AfterDawn: IT-alan uutiset

VHF C -kanavanipun ohjelmistoluville paljon hakijoita

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 1.2.2011 15:21

VHF C -kanavanipun ohjelmistoluville paljon hakijoita Liikenne- ja viestintäministeriö laittoi joulukuussa haettavaksi VHF C -kanavanipun ohjelmistoluvat. Hakuaika päättyi tänään 1. helmikuuta ja ministeriön mukaan ohjelmistolupia haki määräajassa 13 tahoa.
Ohjelmistolupia hakivat seuraavat tahot: BBC World News Ltd, BBC Worldwide Ltd, Discovery Networks Nordic, Eurosport S.A., MTV Networks Ab, MTV Oy, NGC-Europe Limited, NonStop Television AB, PRO Radio Oy, Sanoma Entertainment Finland Oy, The Walt Disney Company Limited, Turner Broadcasting System Europe Limited ja URHOtv Oy. Tiedotteessa ei kerrottu koska päätökset luvan saanneista julkistetaan. Kanavanipun kapasiteetti tulee riippumaan verkkotoimiluvan saajasta, joten tällä hetkellä ei tiedetä kuinka monta kanavaa VHF C -nippuun on tulossa.

Kanavanippuun kuuluvissa kanavissa on mahdollista lähettää niin teräväpiirtolähetyksiä kuin tavallisia SD-lähetyksiäkin. Ministeriö on kuitenkin sanellut, että kanavien lähetyksessä on käytettävä DVB-T2- ja H.264/MPEG-4 AVC -tekniikoita.

Ohjelmistolupien ohella ministeriö laittoi hakuun VHF C -kanavanipun verkkotoimiluvan. Sitä hakivat tutut yhtiöt eli Anvia, Digita ja DNA. Tällä hetkellä DNA hallinnoi VHF A- ja VHF B -nippuja. Digita hallinnoi kanavavanippuja A–E ja Anvia toimii verkko-operaattorina nipuissa F–G.

Tägit: DNA Digita Anvia VHF C
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto