AfterDawn: IT-alan uutiset

EU-tuomioistuin: Internet-operaattorin P2P-suodatus saattaa rikkoa lakia

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 15.4.2011 17:04 Kommentteja (5)

EU-tuomioistuin: Internet-operaattorin P2P-suodatus saattaa rikkoa lakia EU-tuomioistuimen julkisen asiamiehen tulkinnan mukaan Internet-operaattorin asettama koko verkon kattava P2P-sisällön suodatus ei ole EU-lakien mukainen. EU-tuomioistuimen edustajalta pyydettiin mielipidettä tapaukseen, jossa belgialainen kirjailijoita ja muusikoita edustava tekijänoikeusjärjestö Sabam pyrki saamaan oikeudelta päätöksen, jonka perusteella Internet-operaattorin pitäisi valvoa ja suodattaa verkossaan mahdollisesti tapahtuvia tekijänoikeusrikkomuksia sakon uhalla.
EU-tuomioistuimen julkinen asiamies (Advocate General) Pedro Cruz Villalón kuitenkin totesi belgialaiselle oikeudelle antamassaan suosituksessa, että vaaditunlainen suodatusjärjestelmä loukkaa käyttäjien viestinnän yksityisyyttä, mikä on Euroopan unionin perusoikeuskirjassa taattu oikeus.

Villalónin mukaan suodatus loukkaisi myös EU:n perusoikeuskirjassa tunnustettua informaation vapautta. Lisäksi Villalónin mukaan on kohtuutonta, että palveluntarjoaja joutuisi vastaamaan kaikista sille langetettujen velvollisuuksien tuomista kuluista.

Villalónin mielestä on myös selvää, että tapaus asettaisi ennakkotapauksen, jonka perusteella samoja suodatusmenetelmiä tultaisiin vaatimaan tulevaisuudessa kaikilta internet-operaattoreilta. Oikeuden päätöksellä olisi siis kauaskantoisia vaikutuksia erittäin moniin tahoihin, huolimatta siitä onko niillä mitään yhteyttä kyseessä olevaan oikeusjuttuun ja sen osapuoliin.
Tuomioistuimen edustajan mukaan tekijänoikeuksia voidaan kuitenkin suojella rajoituksia asettamalla, kunhan ne ovat sopusoinnussa kulloisenkin lainsäädännön kanssa. Käytännössä siis rajoitukset tulisi saattaa voimaan muuttamalla kansallista lainsäädäntöä virallisia teitä pitkin. Siinäkin tapauksessa Villalón kuitenkin painottaa, että suodatuksen on oltava selkeä ja läpinäkyvä järjestelmä ja väärinkäytösten sekä ylilyöntien estämiseksi käyttöön on syytä ottaa tarpeellisia suojatoimia.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: P2P
Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

115.4.2011 20:06

Eivät ehtineet lahjomaan tuota tuomaria, tai ei ollut lahjottavissa. Mutta ei hätää. Seuraava varmasti jo on. Näinhän tämä mafia toimii, jos ei kerran tule mielestä päätöstä niin sitä haetaan hetken päästä uudestaan ja uudestaan, kunnes saadaan sopivan puolueelliset ihmiset kasaan antamaan päätös. Odottakaahan vain tässäkin.

215.4.2011 23:53

Näinhän se valitettavasti menee että mafia hakee haluttua ratkaisua niin kauan kunnes sen saa. On se kuitenkin hienoa että vielä löytyy ihmisiä, jotka eivät ole jo mafian lumoissa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.4.2011 @ 23:54

317.4.2011 18:09
yourJoost
Inactive

Täs on samaa makua, kuin M.Kiviniemen touhuissa:
http://fifi.voima.fi/voima-artikkeli/2011/numero-3/veronkiertotemppu-kuinka-se-tehdaan


Tili tuli, tili meni. Näkikö kukaan kumpaakaan tilannetta?

419.4.2011 04:05

To-mafia yrittää uudelleen niin kauan kunnes saa läpi haluamansa. Samalla lailla to-mafia toimii ympäri maailman.

Yourjoostille voi sanoa, että hyvä linkki mutta Kataisen ja Kokoomuksen suuri kansalaisten huijaus on vielä kovempi juttu. 2 linkkiä alla. Kannattaa lukea ajatuksella ja voi järkyttyä.

http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2011/03/30/nain-suomikin-voi-upota-euroopan-velkasuohon/20114402/12

http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2011/03/23/pankit-ovat-rahastaneet-kriisimaista-satoja-miljardeja/20114006/12

Kyseisiä linkkejä kannattaa levittää kaikille kavereille ja tuttaville ja perussuomalaisille ja sdp:lle ja kaikille puolueille. Jotta saadaan kaikille totuus selville.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.4.2011 @ 13:27

519.4.2011 12:22
yourJoost
Inactive

Järkyttävää luettaa nua, mitäs zya linkitti! Lukekaas muutkin.


Tili tuli, tili meni. Näkikö kukaan kumpaakaan tilannetta?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto