AfterDawn: IT-alan uutiset

Ericsson: mobiililaajakaistaliittymien määrä ylittää miljardin tänä vuonna

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 11.1.2011 18:16 Kommentteja (1)

Ericsson: mobiililaajakaistaliittymien määrä ylittää miljardin tänä vuonna

Reutersin mukaan tietoliikenneverkkoja rakentava ruotsalainen Ericsson ennustaa mobiililaajakaistaliittymien määrän kasvavan tänä vuonna yli miljardiin. Kasvu olisi ennustuksen toteutuessa äärimmäisen nopeaa, sillä puolen miljardin liittymän raja rikottiin vain muutamia kuukausia sitten.
Mobiililaajakaistaliittymien suosiota on selitetty erilaisten kannettavien laitteiden saamalla suurella suosiolla. Älypuhelimet, edulliset minikannettavat ja tablet-koneiden yleistyminen ovat olleet tärkeitä tekijöitä.

Liittymien kasvanut suosio on vuorostaan pakottanut verkkorakentajat laajentamaan verkkojaan. Kehitys on kuitenkin niin nopeaa, että verkkoja ei saada laajennettua tarpeeksi nopeasti. Tämä on vuorostaan pakottanut teleoperaattoreita rajoittamaan liittymien datasiirron määrää. Tuoreimpana esimerkkinä T-Mobilen päätös. Myös Suomessa operaattorit tarkkailevat tilannetta.
Eniten mobiililaajakaistoja Ericssonin ennusteen mukaan tulee olemaan Aasiassa ja Oseaniassa, yhteensä noin 400 miljoonaa. Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa Ericsson arvelee olevan molemissa 200 miljoonaa mobiililaajakaistan tilaajaa. Kasvutahti tulee hiljenemään tämän vuoden jälkeen, sillä Ericsson povaa 3,8 miljardia liittymää vuodelle 2015.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

13.6.2011 04:47
uKYpFjhW
Vahvistamaton

ThereÂ’s a srecet about your post. ICTYBTIHTKY

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto