AfterDawn: IT-alan uutiset

Tuhansia Google-tilejä hävinnyt

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 28.2.2011 13:53 Kommentteja (4)

Tuhansia Google-tilejä hävinnyt Googlen suosittuun Gmail-sähköpostipalveluun on iskenyt odottamaton ongelma, jonka vuoksi tuhansien sähköpostitilien tiedot ovat hävinneet. Kadonneiden sähköpostien lisäksi Google-tiliin sidottuja yhteys- ja kalenteritietoja on hävinnyt eilisen jälkeen.
Hakukoneyhtiö on vahvistanut tietohäviöt sen palveluissa. Googlen mukaan ongelmat alkoivat eilen puolenpäivän aikoihin Gmailista. Ongelma koski Googlen alkuperäisen arvion mukaan arviolta noin 600 000 ihmistä, mutta myöhemmin arvio tippui muutamaan kymmeneen tuhanteen. Jo myöhemmin samana päivänä Google sai paljon kadoksissa ollutta tietoa palautettua, mutta edelleenkään ongelma ei ole täysin korjattu. Google kertoi tekevänsä kaikkensa, jotta palvelu saataisiin mahdollisimman nopeasti taas täyteen toimintakuntoon.

Googlen sähköpostipalvelu on erittäin suosittu, sitä käyttää maailmanlaajuisesti 200 miljoonaa ihmistä. Tästä huolimatta palvelu on onnistunut tähän asti välttymään suuremmilta ongelmilta. Suurin ongelma sen toimintahistorian aikana on ollut muutaman vuoden takainen noin kahden ja puolen tunnin käyttökatkos.

Tägit: Gmail
Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

128.2.2011 14:02

Onneksi ei ole omaan tiliin vaikuttanut. Pitääkin alkaa ottamaan kopiot omalle koneelle kun ei voi tuohon nettitallennukseen näköjään täysin luottaa.

228.2.2011 16:06

Paha juttu, erittäin paha.

31.3.2011 15:27

minkä kerran nettiin laitat, se ei sieltä koskaan enää katoa?

;)

45.3.2011 21:19

Ja tottakai ebay ei jostain syystä anna vaihtaa sähköpostiosotetta toiseen. PRKL.

Ja Gmail ei toimi muuten kuin html-perusnäkymällä.


Jos joskus jostain jotain mutta kun ei koskaan mistään mitään.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto