YLE: Lehdet luottavat iPadiin, yksi tablettilehti jo kuollut

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 22.3.2011 15:35

YLE: Lehdet luottavat iPadiin, yksi tablettilehti jo kuollut Kotimaiset mediatalot ovat siirtyneet ison maailman tapaan kehittämään paperijulkaisujaan myös taulutietokoneille. Tällä hetkellä iPadin valtaamassa Suomessa ilmestyy useita, tablet-tietokoneille räätälöityjä lehtiä, jotka tarjoavat kuvan ja tekstin lisäksi myös liikkuvaa kuvaa ja ääntä. Tablet-versioiden tuottavuus vaikuttaa kuitenkin olevan epävarmalla pohjalla tulevaisuudessakin.
Ylen haastattelussa oleet lehtitalojen edustajat kertovat, että tablet-versioiden kehitykseen on käytetty rahaa kutakuinkin saman verran kuin aikakauslehden lanseeraamiseen, eli muutamia satoja tuhansia euroja. Sanoma Newsin kehitysjohtaja Marja-Leena Tuomola kertoo Ylelle, että Helsingin Sanomien tablet-versiota lukee muutama tuhat lukijaa, jonka lisäksi maksullisia irtonumeroita on ostettu numerosta riippuen kymmeniä tai satoja kappaleita.Lehtitaloja luvut ovat tyydyttäneet, kun ottaa huomioon Suomen pieni, vain 40 000 tablettia käsittävä laitekanta. Mikäli taulutietokonemarkkinat pirstaloituvat useisiin erilaisiin laitteisiin, voi kannattavuus kuitenkin laskea entisestään, arvioi Otavamedian tuotantojohtaja Jaakko Haapakangas Ylelle.

Ensimmäinen kuolemantapauskin on tablettilehtien parissa jo nähty. Otavamedian julkaiseman Suosikin taulutietokoneversio kuopattiin viiden numeron jälkeen. Otavamedian Jaakko Haapakankaan mukaan nuorisolle suunnatun lehden lukijakunta on vaikea kohderyhmä tableteissa, sillä he käyttävät enemmän kännykkää.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: iPad 2 Apple iPad
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto