AfterDawn: IT-alan uutiset

BREIN:in Kuik toimitti oikeuspaperit Sundelle ja videoi tilanteen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 20.8.2010 13:44 Kommentteja (1)

BREIN:in Kuik toimitti oikeuspaperit Sundelle ja videoi tilanteen Monien tekijänoikeusjärjestöjen johtavat hoitavat lähinnä hallinnollisia tehtäviä, mutta Hollannissa piratismia vastaan taistelevan BREIN:in toimintaa johtava Tim Kuik näyttää tekevän muitakin hommia, sillä hänen Twitter-viestinsä mukaan hän toimitti The Pirate Bayn (TPB) entisenä ylläpitäjänä tunnetulle Peter Sundelle todisteet TPB:n oikeustappiosta.
Papereiden toimittamisen ohella Kuikin avustajat kuvasivat koko tilanteen, joten Sunde ei voi jatkossa sanoa olevansa tietämätön heinäkuussa annetusta oikeuden päätöksestä, jonka mukaan TPB:n on estettävä Hollannista tulevien surffaajien pääsy sivustolle. Jos TPB:n ylläpitäjät (Fredrik Neij, Gottfrid Svartholm Warg ja Peter Sunde) eivät tee näin, uhkaa heitä 50 000 euron päivittäinen sakko.

Valitettavasti oikeuspapereiden toimittaminen näille kolmelle henkilölle on osoittautunut haastavaksi operaatioksi, jonka takia Kuik päätti suorittaa homman itse, kun hän kuuli Sunden saapuvan Wieniin. Sunde oli eilen paikalla Art in the Digital Age -tapahtumassa, josta Kuik löysi hänet ilman suurempia ongelmia. Paperien antamisen lisäksi Kuik selitti Sundelle lyhyesti tilanteen, joten osapuolet keskustelivat asioista jonkin verran.

Kuik ei ole kuitenkaan julkaissut videotaltiointia internetissä, joten osapuolien kohtaamista ei ainakaan vielä löydy YouTubesta.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

120.8.2010 15:34

Peter Sunde kommentoi asiaa.

Lainaus:
Yesterday some crazy guy stalked me and filmed me. Apparantly it was not legal in Austria to do it, so I had no choice but to report it.
http://twitter.com/brokep/status/21624816001

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto