AfterDawn: IT-alan uutiset

Piraattipuolue ja WikiLeaks yhteistyöhön

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 18.8.2010 11:13

Piraattipuolue ja WikiLeaks yhteistyöhön Ruotsin piraattipuolue (Piratpartiet) on tänä kesänä saanut huomiota netissä erityisesti erilaisten internetiin liittyvien projektiensa osalta. Nyt näiden joukkoon on liittynyt myös yhteistyö WikiLeaks-sivuston kanssa, jonka myötä puolue tarjoaa sivustolle palvelimia ja tiedonsiirtokapasiteettia.
Suomessa WikiLeaks ei tiettävästi ole valtion vihalistalla, mutta monissa muissa maissa sivuston julkaisemat dokumentit ovat aiheuttaneet hampaiden kiristelyä päättäjien keskuudessa. Tämän takia sivustoa koetetaan jatkossa todennäköisesti vaimentaa useilla eri keinoilla, joten toimintavarmat palvelimet maailman eri kolkissa ovat tarpeen.

Puolueen johdossa toimiva Rick Falkvinge ilmaisi tiedotteessa, että WikiLeaksin tarjoamat tiedot ovat erittäin tärkeitä koko maailmalle. Puolue haluaakin tukea tällaisia hankkeita, joissa asioihin saadaan enemmän läpinäkyvyyttä ja samalla ihmiset saadaan vastuuseen teoistaan.

WikiLeaks saa palvelimet käyttöönsä maksutta, ja Falkvingen mukaan puolue haluaa omilla resursseillaan auttaa maailmaa. Falkvinge sanoo monien muiden poliitikkojen vain puhuvan, jolloin varsinaiset teot jäävät tekemättä.

WikiLeaksin toiminnassa mukana oleva Julian Assange on mielissään yhteistyöstä, ja hän toivoo Ruotsin tulevan parlamentin parantavan lehdistön suojaa. Assangen mukaan palvelimien ja internet-yhteyksien lisäksi osapuolet saattavat tehdä jatkossa muutakin yhteistyötä.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto