AfterDawn: IT-alan uutiset

HS: Taiteilijat huolestuneita hyvitysmaksujen laskeneista tuotoista

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 17.11.2010 15:00 Kommentteja (37)

HS: Taiteilijat huolestuneita hyvitysmaksujen laskeneista tuotoista Helsingin Sanomat kertoo taiteilijoiden huolestuneen tallennusmedioiden hinnassa perittävien hyvitysmaksujen tuoton vähenemisestä.
Joukko taiteilijoita tapasi tänään iltapäivällä keskustan kansanedustajat Mikko Alatalon ja Timo Kallin. Parinkymmenen taiteilijan ryhmä vetosi kansanedustajiin hyvitysmaksujärjestelmän uudistamisen puolesta. Hyvitysmaksua perustellaan korvauksena, jota kuluttajat maksavat oikeudesta yksityiseen kopiointiin.

Valtuuskunta näkee hyvitysmaksujärjestelmän jääneen ajastaan jälkeen, sillä se koskee vain osaa mahdollisista tallennusmedioista. Hyvitysmaksua ei sisällytetä ulkoisten kovalevyjen tai muistitikkujen hintaan.

Hyvismaksu sisältyy mp3-soitinten hintaan, mutta mp3-tiedostoja soittavista puhelimista sitä ei makseta. Taiteilijoiden näkemyksen mukaan hyvitysmaksua pitäisi laajentaa, jotta taiteen tekemisen rahoitus ei vaarannu.

Hyvitysmaksun tuotto on puolittunut kahdessa vuodessa ja se tuottaa nykyisin noin kuusi miljoonaa euroa. Mukana vetoomusta luovuttamassa olivat muun muassa Anna-Leena Härkönen, Anssi Kela ja Tuomari Nurmio.

Edellinen Seuraava  

37 kommenttia

117.11.2010 15:21

Kyllä minäkin haluaisin rahaa tyhjästä eli rahaa tulisi vaikka syljeskelin kattoon ja litkisin olutta sen sijaan että tekisin töitä. Kapitalismin lain mukaan jos jostakin tarjonnasta on ylitarjontaa niin siitä saatava hyöty kapenee väistämättä.

Hyvitysmaksun laajentaminen aiheuttaa vastikkeettoman tulonsiirtoa taiteilijoille eli vaikka hyvitysmaksua maksetaan vaikka sanktioita lataamisesta laajennetaan ja kovennetaan. Tämä on hyvin kaksinaismoraalisesta varsinkin kun tiedetään että taiteilijoiksi itseään nimittäviä tulee koko ajan lisää.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.11.2010 @ 15:40

"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

217.11.2010 15:26

Tässähän menee pienet piraatit aivan sekaisin. Halutaan lisää rahaa yksityiskäyttöön kopioidusta musasta ja toisaalla pannaan kopioijia maksamaan vahingonkorvauksia TO mafialle.

317.11.2010 16:02

Ompas ahnetta väkeä kun haluavat rojaltit minun itse ottamista valokuvista ja videoista.

MP3-soittimen rojaltit ei hetkauta mutta USB-levyjen ja tikkujen sekä muistikorttien laittaminen hyvitysmaksun piiriin ei saa lämmintä vastaanottoa täältä suunnalta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.11.2010 @ 16:13

417.11.2010 16:29

Pitänee siis ulkomailta tilata jatkossa kaikki muistikortit ja kännykät. Anna-Leena Härkönen, Anssi Kela ja Tuomari Nurmio, joiden tuotteita en ikinä ole käyttänyt, eivät millään tekosyyllä kuulu saada minulta senttiäkään.

517.11.2010 16:48

Juu itsekkään en näe syytä miksi maksaa jo kerran maksetun tuotteen kopioinnista omaan käyttöön. Piratismin sanktiot sentään ymmärrän täysin, mutta niissäkin pieni palaveri suuruuksista olisi paikallaan... Miljoonia euroja yhdelle kansalaiselle tarkoittaa miljoonia pois valtion budjetista, kun se sen kuitenkin maksaa...


617.11.2010 17:15

Repesin kun HS:n sivuilla tämä uutinen oli laitettu viihde kategorian alle. No sinne se saa kyllä kuuluuakin minun puolestani. :D

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.11.2010 @ 17:15

717.11.2010 18:16

-Hyvitysmaksua ei sisällytetä uskoisten kovalevyjen tai muistitikkujen hintaan.

-Hyvitysmaksua perustellaan korvauksena, jota kuluttajat maksavat oikeudesta yksityiseen kopiointiin.

Aika kyseenalainen lause, tulee ihan sellainen mielikuva, että kopionti olisi sallittua hyvitys maksujen takia.

817.11.2010 19:34

Lainaus:
Aika kyseenalainen lause, tulee ihan sellainen mielikuva, että kopionti olisi sallittua hyvitys maksujen takia.
Kopiointi onkin sallittua, itselleen ja lähipiirilleen.

las ballenas son el camino

917.11.2010 19:41

Lainaus:
Mukana vetoomusta luovuttamassa olivat muun muassa Anssi Kela
Kyllä nyt rupee tapahtuun..


1017.11.2010 20:20

Lainaus:
Valtuuskunta näkee hyvitysmaksujärjestelmän jääneen ajastaan jälkeen, sillä se koskee vain osaa mahdollisista tallennusmedioista. Hyvitysmaksua ei sisällytetä uskoisten kovalevyjen tai muistitikkujen hintaan.

Eikä parane sisällyttää tulevaisuudessakaan. Muuten ei auta kuin tulevaisuudessa pistää teostolle anomus että saa korvauksia siitä hyvästä että kuljettaa tikulla koulu- tai työtiedostojaan.

1117.11.2010 20:25

Siis sellainen systeemihän sopisi minulle vallan mainiosti, että hyvitysmaksua maksettaisiin kopioiden määrän eikä tallennusvälineen perusteella. Eikä tuo muuten olisi näin digiaikana teknisesti mahdotontakaan.

Tämähän ei kuitenkaan sovi esim. rikkaimmille muusikoille, joiden tulot laskisivat merkittävästi köyhempien kustannuksella...

1217.11.2010 20:25

Lainaus:
hyvitysmaksua pitäisi laajentaa, jotta taiteen tekemisen rahoitus ei vaarannu.
Voi jumalauta. Taiteilkaa myyvää materiaalia ja tienatkaa palkkanne sillä älkääkä pyytäkö minulta rahaa jos tallennan kiintolevylleni jotain mikä ei varmasti liity teidän teoksiinne mitenkään. Tai menkää jumalauta oikeisiin töihin.

1317.11.2010 23:14

Lainaus:
Joukko taiteilijoita tapasi tänään iltapäivällä keskustan kansanedustajat Mikko Alatalon ja Timo Kallin. Parinkymmenen taiteilijan ryhmä vetosi kansanedustajiin hyvitysmaksujärjestelmän uudistamisen puolesta.
Näin lobataan suoraan päättäjiä ja muutetaan lakeja. Pian hyvitysmaksu laajenee ja sitä säännöllisesti laajennetaan kaikkeen mahdolliseen. Toki tekijänoikeusjärjestöt laittoivat taiteilijat liikkeelle. Ei mene kauaa niin hyvitysmaksu laajenee ja vuosittain hyvitysmaksuja korotetaan kuten tähänkin mennessä.

Lakien lobbausta tehdään kolmella eri lailla tekijänoikeusjärjestöjen toimesta. 1. Laitetaan taiteilijat asialle. Yllä oleva esimerkki. 2. Maksetaan ammattilobbareille ja laitetaan heidät asialle. 3 Tilataan ja maksetaan tutkimus, jossa saadaan juuri haluttu tulos tai vaikutus. Annetaan se päättäjille. Mikäli mikään kolmesta keinosta ei toimi. Niin toistetaan keinoja, joka vuosi kunnes laki menee läpi. Toistaiseksi kyseinen järjestelmä on aina toiminut, vaikka joskus on saattanut viedä aikaa 2 - 3 vuotta. Haluttu laki ja lopputulos on aina saavutettu tekijänoikeusjärjestöiden toimesta.

On aivan varma, että hyvitysmaksua tullaan laajentamaan. Sitä lobataan nyt todella kovaa päättäjille. Samoin lobataan kolmesta varoituksesta nettiyhteys poikki nettipiraateilta, joka tulee viimeistään 2012. Vaikka kyseiset lait veisivätkin 1-3 vuotta aikaa, että ne tulisivat voimaan ne tulevat kuitenkin ennemmin tai myöhemmin.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.11.2010 @ 18:51

1418.11.2010 0:22

Lainaus:
Parinkymmenen taiteilijan ryhmä vetosi kansanedustajiin hyvitysmaksujärjestelmän uudistamisen puolesta.

Eli kaikki ne taiteilijat, jotka hyötyvät rahallisesti to-maksuista. Loput näkee artistit näkee nälkää, koska heidän to-ansioillaan rahoitetaan to-puljun iltakestit, asianajopalkkiot, yms. "tärkeät" menot....


Lainaus:
Samoin lobataan kolmesta varoituksesta nettiyhteys poikki nettipiraateilta, joka tulee viimeistään 2012.

Maailma loppuu tuolloin, joten ketä kiinnostaa :D

1518.11.2010 1:04

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:
Maailma loppuu tuolloin, joten ketä kiinnostaa :D
Maailman lopunhan piti tulla jo 2000 ja 2002 vuonna mutta mitään ei tapahtunut ja 2012 sama juttu. Sama juttu 2020 ja 2022 jne...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.11.2010 @ 18:52

1618.11.2010 6:25

Lainaus:
Joukko taiteilijoita tapasi tänään iltapäivällä keskustan kansanedustajat Mikko Alatalon ja Timo Kallin.
Kuka muukaan ymmärtäisi paremmin maalin, p****n ja sperman seinään hieromisen tärkeyden. Kummallakin on TO-järjestöt niin syvällä anuksessa että lääketiedettäkin hirvittää. Periaatteessa turha koko käynti.

1718.11.2010 9:26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:
Lainaus:
Aika kyseenalainen lause, tulee ihan sellainen mielikuva, että kopionti olisi sallittua hyvitys maksujen takia.
Kopiointi onkin sallittua, itselleen ja lähipiirilleen.
Mutta suojauksen kiertäminen on laitonta ja hyvitysmaksu ei kata kopioita joiden lähde on laiton. Yksityisen kopioinnin poikkeukset eivät myöskään päde digitaalisissa musiikkikaupoissa, sillä niiden itse keksimät kopiointikiellot ovat päteviä.

Kieltäisivät suoraan kaiken kopioinnin. Sittenhän ne artistit vasta saisivat rahaa, kun kaikki menisivät kauppaan :ehvil smile:

PS: omasta mielestäni koko hyvityksestä voisi oikeasti luopua, sillä tekijät voivat jo laillisesti kieltää kopioinnin halutessaan.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.11.2010 @ 09:28

1818.11.2010 9:29

Nuppi

on aivan turhaa teidänkin lobata kolmesta poikki järjestelmää kun silloin hubit ja kytkimet on tuunattu tähän nopeuteen leffa kuin leffa tippuu niin nopeati kännykkää ettei mitkään valvonta softa pysy perässä.

http://www.tietokone.fi/uutiset/tayspitka_leffa_alle_10_sekunnissa_kannykkaan

Ainoa rajoite tulee olemaan musititilan määrä mutta siihenkin on olemassa ratkaisu nimittäin usean teratavun SD kortit mitkä on varmasti arkipäivää tämän nopean netin aikana.

Eli netti tulee nopeammaksi, turvallimaksi ja halvemmaksi ladata (joko laittomasti taikka laillisesti).


"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

1918.11.2010 9:48

Eli joukko muusikoita, jotka eivät ole julkaisseet uutta matskua vuosiin ovat ihmeissään, kun 90-luvun hitit ei myy enää samaan tahtiin? Vai mistä muusta tässä nyt on kyse?

Tämä saattaa tulla yllätyksenä monelle muusikolle, mutta suurin osa tehdystä musiikista tuottaa rahaa vain muutaman vuoden ajan, sen jälkeen se painuu unholaan, kun kukaan ei enää jaksa välittää. Harva pääsee The Beatles maiseen asemaan, joka mahdollistaa lypsämisen vuosi vuoden perään.

2018.11.2010 9:56
Selvitysmies
Vahvistamaton

On mielenkiintoista että kiintopisteeksi Rosvoston kätyreille on annettu vuosi jolloin puoli valtakuntaa hankki digisovittimen, näiden tallentavasta versiostahan menee raju, kovalevyn koosta riippuva, noin 25 euron suojelumaksu mafialle.
Eli ei kai kertahankintaa voi verrata yleiseksi trendiksi, joka nyt sitten olisi laskenut...

Mutta kyllä tuo tyhmempää hämää...

2118.11.2010 11:22

Näiltä TO-mafian taiteilijoiksi itseään kutsuvilta viihdyttäjiltä on jäänyt huomaamatta, että myös kaikenlaiset paperiarkit ja valokuva-albumit ovat jääneet hyvitysmaksun ulkopuolelle.

Myös vessapaperikin olisi saatettava hyvitysmaksun piiriin, sillä voihan siihenkin kopioda vaikkapa Kelan riimejä. Tai sitten monikerros vessapaperin päälimmäisen osan voi toimittaa Teostolle kuittina sen asianmukaisesta käytöstä ja saada siten hyvityksen.;)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.11.2010 @ 11:28

2218.11.2010 11:37

Voi elämä, eiku Suomi.


AMD Phenom II X2 555 (X4 B55 ACC) | Sapphire Radeon HD 5770 1GB GDDR5 | AsRock 870 Extreme3 | Kingston HyperX Blu 1600MHZ DDR3 2GB x2 | HDD yht. 1.5TB | Cooler Master Centurion 5 II | Nexus Value 430 | Nexus Real Silent AXM-8200 | Windows 7 Ultimate 64-Bit | BenQ BL2400PT | HTC Desire | Canon EOS 550D | PS3 80GB | Sony MDR-V6

2318.11.2010 15:42

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:

On aivan varma, että hyvitysmaksua tullaan laajentamaan. Sitä lobataan nyt todella kovaa päättäjille. Samoin lobataan kolmesta varoituksesta nettiyhteys poikki nettipiraateilta, joka tulee viimeistään 2012.

Poistatko tunnuksesi ja lopetatko tänne kirjoittamisen jos noin ei käy? Ellei onnistu niin et itsekkään usko siihen mitä puhut.
Lainaus:
Joukko taiteilijoita tapasi tänään iltapäivällä keskustan kansanedustajat Mikko Alatalon ja Timo Kallin. Parinkymmenen taiteilijan ryhmä vetosi kansanedustajiin hyvitysmaksujärjestelmän uudistamisen puolesta.

Ketä oikeasti kiinnostaa tämmöinen itku. Hei kansanedustaja, voitko taikoa mulle lisää rahaa?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.11.2010 @ 15:43

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

2418.11.2010 21:06

Nämä taiteen edustajat eivät ole sisäistäneet markkinatalouteen olennaisena kuuluvaa kysynnän ja tarjonnan lakia. Aika loogista on että mitä enemmän kilpailijoita (eli taiteen/kulttuurin tekijöitä) on, sitä kovempaa on hintakilpailu ja siinä kisassa varsinkin kehnot kilpailijat kuten Anssi Kela varmasti häviävät. Eli tämäkin huuhaa-artisti on nyt vaatimassa rahaa, jota ei ole ansainnut.

2518.11.2010 21:58

Ples, tuplana!

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.11.2010 @ 21:59

Tili tuli, tili meni. Näkikö kukaan kumpaakaan tilannetta?

2618.11.2010 21:59

Mut aatelkaas sitä, notta, jos/kun tua kaiken kopioinnin kiältävä laki tulee voimaan nii, mitäs se vaikuttaa esmes kovalevyjen, romppuaihioiden, uspipatukoiden ym myyntiin. Totuushan on, notta warettajat ja kopioiden tekijäthän nua teollisuushaarat pitävät voimissaan. Ja tälläiset seikat on hyvä muistaa ens huhtikuussa, jolloin valitaan ne kakssataa onnellisinta!


Tili tuli, tili meni. Näkikö kukaan kumpaakaan tilannetta?

2719.11.2010 4:57

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
Hei kansanedustaja, voitko taikoa mulle lisää rahaa?
Sitähän he parhaiten osaavat. Ainakin omiin taskuihinsa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.11.2010 @ 04:58

2819.11.2010 14:21

En oikein ymmärrä miten tämä hyvitysmaksu toimisi ulkoisissa kovalevyissä. Mielestäni ne ovat koonsa puolesta liian suuria jotta voitaisiin sanoa että niitä käytetään kokonaisuudessaan yksityiseen kopiointiin tai että se olisi niiden pää käyttötarkoitus, varsinkin jos sama ihminen ostaa useampia.

Ainut laillinen kopiointi lähde mikä tulee mieleen on suojaamattomat musiikki cd-levyt, käytännössä kaikissa muissa on jonkinlainen suojaus jota ei saisi purkaa(BD/DVD-elokuvat, netti lähteet). CD-levyltäkin yleensä pakataan se musiikki ennen tallentamista. Esim. ~5MB/kappale. Tällöin 1TB ulkoiselle kovolle saisi laitettua musiikkia ~200 000 kappaletta. Hyvin harva oikeasti tällaisia määriä saa sinne kovalevyleen laitettua.

link
Tuollakin sanotaan: "Tekijänoikeuslain mukaan hyvitysmaksu tulee maksaa valmistettaessa tai tuotaessa maahan laitteita, joita merkittävissä määrin käytetään yksityiseen kopiointiin, yleisön keskuuteen levitettäväksi."
Mielestäni suuret kovalevyt eivät mitenkään kuulu tähän ryhmään.

2919.11.2010 15:51

Lainaus:
...hyvitysmaksua pitäisi laajentaa, jotta taiteen tekemisen rahoitus ei vaarannu.
Vastaavasti: "Tappamista laajennettava, ettei ruumisarkkubisneksen rahoitus vaarannu...."

Musan, kirjojen, elokuvien jne. ostoBOIKOTTI kyseisten esitysten kannattajalistan mukaisesti.

Todellakaan en rupea maksamaan tekijänoikeusmafialle ottamieni kuvien, videoiden tai tekemäni musiikin tallentamisesta muistivälineille. Toisekseen kun kerran ei saa laillisesti kopioida ko artistien tekeleitä, niin ei mitään hyvitysmaksujakaan.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.11.2010 @ 15:54

"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

3020.11.2010 19:05

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tonttila:

Voi jumalauta. Taiteilkaa myyvää materiaalia ja tienatkaa palkkanne sillä älkääkä pyytäkö minulta rahaa jos tallennan kiintolevylleni jotain mikä ei varmasti liity teidän teoksiinne mitenkään. Tai menkää jumalauta oikeisiin töihin.
Tämä.

3121.11.2010 10:16

Lainaus:
Mukana vetoomusta luovuttamassa olivat muun muassa Anna-Leena Härkönen, Anssi Kela ja Tuomari Nurmio.
Jostain syystä näitä itkuvirsiä on aina luovuttamassa tämmöiset tusinataiteilijat. En muista että kukaan oikeasti menestyvä artisti (joka siis ansaitsee rahansa itse keikkojen ja oikeasti myyvien levyjen kautta) olisi alentunut tämmöiseen kerjäämistouhuun.
Jos yritys ei tule toimeen omillaan, niin ei sekään voi alkaa mistään apurahastosta kyselemään että saiskos vähän rahaa. Kyllä sen täytyy silloin ennemmin tai myöhemmin lopettaa toimintansa. Sama juttu näiden artistien kanssa. Jos omille tuotoksille ei ole kysyntää niin siinä ei auta kuin vaihtaa alaa.

3221.11.2010 10:47

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti charmakr:
En oikein ymmärrä miten tämä hyvitysmaksu toimisi ulkoisissa kovalevyissä. Mielestäni ne ovat koonsa puolesta liian suuria jotta voitaisiin sanoa että niitä käytetään kokonaisuudessaan yksityiseen kopiointiin tai että se olisi niiden pää käyttötarkoitus, varsinkin jos sama ihminen ostaa useampia.

Ainut laillinen kopiointi lähde mikä tulee mieleen on suojaamattomat musiikki cd-levyt, käytännössä kaikissa muissa on jonkinlainen suojaus jota ei saisi purkaa(BD/DVD-elokuvat, netti lähteet). CD-levyltäkin yleensä pakataan se musiikki ennen tallentamista. Esim. ~5MB/kappale. Tällöin 1TB ulkoiselle kovolle saisi laitettua musiikkia ~200 000 kappaletta. Hyvin harva oikeasti tällaisia määriä saa sinne kovalevyleen laitettua.

link
Tuollakin sanotaan: "Tekijänoikeuslain mukaan hyvitysmaksu tulee maksaa valmistettaessa tai tuotaessa maahan laitteita, joita merkittävissä määrin käytetään yksityiseen kopiointiin, yleisön keskuuteen levitettäväksi."
Mielestäni suuret kovalevyt eivät mitenkään kuulu tähän ryhmään.
Eiköhän usb-kiintolevyt juuri ole yksityistä kopiointia varten hankittu. Mutta tämäkään ei mielestäni oikeuta laajentamaan hyvitysmaksujärjestelmää koska ainakin omalla teratavun kokoisella usb-kiintolevyllä on jo kertaalleen ostettuja sisältöjä. Ja kaiken huipuksi ne ovat 99 prosenttisesti ulkomaalaisten tekemiä elokuvia ja musiikkia. Miksi kotimaisille taiteilijoille pitäisi tilittää miljoonia muiden luomasta kulttuurista?

3321.11.2010 14:49

Lainaus:
Jostain syystä näitä itkuvirsiä on aina luovuttamassa tämmöiset tusinataiteilijat.
Anssi Kela edellä mainituista "taiteilijoista" on kuitenkin myynyt aikoinaan kultaa mutta kun rahat on loppu ja eikä hittejä synny ja perse on auki niin itkupotkuraivari tulee..

Ja tuomari nurmio ei ole myynyt juurikaan sitten 80-luvun alun..

Ja kirjoja en lue muutenkaan ja niitä saa ilmaiseksi kirjastosta joten..

3421.11.2010 18:54

Me ensihoidossa työskentelevät hoitajat ja lääkärit tulemme lähiaikoina vaatimaan että kaikista itsehoitotuotteista ja ensiapukursseista tullaan perimään erillinen haittamaksu joka tilitetään suoraan sairaankuljetuksessa ja päivystyksissä työskenteleville henkilöille. Tämä johtuu siitä että suurimassa osassa sairaankuljetuksia on edelleen osa työajasta varallaolopäivystystä ja tällä ajalla maksetaan täydet lisät ja palkka ainoastaan työtehtävien ajalta, myöskin päivystyksessä työskentelevien toimenpidepalkkiot jäävät maksamatta jos ei ole potilaita joita hoitaa.

Tämä on vasta alkua, parin vuoden päästä tulemme vaatimaan maksua myös esimerkiksi turvavöistä, turvatyynyistä, nastarenkaista ja pelastusliiveistä.

3523.11.2010 17:01

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti VIPI87:
-Hyvitysmaksua ei sisällytetä uskoisten kovalevyjen tai muistitikkujen hintaan.


Tarkoittaen, että tällä hetkellä kovalevyjen ja muistitikkujen hintaan ei sisälly hyvitysmaksu.

AsRock Z68 Extreme4|| Intel i5 2500K || 2*4Gb DDR3 1600mhz || Nvidia GTX 780 OC || 1TB 7200 HDD || Corsair TX 650W

3623.11.2010 19:31

Olisi hauska tietää, tietävätkö nämä taitelijatkaan, minne hyvitysmaksutulot todella tilitetään. Erään tunnetun kotimaisen musiikkialan edustajan kautta selvisi, että itseasiassa hyvitysmaksutuloja ei tilitetä sentin senttiä artisteille, vaan raha jää pyörimään Teostoon, joka käyttää rahat "hallinnollisiin kuluihin." Piraattiliiton sivuilla on varsin mielenkiintoista asiaa Erkki Puumalaisen suusta:

http://www.piraattiliitto.org/artikkelit/2008/12/poptorin-toimitusjohtaja-kukaan-ei-ole-turvassa-tekij%C3%A4noikeusj%C3%A4rjest%C3%B6jen-monopoli

3723.11.2010 19:31

Edit: tuli vahingossa tuplapostaus.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.11.2010 @ 19:32

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 ja 5T saivat uusimman Androidin esiversion OnePlus 5 ja 5T saivat uusimman Androidin esiversion (12.12.2018 17:17)
Kiinalainen älypuhelinvalmistaja OnePlus on julkaissut viime vuoden malleilleen uuden päivityksen. Beetaohjelmassa jakeluun on päässyt nyt Android 9.0 Pie -päivitys, joka tuo laitteille melkoisesti uutta. ....
Amazon aikoo tuoda kassattoman kauppansa Eurooppaan Amazon aikoo tuoda kassattoman kauppansa Eurooppaan (12.12.2018 13:40)
Amazon aikoo avata Lontooseen Amazon Go -ruokakaupan, kertoo The Telegraph. Toteutuessaan se olisi ensimmäinen Amazon Go -kauppa Yhdysvaltojen ulkopuolella. Yhdysvalloissa liikkeitä on seitsemän kappaletta. ....
Pettymys iltapäivälehdille – Amazonin verkkokauppa ei tulekaan Pohjoismaihin Pettymys iltapäivälehdille – Amazonin verkkokauppa ei tulekaan Pohjoismaihin (12.12.2018 12:49)
Amazon Web Services kertoi tänään Tukholmassa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa pilvipalveluliiketoiminnan uuden alueen Ruotsissa. Uuden alueen myötä Amazon Web Services pystyy tarjoamaan ....
Kiinalaiset eivät ehkä olekaan piilottanut vakoilupiirejä elektroniikkaan Kiinalaiset eivät ehkä olekaan piilottanut vakoilupiirejä elektroniikkaan (12.12.2018 10:23)
Bloomberg julkaisi tänä syksynä ison paljastusuutisen, jossa uutistoimisto väitti kiinalaisten vakoilevan teknologiayrityksiä Super Micronin kehittämiin palvelinemolevyihin piilotettujen vakoilupiirien ....
Puma nostalgisoi kompuutterikengillä – Puettavaa teknologiaa kokeiltiin jo 80-luvulla Puma nostalgisoi kompuutterikengillä – Puettavaa teknologiaa kokeiltiin jo 80-luvulla (12.12.2018 09:49)
Päälle puettava teknologia on elänyt kultakautta viimeiset vuodet, mutta trendinä se ei ole mitenkään uusi. Puma yrittää tuoda vanhat hyvät ajat mieliin julkaisemalla uudelleen "maailman ensimmäiset ....

Uutisarkisto