AfterDawn: IT-alan uutiset

Ubisoft löysäsi internet-yhteyden vaativaa DRM-suojaustaan

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 1.1.2011 22:02 Kommentteja (7)

Ubisoft löysäsi internet-yhteyden vaativaa DRM-suojaustaan Viime vuoden helmikuussa Ubisoft sai osakseen runsaasti kritiikkiä, kun se kertoi ottavansa käyttöön tietyissä peleissään uuden DRM-suojauksen, joka vaati pelin pelaamista varten jatkuvan internet-yhteyden. Ennen vuoden vaihtumista Ubisoft ehti kuitenkin löysätä suojaustaan ainakin parin pelin kohdalla, joten asioihin saattaa olla luvassa muutos.
Ubisoft ei ole toistaiseksi julkaissut asian tiimoilta virallista tiedotetta, mutta reddit-sivustolle lisätyn viestin ja kuvankaappausten perusteella sekä Assassin's Creed 2 - että Splinter Cell: Conviction -pelien DRM-suojauksia on löysätty. Ubisoftin julkaisemien päivitysten myötä kyseiset pelit eivät vaadi enää jatkuvaa internet-yhteyttä pelaamisen ajaksi, vaan pelin laillisuus tarkistetaan kerran peliä käynnistettäessä, jonka jälkeen internet-yhteyttä ei enää tarvitse kyseisellä pelikerralla.

Muutos on varmasti mieluisa erityisesti mokkuloiden kanssa pelaaville, joille satunnaiset yhteyskatkot ovat osa arkea.

Ubisoft kokeili viime vuonna myös toisenlaista DRM-suojausta, kun se julkaisi R.U.S.E. -pelin Steamin kautta Valven kehittämän Steamworks-suojauksen kera.

Tägit: DRM Ubisoft
Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

12.1.2011 21:08

Kysymys warettajille: onko DRM-suojaus haitannut jotenkin?
Kysymys pelinsä ostaneille: onko DRM-suojaus haitannut pelaamista?

Lainaus:
Muutos on varmasti mieluisa erityisesti mokkuloiden kanssa pelaaville, joille satunnaiset yhteyskatkot ovat osa arkea.


Beta evo | M4A87TD | AMD Phenom X6 1055T | GTX 670 | 2x Kingston 2GB DDR3 1333MHz CL9 | Corsair 650w |windows 7 ultimate 64 bit

22.1.2011 21:40

warettajie osalta tuo DRM ei haittaa ollenkaa :)
oikeide omistajie kohalla tilanne taitaa oll toine, he ku tarvitsevat sen jatkuva internet yhteyde pelaamista varte :)

32.1.2011 22:48

Näinhän se on, eli huvintavinta tuossa kaikessa on että monet tekijäoikeuden tahot haluavat suojata asiansa niin hyvin kuin pystyvät. Kaikki ymmärtää tämän tarpeellisuuden, mutta entä sitten kun tuo suojaaminen aiheuttaa haittaa sille tavalliselle kuluttajalle niin paljon että hän alkaa ärtyä. Jo nyt on havaitavissa ei pelkästään kyseisen uutisen tapauksessa mutta yleis-maailmallisella tasolla että suojaukset haittaavat kuluttajia liikaa ja jopa joitain palveluiden tarjoajia. Eikä ne todellista piratismia estä paljon olenkaan.

Kyse on hieman sellaisesta asiasta kuin että jokaiselle voimalle syntyy aina vasta voima. Mitä kovempi voima, sitä kovempi myös vastavoima. Eli jossain vaiheessa ihmiset kyllästyvät ongelmiin ja alkavat reakoida vastavoiman tavoin.

44.1.2011 2:01

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Kyse on hieman sellaisesta asiasta kuin että jokaiselle voimalle syntyy aina vasta voima. Mitä kovempi voima, sitä kovempi myös vastavoima. Eli jossain vaiheessa ihmiset kyllästyvät ongelmiin ja alkavat reakoida vastavoiman tavoin.
näihä se o, mutta tuo o ollu jo pitkää. se o se mikä pitää piratisminki pystys, uus laki= uusia lain kiertäjiä / uusi DRM = uusia hakkereita murtaa sitä+uusia piraatteja joista osa warettaa iha siit ilosta että pystyvät, ku DRM o kierrettynä.
tuosta iha esimerrkinä vois sanoo sellase stragu ku sins of solar empire, ei DRM:ää eikä se puolee paljoo torrenttejakaa (aitona jopa kehtas hyvil mieli ostaa ku löyty) peli itsessää o aiva loistava ja yllättävä laaja+yksityiskohtane

55.1.2011 1:45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Potelius:
Kysymys warettajille: onko DRM-suojaus haitannut jotenkin?
Kysymys pelinsä ostaneille: onko DRM-suojaus haitannut pelaamista?

Itse ostin taannoin aitona Assassin's Creed 2:sen, mutta kiitos huonosti toimivan netin pelaamisesta ei tullut yhtään mitään kun yhteyden katkeaminen päätti pelisessiot jatkuvasti. Lopulta ei jäänyt muuta keinoa kuin ladata piraatti ja kertaakaan ei tullut ongelmia DRM-suojauksen kanssa. Näin homma menee pahimmillaan.

628.3.2011 20:34

Heh :D, tulos: suojaus haittaa laillisen kopion omistajaa mutta ei laittoman =D


CHECK YOUTUBE josbanse

73.6.2011 18:26
vGIVABKHwGp
Vahvistamaton

ThatÂ’s not just logic. ThatÂ’s really snesbile.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Tässä se on – Samsung paljasti Galaxy S9:n salat Tässä se on – Samsung paljasti Galaxy S9:n salat (25.2.2018 19:16)
Samsung esitteli tänään uudet Galaxy S9 ja S9+ -lippulaivapuhelimensa. Muotoilullisesti uutukaiset eivät sisällä mitään järisyttävää, mutta siitä huolimatta yhtiö lupaa puhelimien mullistavan ....
1 kommentti
Tänään esitelty Nokia 7 Plus haastaa huippusuositut OnePlus- ja Huawei-mallit Tänään esitelty Nokia 7 Plus haastaa huippusuositut OnePlus- ja Huawei-mallit (25.2.2018 18:50)
HMD Global piti juuri lehdistötilaisuutensa Mobile World Congressissa Barcelonassa, jossa se esitteli tukun uusia laitteita. Uutta Nokia 9 -laitetta ei tullut, mutta sen sijaan monta mielenkiintoista mallia. ....
Hakusessa edullinen ja tehokas älypuhelin – Uusi Nokia 6 tulee Eurooppaan Hakusessa edullinen ja tehokas älypuhelin – Uusi Nokia 6 tulee Eurooppaan (25.2.2018 18:24)
HMD Global aloitti taipaleensa älypuhelinmerkkinä viime vuonna lanseeraamalla Kiinan markkinoilla Nokia 6:n. Tämän vuoden alussa tuli ajankohtaisesti päivittää tämä kyseinen puhelinmalli ja ....
HMD esitteli uuden Nokia-huippupuhelimen: Tässä on Nokia 8 Sirocco HMD esitteli uuden Nokia-huippupuhelimen: Tässä on Nokia 8 Sirocco (25.2.2018 18:17)
HMD Global on esitellyt tänään uusia laitteita Barcelonan MWC-messuilla. Laitteista se parhaiten varusteltu on uusi Nokia 8 Sirocco. Kuten nimestä voi päätellä, niin laite on läheistä sukua ....
Edullisin Nokia-älypuhelin – Nokia 1 maksaa vain 85 dollaria Edullisin Nokia-älypuhelin – Nokia 1 maksaa vain 85 dollaria (25.2.2018 17:57)
HMD Global esitteli hetki sitten päivitetyn version legendaarisesta banaanipuhelimesta. 4G-yhteydellä varustetun peruspuhelimen rinnalle HMD Global aikoo tuoda yhtiön edullisimman älypuhelinmallin, ....

Uutisarkisto