AfterDawn: IT-alan uutiset

Operaattorit huomauttelemaan piraatteja Suomessakin

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 3.11.2010 15:54 Kommentteja (43)

Operaattorit huomauttelemaan piraatteja Suomessakin Opetus- ja kulttuuriministeriö kaavailee piratismin vähentämiseen tähtääviä lakimuutoksia. Ministeriö ehdottaa huomautuksen lähettämistä tekijänoikeusloukkaukkaukseen käytetyn teleliittymän omistajalle vaihtoehtona oikeudenkäynnille. Epäillyn tekijänoikeusloukkauksen havainnut taho lähettäisi huomautuksen internetpalveluntarjoajan kautta. Liittymän haltijan henkilöllisyyttä ei paljastettaisi tekijänoikeuksia valvovalle organisaatiolle.
Huomautusten lähettämisen toivotaan muuttavan käyttäytymistapoja ja sitä kautta vähentävän tarvetta poliisitutkinnoille ja oikeudenkäynneille. Huomautusten lähettäminen on käytössä jo Ranskassa ja Englannissa. Ranskan mallissa kolmannesta huomautuksesta epäillyn piraatin liittymä voidaan katkaista kokonaan.

Vaikka piratismista epäiltyjen tietoja ei heti paljastetakkaan tekijänoikeuksia valvoville tahoille, niiden selvittäminen tarpeen vaatiessa halutaan varmistaa. Tekijänoikeuslakiin ehdotetaan täydennystä, joka velvoittaisi teleyritykset luovuttamaan liittymän tilaajan henkilötiedot tuomioistuimelle tapauksissa, joissa oikeuskäsittely tietojen saamiseksi on meneillään. Muutoksella halutaan varmistaa tietojen säilyminen päätöksen lainvoimaisuuteen asti.

Tasavallan presidentin on tarkoitus antaa lakia koskeva esitys eduskunnalle perjantaina. Lakien odotetaan tulevan voimaan keväällä 2011.

Edellinen Seuraava  

43 kommenttia

13.11.2010 16:11

Voi herranjumala, luulevat varmaan saavuttavansakin tällä jotain... Niin turhaa - niin turhaa.

23.11.2010 16:57

Toivottavasti ei saavuta yhtään mitään!

33.11.2010 17:21

Hyvä homma, toivottavasti saadaan warettamisesta taas pienen piirin harrastus ja pois otsikoista. Samalla loppuisi turhan päivänen muiden syyttely, kun artistin susipaska levy ei myy tai huono peli ei käy kaupaksi...
Noh, eihän se taida siihen asti mennä.


Antec P180B, Asus P5K, Intel Q9550 @ 3.6GHz, Ati HD 6950, WD 320GB&2TB, Samsung 2x1TB&750Gt, 8192Mb DDR2 800MHz, Creative X-FI Platinium, Sennheiser HD-555, Behringer Truth B2030 Aktiivit, M-Audio Fast Track Pro.

43.11.2010 17:52

Lainaus:
luvattomasta verkkojakelusta aiheutuvien vuotuisten taloudellisten menetysten on arvioitu olevan kymmeniä tai jopa satoja miljoonia euroja. Arvion pohjana on, että aineisto olisi laittoman lataamisen sijaan hankittu laillisista kauppapaikoista. Esityksellä pyritään vaikuttamaan positiivisesti laillisen liiketoiminnan edellytyksiin.
Nyt hei ihan oikeesti...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.11.2010 @ 17:53

53.11.2010 18:03
jkstone
Inactive

Lainaus:
huomautuksen lähettämistä tekijänoikeusloukkaukkaukseen käytetyn teleliittymän omistajalle vaihtoehtona oikeudenkäynnille.
Mielummin otan huomautuksen, kun suoraan oikeusjutun...

63.11.2010 20:15

Saahan ne suunnitella. Tuli vaan tässä mieleen:
- kuka maksaa noista tuhansista ja taas tuhansista huomautuislapuista koituvat kulut?
- jokos siitä saatiin päätös, onko nettiyhteys välttämätön nykykansalaiselle... eli saako sen noin vain katkaista pois?
- paljonko nettilataaminen on vähentynyt/montako nettiyhteyttä on katkaistu Ranskassa ja Englannissa tämän toimenpiteen seurauksena??

Vaadin vastauksia ja tällä kertaa "musta valkoisella" ei kelpaa!!

73.11.2010 22:16

Miksi operaattori haluaa karkottaa vastaavalla toiminnalla asiakkaitaan. Eiköhän sitä toinen palvelun tarjoaja sitten tarjoa luottamuksellisempia liittymiä.

84.11.2010 9:23

Älyttömyyttä vaan lisää. Operaattoritko maksavat noiden postituksen? Ja työn ip:n takana olevan ihmisen esiin kaivamiseksi jostain logeista? Lappujen kirjoittelun, tulostuksen/painamisen? Kuka maksaa? No kuluttajat tietty. Tuosta syntyneet kustannukset lisätään nettiliittymän kuukausimaksuun tietenkin. Eihän TO-mafia näitä maksa.

Tämä loukkaa sitä paitsi yksityisyyttä. Ei ole operaattorin tai kenenkään muunkaan asia tietää mitä tietoja minä yksityishenkilönä siirtelen. Nyt jos mafia kertoo ip:n operaattorille ja sen mitä heidän nerokkaan järjestelmänsä (syytettyhän on mm. nettitulostimen ip:tä) mukaan on "laittomasti siirrelty" niin operaattorilla töissä olevat pystyvät yhdistmään minut ja liikenteeni, jolloin yksityisyyttäni on loukattu törkeästi. Toki tämä kaikki tieto on olemassa muutenkin, mutta tällainen esiin nostaminen tekee asian vakavaksi ja loukkaavaksi.

Tästä on vain todella lyhyt askel Ranskan malliin. Jos tämä tulee voimaan niin 2012 jo katkotaan nettiyhteyksiä.

Miten muuten Suomessa avointen WLAN:ien kävisi tällaisen myötä? Kaikki niiden kautta tehdyt "rikokset" liittymän omistajan piikkiin vai? Vai kielletäänkö avoimen WLAN:it kuten Saksassa suunnitellaan (yllätys, yllätys mafian painostuksesta), kun ei mennyt oikeusjuttuja läpi kun syytetyt kertoivat pitävänsä WLAN:insa avoimena, mafia ei voinut osoittaa, että juuri syytetty on "rikoksen" takana.

94.11.2010 12:08

Kiinnostaisi tietää, onko tämän toiminnan vaikutuksesta piratismiin ja sen määrään tehty yhtään tutkimusta. Vai hypätäänkö tässä samaan kelkkaan vain siksi, että kaikki muutkin ovat siellä.

104.11.2010 12:19

^ oletettavasti mennään vaan muiden mukana. Jos TO-mafialla olisi taulokoita joilla näkyisi "laittoman" nettilataamisen vähentyneen uutisoitaisiin siitä joka ikisessä mediassa. Mutta kun päättäjille riittää tieto, että muutkin, niin kohtahan täälläkin alkaa tuo kirjerumba.

114.11.2010 12:39

VPN-palveluiden suosio vain kasvaa tämän seurauksena.

124.11.2010 13:17

...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 16.9.2016 @ 17:04

134.11.2010 18:40

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pukli:
Tähän mafialla on jo ratkaisu, valitettavasti.
Henkilöt, joilta Internet-yhteys katkaistaan määräajaksi lisätään jonkinlaiselle mustalle listalle tjsp. etteivät voi siirtyä toisen operaattorin asiakkaiksi, ja (kuukausi)maksut tietysti peritään normaalisti vaikka yhteydet on katkaistu.
Aivan oikein noin se menee väärinkäytökset pitää estää ja operaattoreiden pitäisi maksaa kaikki kulut. Avoimien wlan-yhteyksien tarjoajat ovat myös vastuussa niissä tapahtuvissa käyttäjien tekijänoikeusrikoksista finreactor päätös oli ennakkopäätös. Avoimien wlan-yhteyksien omistajilta ja muilta nettipiraateilta voidaan myös katkaista yhteys tarvittaessa, jo nykylain mukaan. Tekijänoikeuslain 60C-pykälän nojalla.

http://www.tietokone.fi/uutiset/2008/piraattijahdissa_kayttoon_uusi_ase

http://www.tietokone.fi/uutiset/2008/karajaoikeus_lopetti_piraatin_puuhat

Kulut yhtä kirjettä kohti on noin 60 - 250 euroa operaattorille. Tarkoitus on ensi vuodesta alkaen lähettää noita kirjeitä 100 - 1 000 kpl joka kuukausi. Myöhemmin sitten ensi vuoden aikana ilmoitetaan päättäjille, että kirjeiden lähetys ei vähennä nettipiratismia. Siksi Suomeen tarvitaan kolmesta varoituksesta nettipiraatilta yhteys poikki, joka tulee 2012 voimaan Suomeen. Tämä on tällainen välivaihe silta kolmesta poikki järjestelmään siirtymiselle. Toivottavasti nettipiraatit huomaavat, että tekijänoikeuslait kiristyvät jatkuvasti ja päättäjä ovat valmiita tekemään mitä tahansa lakeja, että nettipiratismi saadaan loppumaan. Nettipiratismi on vakava ongelma, johon päättäjät suhtautuvat vakavasti. Lakien koveneminen on selkeä viesti kansalle, että päättäjät eivät hyväksy nettipiratismia ja ovat valmiita tekemään mitä tahansa lakeja, jotta nettipiratismi saadaan loppumaan.

Nykylain mukaan nettipiratismista voi seurata maksimissaan kahden vuoden vankeusrangaistus, vaikka tekoon ei liittyisi hyötymis- tai ansiotarkoitusta. Nettipiraattien kannattaa lopettaa suosiolla laiton toimintansa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.11.2010 @ 20:09

144.11.2010 18:59

Toisaalta, jos tämä periaate on käytössä

Lainaus:
...ja (kuukausi)maksut tietysti peritään normaalisti vaikka yhteydet on katkaistu.

niin tässä voisi olla syy millä houkutella operaattorit suostumaan mukaan tähän leikkiin. Palvelut poikki ja rahaa tulisi silti taskuun. Tiedä sitten mitä kuluttaja-asiamies sanoo tuollaiseen.

Koirahan tähän on haudattuna varmasti moneen otteeseen. TO-puoli ei varmasti ole hetkeäkään ollut suunnittelemassa oikeuskäsittelyjen vähentämistä.


Lainaus:
Nykylain mukaan nettipiratismista voi seurata maksimissaan kahden vuoden vankeusrangaistus, vaikka tekoon ei liittyisi hyötymis- tai ansiotarkoitusta. Nettipiraattien kannattaa lopettaa suosiolla laiton toimintansa.

Kyllä, rangaistukset kovenevat koko ajan mutta laillisten latauspaikkojen taso, hinnat saatikka valikoima (Elisalta ei löydy edes Palmu elokuvia) ei muutu entisestään miksikään. Eivätkä tule muuttumaan jos tälläiset kirjekampanjat yleistyvät. Nettiyhteyksien katkomiset ja oletetut mustat listat takaisi vaan Suomen muuttumisen tietotekniseksi kehitysmaaksi.

Nettiyhteys katkeaa yhdeltä mutta se ei tarkoita sitä, etteikö hän saisi dataa muuta kautta. Eikä se myöskään saa TO-mafian uhria ostamaan sen enempää originaaleja tuotteita kuin ennenkään. Päinvastoin.

Siksi en kannusta "laittoman" lataamisen lopettamista minkään pelotteen edessä... mikään ei tule muuttumaan sillä. En usko hetkeäkään, että operaattorit saatikka eduskunta haluaa nuorison, tämän maan toivojen, karsimista internetistä. Varsinkaan nyt kun kukaan ei pärjää enää ilman "laajakaistoja". Varsinkaan maaseudulla.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.11.2010 @ 19:19

155.11.2010 12:30

Nuppi.

Do what you want, ‘cause a pirate is free,
YOU ARE A PIRATE!
Yar har, fiddle di dee,
Being a pirate is alright to be,
Do what you want ‘cause a pirate is free,
You are a pirate!

We've got us a map, (a map!)
To lead us to a hidden box,
That's all locked up with locks! (with locks!)
And buried deep away!

We'll dig up the box, (the box!)
We know it's full of precious booty!
Burst open the locks!
And then we'll say hooray!

You're A Pirate SONG LYRICS
by
Lazytown

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.11.2010 @ 12:31

"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

165.11.2010 19:16

Muistakaas tätä ja noita muita 'hyviä' päätöksen tehneitä sitten ens huhtikuussa. Toivon vaan, notta kukaan nykyisistä 'kansanedustajista' ei pääse takaisin kiusaamaan kansaa. Ja olkaa aktiivisesti yhteydessä johonkin noista siällä Arkadianmäellä. Ite olen monesti lähetellyt kirjeitä kaikille kahellesadalle.

Itse tua laki on kyllä syvältä!


Tili tuli, tili meni. Näkikö kukaan kumpaakaan tilannetta?

177.11.2010 17:37

Saakohan jossain sijoittaa suoraan VPN-firmaan jossain toisessa maassa? Saattaa tulla asiakasta lisää pelkästään Suomesta aika reippaasti jos moiseen ryhtyvät.

Luulisi että palveluntarjoajat vähän ärähtävät aiheesta jos joutuvat itse kustantamaan tällaisen turhan propagandan?

187.11.2010 19:28

Monelta on jäänyt tulevasta laista huomaamatta seuraavat kohdat.

Lainaus:
Ministeriö haluaa piraatit kuriin, uusi laki 2011

Opetus- ja kulttuuriministeriö esittää luvattoman verkkojakelun vähentämiseen tähtääviä muutoksia tekijänoikeuslakiin ja sähköisen viestinnän tietosuojalakiin

Lakia ehdotetaan täydennettäväksi siten, että tuomioistuin voisi velvoittaa teleyrityksen luovuttamaan tekijänoikeuden rikkojan yhteystiedot tuomioistuimelle.

Muutoksella pyritään siis varmistamaan yhteystietojen säilyminen siihen asti, kunnes erikseen määrätään.
http://www.mikropc.net/kaikki_uutiset/article528625.ece

Lainaus:
Piraattijahdissa käyttöön uusi ase.
http://www.tietokone.fi/uutiset/2008/piraattijahdissa_kayttoon_uusi_ase


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sendo_:
Luulisi että palveluntarjoajat vähän ärähtävät aiheesta jos joutuvat itse kustantamaan tällaisen turhan propagandan?
Palveluntarjoajat eivät voi yhtään mitään jos ja kun laki määrää, että heidän on toimitettava kirjeitä ja maksettava niistä aiheutuneet kaikki kulut. Palveluntarjoajille tulee kuluja, jo pelkästään "Lex Karpela" laista, jossa palveluntarjoajien on maksettava kaikki kulut, kun tekijänoikeusjärjestöt selvittävät kuka nettipiraatti on ip-osoitteen takana. Laki on laki ja se on aina tekijänoikeusjärjestöjen puolella ja tekijänoikeusjärjestöjen muutettavissa omaksi edukseen. Kuten lukuisat tekijänoikeuslakien muutokset Suomessa osoittavat esimerkkinä "Lex Karpela" ja finrector KKO päätös.

Tekijänoikeusjärjestöillä on ollut jo pitkään valta ympäri maailman lobata päättäjiä muuttamaan lakeja tekijänoikeusjärjestöjen etujen mukaisiksi. Siitä johtuvat jatkuvasti kiristyvät tekijänoikeuslait.

Lainaus:
Siksi en kannusta "laittoman" lataamisen lopettamista minkään pelotteen edessä... mikään ei tule muuttumaan sillä. En usko hetkeäkään, että operaattorit saatikka eduskunta haluaa nuorison, tämän maan toivojen, karsimista internetistä. Varsinkaan nyt kun kukaan ei pärjää enää ilman "laajakaistoja". Varsinkaan maaseudulla.
Mikäli tuo väite pitäisi paikkansa ei "Lex Karpela" lakia, eikä tuleva varoituskirjeiden lähettäminen nettipiraateille lakia olisi koskaan tullut voimaan. "Lex Karpelan" lain voimaantulon jälkeen noin miljoona nettipiraattia tuli rikolliseksi hetkessä. Eivät päättäjät välitä kansalaisten vastuksesta, kuten "Lex Karpela" aikana, jokainen tuli huomaamaan. Päättäjät ovat tekijänoikeusjärjestöjen puolella ja tekevät mitä tahansa lakeja, jotta nettipiratismisi saadaan vähenemään. Tekijänoikeusjärjestöt pystyvät muuttamaan lakeja mieleisekseen lobbaamalla päättäjiä. Siksi tulevaisuudessa tulette näkemään yhä kovempia tekijänoikeuslakeja, tuomioita, korvauksia ja kolmesta varoituksesta nettiyhteyspoikki tulee hyvinkin pian myös Suomeen 2012.

Mikäli trooper78 väite olisi pitänyt paikkansa olisi nettipiratismi ollut täysin laillista toimintaa Suomessa jo useita vuosia. Mitään tekijänoikeuslakeja ei olisi kovennettu jne. Kuitenkin valta muuttaa lakeja mieleisekseen on tekijänoikeusjärjestöillä. Mikäli näin ei olisi ei tekijänoikeuslakeja olisi kiristetty ja "Lex Karpelaa" ja muita tekijänoikeuslakeja ei olisi olemassakaan. Jokainen on nähnyt kuinka helposti tekijänoikeusjärjestöt saavat kovemmat lait läpi ja voimaan helposti ja nopeasti. Esimerkkinä Antti Kotilainen puhuu avoimesti etukäteen julkisesti millaisia lakeja tarvitaan ja myöhemmin ne tulevat voimaan. Mikään edellä mainittu ei olisi mahdollista mikäli päättäjät eivät olisi täysin tekijänoikeusjärjestöjen puolella.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.11.2010 @ 20:10

197.11.2010 20:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Nykylain mukaan nettipiratismista voi seurata maksimissaan kahden vuoden vankeusrangaistus, vaikka tekoon ei liittyisi hyötymis- tai ansiotarkoitusta. Nettipiraattien kannattaa lopettaa suosiolla laiton toimintansa.

Aika jännä, saman verran Suomessa saa myös esimerkiksi kuolemantuottamuksesta, törkeästä rattijuopumuksesta tai vapaudenriisto .

Lainauksia rikoslaista:
"8 § (21.4.1995/578)
Kuolemantuottamus

Joka huolimattomuudellaan aiheuttaa toisen kuoleman, on tuomittava kuolemantuottamuksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi."

"4 § (20.12.2002/1198)
Törkeä rattijuopumus

Jos rattijuopumuksessa

1) rikoksentekijän veren alkoholipitoisuus on vähintään 1,2 promillea tai hänellä on vähintään 0,53 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa, tai

2) rikoksentekijän kyky tehtävän vaatimiin suorituksiin on tuntuvasti huonontunut taikka

3) rikoksentekijä on käyttänyt muuta huumaavaa ainetta kuin alkoholia tai tällaista ainetta ja alkoholia niin, että hänen kykynsä tehtävän vaatimiin suorituksiin on tuntuvasti huonontunut,

ja olosuhteet ovat sellaiset, että rikos on omiaan aiheuttamaan vaaraa toisen turvallisuudelle, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä rattijuopumuksesta vähintään 60 päiväsakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi."

"1 § (21.4.1995/578)
Vapaudenriisto

Joka sulkemalla sisään, sitomalla, kuljettamalla johonkin tai muulla tavoin oikeudettomasti riistää toiselta liikkumisvapauden tai eristää toisen tämän ympäristöstä, on tuomittava vapaudenriistosta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi."

eli joku raja noihin tekijönoikeusrikoksien rangaistuksiin jotka ovat tekoon nähden täysin järjettömiä mihin tahansa muihin rikoksiin verrattuna joista koituu todellista vahinkoa

207.11.2010 21:07

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti cpenter83:


Lainauksia rikoslaista:
"8 § (21.4.1995/578)
Kuolemantuottamus

Joka huolimattomuudellaan aiheuttaa toisen kuoleman, on tuomittava kuolemantuottamuksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi."

"4 § (20.12.2002/1198)
Törkeä rattijuopumus

Jos rattijuopumuksessa

1) rikoksentekijän veren alkoholipitoisuus on vähintään 1,2 promillea tai hänellä on vähintään 0,53 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa, tai

2) rikoksentekijän kyky tehtävän vaatimiin suorituksiin on tuntuvasti huonontunut taikka

3) rikoksentekijä on käyttänyt muuta huumaavaa ainetta kuin alkoholia tai tällaista ainetta ja alkoholia niin, että hänen kykynsä tehtävän vaatimiin suorituksiin on tuntuvasti huonontunut,

ja olosuhteet ovat sellaiset, että rikos on omiaan aiheuttamaan vaaraa toisen turvallisuudelle, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä rattijuopumuksesta vähintään 60 päiväsakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi."

"1 § (21.4.1995/578)
Vapaudenriisto

Joka sulkemalla sisään, sitomalla, kuljettamalla johonkin tai muulla tavoin oikeudettomasti riistää toiselta liikkumisvapauden tai eristää toisen tämän ympäristöstä, on tuomittava vapaudenriistosta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi."


Näinhän se menee. Voiko kukaan muu kun tuo trolli nuppi olla oikeasti sitä mieltä, että tässä rikos ja rangaistus ovat oikeassa suhteessa?

217.11.2010 22:18

Laki on laki ja sitä on noudatettava. 2 vuoden vankeusrangaistus tekijänoikeusrikoksesta Suomessa on liian vähäinen verrattuna muiden maiden vastaaviin. Esimerkiksi Japanissa voi saada 10 vuotta vankeutta tekijänoikeusrikoksesta. Suomessakin on korkea aika nostaa tuomioita 6-10 vuoteen vankeutta tekijänoikeusrikoksesta, joista 2-3 vuotta olisi ehdotonta vankeutta.

Lainaus:
49 luku (21.4.1995/578)
Eräiden aineettomien oikeuksien loukkaamisesta
1 § (14.10.2005/822)
«Tekijänoikeusrikos»

Joka ansiotarkoituksessa tekijänoikeuslain (404/1961) säännösten vastaisesti ja siten, että teko on omiaan aiheuttamaan huomattavaa haittaa tai vahinkoa loukatun oikeuden haltijalle, loukkaa toisen oikeutta

1) kirjalliseen tai taiteelliseen teokseen,

2) kirjallisen tai taiteellisen teoksen taikka kansanperinteen esitykseen,

3) äänilevyyn tai muuhun laitteeseen, jolle on tallennettu ääntä,

4) filmiin tai muuhun laitteeseen, jolle on tallennettu liikkuvaa kuvaa,

5) radio- tai televisiolähetykseen,

6) luetteloon, taulukkoon, ohjelmaan tai muuhun sellaiseen tekijänoikeuslaissa tarkoitettuun työhön, jossa on yhdisteltynä suuri määrä tietoja, tai tietokantaan, jonka sisällön kerääminen, varmistaminen tai esittäminen on edellyttänyt huomattavaa panostusta, taikka

7) valokuvaan,

on tuomittava tekijänoikeusrikoksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Tekijänoikeusrikoksesta tuomitaan myös se, joka ansiotarkoituksessa ja siten, että teko on omiaan aiheuttamaan huomattavaa haittaa tai vahinkoa loukatun oikeuden haltijalle, tuo maahan yleisölle levitettäväksi tai Suomen alueelle edelleen kolmanteen maahan kuljetettavaksi ulkomailla valmistetun tai jäljennetyn 1 momentissa tarkoitetun teoksen tai valokuvan kappaleen taikka äänilevyn, filmin tai muun laitteen, jolle on tallennettu ääntä tai liikkuvaa kuvaa, taikka luettelon, taulukon, ohjelman tai muun sellaisen työn, jossa on yhdisteltynä suuri määrä tietoja, taikka tietokannan, jonka sisällön kerääminen, varmistaminen tai esittäminen on edellyttänyt huomattavaa panostusta, ja jonka hän tietää valmistetuksi tai jäljennetyksi sellaisissa olosuhteissa, että valmistaminen tai jäljentäminen Suomessa tehtynä olisi ollut rangaistavaa 1 momentin tai tekijänoikeuslain 56 a §:n mukaan.

Tekijänoikeusrikoksesta tuomitaan myös se, joka tietoverkossa tai tietojärjestelmän avulla loukkaa toisen oikeutta 1 momentissa mainittuihin suojan kohteisiin siten, että teko on omiaan aiheuttamaan huomattavaa haittaa tai vahinkoa loukatun oikeuden haltijalle.
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/18890039001?search[type]=pika&search[pika]=tekij%C3%A4noikeusrikos

http://fi.wikipedia.org/wiki/Tekij%C3%A4noikeusrikos#Tekij.C3.A4noikeusrikos
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.11.2010 @ 22:31

227.11.2010 22:40

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Laki on laki ja sitä on noudatettava. 2 vuoden vankeusrangaistus tekijänoikeusrikoksesta Suomessa on liian vähäinen verrattuna muiden maiden vastaaviin. Esimerkiksi Japanissa voi saada 10 vuotta vankeutta tekijänoikeusrikoksesta. Suomessakin on korkea aika nostaa tuomioita 6-10 vuoteen vankeutta tekijänoikeusrikoksesta, joista 2-3 vuotta olisi ehdotonta vankeutta.

jos tuolle linjalle lähdetään niin pitäisikö Suomen ottaa Iranista mallia ja tuomita aviorikoksesta kivitettäväksi hengiltä?

Kerro yksikin konkreettinen esimerkki aiheutuneesta vahingosta? Tällaista ei ole ja siksi rangastuksia jaettaessa mutu-tuntumalla mahdollisen haitan arvioi sinunlaisesi puolueellinen "asiantuntija". Onneksi muita rikoksia ei voida tuomita arvion perusteella. Sinun kieroutuneesta oikeudentajustasi muutama hyvä esimerkki:

1.Henkilö X:ltä löydetään julkisella paikalla ampuma-ase ja kuusi ammusta. Sinun kieroituneen logiikkasi mukaan henkilö ei ole syyllistynyt ampuma-aserikokseen vaan henkilöä syytettäisiin 6 murhan/taponyrityksestä koska näin olisi voinut tapahtua

2.Henkilö Y varastaa keskimäärin 2 autostereot viikossa, voidaanko olettaa että Henkilö Y olisi myös ostanut keskimäärin 2 autostereot viikossa jos varkaudet olisi estetty

Perustele, vähintään 500 sanaa, riviväli 1,5 ja Times New Roman fonttikoko 12, kiitos

p.s. haluatko naapuriisi mielummin useaan kertaa tuomitun rattijuopon joka vielä joku kaunis päivä ajaa lapsesi yli (jos sinunlaisella tuhkamunalla sellaisia edes on) vai jonkun peräkammarinpojan joka on ladannut netistä Antti Tuiskun koko tuotannon
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.11.2010 @ 22:46

237.11.2010 22:55

Eihän tua TO-mafia ole pystynyt mitenkään todistamaan menetyksiä laitailun takia. Ja ihmeellinen on tuan mafian vaikutus meidän 'päättäjiinkin'. Tuassahan on tutkimuksen paikka, josko olis vaik kytkentöjä.


Tili tuli, tili meni. Näkikö kukaan kumpaakaan tilannetta?

247.11.2010 22:55

Hups! Tuplat .....

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.11.2010 @ 22:57

Tili tuli, tili meni. Näkikö kukaan kumpaakaan tilannetta?

259.11.2010 11:39

Eikö nuppi löytänyt yhtään härskimpää vertauskohdetta kuin Japani?
Ne onkin niitä maita mihin esim. Suomea kannattaa verrata ja yleensäkkin ihmisoikeuksia tai lainsäädäntöjä.

Ja ketä muutenkaa nykyään enään kiinnostaa katsoa suoraan tv:stä sarjoja tai elokuvia, kun puolet ohjelman ajasta on mainoksia?
Itsellä on maksullisia kanavia, mutta eipä sekään ilmaista ole tv luvan ohella.
Tässä yritän siis sanoa, että en yhtään ihmettele miksi sarjoja tai elokuvia waretetaan.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.11.2010 @ 11:48

269.11.2010 16:19

Ihan hullua tämä TO-järjestöjen toiminta. Ihmisoikeudet eivät merkitse heille mitään kunhan saadaan vaan lisää rahaa, ja pian vielä ihan sama millä tavalla jos meno jatkuu tällaisena.

Mikseivät TO-järjestöt voisi joustaa välillä omista vaatimuksistaan, eivätkä aina kuluttajat?

Mitäs tehdään sitten niissä tapauksissa kun kirje menee ns. väärän osoitteeseen, eli mitään ei ole ladattu mutta huomautus saatu?

279.11.2010 16:32

Lainaus:
Joka ansiotarkoituksessa tekijänoikeuslain (404/1961) säännösten vastaisesti ja siten, että teko on omiaan aiheuttamaan huomattavaa haittaa tai vahinkoa loukatun oikeuden haltijalle, loukkaa toisen oikeutta
Niinhän siinä laissa lukee, mutta olet tälläkin hetkellä vailla pätevää tutkimusta, joka osoittaa että vapaassa, ilmaisessa tai yhteisöllisessä jakamisessa on jotain huomattavaa haittaa aiheutettu asianomaiselle.

Ansiotarkoituksellisesti tehty TO-lain rikkomus on kuitenkin eri asia. Vapaassa jakamisessa levinneisyys ja tietoisuus tuotteesta kasvaa ilman rahan vaihtumista, mutta kuluttajakantaa kuitenkin kasvatetaan ja hyvin todennäköisesti myöskin myyntiä lisätään. Vai väitätkö että myös radio ja televisio vievät tuloja elokuvia, musiikkia ja tv-sarjoja tuottaneilta?

Lakia voi tulkita, sitä voidaan muuttaa ja siihen pystyvät muutkin kuin tekijänoikeus-yhdistykset.


289.11.2010 19:47

Ihan hyvä vaan, että rupeavat karsimaan noita waretusmahdollisuuksia.
Mielestäni on ihan sallittua katkaista asiakkaalta netti, jos monta kertaa joutuu huomauttamaan.
Kyllä niitä pelejä, leffoja ja musiikkia halvalla saa vaikka nettikaupoista!

Lainaus:
=Trooper78
Saahan ne suunnitella. Tuli vaan tässä mieleen:
- kuka maksaa noista tuhansista ja taas tuhansista huomautuislapuista koituvat kulut?
- jokos siitä saatiin päätös, onko nettiyhteys välttämätön nykykansalaiselle... eli saako sen noin vain katkaista pois?
- paljonko nettilataaminen on vähentynyt/montako nettiyhteyttä on katkaistu Ranskassa ja Englannissa tämän toimenpiteen seurauksena??

Vaadin vastauksia ja tällä kertaa "musta valkoisella" ei kelpaa!!

1. Uskoisin että posteista tulevat kulut eivät oli ihan niin suuret kuin esim waretetuista leffoista ja pelejä.

2. Ihan omaa tyhmyyttä on jos ei lopeta hommaa ajoissa jos on kerta jo 2 huomautusta saanut entuudestaan.

3. On varmasti vähentynyt siltä osin mitä ihmisille on lappuja lähetelty/ laitettu jo netti poikki.

Ihan liikaa on ruikuttajia jotka haukkuu kaikkia Piraattiin liittyviä lakeja, kun ei viitsitä kaivaa kuvetta/mennä töihin että voisi ostaa ne pelit ja leffat yms...
Tietysti opiskelijoille tämä on aivan mahdotonta koska heille tulee niin pienet tuet, joilla ostella, kun suurin osa valuu kurkusta alas!

Jälleen kerran saa valittaa jos on valittamista!

Gineksessä ollaan!

299.11.2010 20:08

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Salorni:
Ihan liikaa on ruikuttajia jotka haukkuu kaikkia Piraattiin liittyviä lakeja, kun ei viitsitä kaivaa kuvetta/mennä töihin että voisi ostaa ne pelit ja leffat yms...
Tietysti opiskelijoille tämä on aivan mahdotonta koska heille tulee niin pienet tuet, joilla ostella, kun suurin osa valuu kurkusta alas!

Jälleen kerran saa valittaa jos on valittamista!

Gineksessä ollaan!

Eli sinusta on ihan okei että kaikkea nettiliikennettä "salakuunnellaan"? Miksei samantien anneta mahdollisuutta kuunnella puhelinta ja lukea tekstiviestejä ihan siltä varalta että jos joku sattuu tekemään jotain pahaa. Ei näin, ei todellakaan näin.

309.11.2010 20:10

Piratismi ja muu waretus kyll loppuisi hyvinkin pian, jos hinnat digimedioissa olisivat inhimillisiä eli musalevyt jotain 5€ ja pelit 10€. Tälläinen hinnoittelu toisi roimasti asiakkaita ja rahat säästyi tekijöiltä, kun ei tarttis noita ware-estojakaan.
Salomi taitaa olla noita TO -gangstereita?


Tili tuli, tili meni. Näkikö kukaan kumpaakaan tilannetta?

319.11.2010 20:20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti samfin:
Ja ketä muutenkaa nykyään enään kiinnostaa katsoa suoraan tv:stä sarjoja tai elokuvia, kun puolet ohjelman ajasta on mainoksia?

Miksi ne pitäisi suoraan katsoa? Tallentavassa digiboksissa on yleensä hyppynappi jolla mainokset voi helposti ohittaa, minua ei mainokset ainakaan haittaa millään lailla koska katson nuo kaikki aina vähintään 15 min. viivästettynä.
Lainaus:

Tässä yritän siis sanoa, että en yhtään ihmettele miksi sarjoja tai elokuvia waretetaan.

En minäkään ihmettele. Sitähän tämä hyvinvointivaltio teettää. Kun ei aikaa saa muuten kulumaan täytyy kalliit tietokoneet ja nopeat laajakaistayhteydet valjastaa waretukseen.
No onhan minullakin aika uusi tietokone mutta se on kyllä maksanut itsensä takaisin sillä toiminnalla jota varten kone on alunperin hankittu ja verottajalta saan myös puolet takaisin tämän minun "huippunopean" 1 megabitin yhteyden kk-maksusta. ;)

Ja miksi warettaisin kun en ehdi edes katsoa kaikki haluamani ohjelmat antenniverkon "ilmaiskanavilta", 12-kanavaa on kyllä aivan liikaa. Onneksi en asu kaapelitaloudessa koska silloin jäisi varmaan leipä hankkimatta taloon jos pitäisi yötäpäivää töllötellä turhanpäiväisiä ohjelmia...=)

Hankkikaa tosiaan itsellennne oikea elämä niin unohtuu tuo turhanpäiväinen warettaminen, epäilen että kyllä pärjäätte mainiosti ilman sitä ja säästyy lisäksi vielä reilusti aikaa tähdellisempään tekemiseen kun ei tarvitse jokaista asiaan liittyvää uutistakaan kommentoida ja kirjoitella näitä samoja voivotuksia maailman vääryyksistä. Yrittäkää edes!

329.11.2010 20:26

Miten ihmeessä voi Suomen peruskanavilta löytää katsottavaa ohjelmaa niin paljon, että ei ehdi edes katsoa? Itse en löydä liikaa katsottavaa edes vakiokanavien, kahden maksullisen kanavapaketin + satelliitin ilmaiskanavien kautta. Niin ja käyn töissä vetämässä normaalia 8 tunnin päivää, harrastan monipuolisesti liikuntaa noin 10-12 tuntia viikossa, pelaan aktiivisesti kahdella eri laitteella, luen kirjoja ja 3-5 eri aikakauslehteä, seuraan viikossa 8 sarjaa, katson dokumentteja, uutisia ja yleensä muutaman lätkämatsinkin SM-liigasta ja NHL:stä. Näiden lisäksi minulla on myös melko laaja kaveripiiri joiden kanssa vietän säännöllisesti aikaa. Enkä voi sanoa, että laadukasta TV tarjontaa olisi tässä joukossa liikaa. Ottaisin mielelläni muutaman laatusarjan viikko-ohjelmaani lisää ja silti pystyisin nukkumaan yli 7 tunnin yöunia. Kun opiskelut alkavat ja säännöllinen työ loppuu, niin vapaata aikaa harrastuksiin ja viihteeseen tulee luultavasti vielä lisää.

Offtopikkina vaan tässä laitoin pientä mielipidettä tuosta "loistavasta" kotimaisesta tv tarjonnasta...

Niin ja näkemys hyvästä TV-tarjonnasta on tietenkin aina subjektiivinen, mutta koska tämä on internet, niin subjektiivinen=objektiivinen ainakin subjektiivisen näkemyksen esittäjän mukaan ja offtopikki vaan lisääntyy.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.11.2010 @ 21:01

339.11.2010 21:51

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jonzcu:
Enkä voi sanoa, että laadukasta TV tarjontaa olisi tässä joukossa liikaa.
---------------
Offtopikkina vaan tässä laitoin pientä mielipidettä tuosta "loistavasta" kotimaisesta tv tarjonnasta...
---------------
Niin ja näkemys hyvästä TV-tarjonnasta on tietenkin aina subjektiivinen

En ole missään sanonut että tuo tarjonta on "loistavaa" tai että laadukasta tarjontaa olisi liikaa. Silti on pakko tuoda esille se "subjektiivinen" mielipide (kts. katsojatutkimukset) jonka mukaan Ylen kanavat on ne eniten katsotut. ;)

349.11.2010 22:20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Japsu1:
Miksi ne pitäisi suoraan katsoa? Tallentavassa digiboksissa on yleensä hyppynappi jolla mainokset voi helposti ohittaa, minua ei mainokset ainakaan haittaa millään lailla koska katson nuo kaikki aina vähintään 15 min. viivästettynä.


Varmasti onkin, mutta esim. itsellä ei ole sellaista laitetta missä on kyseien mahdollisuus. Itellä on laite palveluntarjoajalta ja kyseinen laita on aika simppeli kun kuvailemaasi ominaisuutta ei löydy kuten tallentaminen. :)

Ihan kiva muuten että heitit tuon "hankkikaa elämä" kortin päytään. :) Uskoisin kyllä että elämä löytyy kyllä ihan riittämiin sen kumempia selittelyitä. Ja jos et itse jotain kerkiä tekemään, niin tarkoittaako se automaattisesti että muut eivät kerkiä? Ilmeisesti se tarkoittaa juurikin sitä että kaikki elämä löytyy juurikin sieltä kun laskee katseensa alas ja näkee oman napansa... :)
Ainahan näistä väännetään, sehän on ihan selvä. Lopettakaa hyvät ihmiset kommentoimasta uutisia, ettei joku luule että on tekemisen puutetta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.11.2010 @ 22:21

359.11.2010 23:16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Japsu1:


Ja miksi warettaisin kun en ehdi edes katsoa kaikki haluamani ohjelmat antenniverkon "ilmaiskanavilta", 12-kanavaa on kyllä aivan liikaa. Onneksi en asu kaapelitaloudessa koska silloin jäisi varmaan leipä hankkimatta taloon jos pitäisi yötäpäivää töllötellä turhanpäiväisiä ohjelmia...=)

Hankkikaa tosiaan itsellennne oikea elämä niin unohtuu tuo turhanpäiväinen warettaminen, epäilen että kyllä pärjäätte mainiosti ilman sitä ja säästyy lisäksi vielä reilusti aikaa tähdellisempään tekemiseen kun ei tarvitse jokaista asiaan liittyvää uutistakaan kommentoida ja kirjoitella näitä samoja voivotuksia maailman vääryyksistä. Yrittäkää edes!
Mutta muuten vain on ollut aikaa tulla Afterdawniin, tietoteknologian uutismaailmaan trollaamaan jollain utopistisella paskalla siitä kuinka warettaminen on sosiaalisen elämän puutteessa oleville köyheliineille, joilla ei ole sielua.

Niinhän se on, olet idiootti. Kuinka moni artisti on mennyt vararikkoon waretuksen takia? Kuinka moni ihminen on kuollut waretukseen? Kuinka moni ihminen on vahingoittanut toista ihmistä fyysisesti warettamalla? Kuinka monta kioskia/kauppaa on ryöstetty DVD:n tai musiikin takia ja kuinka moni on vahingoittunut prosessissa?
Enemmän ihmisiä vahingoittuu vuoden aikana kuulakärkikynistä kuin siitä, että mediaa ladataan verkon kautta.

Vastaanko puolestasi vai löydätkö sen nollan siihen vastaukseksi itsekin?
Waretuksesta on ollut paljon enemmän hyötyä kuin haittaa, vai voitko perustella toisin?
Voit kutsua mitä tahansa rikokseksi ja olla tekemättä sen takia, Ja jos joku nyt sattuu lataamaan mediaa, niin mitä vittua se sinua heilauttaa?

Jos itse olisit töissä viikolla niin pitkään, ettei illalla olisi muuta tekemistä kuin olla kotona, sillä kaikki kaverisi olisivat jo koti-tunnelmissa, niin kumpaa seuraavista mieluummin tekisit; Seuraisit LIViltä kuinka naisten menstruaatio on niin vitun kiva puheenaihe, katsoisit SUBilta kun joukku ihmiskunnan hylkiöitä viettää aikaansa paskanjauhamiseen ja nikotiinikiksujen välttelyyn suljetussa talossa, katsoisit neloselta kuinka joku kalju lespo tykkää hiplata maailmanpyörää, katsoa kolmoselta kun ismo paistaa pullia, katsoa kakkoselta kuinka karpolla on asiaa parkkipirkoille, katsoa jimiltä kuinka auton pölykapselit saadaan kiiltämään tai kuinka lauma japseja juoksee mudassa? Vai katsoisitko mieluummin mieleisiäsi viihdesarjoja koneelta, tietäen että nämä ovat jo televisiosta tulleetkin, mutta etpä vain sattumoisin ehtinyt niitä nähdä pitkän työpäivän takia? Vai tyydytkö jynssäämään kullia kunnes nukahdat? Kenties kudot kaulaliinan, vaikka tämä laskee kaulaliinojen myyntiä yhdellä. Kuinka vitussa vietät aikaasi siis?

Viikonloppuna voi vapaasti vaikka kirmata pellolla pyörittäen lumiukkoja tai hillua baarissa kavereitten kanssa jos se nyt on sitten sitä sosiaalisuutta, mutta kun perkele tulet illalla kotiin arkipäivänä ja päässä napsahtaa että pitää keksiä jotain ajanvietettä tunniksi tai pariksi, ei sitä välttämättä tarvitse käyttää waretetun median katseluun tai kuunteluun, mutta joskus ei vain jaksa mitään muuta.

Sama pätee omalla tavallaan myös musiikkiin sekä joihinkin elokuviin, mutta ehkä vähemmän peleihin. Musiikkia kuulet radiosta tai MyysicTuluVisionilta, mutta siellä soitetaankin pelkkää paskaa, genreä joka vituttaa niin paljon, että mieluummin nussisit sikaa rälläkällä ja nauttisit niistä äänistä. Mutta pelastus vitutukseen löytyy siihenkin; onko moraalisesti väärin, jos lataat biisin jota kuuluu massamediassa harvoin, lataat kappaleen tietäen että olet sen kuullut aiemmin mediassa tai tiedät ostavasi albumin mikäli ehdit. Voihan sen aina kuunnella youtubesta tai spotifystä, mutta eikös tämä aja jo saman asian kuin warettaminen, sillä eihän kappaleen tekijä saa rahaa yhdestäkään kuuntelukerrasta netissä. Suurin osa muusikoista saa enemmän rahaa tekemällä keikkoja, kuin albumi-myynnistä, eli mitä suositumpi on, sitä paremmin menee. Waretus vain lisää siis median kannatusta, sillä enempi ihminen tietää kyseisestä artistista, kun artistin kappaleet ovat helposti saatavilla; tämä lisää fanipohjaa, tuottaen enemmän kuuntelijoita, joista suurta osaa varmasti kiinnostaa tulla keikalle. Ei asia välttämättä ole joka tapauksessa tällainen, mutta jos otat huomioon, että et ole koskaan kuullut artistin biisiä, kiitos ylivalvotun kopiosuojaoikeuslakipykälänperkeleen, menet kauppaan ja maksat 10-20€ albumista ja kuunnellessa tajuat mitä paskaa se oikeasti on ja tämän kautta vitutuksesi on niin suuri että et enää halua pettyä ja menettää kallista rahaa albumeihin jotka ovat täyttä paskaa. Koko vitun waretusjutskelit on niin psygologista hommaa, että sulla kaveri katkee aivokikkeli näitä asioita ajatellessa. Siispä olet waretusta vastaan silti? Selevä, ei kiinnosta...
Itse otan verkosta vielä kaiken irti, kun siihen vielä pystyy.

"12-kanavaa on kyllä aivan liikaa"

Yhdelle veneelle ehkä. Mietipä että maailmassa on pirusti ihmisiä, joitakin ei vain kiinnosta ne ohjelmat joita on näillä kanavilla, Jotkut animehomot haluaa animua ja saa sitä warettamalla tai striimaamalla, jotku on tarpeeksi kipeitä tilaamaan sitä alkuperäistä paskaa suoraa lähteestä, mutta ne onkin uunoja.
Olet vain niin saatanan kapeakatseinen. En sano etteikö waretuksella olisi huonoja puolia, mutta sillä on huomattavasti enemmän hyviä. Kieltämällä kopiosuojatun median jaon, kiellätte paljon enemmän kuin arvaattekaan. Vetämällä sitä päätä poispäin perseestä avautuu aivan uusi maailma ja näkökanta siihen.

Anteeksi rivoa kielenkäyttöä, mutta anus-nupin ja japsun kaltaiset trollinkyrvät alkavat pikkuhiljaa vituttaa... Saattaa sillä 10h työpäivälläkin olla jotain tekemistä asian kanssa...

http://www.piraattipuolue.fi/

Noil on sitäpaitsi perkeleen hieno logo

YARR!

3613.11.2010 23:52

Toivottavasti on pehmeää paperia että kehtaa pyyhkiä.

3714.11.2010 0:25

Guardedin kanssa samoilla linjoilla. Notta, moniko artisti on jäänyt leivättä waretuksen takia? Se joka ei ole ite warettanut on oma moka ja turha siitä on muille kitistä. tavaraa riittää kaikille...............


Tili tuli, tili meni. Näkikö kukaan kumpaakaan tilannetta?

3814.11.2010 0:44

Pitää nyt hiukka selittää vastausksia näihin Juniori Trollin selityksiin.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Salorni:

Mielestäni on ihan sallittua katkaista asiakkaalta netti, jos monta kertaa joutuu huomauttamaan....
Lainaus:
=Trooper78
Saahan ne suunnitella. Tuli vaan tässä mieleen:
- kuka maksaa noista tuhansista ja taas tuhansista huomautuislapuista koituvat kulut?
- jokos siitä saatiin päätös, onko nettiyhteys välttämätön nykykansalaiselle... eli saako sen noin vain katkaista pois?
- paljonko nettilataaminen on vähentynyt/montako nettiyhteyttä on katkaistu Ranskassa ja Englannissa tämän toimenpiteen seurauksena??
Vaadin vastauksia ja tällä kertaa "musta valkoisella" ei kelpaa!!

1. Uskoisin että posteista tulevat kulut eivät oli ihan niin suuret kuin esim waretetuista leffoista ja pelejä.


Älä unohda työtunteja, jotka menee yhteystietojen selvittämiseen, kirjeiden tekemiseen sekä aikaa joka menee valvontaan mitä kellekin on lähetetty!!

Tietty jos kulut ovat pieniä, miksei to-mafia maksa itse niitä. Rahaahan heillä kyllä piisaa =/


Lainaus:

2. Ihan omaa tyhmyyttä on jos ei lopeta hommaa ajoissa jos on kerta jo 2 huomautusta saanut entuudestaan.


Eli TO-mafia lähettää jolle´kulle kolme kirjettä peräjälkeen ja sitten nettiyhteydet poikki. Kuka tarkistaa, että nuo kirjeet on lähetetty syystä eikä vain olettamuksien perusteella. On nimittäin pirunmoinen homma saada toimiva nettiyhteys auki vielä tänä päivänäkin (ainakin maaseudeulla), saati sitten, että päätyy jollekin "mustaa-valkoiselle" listalle.


Lainaus:

3. On varmasti vähentynyt siltä osin mitä ihmisille on lappuja lähetelty/ laitettu jo netti poikki.


Voisitko laittaa linkkiä mistä löytyy todisteet tuolle väitteellesi? Hahaa... kiinni jäit. Oletat vain asian olevan noin. Oletko tyhmä vai saitko to-mafialta "pullottavan kirjekuoren" kun tuollaista tänne raapustelet??


Lainaus:

Ihan liikaa on ruikuttajia jotka haukkuu kaikkia Piraattiin liittyviä lakeja, kun ei viitsitä kaivaa kuvetta/mennä töihin että voisi ostaa ne pelit ja leffat yms...
Tietysti opiskelijoille tämä on aivan mahdotonta koska heille tulee niin pienet tuet, joilla ostella, kun suurin osa valuu kurkusta alas!


Eli opiskelijoiden on OK warettaa mutta työttömien/työssä käyvien ei?? Koita nyt päättää millä puolella olet äläkä hypi sinne tänne.

Niin, ja väitätkö, ettei työssä käyvät kaada rahojaan kurkusta alas (polttelusta puhumattakaan).
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.11.2010 @ 00:46

3921.11.2010 7:39

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti horgh:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti cpenter83:


Lainauksia rikoslaista:
"8 § (21.4.1995/578)
Kuolemantuottamus

Joka huolimattomuudellaan aiheuttaa toisen kuoleman, on tuomittava kuolemantuottamuksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi."

"4 § (20.12.2002/1198)
Törkeä rattijuopumus

Jos rattijuopumuksessa

1) rikoksentekijän veren alkoholipitoisuus on vähintään 1,2 promillea tai hänellä on vähintään 0,53 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa, tai

2) rikoksentekijän kyky tehtävän vaatimiin suorituksiin on tuntuvasti huonontunut taikka

3) rikoksentekijä on käyttänyt muuta huumaavaa ainetta kuin alkoholia tai tällaista ainetta ja alkoholia niin, että hänen kykynsä tehtävän vaatimiin suorituksiin on tuntuvasti huonontunut,

ja olosuhteet ovat sellaiset, että rikos on omiaan aiheuttamaan vaaraa toisen turvallisuudelle, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä rattijuopumuksesta vähintään 60 päiväsakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi."

"1 § (21.4.1995/578)
Vapaudenriisto

Joka sulkemalla sisään, sitomalla, kuljettamalla johonkin tai muulla tavoin oikeudettomasti riistää toiselta liikkumisvapauden tai eristää toisen tämän ympäristöstä, on tuomittava vapaudenriistosta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi."


Näinhän se menee. Voiko kukaan muu kun tuo trolli nuppi olla oikeasti sitä mieltä, että tässä rikos ja rangaistus ovat oikeassa suhteessa?

Nuppi ei ole trolli vaan tekijänoikeusjärjestön edustajia eli täys... eli ei holsky yhtään. nuppi on aina täällä paasaamassa kun tekijänoikeusjärjestön asiassa menee hyvin , mutta sitten kun menee huonosti tai kuten tuli ilmi tämä kuinka eräs yhtiö oli itse rikkonut tekijänoikeuslakeja niin nuppi oli tosi hiljaa eikä edes inahtanutkaan vaikka sitä huudettiin osallistumaan keskusteluun.. että semmoinen nuppi se on..

4021.11.2010 7:45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Laki on laki ja sitä on noudatettava. 2 vuoden vankeusrangaistus tekijänoikeusrikoksesta Suomessa on liian vähäinen verrattuna muiden maiden vastaaviin. Esimerkiksi Japanissa voi saada 10 vuotta vankeutta tekijänoikeusrikoksesta. Suomessakin on korkea aika nostaa tuomioita 6-10 vuoteen vankeutta tekijänoikeusrikoksesta, joista 2-3 vuotta olisi ehdotonta vankeutta.

Lainaus:
49 luku (21.4.1995/578)
Eräiden aineettomien oikeuksien loukkaamisesta
1 § (14.10.2005/822)
«Tekijänoikeusrikos»

Joka ansiotarkoituksessa tekijänoikeuslain (404/1961) säännösten vastaisesti ja siten, että teko on omiaan aiheuttamaan huomattavaa haittaa tai vahinkoa loukatun oikeuden haltijalle, loukkaa toisen oikeutta

1) kirjalliseen tai taiteelliseen teokseen,

2) kirjallisen tai taiteellisen teoksen taikka kansanperinteen esitykseen,

3) äänilevyyn tai muuhun laitteeseen, jolle on tallennettu ääntä,

4) filmiin tai muuhun laitteeseen, jolle on tallennettu liikkuvaa kuvaa,

5) radio- tai televisiolähetykseen,

6) luetteloon, taulukkoon, ohjelmaan tai muuhun sellaiseen tekijänoikeuslaissa tarkoitettuun työhön, jossa on yhdisteltynä suuri määrä tietoja, tai tietokantaan, jonka sisällön kerääminen, varmistaminen tai esittäminen on edellyttänyt huomattavaa panostusta, taikka

7) valokuvaan,

on tuomittava tekijänoikeusrikoksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Tekijänoikeusrikoksesta tuomitaan myös se, joka ansiotarkoituksessa ja siten, että teko on omiaan aiheuttamaan huomattavaa haittaa tai vahinkoa loukatun oikeuden haltijalle, tuo maahan yleisölle levitettäväksi tai Suomen alueelle edelleen kolmanteen maahan kuljetettavaksi ulkomailla valmistetun tai jäljennetyn 1 momentissa tarkoitetun teoksen tai valokuvan kappaleen taikka äänilevyn, filmin tai muun laitteen, jolle on tallennettu ääntä tai liikkuvaa kuvaa, taikka luettelon, taulukon, ohjelman tai muun sellaisen työn, jossa on yhdisteltynä suuri määrä tietoja, taikka tietokannan, jonka sisällön kerääminen, varmistaminen tai esittäminen on edellyttänyt huomattavaa panostusta, ja jonka hän tietää valmistetuksi tai jäljennetyksi sellaisissa olosuhteissa, että valmistaminen tai jäljentäminen Suomessa tehtynä olisi ollut rangaistavaa 1 momentin tai tekijänoikeuslain 56 a §:n mukaan.

Tekijänoikeusrikoksesta tuomitaan myös se, joka tietoverkossa tai tietojärjestelmän avulla loukkaa toisen oikeutta 1 momentissa mainittuihin suojan kohteisiin siten, että teko on omiaan aiheuttamaan huomattavaa haittaa tai vahinkoa loukatun oikeuden haltijalle.
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/18890039001?search[type]=pika&search[pika]=tekij%C3%A4noikeusrikos

http://fi.wikipedia.org/wiki/Tekij%C3%A4noikeusrikos#Tekij.C3.A4noikeusrikos
Niinpä.. tuossa tekijänoikeuslain akussa on tuo tärkein kohta eli "joka ansiotarkoituksessa... jne" eli TARKOITTAA KIRJAIMELLISESTI SITÄ ETTÄ, HÄNELLE MAKSETAAN TEKEMISESTÄÄN TAI ETTÄ HÄN MYY!!!!!

4121.11.2010 14:06

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:
Pitää nyt hiukka selittää vastausksia näihin Juniori Trollin selityksiin.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Salorni:

Mielestäni on ihan sallittua katkaista asiakkaalta netti, jos monta kertaa joutuu huomauttamaan....
Lainaus:
=Trooper78
Saahan ne suunnitella. Tuli vaan tässä mieleen:
- kuka maksaa noista tuhansista ja taas tuhansista huomautuislapuista koituvat kulut?
- jokos siitä saatiin päätös, onko nettiyhteys välttämätön nykykansalaiselle... eli saako sen noin vain katkaista pois?
- paljonko nettilataaminen on vähentynyt/montako nettiyhteyttä on katkaistu Ranskassa ja Englannissa tämän toimenpiteen seurauksena??
Vaadin vastauksia ja tällä kertaa "musta valkoisella" ei kelpaa!!

1. Uskoisin että posteista tulevat kulut eivät oli ihan niin suuret kuin esim waretetuista leffoista ja pelejä.


Lainaus:
Älä unohda työtunteja, jotka menee yhteystietojen selvittämiseen, kirjeiden tekemiseen sekä aikaa joka menee valvontaan mitä kellekin on lähetetty!!
Kumpaankohan toimintaan on palanut enemmän rahaa tähän mennessä. Pelien, leffojen ja ohjelmien waretukseen vai huomautuspostien lähetykseen? Aika helppo arvata.

Lainaus:
Tietty jos kulut ovat pieniä, miksei to-mafia maksa itse niitä. Rahaahan heillä kyllä piisaa =/
Niin siinäpä vasta kysymys... Ehkä he maksavat vaikkapa osan. mistä hitosta minä tietäisin.


Lainaus:

2. Ihan omaa tyhmyyttä on jos ei lopeta hommaa ajoissa jos on kerta jo 2 huomautusta saanut entuudestaan.


Lainaus:
Eli TO-mafia lähettää jolle´kulle kolme kirjettä peräjälkeen ja sitten nettiyhteydet poikki. Kuka tarkistaa, että nuo kirjeet on lähetetty syystä eikä vain olettamuksien perusteella. On nimittäin pirunmoinen homma saada toimiva nettiyhteys auki vielä tänä päivänäkin (ainakin maaseudeulla), saati sitten, että päätyy jollekin "mustaa-valkoiselle" listalle.
No jos epäilet että sinulle tulleet kirjeet ovat aiheettomia niinn voit tietysti soitella vaikka palveluntarjoajallesi, joka valvoo sinun nettiyhteyksiäsi tms. ja kysyä että miksi näin. Ja jos ei miellytä niin kerro vaikka poliisille. Järjen käyttö on sallittua


Lainaus:

3. On varmasti vähentynyt siltä osin mitä ihmisille on lappuja lähetelty/ laitettu jo netti poikki.


Lainaus:
Voisitko laittaa linkkiä mistä löytyy todisteet tuolle väitteellesi? Hahaa... kiinni jäit. Oletat vain asian olevan noin. Oletko tyhmä vai saitko to-mafialta "pullottavan kirjekuoren" kun tuollaista tänne raapustelet??

Eipä oo tullu vastaan. Se oli todellakin uskomus, jos sitä kerran käytetään edelleen. Jäin kiinni mistä? Ei minulle tartte kirjeitä lähetellä.


Lainaus:

Ihan liikaa on ruikuttajia jotka haukkuu kaikkia Piraattiin liittyviä lakeja, kun ei viitsitä kaivaa kuvetta/mennä töihin että voisi ostaa ne pelit ja leffat yms...
Tietysti opiskelijoille tämä on aivan mahdotonta koska heille tulee niin pienet tuet, joilla ostella, kun suurin osa valuu kurkusta alas!


Eli opiskelijoiden on OK warettaa mutta työttömien/työssä käyvien ei?? Koita nyt päättää millä puolella olet äläkä hypi sinne tänne.

Niin, ja väitätkö, ettei työssä käyvät kaada rahojaan kurkusta alas (polttelusta puhumattakaan).
En todellakaan tarkoittanut/sanonut sen olevan ok, tottakai kaikkien tulisi niistä tuotteista maksaa. Olen kokoajan tietty waretusta vastaan :) enkä oo hyppinyt puolelta toiselle. totta helvetissä mutta se on heidän häpeänsä, jos juovat rahansa ja lataavat laittomasti tavaraa "kun ei ole sitä ylimäärästä rahaa millä ostaa". Miten ihmeessä sait noin ristiriitaiset aatteet?

Mutta joo saa nähdä kuinka tää nyt sitte toteutuu, jos toteutuu ikinä. Kiitos kivasta keskustelusta :)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.11.2010 @ 14:07

4221.11.2010 14:33

TO-mafialle pitää saada toppi! Nuahan rikkovat jo perustuslakiakin haaveillessaan kaikkeen valvontaa. Jos taiteilijat tai muusikot eivät osaa tehdä myytiä edistavää tuotantoa, niin miksi se olisi kaikkien maksettava?


Tili tuli, tili meni. Näkikö kukaan kumpaakaan tilannetta?

4321.11.2010 14:43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Salorni:

Kumpaankohan toimintaan on palanut enemmän rahaa tähän mennessä. Pelien, leffojen ja ohjelmien waretukseen vai huomautuspostien lähetykseen?


Vaikea sanoa kun en ole nähnyt lukuja paljonko palveluntarjoajat laittaa rahaa waretuksiinsa ja tuo kirjehommakin vielä ajatustasolla niin....

Lainaus:
Lainaus:
Tietty jos kulut ovat pieniä, miksei to-mafia maksa itse niitä. Rahaahan heillä kyllä piisaa =/

Niin siinäpä vasta kysymys... Ehkä he maksavat vaikkapa osan. mistä hitosta minä tietäisin.


Kirjoitit vaan siihen tyyliin, kuin tietäisit asiasta jotakin....

Lainaus:

Jäin kiinni mistä?


Paskan puhumisesta =)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto