaavan samat ongelmat, jotka musiikin digitalisoituessa ovat vaivanneet musiikkiteollisuutta.

Vanhemmat naiset eivät kuitenkaan ole e-kirja-piraattien kärkijoukoissa, vaan noin 29 prosenttia kaikista e-lukulaitteiden omistajista kertoo joskus ladanneensa lisensoimattomia teoksia.

Tägit: piratismi
Edellinen Seuraava  

12 kommenttia

118.5.2011 16:33

Huoli on turhaa koska näin tulee käymään, kun kirjallisuus muuttuu e-kirjaksi ja sähköiseen muotoon, se kokee inflaation koska kirjallisuutta pystytään jakamaan nollakustannuksella jokaisella maapallon ihmiselle joka vian pystyy lukemaan. Kirjakustantajille tässä kehityksissä on myös se huono puoli että kirjoja ei pystytä suojaamaan samalla tavalla kuten musiikkia ja elokuvia pystytään.


"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

218.5.2011 18:20

Mainittakoon se, että e-kirjoja ostettiin paperikirjoja enemmän jo viime vuonna Amerikoissa.

Piratismista huolimatta, vai juuri siitä syystä? Sitä ei tilastot vielä osaa kertoa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.5.2011 @ 18:22

318.5.2011 20:54

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti clair_:
Mainittakoon se, että e-kirjoja ostettiin paperikirjoja enemmän jo viime vuonna Amerikoissa.

Piratismista huolimatta, vai juuri siitä syystä? Sitä ei tilastot vielä osaa kertoa.
Miksi e-kirjoja olisi piratismin takia ostettu enemmän?

419.5.2011 8:39

Kenties piratismiin houkuttaa se, että e-kirjasta saa maksaa usein jopa painettua enemmän. Miettikääs sitä - painetun kirjan tekeminen oikeasti maksaa rahaa, e-kirjan tekeminen taas... no CTRL+C - CTRL+V taas kerran.

Miten ihmeessä voi olla, että nämä liikkuvat missään samassa hintaluokassa? Rehellisesti e-kirjoja pitäisi myydä perustuen ainoastaan kustannuksiin, jotka kirjan kirjoittamisesta on syntynyt. Tällöin kappalehinta olisi senttejä, joka olisi reilua.

Näin ei ole ja vielä ihmetellään miksi isoäiditkin rupeavat piraateiksi.

519.5.2011 13:29

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ArttuH5N1:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti clair_:
Mainittakoon se, että e-kirjoja ostettiin paperikirjoja enemmän jo viime vuonna Amerikoissa.

Piratismista huolimatta, vai juuri siitä syystä? Sitä ei tilastot vielä osaa kertoa.
Miksi e-kirjoja olisi piratismin takia ostettu enemmän?
Vuos/pari sitten julkaistiin tutkimus, jonka mukaan musiikkia warettavat myös ostavat enemmän musiikkia, kuin ei-warettavat.

E: http://www.iltalehti.fi/digi/2009110310532880_du.shtml
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.5.2011 @ 13:29

619.5.2011 13:55

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti clair_:

Vuos/pari sitten julkaistiin tutkimus, jonka mukaan musiikkia warettavat myös ostavat enemmän musiikkia, kuin ei-warettavat.

E: http://www.iltalehti.fi/digi/2009110310532880_du.shtml
En pitäisi musiikkia ja e-kirjoja samana asiana. Biisin voit kuunnella monta kertaa päivässä, joten se on ennemmin kulutustavaraa kuin e-kirjat, jotka ovat ennemmin kertakäyttöisiä. Siksi näen enemmän järkeä ensin warettaa musa ja sitten ostaa se

E: ...kuin tehdä sama e-kirjalla, tarkoitin.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.5.2011 @ 13:56

719.5.2011 22:27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ArttuH5N1:
En pitäisi musiikkia ja e-kirjoja samana asiana. Biisin voit kuunnella monta kertaa päivässä, joten se on ennemmin kulutustavaraa kuin e-kirjat, jotka ovat ennemmin kertakäyttöisiä. Siksi näen enemmän järkeä ensin warettaa musa ja sitten ostaa se

E: ...kuin tehdä sama e-kirjalla, tarkoitin.
Kuka tuota uskoo? Onhan meillä toimiva kirjastojärjestelmäkin jossa asiakkaita riittää.

819.5.2011 23:00

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Maluska:

Kuka tuota uskoo? Onhan meillä toimiva kirjastojärjestelmäkin jossa asiakkaita riittää.

En ole nyt rehellisesti sanoen aivan varma, mitä tarkoitit. Jos tarkoitit, että vaikka kirjoja tarjotaan ilmaiseksi, niitä myös ostetaan? Uskaltaisin kyllä väittää, että kirjastojen suuri tarjonta vähentää kirjojen myyntiä. Tästäkin on kyllä huono väitellä, ilman mitään faktaa...

E: Yritin nopeasti googlata, enkä löytänyt kattavaa selvitystä Suomesta.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.5.2011 @ 23:02

919.5.2011 23:05

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti horgh:
Kenties piratismiin houkuttaa se, että e-kirjasta saa maksaa usein jopa painettua enemmän. Miettikääs sitä - painetun kirjan tekeminen oikeasti maksaa rahaa, e-kirjan tekeminen taas... no CTRL+C - CTRL+V taas kerran.

Miten ihmeessä voi olla, että nämä liikkuvat missään samassa hintaluokassa? Rehellisesti e-kirjoja pitäisi myydä perustuen ainoastaan kustannuksiin, jotka kirjan kirjoittamisesta on syntynyt. Tällöin kappalehinta olisi senttejä, joka olisi reilua.

Näin ei ole ja vielä ihmetellään miksi isoäiditkin rupeavat piraateiksi.
Samoilla linjoilla. Muutenkin, oikeasta kirjasta maksat siitä fyysisestä tuotteesta. Tiedät mistä maksat, kun voit pitää tuotetta kädessäsi, selailla sivuja jne. Minusta ainakin tällöin on helpompi ymmärtää tuotteen arvo, tai miksi se maksaa.

1030.7.2011 22:57

E-kirjan pitäisi olla myös siksi reilusti halvempi, että paperikirjan voin halutessani myydä ja saan osan hinnasta takaisin. Mutta voinko myydä e-kirjan? Ei taida onnistua...

Kumpa joku toisi markkinoille automaattiskannerin, jolla voisi skannata omat kirjansa e-kirjoiksi. Laitteen ei tarvitsisi olla kovin nopea, kunhan se itse kääntäisi sivut. Voisi jättää yöksi skannaamaan kirjaa. Olisi kiva jos voisi ottaa paperikirjan tai parin sijasta vaikka kymmeniä kirjoja e-kirjaversioina mukaan!

1130.7.2011 23:47

Lainaus:
Kumpa joku toisi markkinoille automaattiskannerin, jolla voisi skannata omat kirjansa e-kirjoiksi. Laitteen ei tarvitsisi olla kovin nopea, kunhan se itse kääntäisi sivut. Voisi jättää yöksi skannaamaan kirjaa. Olisi kiva jos voisi ottaa paperikirjan tai parin sijasta vaikka kymmeniä kirjoja e-kirjaversioina mukaan!
Onhan niitä ollut jo hyvät tovit mutta kuluttajille laitteet tuskin ihan heti karkaa.. :)
osta tuolta hyvin pääset alkuun..

123.11.2011 20:01

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bluejack:
Lainaus:
Kumpa joku toisi markkinoille automaattiskannerin, jolla voisi skannata omat kirjansa e-kirjoiksi. Laitteen ei tarvitsisi olla kovin nopea, kunhan se itse kääntäisi sivut. Voisi jättää yöksi skannaamaan kirjaa. Olisi kiva jos voisi ottaa paperikirjan tai parin sijasta vaikka kymmeniä kirjoja e-kirjaversioina mukaan!
Onhan niitä ollut jo hyvät tovit mutta kuluttajille laitteet tuskin ihan heti karkaa.. :)
osta tuolta hyvin pääset alkuun..
Vähän on kallis mutta jonkinlainen yhteisomistajuus (yhdistys tms) voisi järkevä tapa hankkia tällainen. Kääntääköhän tämä Konica-Minolta itse kirjan sivut?...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto