AfterDawn: IT-alan uutiset

EFF sai GeoHotilta 10 000 dollaria

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 18.4.2011 12:25

EFF sai GeoHotilta 10 000 dollaria Sonyn kanssa oikeusjuttunsa sopinut PS3-hakkeri George Hotz on lahjoittanut oikeuskuluihinsa saaneiden lahjoitusten ylijäämäosan kansalaisten sähköisiä oikeuksia Internetissä ajavalle EFF-järjestölle (Electronic Frontier Foundation). GeoHot kertoo blogissaan lahjoittaneensa järjestölle 10 000 dollarin summan.
GeoHot pyysi lahjoituksia tukijoiltaan helmikuun lopulla, kun Sonya vastaan käydyn oikeustaistelun kulut nousivat mittaviksi. Hakkeri ilmoitti jo aiemmin, että oikeuskulujen jälkeen ylijäävät varat tullaan lahjoittaa EFF:lle, joka on auttanut Hotzia oikeusjutun aikana.

Tämä rahaa menee EFF:lle siinä toivossa, että Amerikka voisi vielä kerran olla loistava esimerkki vapaudesta ilman DMCA:n ja ACTA:n kaltaisia rajoituksia ja että yksityisen yrityksen etu ei enää ikinä rajoittaisi perustuslaissa määriteltyjä oikeuksia yksityisyydestä, omistajuudesta ja sananvapaudesta.


Blogikirjoituksessan Hotz kertoo, että aikoo noudattaa oikeuden päätöstä ja pidättäytyä Sonyn laitteiden muokkaamisesta. Hotz kehottaa silti kaikkia muita jatkamaan myös Sonyn laitteiden tutkimista.

Tägit: Geohot EFF
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto