AfterDawn: IT-alan uutiset

Etelä-Koreassa vain tuhansia varoituksia luvattomille lataajille

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 27.10.2010 11:09

Etelä-Koreassa vain tuhansia varoituksia luvattomille lataajille Etelä-Koreassa otettiin viime vuonna käyttöön uusi lainsäädäntö, joka mahdollistaa internet-yhteyden katkaisun, jos kyseisellä liittymällä ladataan luvatta tekijänoikeudella suojattua sisältöä. Nyt julki tulleiden tietojen perusteella valvonta ei kuitenkaan näytä kiinnostavan paikallisia viranomaisia, sillä varoituksia on annettu todella vähän ja myös internet-yhteyksiä on katkottu vain muutamilta kuluttajilta.
Yhteensä ensimmäisen vuoden aikana lähetettiin hieman yli 65 000 määräystä, joista noin puolet olivat varoituksia ja toinen puolisko erilaisia poistopyyntöjä. Määrä on todella pieni, jos sitä verrataan maan asukaslukuun (noin 50 miljoonaa) ja suureen laajakaistapeittoon, joten vain muutama promille asukkaista on saanut viestiä viranomaisilta lataustensa takia. Vertailun vuoksi esim. Ranskassa viranomaisille jätetään ilmoituksia luvattomasta lataamisesta tuhansia kappaleita joka päivä.

Internet-yhteytensä menetti Etelä-Koreassa vuoden aikana vain 31 ihmistä, joten suuret mediajätit ja tekijänoikeusjärjestöt eivät todennäköisesti taputtele käsiään näiden saavutusten edessä, sillä pelkästään viime vuonna maassa haastettiin tuhansia nettilataajia oikeuteen, koska he olivat ladanneet luvatta aikuisviihdettä.

Vuonna 2008 Warner Bros. ja Disney vetäytyivät pois maan DVD-markkinoilta suurten piratismilukujen takia. Vuonna 2007 tehdyn kyselyn mukaan lähes puolet eteläkorealaisista harrastavat luvatonta nettilataamista.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto