AfterDawn: IT-alan uutiset

Elokuvastudio jahtaa yksisarvisen omistavaa piraattia, joka kaveeraa haltioiden kanssa

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 11.3.2011 13:34 Kommentteja (1)

Elokuvastudio jahtaa yksisarvisen omistavaa piraattia, joka kaveeraa haltioiden kanssa Yhdysvaltalainen Liberty Media aloitti piraattijahdin erilaisella lähestymistavalla, kun studio kertoi päästävänsä piraatit pälkähästä vain 1000 dollarin korvausmaksulla, kunhan yhtiön tuotoksia laittomasti levittäneet antavat itsensä ilmi vapaaehtoisesti. TorrentFrek kertoo, että armahdusilmoitus ilmeisesti tuottikin jonkun verran tulosta.
Yksi piraatiksi tunnustautuneista oli kuitenkin Ryan, joka ilmoittautui vapaaehtoiseksi maksajaksi huolimatta miehen omistaman yksisarvisen vastakkaisista neuvoista. Ryan kertoi sähköpostissa, että aikoo maksaa korvaukset sateenkaaren päässä tapaamaltaan haltijalta saamillaan rahoilla. Sähköpostissa mainittiin myös selvästi, että viestin lähettäjä on eurooppalainen, mikä tekee syyttämisen hankalaksi Yhdysvalloista käsin.

Huolimatta yksisarvisista ja haltijoista, Liberty Media on päättänyt ottaa tunnustuksen vakavasti ja yhtiö pyrkii saattamaan Ryanin edesvastuuseen laittomista teoistaan. TorrentFreakin mukaan Ryan ei kuitenkaan todellisuudessa ole ikinä levittänyt Liberty Median omistamia tuotoksia ja kuten monet jo arvasivat, kyseessä oli huumori.

Lakimiesten huumorintajuttomuutta ei kuitenkaan kannata aliarvioida ja nähtäväksi jää aikooko studio toteuttaa uhkauksensa oikeushaasteesta.

Tägit: piratismi
Edellinen Seuraava  

1 kommentti

112.3.2011 1:01

REPS!

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto