AfterDawn: IT-alan uutiset

Kaikki suuret TV-kanavat laittoivat Google TV:n sulkulistalle

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 11.11.2010 13:20 Kommentteja (2)

Kaikki suuret TV-kanavat laittoivat Google TV:n sulkulistalle Google TV -laitteiden myynti käynnistyi Yhdysvalloissa viime kuussa, mutta nähtävästi paikalliset suuret TV-kanavat eivät ole innostuneita uusista laitteista, koska niiden nettipalveluiden tarjoamaa videosisältöä ei voi enää katsella kyseisillä laitteilla.
Viimeisimpänä Google TV:lle porttikiellon antoi Fox, jonka lisäksi aiemmin saman tempun ovat tehneet NBC, ABC ja CBS. Kyseiset kanavat hyväksyvät heidän verkkopalveluidensa tarjoaman videosisällön katselun tietokoneiden internet-selaimilla, mutta esim. Google TV:n tai Boxeen avulla katseluyritys pysähtyy virheilmoitukseen.

Tämä keinotekoinen erottelu on saanut monet ihmiset raivostumaan. Bloggaaja Lauren Weinsteinin mukaan ihmiset eivät käsitä kuinka suuresta asiasta on kyse. Hänen mukaansa ihmiset heräävät vasta sitten, kun Hulu lakkaa toimimasta HP:n tai Dellin tietokoneilla.

Google TV -projektin johtoportaaseen kuuluva Rishi Chandra kertoi viime viikolla ongelmien johtuvan rahasta. Hänen mukaansa TV-yhtiöt toisivat ohjelmansa Google TV:lle, jos Google maksaisi heille lisenssimaksuja, mutta tähän Google ei aio suostua. Google on kuitenkin neuvotellut TV-yhtiöiden kanssa toisenlaisista korvaustavoista, mutta Chandra ei halunnut kertoa vielä näiden neuvotteluiden edistymisestä.

Google TV -laitteiden myynti Yhdysvaltojen ulkopuolella pitäisi käynnistyä ensi vuoden aikana.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

112.11.2010 17:57

Tässäkin kaikki voittaisivat, jos asiakkaalle olisi helppoa katsella kaikkea (järkevää) sisältöä yhden ja saman ohjelman kautta alustasta riippumatta. Mainostulot kasvavat ja asiakkaat ovat tyytyväisiä...utopiassa ehkä.

214.11.2010 11:56
Croft
Inactive

Lyhyesti vastaan: Aivan oikein kun pistivät kapuloita Googlen rattaisiin... :)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto