AfterDawn: IT-alan uutiset

Adobe lupaa vähentää Flashin kuormitusta prosessorille

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 17.12.2010 18:19 Kommentteja (4)

Adobe lupaa vähentää Flashin kuormitusta prosessorille Adobe on luvannut tällä hetkellä beta-vaiheessa olevan Flash Player 10.2 -version vähentävän videoiden prosessorille aiheuttamaa kuormitusta jopa kymmenesosaan aiempiin versioihin verrattuna. Prosessorikuormitusta ei ole saatu alas suinkaan Flashin videonkäsittelytekniikkaa optimoimalla, vaan sälyttämällä entistä suurempi osa videon purkamisesta näytönohjaimen tehtäväksi.
Tuorein vakaa Flash Player 10.1 -versio toi mukanaan tuen H.264-videon purkamiselle näytönohjaimen avustuksella. Uusi versio sisältää Stage Video -nimisen ohjelmistorajapinnan, jolla loputkin videon pyörittämisen osa-alueet, kuten värimuunnokset, skaalaus ja rasterointi on jätetty näytönohjaimelle.

Uuden rajanpinnan hyödyntäminen vaatii nykyisten videosoitinten uudelleenohjelmointia, mutta ainakin Youtube on jo päivittänyt soittimensa.

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

117.12.2010 20:20

Eli vanhempien koneiden surma .. varsinkin läpärit.

217.12.2010 20:49

Ei tuo beetta vähentänyt Youtuubbi HD videoiden kuormitusta omalla koneella yhtään. Samat prossu lukemat kuin 10.1 versiolla. Hmm..

318.12.2010 11:28

Bluejack...aivan juurinäin.

Miniläppärit ja läppärit joissa ei erillistä näyttistä ovat kusessa kuten myös osat vanhat ja intergroidut näyttikset.
Abode näkyy oikaisevan hieman taitaa olla laiskoja koodareita.


Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

419.12.2010 1:54

Joo mennään ojasta allikoon.

Etenkin kun kuorman siirtäminen näytönohjaimelle ei auta yhtään mitään. Ihmiset ovat niin iloisia kun näytönohjaimen tuuletin lisää kierroksia ja aiheittaa lisää melua jonkin flash mainoksen takia tai joissain PC:ssä ei ole edes näytönohjainta joka pystyisi auttamaan asiassa. Paska toteutus ei sitä parane että ongelmaa siiretään paikasta toiseen.

Flash on käytännössä aika turha. Itselläni se on kytkettynä pois päältä, koska se on raskas, epävaa ja aika turha. Silloin kun todella tarvitsen sitä, sen voi kytkeä tarvitaessa päälle. Ilman Flashiä web-sivut latautuvat paljon nopeammin.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto