AfterDawn: IT-alan uutiset

Suomen äänitemyynti kasvussa - ÄKT ry vaihtaa nimeään

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 27.8.2010 12:01 Kommentteja (6)

Suomen äänitemyynti kasvussa - ÄKT ry vaihtaa nimeään Muutamissa maissa tämä vuosi on ollut ensimmäinen pitkään aikaan, kun musiikin myynti on kasvanut edelliseen vuoteen verrattuna. Näiden maiden listalle on liittynyt myös Suomi, sillä vuoden ensimmäisellä puolikkaalla äänitemyynti kasvoi täällä 5,4 prosenttia viime vuoteen verrattuna.
Myyntilukujen kasvua avittivat Suomessa fyysisten äänilevyjen laskeneet hinnat ja digitaalisten musiikkilataamoiden suosion kasvu. Fyysisiä äänitteitä myytiin alkuvuonna noin neljä prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavalla ajanjaksolla. Näiden äänitteiden myynti toi kuitenkin 3,5 prosenttia vähemmän tuloja alentuneen hintatason takia.

Suomessa pitkään kitukasvuisina olleet nettilataamot ovat nostaneet markkinaosuuttaan vauhdilla, ja alkuvuonna ne myivät jo 19 prosenttia kaikista äänitteistä. Erityisen vauhdikkaasti suosiotaan ovat kasvattaneet Spotify ja Nokian Comes With Music, joiden myötä alan näkymät ovat muodostuneet positiivisimmiksi.

Myyntilukujen parantumisen ohella Suomen musiikkiala kokee myös muitakin muutoksia, joista yksi on ÄKT ry:n (Suomen Ääni- ja kuvatallennetuottajat) muuttuminen Musiikkituottajat – IFPI Finland ry:ksi. Uuden nimen myötä IFPI-kattojärjestö on helpompi yhdistää järjestön toimintaan, vaikkakin arkikäytössä järjestö aikoo tyytyä Musiikkituottajat-nimeen.

"Äänitetuottajat ovat viime vuosina muuttuneet pelkästään äänitteitä tuottavista levy-yhtiöistä kohti kokonaisvaltaisia musiikkiyhtiöitä. Koimme, että nyt on hyvä aika huomioida myös kattojärjestötasolla muutos, joka jäsenyhtiöiden toiminnassa on tapahtunut niiden mukautuessa digitalisoitumisen mukanaan tuomiin haasteisiin" kertoo Musiikkituottajien edustaja Lauri Rechardt järjestön tiedotteessa.

Positiivisesta myyntikehityksestä huolimatta Rechardt ei ole tyytyväinen nykytilanteeseen, koska luvattoman nettilataamisen suosio on edelleen liian korkea. "Ei pidä kuitenkaan unohtaa sitä tosiasiaa, että laittoman lataamiseen eli nettipiratismin osuus kaikesta musiikin lataamisesta on edelleen yli 90 %. Tähän pitää saada lainsäädännössä keinot puuttua, jotta markkinoita päästään kehittämään terveeltä pohjalta" toteaa Rechardt tiedotteessa.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

127.8.2010 13:57

TO mafian logiikan mukaan tämä on suoraan pois Piratebaylta! Ehhehe, ehhehe...

227.8.2010 15:00

Lainaus:
Myyntilukujen kasvua avittivat Suomessa fyysisten äänilevyjen laskeneet hinnat...

Tätähän sitä ollaan koitettu vuosikaudet toitottaa. Kun hinta on kohdillaan niin kauppakin käy. Hyvä, että nyt edes ovat päässeet asiasta jyvälle.


Lainaus:
...nettipiratismin osuus kaikesta musiikin lataamisesta on edelleen yli 90 %. Tähän pitää saada lainsäädännössä keinot puuttua, jotta markkinoita päästään kehittämään terveeltä pohjalta"

Kehittäisivät ensin ne toimivat markkinat ja vasta sitten alkaisivat vaatia uusia lakia rajoittamaan kansalaisten harrastuksia.

327.8.2010 18:01

Lainaus:
Positiivisesta myyntikehityksestä huolimatta Rechardt ei ole tyytyväinen nykytilanteeseen, koska luvattoman nettilataamisen suosio on edelleen liian korkea
Hassua napinaa, vähän kun Ingman valittais: "voi voi kun Valion maito myy paremmin, laittakaa nyt joku uhkasakko äkkiä niille."

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:
Kehittäisivät ensin ne toimivat markkinat...
Naulan kantaan.

427.8.2010 21:43

Yhäkin saa aina etsiä UKK sivulta tietoa onko musiikki DRM pilattua ja ostamatta jää, jos asiasta ei ole mitään mainintaa.
Onko muita kuin Meteli ja NetAnttila, joissa kaikki musiikki on DRM vapaata?

527.8.2010 22:34

Koko DRM-saga on on ollut kyllä yksi musiikin historian naurettavimpia episodeja. Kaikki reaalimaailmassa eläneet tiesivät ettei sillä ole tulevaisuutta, mutta nämä menneisyyteen jämähtäneet mafiapomot vaan implementoivat sen väkisin.Loppu on historiaa.
Historiaa saattaa olla myös tässä ÄKT:n nimenvaihto-operaatiossa, jossa ilmeisesti on päämääränä pestä puhtaaksi tuo mafiaorganisaatioksi laajasti oivallettu ÄKT. Valitettavasti kansa ei ole välttämättä yhtä tyhmää kuin mitä tämä rikollisporukka luulee. Mafia on mafia vaikka kuinka nimeä vaihtelisi.Luultavasti tämä kuitenkin jää viimeiseksi nimenvaihdoksi ennen kuin tämä irvokas kansan rahastusmuoto siirtyy historiaan.

631.8.2010 9:29

Nyt jos nuo apinat vielä väittävät nettilataamisen vähentävän myyntejä niin...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

WhatsApp otti käyttöön uuden käytännön – rajoittaa viestin välittämistä WhatsApp otti käyttöön uuden käytännön – rajoittaa viestin välittämistä (21.1.2019 17:50)
WhatsApp aikoo rajoittaa viestien välityskertojen määrää viiteen, kertoo Reuters. Tavoitteena on puuttua erityisesti Intiassa ja Kaakkois-Aasiassa vellovaan huhu- ja misinformaatio-ongelmaan. ....
Pohjoismaiden julkisen liikenteen tiedot Applen karttoihin – myös Suomi mukana Pohjoismaiden julkisen liikenteen tiedot Applen karttoihin – myös Suomi mukana (21.1.2019 11:04)
Google Maps on näyttänyt jo pitkään julkisen liikenteen vuorot reittihaun yhteydessä. Nyt myös Apple on alkanut kirimään Googlea karttojensa kanssa, kun Pohjoismaiden, Suomi mukaan lukien, julkisen ....
Apple palautti klassikkomallin myyntiin – Varastot tyhjenivät heti Apple palautti klassikkomallin myyntiin – Varastot tyhjenivät heti (21.1.2019 10:12)
Apple palautti hetkellisesti klassikkomalli iPhone SE:n takaisin myyntiin. Malli oli myynnissä vain Yhdysvalloissa, eikä palautumisesta muille markkinoille ole tietoa. Maanantaiaamulla malli ....
Mikrobitti: Nettipiraatille maksettavaksi sadan euron vahingonkorvaus ja 23 000 euroa oikeudenkäyntikulut Mikrobitti: Nettipiraatille maksettavaksi sadan euron vahingonkorvaus ja 23 000 euroa oikeudenkäyntikulut (21.1.2019 10:04)
Markkinaoikeus on määrännyt suomalaisen verkkopiraatin maksamaan 100 euron vahingonkorvaukset Crystalis Entertainmentille kahden Black Sails -televisiosarjan jakson jakamisen takia. Crystalista ....
1 kommentti
Google julkaisemassa edullisemman version Pixel 3:sta – Videoesittely Google julkaisemassa edullisemman version Pixel 3:sta – Videoesittely (21.1.2019 09:30)
Älypuhelinmerkit ovat selvästi siirtymässä kahden kärjen mallista kolmen mallin kärkeen. Enää ei riitä, että lippulaivasta tarjotaan tavallinen malli ja Plus-kokoinen malli, vaan näiden lisäksi ....

Uutisarkisto