Firefox 4 beta 4 tulossa pian, betoja tulossa reippaasti lisää

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 20.8.2010 09:29 Kommentteja (3)

Firefox 4 beta 4 tulossa pian, betoja tulossa reippaasti lisää Ei montaa päivää kerennyt kulua Firefox 4:n kolmannen beta-version julkaisusta, kun kehitystiimi lyö jo uutta betaa ulos. Aiemmin tänä vuonna Mozillan johtoporras kyllä totesi, että Firefox 4 tullaan kehittämään tiheällä syklillä. Neljännen betan on tarkoitus tulla ulos ensi viikon maanantaina. Uusina ominaisuuksina beta 4 tuo kaksiulotteisen grafiikan rautakiihdytyksen (Direct2D) ja tab setsin (aiemmin tunnettu nimellä tab candy).
Vallitsevana trendinä nykyselaimissa on siirtää prosessorin laskutaakkaa näytönohjaimelle. Firefox 4:n kohdalla tämä toteutetaan (Windowsissa) Direct2D-rajapinnan avulla. Rautakiihdytyksen toivotaan nopeuttavan kaksiulotteisen grafiikan piirtoa Firefoxissa. Kehitysryhmä on siis impletoinut uuden ominaisuuden tulevaan betaan, mutta se on asetettu pois käytöstä vakioasetuksilla, koska sen ei uskota olevan tarpeeksi kypsä laajemmalle kokeilijakunnalle. Esimerkiksi Mozillan sivuilta voi käydä katsomassa ohjeet ominaisuuden päälle kytkemiseksi (otsikon "GFX" alla).

Tab sets -ominaisuus antaa käyttäjälle mahdollisuuden koota välilehtiä erillisiin ryhmiin, joista niitä on helpompi hallita. Välilehtien hallintaan on tullut vielä toinenkin uutuus: "switch to tab". Sen ansiosta käyttäjä voi siirtyä välilehtiviidakosta haluamalleen välilehdelle helposti kirjoittamalla vain verkkosivun nimen osoiteriville.Laura Mesan mukaan Firefox 4 tulee saamaan vähintään seitsemän betaa, joten betat eivät vielä lopu. Hän myös selventää, että jokainen beta tulee olemaan yhtä suuria harppauksia eteen päin, joten ilmeisesti uusia ominaisuuksia on vielä tulossa reippaasti. Mesa ei pidä mahdottomana, että betoja voisi tulla enemmänkin kuin seitsemän.

Päivitys. Tietokone.fi-sivuston mukaan uusia ominaisuuksia ei tule enää viidennen betan jälkeen.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

120.8.2010 10:17

Hienoa, että uudet ominaisuudet tulevat käyttöön vähän kerrallaan ja näin saadaan monia beta testejä. Uusi kettu näyttää hyvältä, lukuunottamatta ensimmäisen välilehden vasenta alanurkkaa ja selaimen vasenta ylänurkkaa, jotka eivät "sovi" yhteen (katsokaa ylempää kuvasta), voisi olla hiukan viimeistellymmän oloinen tuo alue. Saisi myös jo luopua tuosta typerästä firefox-napista tuolla ylhäällä ja korvata sillä "tools" napilla osoiterivin oikealla puolella. Sama mikä oli vuosi sitten julkaistuissa kuvissa. Ja tuon läpinäkyvyyden voisi jo laittaa koko selaimen (ei selaimen sivulle varattua tilaa) mittaiseksi, kokonaan läpinäkyvä on hienompi.

220.8.2010 15:09
jkstone
Inactive

Lainaus:
Firefox neljä tulee saamaan vähintään seitsemän beta, joten betat eivät ole vielä loppu. Hän myös selventää, että jokainen beta tulee olemaan yhtä suuria harppauksia eteen päin

hmm.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.8.2010 @ 16:46

324.8.2010 18:40

Lainaus:
Neljännen betan on tarkoitus tulla ulos ensi viikon maanantaina.
Niin siis koskas tuo olisi tulossa, itseäni kun tuo Tab Candy kiinnostaa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto