AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony saa tietoonsa PS3-hakkeronneista kiinnostuneiden IP-osoitteet

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 5.3.2011 12:42 Kommentteja (59)

Sony saa tietoonsa PS3-hakkeronneista kiinnostuneiden IP-osoitteet Sonyn ja hakkeri George Hotzin välinen oikeustaistelu PlayStation 3 -pelikonsolin hakkeroinnin osalta jatkui tällä viikolla Yhdysvalloissa, ja Sony sai haltuunsa jälleen pienen erävoiton, kun tuomari salli konsolijätin kerätä operaattoreilta ja sivustoilta talteen Hotzin tuottamaa sisältöä seuranneiden tahojen IP-osoitteet ja muut näihin palveluihin liittyvät tiedot.
Sony saa siis pian selville kaikki ne IP-osoitteet, jotka ovat vierailleet Hotzin kotisivuilla, lukeneet hänen Twitter-viestejään tai katselleet hänen YouTube-videoitaan. Myös Hotzin blogia seuranneet tahot selviävät pian Sonylle.

Erityisesti Hotzin kotisivujen palvelinten säilömät tiedot kiinnostavat Sonya, sillä niiden avulla on mahdollista selvittää jailbreak.zip-tiedoston ladanneiden tahojen IP-osoitteet. Samalle Sonylle selviää kuinka moni latasi kyseisen tiedoston Hotzin kotisivujen kautta ja mistä päin maailma he tulivat.

Kuluttajien oikeuksia Yhdysvalloissa puolustava EFF-järjestö (Electronic Frontier Foundation) oli erityisen huolestunut päätöksen laajuudesta, sillä Sony saa päätöksen myötä haltuunsa tapaukseen liittymättömiä käyttäjätietoja.

Jutun seuraavassa vaiheessa pohditaan pitäisikö asia käsittelyä jatkaa San Franciscossa vai siirtää tapauksen käsittely New Jerseyn puolelle, jossa Hotz asuu.

Edellinen Seuraava  

59 kommenttia

15.3.2011 12:59

Kunnon pska valtio tuo USA.

Vieläkös PS3:t takavarikoidaan euroopan rajalla?


Autismin kirjo

25.3.2011 14:09

<sarkasmia>

Sony käy läpi saamansa IP-osoitteet ja vertaa niitä PSN-käyttäjien IP-osoitteisiin. Jos sama IP löytyy molemmista palveluista, niin PSN-palvelu lakkaa toimimasta?

Olen vieraillut uutisen mainitsemissa sivustoissa lukemattomia kertoja, mutta en omista Sonyn konsolia. Odottaako minua syyte verkkovierailuista ja siitä etten omista Sonyn konsolia?

</sarkasmia>

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.3.2011 @ 14:55

35.3.2011 14:28

Esimerkki: jutun kirjoittanut toimittaja käy Hotzin sivuilla artikkelia kirjoittaessaan tiedonhakumielessä. Hän omistaa myös PS3-konsolin. Kun Sony saa tietää tästä, toimittajan PS3-konsolin PSN-ominaisuus mitätöidään. Hienoa logiikkaa

45.3.2011 14:44

"Erityisesti Hotzin kotisivujen palvelinten säilömät tiedot kiinnostavat Sonya, sillä niiden avulla on mahdollista selvittää jailbreak.zip-tiedoston ladanneiden tahojen IP-osoitteet. "

Vähän taas valoja päälle. Ei tuo sivuilla vierailu mihinkään vaikuta vaan se että onko tuon zipin ladannut. Eipä ole mitään syytä miksi tuon olisi ladanut muuten kun ps3 hakkeiroimis tarkoituksessa tai sen filun jakamisessa eteenpäin.

55.3.2011 14:54

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ibanez90:

Eipä ole mitään syytä miksi tuon olisi ladanut muuten kun ps3 hakkeiroimis tarkoituksessa tai sen filun jakamisessa eteenpäin.
Kyseinen tiedosto on ladattu, mutta en ole sitä vielä tarkemmin katsonut. En edelleenkään omista Sonyn konsolia, joten hakkerointi ei ole mielessä. Enkä ole sitä jakamassa, koska se löytyy jo netistä useastakin paikkaa. Siitäkin huolimatta olen syyllinen, pamppua ja kuritushuonetta!

Täytyy vain toivoa, että tiedoston on imuroinut mahdollisimman moni, ja että Sony yrittää tehdä kaikkensa saadakseen selville IP-osoitteiden takana olevat henkilöt. Lysti ei ole halpaa ja fiksu kuluttaja äänestää lompakolla. Sonyn tuotteet jäävät kauppaan, mutta se ei vielä riitä. Onneksi Sony tuntuu automaattisesti hankkivan itselleen ylimääräisiä kuluja. Tosin tässä tapauksessa järkevintä olisi ostaa itse konsoli. Asentaa siihen linux ja käyttää sitä esimerkiksi surffikoneena. Aikanaan laitteelle myös varmasti ilmestyy jokin XBMC:n kaltainen ohjelma, joten siitä saa hyvän mediatoistiminen.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.3.2011 @ 14:58

65.3.2011 15:00

Ja mitähän väliä sillä on et toimiiko joku psn vai ei? Kyllä kait ne pelinsä kopsaamalla hankkineet tajuu tän ja ei käytä ko. palvelua? Itse olen kyllä ostanut kaikki mitä olen pelannu,kun ei tuo modaaminen enää kiinnosta ku on tuota rahan paskaa sen verran et viittin maksaakkin nuista peleistä / musasta / leffoista. Toki ymmärrän nuorempiani joilla ei ole vastaavaa budjettia peleihin käytössään,ja vetoan heihin jotta silti pysyisivät kaidalla tiellä. Sillä onhan se ostettu peli aina arvokas kun siinä on alkuperänen levy ja ohjeet sun muut. Muistakaa että kun pelaatte sen uutuutenne läpi,voitte myydä sen jollekkin vaikka puoleen hintaan. :D

75.3.2011 15:04

Mitä jos tuon tiedoston lataa,ja käyttää hyödykseen mut ei koskaan laita ps3:sta nettiin.? kopiot pyörii kyl ihan ok,kuka vittu sitä networkkia tarvii?? Ja edelleen ostan pelini kaupasta,mut tuli vaan mieleen tommonenki yksityiskohta.

85.3.2011 17:06

Olen käynyt sivuilla kymmeniä kertoja, omistan PS3:n ja käytän PSN:ää jonkin verran. En jaksa uskoa että tuollaisesta tulee bannia - jos tulee, niin täytyy varmaan jailbreakata tuo pleikka.

95.3.2011 17:35

Erittäin kova isku ihmisyydelle ja sananvapaudelle. Kyseisellä sivustolla käynnissä ei ole varmasti mitään laitonta mutta Sony saa kuitenkin selvittää ketkä siellä ovat käyneet.

Seuraavaksi varmaan ratsataan hallitusta kritisoivat sivustot ja laitetaan sivustolla käyneet sähkötuoliin. Tälläinen on uusi uljas maailma...


Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

105.3.2011 17:37
Keinaheppa
Vahvistamaton

Land of the free. Mikä vitsi.

115.3.2011 17:38

Älkää nyt olko hölmöjä, ei tuosta mitään PSN-bannia anneta. Varmaan eniten heitä kiinnostaa latauksien määrä (ongelman laajuus) ja lataajien kotimaa (levinneisyys).

125.3.2011 23:35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ArttuH5N1:
Älkää nyt olko hölmöjä, ei tuosta mitään PSN-bannia anneta. Varmaan eniten heitä kiinnostaa latauksien määrä (ongelman laajuus) ja lataajien kotimaa (levinneisyys).

Se on kuitenkin internetissä eikä sieltä pois lähde, sen saa käsiinsä lopullisesti ihan kuka vain haluaa, en näe syytä miksi tuhlata rahaa sellaisen tutkimiseen. Riittää vaikka sen yksi lataa ja uppii sadoille torrentsivustoille yms.

136.3.2011 1:06

Tulee tosi paska fiilis, kun ajattelee, että Sonyllä on kohta minunkin sormenjälkeni, koska olen käynyt jonkun ihmisen, jota ei ole edes rikolliseksi tuomittu, blogia lukemassa.

Aivan sama, tuleeko siitä banniuhka, vai onko tuo pelkkää pelottelua, uhoamista tai mielivaltaista perseilyä, mutta päätin juuri, etten ikinä tule ostamaan PS3:a enkä välttämättä mitään muutakaan Sonyn tuotetta. Mieluummin laitan rahani firmaan, jossa asiakasta ei pidetä uhkana kunnes toisin todistetaan.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
Seuraavaksi varmaan ratsataan hallitusta kritisoivat sivustot ja laitetaan sivustolla käyneet sähkötuoliin. Tälläinen on uusi uljas maailma...
Onhan niillä jo Assange tappomääräyksen alaisena. Kun saavat sen kiinni tai kyllästyvät sen jahtaamiseen, Wikileaksin käyttäjät lienevät seuraavana jonossa. Varokaa verkkojulkaisut: Voitte olla hengenvaarassa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.3.2011 @ 01:12

146.3.2011 3:30

Lainaus:
Kunnon pska valtio tuo USA
No jaa

Tuo Sony on Japanilainen viihde elektroniikkavalmistaja
Sen perusti 7. toukokuuta 1946 Masaru Ibuka

Joten Jenkki toimisto on vain haara konttori ihan niinkuin Suomen Sony konttori

156.3.2011 8:09

Järkyttävää ihmisoikeuksien polkemista suuryrityksen (kuvitellun) edun nimissä. Ei siis mitenkään, ei millään tavalla, ei koskaan, voi ymmärtää kuinka oikeus voi olla niin syvältä, että antaa jollekin yritykselle tietoja tavallisista ihmisistä, jotka käyvät "väärillä" sivuilla.

Mutta rahallahan tunnetusti saa ja hevosella pääsee. Mitäpä kansalaisoikeudet tässä painaisivat?

166.3.2011 15:34

Naurettavaa touhua Sonylta. Ei kai sentään lasteni Pleikkaa bannata sen takia kun minä olen käynyt väärillä nettisivuilla. Jokaisella pitäisi olla oikeus tehdä omalla pleikkarilla, telkkarilla, kameralla, jne jne mitä haluaa. Vaikka lyödä se pleikka lekalla paskaksi ja laittaa ohjeet siitä nettiin. Omalla rahallahan se on ostettu joten jokainen tehköön laitteillaan mitä haluaa.

176.3.2011 16:20

Laittakaa linkit kyseisiijn osoitteisiin tänne vaikka erilliseksi uutiseksi ja käydään koko AD:n kävijöiden voimalla siellä jättämässä ip-osoitteet sonylle vastalauseeksi.

186.3.2011 17:31

Sanottiinko uutisessa että bannivasara alkaa heilumaan?


196.3.2011 17:37

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti lagmaster:
Sanottiinko uutisessa että bannivasara alkaa heilumaan?

Osaat varmaan itsekkin lukea uutisen.

206.3.2011 18:12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti toope:
Naurettavaa touhua Sonylta. Ei kai sentään lasteni Pleikkaa bannata sen takia kun minä olen käynyt väärillä nettisivuilla. Jokaisella pitäisi olla oikeus tehdä omalla pleikkarilla, telkkarilla, kameralla, jne jne mitä haluaa. Vaikka lyödä se pleikka lekalla paskaksi ja laittaa ohjeet siitä nettiin. Omalla rahallahan se on ostettu joten jokainen tehköön laitteillaan mitä haluaa.
Olen tismalleen samaa mieltä. Ja entä jos samassa taloudessa on useampia Pleikkareita? Bannataanko silloin molemmat koneet tyynesti

216.3.2011 18:16

Noh, kaikesta saamme kiittää niitä henkilöitä joista tämä kaikki sai alkunsa. Röyhkeitä nulikoita joiden mielestä konsolilla pitää saada tehdä kaikkea mihin sitä ei ole tarkoitettu. Turhaa täällä itketään että voi voi kun on paska valtio, kattokaa peiliin saatana sieltä se syypää löytyy. Saunan taakse koko sakki prkl !

Itse uutiseen, hyvä että saavat nyt luvan kanssa jäljittää mahdolliset asiaan sotkeentuneet tahot. Maksamista heti kerralla sen verran että jäläkikasvukin niitä maksaa. Se opettaa kummasti modailemaan ihan jotakin muuta. Modailkaa vaikka kaukosäätimiä.

226.3.2011 18:25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aj84:
Noh, kaikesta saamme kiittää niitä henkilöitä joista tämä kaikki sai alkunsa. Röyhkeitä nulikoita joiden mielestä konsolilla pitää saada tehdä kaikkea mihin sitä ei ole tarkoitettu. Turhaa täällä itketään että voi voi kun on paska valtio, kattokaa peiliin saatana sieltä se syypää löytyy. Saunan taakse koko sakki prkl !

Itse uutiseen, hyvä että saavat nyt luvan kanssa jäljittää mahdolliset asiaan sotkeentuneet tahot. Maksamista heti kerralla sen verran että jäläkikasvukin niitä maksaa. Se opettaa kummasti modailemaan ihan jotakin muuta. Modailkaa vaikka kaukosäätimiä.
Täyttä ASIAA!

236.3.2011 19:13

Täyttä Scheißea. Jos ostaa laitteen, ei ole mitenkään sidottu sen alkuperäiseen olemukseen ja softaan. Sama jos ostaisi pyörän levyjarruilla ja vaihtaisi jälkikäteen jarrupalasysteemin. Törkeää modaamista, vai mitä? Ymmärrän, jos poistavat takuut modatuilta laitteilta, se on täysin ymmärrettävää. Mutta jos alkavat rajoittaa laitteiden ominaisuuksia niin se on kyllä täyttä kusetusta. Silloin laitteen varmaan saa palauttaa kauppaan ja vaatia uutta, koska täytetyt lupaukset nettiyhteisöstä eivät täyty. Myyjä ei tainnut mainita mitään modailun vaikutuksista ominaisuuksiin, vai mitä? Eikä ole kyllä Sony myöskään mitään maininnut koskaan.

246.3.2011 21:49

pitää ottaa huomioon että suurin osa tietokoneista on dynaamisen ip osoitteen takana. Se että on jonkun ip löytyy joltakin sivuilta ei voi tässä tapauksessa osoittaa sitä että on yhtään missään tekemisessä asian kanssa. Ehkä Sony haluaa arvioida sitä missä ilman suunnassa modaamiseen löytyy.

Mutta jokainen saa tehdä ostamallaan tavaralla mitä tahansa sen jälkeen rahat lykätty myyjän kouraan. Sony ei tarvitse päästää modattuja laitteita omiin systeemeihin, muu käyttö on laitteen ostajan hallussa.


"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

256.3.2011 21:55

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti toope:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti lagmaster:
Sanottiinko uutisessa että bannivasara alkaa heilumaan?

Osaat varmaan itsekkin lukea uutisen.
Osaan kyllä, mutta suurin osa kommentoijista ei näköjään osaa.

266.3.2011 22:18

Juu minustakin on väärin että Sony saa edes tuon tyypin koneen käsiinsä. Mitä ihmettä?? Pitäisi olla kyllä pikkasen virallisempi taso joka sen tutkii rikosepäilyn vuoksi, mutta pitää asiat salaisena eikä luovuta jonkun yrityksen haltuun. Ihmisoikeuksien polkemista on tämä.

Toki Sonyn ei tarvitse modattua konsolia päästää omiin systeemeihinsä, kuten joku viisas lausui. Mutta modaamisen ei pitäisi olla laitonta. Piraattien pelaamisen kylläkin, mutta siitäkin pitäisi vastata pelin tekijöille, ei Sonylle...


276.3.2011 23:27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aj84:
Noh, kaikesta saamme kiittää niitä henkilöitä joista tämä kaikki sai alkunsa. Röyhkeitä nulikoita joiden mielestä konsolilla pitää saada tehdä kaikkea mihin sitä ei ole tarkoitettu. Turhaa täällä itketään että voi voi kun on paska valtio, kattokaa peiliin saatana sieltä se syypää löytyy. Saunan taakse koko sakki prkl !

Itse uutiseen, hyvä että saavat nyt luvan kanssa jäljittää mahdolliset asiaan sotkeentuneet tahot. Maksamista heti kerralla sen verran että jäläkikasvukin niitä maksaa. Se opettaa kummasti modailemaan ihan jotakin muuta. Modailkaa vaikka kaukosäätimiä.

Olet aivan hukassa. Nyt on pointtina se että jos olet vieraillut tietyllä sivulla niin Sony saa sinun ip-osoitteen. Asiaan ei liity että miksi käyt siellä vaan sinut voidaan jäljittää vain siksi että olet käynyt sillä sivulla.

Sinuna pitäisin siis varani. Yksi virhe siinä minne sivulle menet ja Sony on heti kintereilläsi. Ja toivomuksiesi mukaan sinulle sitten annetaan sellaiset sakot että ei jälkikasvukin joutuu maksamaan niitä :)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.3.2011 @ 23:31

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

287.3.2011 1:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Olet aivan hukassa. Nyt on pointtina se että jos olet vieraillut tietyllä sivulla niin Sony saa sinun ip-osoitteen. Asiaan ei liity että miksi käyt siellä vaan sinut voidaan jäljittää vain siksi että olet käynyt sillä sivulla.

Ja mitäkös kuvittelet tästä seuraavan, CIA tulee koputtelemaan oviin :DD

Turha on tehdä mitään laitonta ja sitten itkeä jälkikäteen. Amerikkalaisen oikeusjärjestelmän mukaan rikollinen luopuu suuresta osasta oikeuksistaan tehdessään rikoksen.

297.3.2011 6:43

Ei ole pienintäkään aikomusta/kiinnostusta käydä kyseisellä sivulla. Tuskin siellä kaikki muutkaan "pelkästään" kiinnostuksen vuoksi "muuten vaan" käyvät palloilemassa. Kun ottaa kuitenkin huomioon "Hotzin" aikaansaannokset ! Ketä yritätte kusettaa ?

Sillä nyt ei ole mitään merkitystä jos ruuvailet vaikka isompaa kovalevyä pleikkariis, siitä vaan sitä ei ole kielletty "KÄYTTÖOHJEESSA" jossa siis hyvin selvästi "TÄHDENNETÄÄN" mihin käyttöön laite on tehty ja mitä sillä saa tehdä/jättää tekemättä. Pitää olla/tekeytyä täysin idiootiksi jos yrittää väittää nyky päivänä ettei tiedä mihin käyttöön pelikonsolit on valmistettu !? Ja kaikki jotka kyseisen "modin" asentaa konsoliinsa eivät voi väittää tekevänsä sitä vain konsolin käyttömahdollisuuksien laajentamisen vuoksi. Esim media centerit sun muut "OVAT" piratismia, paska on paskaa vaikka sen miten meikkaat !?

Sitä on helppoa käyttää niin sanotusti "perusteena", koska niin tekevät kaikki. Yhtään hyvää tekosyytä en ole vielä kuullut !?

307.3.2011 6:53

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aj84:
Ei ole pienintäkään aikomusta/kiinnostusta käydä kyseisellä sivulla. Tuskin siellä kaikki muutkaan "pelkästään" kiinnostuksen vuoksi "muuten vaan" käyvät palloilemassa. Kun ottaa kuitenkin huomioon "Hotzin" aikaansaannokset ! Ketä yritätte kusettaa ?

Sillä nyt ei ole mitään merkitystä jos ruuvailet vaikka isompaa kovalevyä pleikkariis, siitä vaan sitä ei ole kielletty "KÄYTTÖOHJEESSA" jossa siis hyvin selvästi "TÄHDENNETÄÄN" mihin käyttöön laite on tehty ja mitä sillä saa tehdä/jättää tekemättä. Pitää olla/tekeytyä täysin idiootiksi jos yrittää väittää nyky päivänä ettei tiedä mihin käyttöön pelikonsolit on valmistettu !? Ja kaikki jotka kyseisen "modin" asentaa konsoliinsa eivät voi väittää tekevänsä sitä vain konsolin käyttömahdollisuuksien laajentamisen vuoksi. Esim media centerit sun muut "OVAT" piratismia, paska on paskaa vaikka sen miten meikkaat !?

Sitä on helppoa käyttää niin sanotusti "perusteena", koska niin tekevät kaikki. Yhtään hyvää tekosyytä en ole vielä kuullut !?

Ai mistä lähtien on ollut media centterit piratismia? Voit googletella XMBC ja miettiä sen jälkeen asioita uudelleen, mieluusti oman pääsi sisällä ettet aivopese muita tietämättömiä kuten sinä.

317.3.2011 7:35

Näyttää täälläkin idiotismi kukoistavan. Jotkut oikesti (vai trolleja?) puolustavat tuota Sonyn touhua. Valot päälle nyt!

327.3.2011 7:36

Mistä lähtien konsolien (joista puhe) ohjeissa on luvattu asentaa media center !? Siitä lähtien. Ota asioista selevää ennen kuin tulet viisastelemaan ihimisten ilimoille. Itsekin 15 vuotta erinäisiä kamppeita "modanneena" tiedän kyllä hyvin mistä puhun ! Modailuni olen pitänyt omanani/sisäpiirin tietona, paitsi tietty lukuisat pc buildit joita esim. OC clubin sivuilta löytyy. Eli kyse on siitä, että näistä modailuista ei pitäisi julkiseen valoon ihan kaikkea päätyä koska siinä vaiheessa siitä tulee yleensä kaikkien ongelma. Otsikossa mainitun "Hotzin" turhakkeen takia kärsivät siis kaikki me "rehdit" pelaajat, ja Sonylla on täysin laillinen oikeus siihen mitä ikinä nyt päättävät tehdä. Eli turha valittaa kun on paskat housuissa. Tilannetta pitäisi pyrkiä korjaamaan, eikä PÄINVASTOIN ? Toki tähän vaadittaisiin tervettä järkeä ja RADIKAALIA moraalin ojennusta

337.3.2011 9:06

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aj84:
Mistä lähtien konsolien (joista puhe) ohjeissa on luvattu asentaa media center !? Siitä lähtien. Ota asioista selevää ennen kuin tulet viisastelemaan ihimisten ilimoille. Itsekin 15 vuotta erinäisiä kamppeita "modanneena" tiedän kyllä hyvin mistä puhun ! Modailuni olen pitänyt omanani/sisäpiirin tietona, paitsi tietty lukuisat pc buildit joita esim. OC clubin sivuilta löytyy. Eli kyse on siitä, että näistä modailuista ei pitäisi julkiseen valoon ihan kaikkea päätyä koska siinä vaiheessa siitä tulee yleensä kaikkien ongelma. Otsikossa mainitun "Hotzin" turhakkeen takia kärsivät siis kaikki me "rehdit" pelaajat, ja Sonylla on täysin laillinen oikeus siihen mitä ikinä nyt päättävät tehdä. Eli turha valittaa kun on paskat housuissa. Tilannetta pitäisi pyrkiä korjaamaan, eikä PÄINVASTOIN ? Toki tähän vaadittaisiin tervettä järkeä ja RADIKAALIA moraalin ojennusta
Okei yleensä en jaksa näihin kauheasti vastailla mutta:

Media centerin asennus oli sallittu päivästä nolla lähtien. Tämän vuoksi pääasiassa koko ps3:n ostin. Sitten sony poisti sen mahdollisuuden. kts. "install otherOS".

Voisit ihan itte ottaa asioista selvää ennen kuin alat viisastelemaan, ilmiselvästi et ole niin tehnyt.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.3.2011 @ 09:10

347.3.2011 10:50

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Reisrdok:


Media centerin asennus oli sallittu päivästä nolla lähtien. Tämän vuoksi pääasiassa koko ps3:n ostin. Sitten sony poisti sen mahdollisuuden. kts. "install otherOS".

OtherOS otettii pois, koska sen avulla osa näistä itsekkäistä hakkereistä kiersi ps3:n suojauksia. Älä siis syytä siitäå sonya, syytä hakkereita.

357.3.2011 11:27

Syytän sonya. He poistivat sen ominaisuuden minun konsolistani. Mikään ei sitä tekoa oikeuta vaikka miten hakkerit hakkeroisi. Pistän myyntiin koko p####n, jos saisi edes osan damagesta kuoletettua. Ja tulevaisuudessa jätän sonyt kaupan hyllylle.

367.3.2011 11:36

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aj84:
Noh, kaikesta saamme kiittää niitä henkilöitä joista tämä kaikki sai alkunsa. Röyhkeitä nulikoita joiden mielestä konsolilla pitää saada tehdä kaikkea mihin sitä ei ole tarkoitettu. Turhaa täällä itketään että voi voi kun on paska valtio, kattokaa peiliin saatana sieltä se syypää löytyy. Saunan taakse koko sakki prkl !

Itse uutiseen, hyvä että saavat nyt luvan kanssa jäljittää mahdolliset asiaan sotkeentuneet tahot. Maksamista heti kerralla sen verran että jäläkikasvukin niitä maksaa. Se opettaa kummasti modailemaan ihan jotakin muuta. Modailkaa vaikka kaukosäätimiä.
Eli Afterdawninkin uutisten kirjoittajienkin PS3:moset pitää bannia koska ovat työkseen lukeeneet kyseisen hepun sivua jne jne. Juu-u, jospas ottaisin sen pääsi pois sieltä säkistä ja katsoisit ympärillesi

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aj84:
Ei ole pienintäkään aikomusta/kiinnostusta käydä kyseisellä sivulla. Tuskin siellä kaikki muutkaan "pelkästään" kiinnostuksen vuoksi "muuten vaan" käyvät palloilemassa.
Uutisten kirjoittajat? Ja kyllä minäkin joskus voisin mielenkiinnosta katsoa jäbän videoita.

Lainaus:

Sillä nyt ei ole mitään merkitystä jos ruuvailet vaikka isompaa kovalevyä pleikkariis, siitä vaan sitä ei ole kielletty "KÄYTTÖOHJEESSA" jossa siis hyvin selvästi "TÄHDENNETÄÄN" mihin käyttöön laite on tehty ja mitä sillä saa tehdä/jättää tekemättä.

Kuinka moni lukee käyttöohjeita? Henkilökohtaisesti en tunne ketään joka lukisi.


Lainaus:
Itsekin 15 vuotta erinäisiä kamppeita "modanneena" tiedän kyllä hyvin mistä puhun ! Modailuni olen pitänyt omanani/sisäpiirin tietona, paitsi tietty lukuisat pc buildit joita esim. OC clubin sivuilta löytyy. Eli kyse on siitä, että näistä modailuista ei pitäisi julkiseen valoon ihan kaikkea päätyä koska siinä vaiheessa siitä tulee yleensä kaikkien ongelma. Otsikossa mainitun "Hotzin" turhakkeen takia kärsivät siis kaikki me "rehdit" pelaajat, ja Sonylla on täysin laillinen oikeus siihen mitä ikinä nyt päättävät tehdä.
Aika tekopyhää tulla riehumaan muiden modailusta kun itsekkin teet samaa. Se että pidät sen sisäpiirin tietona ei ole oikestaan yhtään erilaista toimintaa mitä "Geohot" harjoittaa, hänen sisäpiirinsä sattuu vain olemaan suurempi kuin sinun.

Asian kuuluisi olla niin että jokaisen kuuluisi pystyä tekemään ostamallaan laittella ihan mitä haluaa. Vasta sitten kun huomataan että se jokin on jotain laitonta (esim. piraatti pelien peluu)
niin siihen pitää puuttua siihen henkilöön erikseen ja vaatia kohtuullisia korvauksia, eikä lyödä samantien hatusta lukuja.

Rape is never funny. Unless its a clown.

377.3.2011 12:09

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Deadagent:
Asian kuuluisi olla niin että jokaisen kuuluisi pystyä tekemään ostamallaan laittella ihan mitä haluaa. Vasta sitten kun huomataan että se jokin on jotain laitonta (esim. piraatti pelien peluu)
niin siihen pitää puuttua siihen henkilöön erikseen ja vaatia kohtuullisia korvauksia, eikä lyödä samantien hatusta lukuja.
Tuo on aivan oikein. Jos esimerkiksi pelaaminen laitteella ei enää kiinnosta, niin onhan se mukavaa jos sille voi keksiä muutakin käyttötarkoitusta, kuten linuxin pyörittäminen tai media centeriksi muuntaminen. Sehän tuo vain lisäarvoa laitteelle ja pidentää sen käyttöikää.

387.3.2011 15:05

Edelleen toivon että jokainen uutisen lukenut käy myös katsastamassa nuo uutisen sisältämät linkit että Sony saa suomalaisia ip-osotteita ihmeteltäväksi. Vaikkei omistaisi pleikkaria.

397.3.2011 16:19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 00820:

Ja mitäkös kuvittelet tästä seuraavan, CIA tulee koputtelemaan oviin :DD

Turha on tehdä mitään laitonta ja sitten itkeä jälkikäteen. Amerikkalaisen oikeusjärjestelmän mukaan rikollinen luopuu suuresta osasta oikeuksistaan tehdessään rikoksen.

Hotzin sivustolla käynti ja blogin lukeminen ei ole laitonta. Kerrotko siis mistä rikoksesta nyt puhut?
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aj84:
Ei ole pienintäkään aikomusta/kiinnostusta käydä kyseisellä sivulla. Tuskin siellä kaikki muutkaan "pelkästään" kiinnostuksen vuoksi "muuten vaan" käyvät palloilemassa. Kun ottaa kuitenkin huomioon "Hotzin" aikaansaannokset ! Ketä yritätte kusettaa ?


Kerrotko miksi Hotzin sivustolla käynti on laitonta?
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aj84:
Otsikossa mainitun "Hotzin" turhakkeen takia kärsivät siis kaikki me "rehdit" pelaajat, ja Sonylla on täysin laillinen oikeus siihen mitä ikinä nyt päättävät tehdä. Eli turha valittaa kun on paskat housuissa. Tilannetta pitäisi pyrkiä korjaamaan, eikä PÄINVASTOIN ? Toki tähän vaadittaisiin tervettä järkeä ja RADIKAALIA moraalin ojennusta

Onko Sony maailman herra vai miksi sillä on laillinen oikeus tehdä mitä tahansa?

Mutta jos nyt oikeasti haluat etsiä syyllisen niin se on Sony. Hakkerit purkivat suojauksen koska Sony poisti tuotteestaan käyttäjien vastalauseista ja toiveista huolimatta other OS tuen. Sony siis kusi maksavia asiakkaita suoraan silmään. Kuvittelivat vielä tämän jälkeen että ihmiset hurraten ottavat kaiken tämän paskan vastaan eivätkä tee mitään jotta saisivat asian korjattua.

Eli toisinsanoen, Sonyn takia sinä "rehellinä" pelaajana joudut kärsimään.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.3.2011 @ 17:04

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

407.3.2011 16:52

/troll

Aj84 taitaa olla Sonyllä töissä ainakin näiden edellisten kommenttien mukaan.

/troll

417.3.2011 18:42

No en nyt kuiteskaan :D Silti minun mielestä tässä nyt vain yritetään kiertää totuutta, joka on Sonyn hyväksi. OtherOS tuessa ei ole mitään mainintaa media centeristä !? Niillä ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Media center on GUI ei OS urpo.

427.3.2011 18:57

Luulen että 99% ps3 omistajista ei käyttäisi other OS systeemiä vaikka sitä ei olisikaan poistettu, joten siitä on ihan turha vinkua. Jos nyt muistan edes oikein, niin linux ei edes toiminut kovin nopeasti.
Modatkaa niitä tietokoneitanne jos te haluatte jotain ylipäätään modailla.


437.3.2011 19:12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aj84:
No en nyt kuiteskaan :D Silti minun mielestä tässä nyt vain yritetään kiertää totuutta, joka on Sonyn hyväksi. OtherOS tuessa ei ole mitään mainintaa media centeristä !? Niillä ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Media center on GUI ei OS urpo.
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aj84:
Itsekin 15 vuotta erinäisiä kamppeita "modanneena"
Eipä tähän ole enää todellakaan mitään lisäämistä :D

Jatkakaa, minä en. Hohhoijaa taas kerran.

447.3.2011 23:14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti lagmaster:
Luulen että 99% ps3 omistajista ei käyttäisi other OS systeemiä vaikka sitä ei olisikaan poistettu, joten siitä on ihan turha vinkua. Jos nyt muistan edes oikein, niin linux ei edes toiminut kovin nopeasti.
Modatkaa niitä tietokoneitanne jos te haluatte jotain ylipäätään modailla.

Ja edelleenkin other os tuen poistamisen takia PS3 murrettiin eli se on kaikista merkittävin asia. Prosenteilla ei ole merkitystä vaan sillä että ihmisiä huijattiin poistamalla ominaisuuksia jotka oli monille tärkeitä ja vaikutti ostopäätökseen.

Jos joku sinulle erittäin tärkeä ominaisuus poistettaisiin pleikasta niin ei se sinua lohduttaisi vaikka kuuluisit yhden prosentin vähemmistöön.

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

458.3.2011 6:07

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Reisrdok:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aj84:
No en nyt kuiteskaan :D Silti minun mielestä tässä nyt vain yritetään kiertää totuutta, joka on Sonyn hyväksi. OtherOS tuessa ei ole mitään mainintaa media centeristä !? Niillä ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Media center on GUI ei OS urpo.
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aj84:
Itsekin 15 vuotta erinäisiä kamppeita "modanneena"
Eipä tähän ole enää todellakaan mitään lisäämistä :D

Jatkakaa, minä en. Hohhoijaa taas kerran.
Ei sinun tarvitse minun moraaliani kyseenalaistaa kuitenkaan. Minun modauksistani ei ole ollut kenellekään MUULLE harmia ! Eikä tule olemaan. Pelini/musiikkini/elokuvani olen aina ostanut ja näin teen myös jatkossa. Eli mene töihin ja heitä vinkumasta !

468.3.2011 19:11

Heh 45 kommenttia jotka Jonnin joutavaa kinastelua

Omistan PS3 ja olen käynyt ko sivulla

Mut minun PS3 ei ole modattu ja pelit on Game stopista käytettynä ostettu loput PSN tilillä ja ainakin eilen vie PSN tili toimi

Kävin kyseisellä sivulla koska olin utelias mistä ihmiset puhuu

Afterdawn ja Muropakettin sivuilla käy lähes varmasti samat jotka käy noilla sivuilla

Ei sen takia et kaikki AD tai murot olis piraatteja vaan koska tekniikka uutiset ja asiat kinostaa heitä
4711.3.2011 14:16

jailbreak.zip tehojakeluun ja uusi maailmanennätys tekeille tiedostonjaossa!

Samalla Sony-BOIKOTTI vireille...


"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

4811.3.2011 18:08

SONY sai myös ansionsa mukaan maanjäristyksessä ja tsunamissa!
link


"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

4917.3.2011 17:01

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aj84:
Noh, kaikesta saamme kiittää niitä henkilöitä joista tämä kaikki sai alkunsa. Röyhkeitä nulikoita joiden mielestä konsolilla pitää saada tehdä kaikkea mihin sitä ei ole tarkoitettu. Turhaa täällä itketään että voi voi kun on paska valtio, kattokaa peiliin saatana sieltä se syypää löytyy. Saunan taakse koko sakki prkl !

Itse uutiseen, hyvä että saavat nyt luvan kanssa jäljittää mahdolliset asiaan sotkeentuneet tahot. Maksamista heti kerralla sen verran että jäläkikasvukin niitä maksaa. Se opettaa kummasti modailemaan ihan jotakin muuta. Modailkaa vaikka kaukosäätimiä.
Täyttä ASIAA!
Täyttä roskaa! Mikä saa ihmisen noin vahvasti kannattamaan yritysten vapautta suunnilleen mihin tahansa ja asiakkailta oikeuden viemistä tavaraan jonka he ovat ostaneet - jos pleikkarin hankintaa voi enää koneen ostamiseksi sanoa, sillä hommahan on kuten aj84:kin tuntuu haluavankin: ei siihen laitteeseen normaalia ostetun tavaran omistusoikeutta saa!

Saunan taakso tällaiset anarkokapitalistiperkeleet!


Peace & Love, Sir Robin * http://kapsi.fi/~robsku/ - HackNBlog
* ZTE Blade: My first android computer. Old, so? No slide-out keyboard nor stylus :(
* Amilo laptop: Pentium Dual CPU T2390 @ 1.86GHz, 1MB Cache, RAM: 3GB, HDD: 120GB (not original), AMD/ATI Mobility Radeon HD 2400. Linux Mint Debian Edition.
...sen tarvi olla niin justiinsa

5017.3.2011 17:09

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aj84:
Ei ole pienintäkään aikomusta/kiinnostusta käydä kyseisellä sivulla. Tuskin siellä kaikki muutkaan "pelkästään" kiinnostuksen vuoksi "muuten vaan" käyvät palloilemassa. Kun ottaa kuitenkin huomioon "Hotzin" aikaansaannokset ! Ketä yritätte kusettaa ?
Kuule, itsellä ei edelleenkään ole edes omistuksessa Playstation konsoleita (eikä viime vuosien erinäisten tekojen - muutoinkin kuin konsoleiden suhteen - tule muuten koskaan olemaankaan, PS3 oli kyllä ennen harkinnassa), että kyllä se olet sinä joka tässä yrittää kusettaa ihmiset ajattelemaan ja näkemään asiat omalla tavallasi.

Loppuun viestisi sonnanjauhantaan taidan olla itsekin monien muiden ohella jo vastannut aiemmissa uutiskeskusteluissakin joten ei tarvinne nähdä vaivaa.

Peace & Love, Sir Robin * http://kapsi.fi/~robsku/ - HackNBlog
* ZTE Blade: My first android computer. Old, so? No slide-out keyboard nor stylus :(
* Amilo laptop: Pentium Dual CPU T2390 @ 1.86GHz, 1MB Cache, RAM: 3GB, HDD: 120GB (not original), AMD/ATI Mobility Radeon HD 2400. Linux Mint Debian Edition.
...sen tarvi olla niin justiinsa

5117.3.2011 17:13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 00820:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Reisrdok:


Media centerin asennus oli sallittu päivästä nolla lähtien. Tämän vuoksi pääasiassa koko ps3:n ostin. Sitten sony poisti sen mahdollisuuden. kts. "install otherOS".

OtherOS otettii pois, koska sen avulla osa näistä itsekkäistä hakkereistä kiersi ps3:n suojauksia. Älä siis syytä siitäå sonya, syytä crakkereita.
Kuule, kyllä se on ihan Sony joka päätti asiakkaitaan kusettaa poistamalla luvatun ja mainostetun ominaisuuden ja Sony jota siitä tulee syyttää vaikka crackerit olisivat tehneet mitä. Sama suunnilleen kuin Mikkisofta estäisi 3rd party softien asentamisen koska jotkut tekevät malwarea. Lisäksi korjasin viestisi viimeisen sanan.


Peace & Love, Sir Robin * http://kapsi.fi/~robsku/ - HackNBlog
* ZTE Blade: My first android computer. Old, so? No slide-out keyboard nor stylus :(
* Amilo laptop: Pentium Dual CPU T2390 @ 1.86GHz, 1MB Cache, RAM: 3GB, HDD: 120GB (not original), AMD/ATI Mobility Radeon HD 2400. Linux Mint Debian Edition.
...sen tarvi olla niin justiinsa

5217.3.2011 17:21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti lagmaster:
Luulen että 99% ps3 omistajista ei käyttäisi other OS systeemiä vaikka sitä ei olisikaan poistettu, joten siitä on ihan turha vinkua. Jos nyt muistan edes oikein, niin linux ei edes toiminut kovin nopeasti.
Modatkaa niitä tietokoneitanne jos te haluatte jotain ylipäätään modailla.
"Asiakkaista vain 1% joutuu kärsimään yhtiön kusetuksesta joten valittamisen aihetta ei pitäisi olla ja sellainen on korkeintaan kummallista"? ;)


Peace & Love, Sir Robin * http://kapsi.fi/~robsku/ - HackNBlog
* ZTE Blade: My first android computer. Old, so? No slide-out keyboard nor stylus :(
* Amilo laptop: Pentium Dual CPU T2390 @ 1.86GHz, 1MB Cache, RAM: 3GB, HDD: 120GB (not original), AMD/ATI Mobility Radeon HD 2400. Linux Mint Debian Edition.
...sen tarvi olla niin justiinsa

5317.3.2011 19:06

eiks laite olekkaan "tässämuodossa myyty" oma

5417.3.2011 20:30

Siis johan on perkele, kyse on vain ja ainoastaan siitä että jos tekemisilläsi aiheutat ongelmia muille niin älä tee sitä !? Mikä siinä on niin vaikiaa ymmärtää ? Ja tuohon "avautumiseen" liittyen, jos edes osa ihmisistä ajattelisi kuten haluaisin, meillä olisi vielä esim. tämä suuresti ylistetty otherOS tuki. Se että ajattelet vain omaa persettäsi tuskin tekee sinusta sen enempää profeettaa kuin minustakaan ! Sony:a puolustan siinä asiassa että heillä kuitenkin on tekijän oikeus ps3 järjestelmään siinä kuin esim. artisteilla kappaleisiinsa. Ymmärrän sen oikein hyvin, itse tekisin heidän kengissään samoin, paitsi en olisi yhtä armelias :)

5518.3.2011 16:57

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aj84:
Siis johan on perkele, kyse on vain ja ainoastaan siitä että jos tekemisilläsi aiheutat ongelmia muille niin älä tee sitä !? Mikä siinä on niin vaikiaa ymmärtää ? Ja tuohon "avautumiseen" liittyen, jos edes osa ihmisistä ajattelisi kuten haluaisin, meillä olisi vielä esim. tämä suuresti ylistetty otherOS tuki. Se että ajattelet vain omaa persettäsi tuskin tekee sinusta sen enempää profeettaa kuin minustakaan ! Sony:a puolustan siinä asiassa että heillä kuitenkin on tekijän oikeus ps3 järjestelmään siinä kuin esim. artisteilla kappaleisiinsa. Ymmärrän sen oikein hyvin, itse tekisin heidän kengissään samoin, paitsi en olisi yhtä armelias :)

Nyt on kyse kaupankäynnistä ja maksavista asiakkaista. Tässä tilanteessa ainoa joka on aiheuttanut ongelmia muille on Sony. Jokainen yritys kenellä on hiemankin moraalia tietää että maksava asiakas ei saa kärsiä. Ihan perusjuttuja taas.

Other OS tuen poisti Sony. Ei pitäisi olla millään tasolla epäselvä asia.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.3.2011 @ 16:59

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

5619.3.2011 19:00

Lainaus:
Sony:a puolustan siinä asiassa että heillä kuitenkin on tekijän oikeus ps3 järjestelmään
PS3 konsoleita valmistetaan edelleen lähes tappiolla

Joten jos piraatti pekka ostaa PS3 niin ei Sony siitä paljoo tienaa

Sony kuten peli talot tekee rahansa oheislaitteilla ja peleillä ja jos kaikki pelit ladataan piraattina netistä Sony ei saa rahaa

Itellä on PS3 lähinnä Blu-ray toiston takia

Suurin kitinähän tässä on siitä että jotain annettua otettiin pois

Jos koko Other OS tai Linux tukea ei olis koskaan ollut niin tämäkin uutinen olis jäänyt syntymästä

ja voishan Sony tehdä niin kuin MS X-box siinä ei toimi mikään

esim Forzaan ei voi pelata loistavalla Logitegh G25 ratti polkimella koska MS ei halua tai Forza 3 yhdeydessä luin että MS oli kieltänyt Forzan peli tiimiä lisäämästä Logitech tuen syytä ei tiedä koska kyllä Logitekin tuote toimii Wintoosassa


Mutta ratti poljin toimii PS PS2 ja PS3 + PC pelit

5720.3.2011 5:13

Juurikin näin, itsekin aikanaan juuri forzan takia 360 hommasin mutta rattituki oli karvas pettymys. MS:n wireless wheel oli täyttä kuraa :/ nykyään Fanatecin porche ratit saa ainakin jollain adapterilla 360 kiinni, mutta natiivia tukea ei taida olla. PS3:lle hommasin G27, mutta Sonyn ja Logitechin ajuri sähellys ihmetyttää ? GT5 julkaisuun eivät saaneet toimivaa ajuria (100% tukea) julkaistua, ratti toimii, mutta esim. vaihteen vaihto 1-->2 jatkuva vapaalle jääminen kyrpii. Noh, eiköhän siihen patchi saada tai mielellään tietty täysi tuki ratille niin pääsisi säätämään napit ja force asetukset perusteellisemmin.

Ja juurikin myynti tappiolla/voitto peleistä strategialla tämä piratismi iskee pahiten, eli en edelleenkään heidän toimiaan ihmettele. Yrittäjän silmillä katsottuna siis !

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.3.2011 @ 05:14

5820.3.2011 12:00

Lainaus:
PS3:lle hommasin G27, mutta Sonyn ja Logitechin ajuri sähellys ihmetyttää ? GT5 julkaisuun eivät saaneet toimivaa ajuria
Vaikka onkin melkein off topic

Itellä ei mitään ongelmia Logitech G25 kanssa GT5 pelissä tosin ostin GT5 vasta tammikuun lopussa joten se automaattisesti latasi päivitys siihen

No kohta kaikki on menossa Steam palvelun suuntaan

Eli pelit ja leffat ei toimi jos et ole netissä esim Steam on tosi hyvä jos on vähintään 5mb\s kiinteä netti yhteys

Mut jos asut alueella jos ei voi saada nopeata nettiä tai netti yhteys toimii kuin VR junat niin olet pulassa

Esim yks tuttu asuu Helsingin tapanilassa ja osti Shogun 2 pelin niin peli vaati netin ja Steam yheyden vaikka oli fyysisen DVD levyn kaupasta ostanut

5929.4.2011 18:28
IhmetysKohmetus
Vahvistamaton

Siis ei voi olla totta. LOL

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Päivän diili: SSD-levyjä superhalvalla - 120GB 21 eurolla, 240GB 35 eurolla, 480GB, 960GB, ... Päivän diili: SSD-levyjä superhalvalla - 120GB 21 eurolla, 240GB 35 eurolla, 480GB, 960GB, ... (19.1.2019 11:50)
Vanhemmalle läppärille tai pöytäkoneelle saa kummasti lisää käyttövuosia, kun vaihtaa tietokoneen kovalevyn tilalle SSD-levyn. Jopa hitaimmatkin SSD-levyt päivittävät käytännössä kaikki kovalevyt ....
Tässä se on – Samsungin Galaxy S10 -mallisto Tässä se on – Samsungin Galaxy S10 -mallisto (19.1.2019 11:05)
Älypuhelinmerkkien yllätyksiä jo vuosia murskannut Evan Blass (@evleaks) on iskenyt jälleen julkaisemalla lehdistökuvan Samsungin Galaxy S10 -mallistosta. Kuten on jo vähän aikaa ollut puhetta, ....
3 kommenttia
Spotify julkaisee tänä vuonna oman soittimen – Yhtiön ensimmäinen laitejulkaisu Spotify julkaisee tänä vuonna oman soittimen – Yhtiön ensimmäinen laitejulkaisu (19.1.2019 10:34)
Suoratoistopalvelu Spotify on kokeilemassa mahdollisuuksiaan laitemarkkinoilla, kertoo brittiläinen talousjulkaisu Financial Times. Myöhemmin tänä vuonna ruotsalaisyhtiö aikoo nimittäin esitellä ....
Microsoft: Windows 10 Mobile on kuollut, vaihtakaa Androidiin tai iPhoneen Microsoft: Windows 10 Mobile on kuollut, vaihtakaa Androidiin tai iPhoneen (18.1.2019 21:36)
Microsoft on virallisesti kuopannut myös Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmän ja kehottaa käyttäjiä vaihtamaan muihin käyttöjärjestelmiin ennen tuen loppumista joulukuussa 2019.
10 kommenttia
Microsoft luovutti Cortanan kanssa? Ei kilpaile Alexaa vastaan Microsoft luovutti Cortanan kanssa? Ei kilpaile Alexaa vastaan (18.1.2019 14:29)
Kerroimme aiemmin tällä viikolla Microsoftin aikomuksesta erottaa Windows 10:n hakupalkki ja Cortana toisistaan. Ohjelmistojätti näyttää uudistavan Cortanan ympärille rakennettavaa liiketoimintastrategiaa ....

Uutisarkisto