AfterDawn: IT-alan uutiset

Blizzard: MMO-pelit vaikea toteuttaa Xboxille

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 9.12.2010 14:30 Kommentteja (21)

Blizzard: MMO-pelit vaikea toteuttaa Xboxille Maailman suosituimman MMO-pelin World of Warcraftin kehittäjä Blizzard uskoo PC:n toimivan MMO-pelien alustana myös tulevaisuudessa, ellei joku keksi ratkaisua suurten tietomäärien ja monimutkaisen ohjauksen siirtämiseksi konsolimuottiin.
CVG-sivustolle antamassaan haastattelussa Blizzardin edustaja kertoi, että konsolit kiinnostavat yhtiötä periaatteellisella tasolla, mutta Xboxin ominaisuuksien riittävyys pitäisi punnita erittäin tarkkaan ennen suunnitelmien tekoa.

Suurimpana ongelmana konsolijulkaisuille nähdään kuitenkin konsolin ja PC:n perustavanlaatuiset eroavaisuudet. PC:n ruutua katsotaan yleensä huomattavasti lähempää ja konsolipelejä vastaavasti hieman kauempaa sohvalla istuen. Konsolin ruudulla ei voi siis esittää samanlaista MMORPG-peleissä usein tarvittavaa yksityiskohtaista tietoa. Myös usein monimutkaisten näppäinkomentojen siirtäminen konsolin ohjaimelle tuottaa ongelmia.

Tilanne ei kuitenkaan vaikuta täysin toivottomalta konsolipelaajien näkökulmasta. Blizzardin David Kosak vertaa tilannetta FPS-peleihin, joiden vielä vähän aikaa sitten väitettiin olevan mahdottomia toteuttaa kunnolla konsoliversioina.
Uskon, että joku onnistuu ratkaisemaan nämäkin ongelmat. Se ei ole helppoa, mutta luulisin, että muutaman vuoden päästä tulemme näkemään jotain edistystä tälläkin rintamalla
David Kosak, Blizzard

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

21 kommenttia

19.12.2010 15:13

Pelin kylkeen joku halpa näppis/hiiri yhdistelmä niin eiköhän se pelaaminen onnistu.29.12.2010 16:30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti peex:
Pelin kylkeen joku halpa näppis/hiiri yhdistelmä niin eiköhän se pelaaminen onnistu.
Onnistuu varmaan, mutta kun sitä ei löydy vakiona ni tulee pelin menestymisestä mahdotonta, koska ei monet jaksa ostaa enää lisäksi näppistä ja hiirtä.

39.12.2010 16:43

No eikös niitä pirun kitaroita ja muita soittimia ole myyty aivan jumalattomasti. Tottakai itsekin boxille voisin ostaa pelin jonka mukana tulee siihen suunniteltu ohjain. Mutta, pelinhän tottakai pitäisi olla pirun hyvä että se myisi oheiskrääsän kera.

49.12.2010 18:09

@3

Monikohan Blizzardin peleistä ei ole ollut hyviä?

59.12.2010 18:18

@4 ei kohta yksikään uusi jos niitä alkaa konsoleille tulemaan :/

Sitäpaitsi ei kukaan hirvitys maksa kahta kuukausimaksua, pelistä ja xbox livestä.

69.12.2010 18:27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Darce:
@3

Monikohan Blizzardin peleistä ei ole ollut hyviä?
Kirjoitinkin yleisesti asioista enkä nyt Blizzardin peleistä pelkästään. Onhan se totta että Blizzard ja Valve tuntuvat olevan ainoat firmat jotka saavat vuosi toisensa jälkeen todella laadukasta tavaraa ulos. Tämä PC-puolella, on aivan eri homma saada sama arvostus myös konsolipuolella.

79.12.2010 18:40

Hiiri ja näppis ehdottomasti tuommoisten hirveitten kapuloiden sijaan joilla ei voi pelata juuri mitään.
Onneksi porukka jaksoi vääntää esim juuri kohta julkaistavan xim3:sen xboxille (täysi tuki näppikselle ja hiirelle).

89.12.2010 19:13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Korsi:
Hiiri ja näppis ehdottomasti tuommoisten hirveitten kapuloiden sijaan joilla ei voi pelata juuri mitään.
Onneksi porukka jaksoi vääntää esim juuri kohta julkaistavan xim3:sen xboxille (täysi tuki näppikselle ja hiirelle).
Jep hiiri ja näppäimistö ovat kyllä reilusti kätevämpiä ihan niissä konsoleiden omissa peleissäkin. Ainut syy minkä keksin sille ettei niitä konsoleissa näe on niiden huono käytettävyys sohvalta. Melkein tarvitsisi pöydän. Moninpelikin samalta ruudulta hieman hankalaa, kun useammat näppis + hiiri yhsistelmät vievät sitä tilaa ihan kiitettävästi.

99.12.2010 19:58

Heh ja taas "vain" xbox:lle taitaapi herra tarkoittaa myös ps3:sta eikä yksin omaan boxia. Juu kyllä fps ja mmo tarvitsevat hiiren ja näppiksen, halo taisi olla ainoa jonka kontrollit olivat hyvät pad:läkin.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.12.2010 @ 19:58

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

109.12.2010 23:05

Ei FPS:t omasta mielestä sovi ollenkaan padilla pelattavaks. Parasta antia konsoleilla on ottaa sohvalla rennosti ja pelata Mario-tyylisiä 2D- tai 3D-tasohyppely pelejä tai jotain missä ei tähtäystä juuri tarvitse tehdä kuten God of War.

1110.12.2010 05:02

Ei kai tuossa sen ihmeelisempää ole. Tietyt pelit toimivat tietyillä käyttöliittymillä paremmin. Eli kyllä konsoleissa toimii tietyt asiat paremmin ja PC:ssä toiset. Miksi kaikki pitää aina toimia muka yhtähyvin samassa laitteessa?

1210.12.2010 07:38

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Ei kai tuossa sen ihmeelisempää ole. Tietyt pelit toimivat tietyillä käyttöliittymillä paremmin. Eli kyllä konsoleissa toimii tietyt asiat paremmin ja PC:ssä toiset. Miksi kaikki pitää aina toimia muka yhtähyvin samassa laitteessa?
Peliteollisuus haluaa maksimoida myynnit yhtä lailla ku kaikki muutkin.

1310.12.2010 09:23

Kuten Thimon sanoi juuri tietynlaiset pelit soveltuvat loistavasti konsolille tai pad-ohjaimelle. Näitä ovat mm. tasoloikat, urheilu ja tappelupelit myös joitakin autopelejä mutta pc tai hiirinäppis ovat taas : fps,mmo, auto ja strategia pelit tosin Halo on mukava poikeus se jopa toimii kunnolla pad:äkin.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.12.2010 @ 09:24

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

1410.12.2010 17:44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ranvier:


Peliteollisuus haluaa maksimoida myynnit yhtä lailla ku kaikki muutkin.

Ihmisten pakottaminen toiminaan siten kun yritykset haluavat, ei välttämättä aina johda haluttuun lopputulokseen, voi jopa joskus käydä niin että osa ihmisistä alkaa välttää koko asiaa, eli peli asiassa, lopettaa pelaamisen kokonaan.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.12.2010 @ 17:44

1512.12.2010 15:43

Tottumus kysymys, vaikkakin FPS pelien kanssa pelaaminen ilman hiirtä ja näppistä en epätarkempaa niin jotkut ovat tottuneet siihen. Itse olen tottunut kolmannen persoonan ammuntaan ohjaimella ala Max Payne 2 PS2 versiolla Ja Hitmanillä. Sen sijaan FPS ei kyllä toimi itsellä yhtään ohjaimella.


Rape is never funny. Unless its a clown.

1612.12.2010 16:24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Ihmisten pakottaminen toiminaan siten kun yritykset haluavat, ei välttämättä aina johda haluttuun lopputulokseen, voi jopa joskus käydä niin että osa ihmisistä alkaa välttää koko asiaa, eli peli asiassa, lopettaa pelaamisen kokonaan.

Kyse ei ole mistään pakottamisesta vaan edelleenkin jokainen voi valita itselleen vaikka kaikki mahdolliset pelikoneet jos vaan rahaa/tarvetta löytyy. Pelaajien kannalta on vain hyvä asia että mahdollisimman monia erityyppisiä pelejä voi pelata samalla laitteella. Ei tule tarvetta ostaa jokaikiselle genrelle omaa konetta.

Eikä pelaajat häviä vaikka joku epäonninen kokeilu tulee. Faktahan on että jokaiselle alustalle on julkaistu lukematon määrä ala-arvoisen huonoja pelejä.

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

1713.12.2010 12:22

Kyllä ne FPS:t toimivat konsoliohjaimilla niin kauan kun kaikki käyttävät niitä. Tähtääminen on hiirtä hankalampaa, mutta se on ok kunhan kaikki ovat samassa jamassa. Siinä vaiheessa kun menee varustelusodaksi niinkuin PC:llä on jo mennyt, voi konsoli-FPS:t unohtaa.

Toivottavasti XIM:t eivät yleisty, tähän mennessä ainakin ovat pysyneet pienen piirin hupina. Itse haluan nimenomaan pelata FPSäni sohvalla tai sängyllä löhöten, istun naama kiinni näytössä jo muutenkin koko työpäivän, ei kiinosta jatkaa sitä kotona.

1813.12.2010 19:19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Heh ja taas "vain" xbox:lle taitaapi herra tarkoittaa myös ps3:sta eikä yksin omaan boxia
Tässäkin on sellainen pieni pointti kyllä, että microsoftilla on vähän vaikeampi saada joku Battle.netin tyylinen palvelu läpi, kun PS3lla tällainen jopa onnistuu, esim. tulevan Portal 2:n verkkopeli toimii PS3lla ihan samassa Steamissa kuin PCllä, kun taas xboxittajat pelaavat keskenään.

1913.12.2010 19:38

kyllä se isoin syy varmaan on suorituskyky xbox360sessä, konehan on jo yli 5 vuotta vanha, eikä ollut julkaistaessakaan mikään älyttömän tehokas laite verrattaessa tietokoneisiin. kyllä varmasti xbox yhteisökin kumartuisi maksamaan kuukausimaksua pelistä, kun nytkin maksavat sitä ymmärtääkseni "tyhjästä".

2014.12.2010 18:59
Arzgahhh
Inactive

En kyllä edes haluais MMOPRG:ia konsolille. Omasta mielestä PC on niitä varten. Samoin kun kunnon RTS.kin koneella.

Itsekkin alotin kunnon 3D toimintapelit PS2:n padilla. Ala Max Payne ja MGS. Siihen tuo soveltuu kyl loistavasti. Sitten tietty tasoloikat on konsolilla kivempia.


ASRock N68C-S UCC | Athlon II X2 250 | Winfast 8800gt + Setsugen | 2gb DDR3 1066mhz | Spinpoint F3 500gb Sata II | Razer Arctosa | Steel Series Kinzu Pro |


2123.12.2010 14:51

Minusta jo viime konsoleiden sukupolvessa oli jo jonkinlaista toimivaa MMO-viritystä, kuten everquest ja phantasy star online, en ole pelannut kumpaakaan konsolilla, mutta se kuulemma toimi. Olisikohan se kääntäminen tässä ongelma, varmasti 360:sellä, ps3:sella ja jopa wii:llä riittäisi teho johonkin, kuten WOWin pyörittämiseen, jos sen vain suunnittelisi alusta lähtien konsoleille. Ja minusta Call of Duty toimii ihan tarpeeksi hyvin ps3:sella, koska kontrollit avustaa sen verran, mutta on se varmasti hauskempaa PC:llä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto