AfterDawn: IT-alan uutiset

Pidätetty BitTorrent-jakaja luuli ettei poliisi seuraa BitTorrentia

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 21.7.2010 15:50 Kommentteja (47)

Pidätetty BitTorrent-jakaja luuli ettei poliisi seuraa BitTorrentia Japanissa on jälleen tehty P2P-historiaa, kun paikallinen poliisi pidätti ensimmäisen luvattomasta BitTorrent-jakelusta epäillyn miehen.
Työtön 31-vuotias Shuichiro Tanaka oli jaellut BitTorrentin avulla eteenpäin mm. Waratte Iitomo- ja Genius! Shimura Zoo -sarjojen jaksoja. Mies halusi omien sanojensa mukaan auttaa tiedostojen jakamisella niitä ihmisiä, jotka eivät nähneet sarjojen jaksoja televisiosta niiden esityksen yhteydessä.

Tokion poliisin IT-rikosyksikön mukaan Tanaka oli jaellut helmikuun ja heinäkuun välisenä aikana luvatta eteenpäin yli 160 tekijänoikeudella suojattua TV-sarjan jaksoa, joista osan hän oli itse tallennut tietokoneensa avulla.

Tanaka on jo myöntänyt syyllisyytensä, ja hän kertoi valinneensa BitTorrentin, koska hän uskoi Japanissa suositun Winny-ohjelman houkuttelevan helpommin poliisien huomion, jonka lisäksi Winnyssä liikkuu hänen mukaansa enemmän viruksia.

Japanissa on aiemminkin napattu ihmisiä, jotka ovat rikkoneet tekijänoikeuksia P2P-ohjelmien avulla, mutta BitTorrent-lataajat ovat välttyneet aiemmin ongelmilta, kun poliisi on keskittynyt lähinnä Winny-ohjelman käyttäjiin.

Edellinen Seuraava  

47 kommenttia

121.7.2010 16:07

Millainen lienee sitten tuomio

221.7.2010 16:19

Varmaan Japanista kun kyse, niin kunniaitsemurha :D

321.7.2010 16:20

Juu, suurrikollinen on saatu massiivisen etsinnän jälkeen kiinni ja laitettu vankilaan odottamaan tuomiota. Saa nähdä on tuomiona kuolemantuomio (mahdollinen Japanissa) vai elinkautinen.

Enää on varmaan pari miljoonaa jakajaa ja lataaja on vapaana odottamassa kiinnijäämistä. Odotamme lisää uutisia mahtavan ja kaikkivoivan Japanin IT poliisin toiminnasta.

421.7.2010 17:02

Heh... luettuani tuon otsikon tuli heti mieleen, että kyseessä taitaa olla to-jaostojen uusin mainoskampanja:
"valvomme myös torrent latailujasi"
...tähän asti kun täällä päin on tuomioita luettu pääasiassa vain näille DC-käyttäjille.

521.7.2010 17:50

Tämä se juuri on niin perverssiä. Mies jakoi JO televisiosta tulleita tv-sarjoja, joita kaikilla on ollut jo mahdollisuus katsoa.
Myydäänhän niitä sarjoja dvd-boxeina, mutta silti...

Etäisesti sama asia kuin esim. fifa poistaa juutuubista mm-kinkereiden maalikoosteita ym. Olettavatko he tekevänsä niillä klipeillä rahaa vielä tulevaisuudessa vai miksiköhän näin toimitaan, anyone?

621.7.2010 17:57

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti peuge:
Tämä se juuri on niin perverssiä. Mies jakoi JO televisiosta tulleita tv-sarjoja, joita kaikilla on ollut jo mahdollisuus katsoa.
Myydäänhän niitä sarjoja dvd-boxeina, mutta silti...

Etäisesti sama asia kuin esim. fifa poistaa juutuubista mm-kinkereiden maalikoosteita ym. Olettavatko he tekevänsä niillä klipeillä rahaa vielä tulevaisuudessa vai miksiköhän näin toimitaan, anyone?
Tällä samalla logiikalla siis waretus olisi täysin hyväksyttävää jos yksi elokuvateatteri on elokuvan näyttänyt; kaikillahan on ollut mahdollisuus jo nähdä se leffa.

Vaikken RIAA:n, MPAA:n ja vastaavien tahojen ideologian kannattaja olekaan, niin voisivat Pete Piraatitkin ottaa ne merirosvolaput silmiltään...

721.7.2010 21:02

Jatkoa edelliseen... Siis mahdollisuus katsoa televisiosta ILMAISEKSI. Elokuvateatterissa pitää maksaa, vai mitä?. Tämän eron Pete Piraatti haluaa unitarinalle selventää.

Varmasti ymmärsit pointtini?

E: Pitää vielä lisätä se, että jokainen joka tallentavan digiboksin omistaa, voi katsella saman uudestaan ja uudestaan.

Ja vielä... olinko Pete Piraatti, kun jääkiekon mm-kisojen aikana lainasin kaverin saunavisio-tunnuksia ja katsoin Suomi-pelin jälkikäteen? Olisiko minun pitänyt mennä kaverin luokse kyseinen matsi katsomaan?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.7.2010 @ 21:07

821.7.2010 21:44

Joopa joo kyllä tää aika älyttömäksi menee kun kyseessä on kumminkin sarja. Entäpä jos joku olisi tallentanut tätä sarjaa laittanut sen vaikka dvd:lle ja antanut kaverilleen jne.

921.7.2010 22:16

Jos samat resurssit käyttettäisiin vaikka pedofiilien ja muiden kahelien kiinnisaamiseen maailma voisi ollakin vähän parempi paikka. Kuka edes puhui piratismista c-kasetti ja disketti aikakaudella?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.7.2010 @ 22:17

1021.7.2010 22:48
AfterDawn Addict

Kyllä, sitä jo diskettikaudella "esteltiin", puheista sit tie. C-kasetinkin aikana käsittääkseni tai sitten se vain oli kopion, kopion, kopion,... -ongelma. Tämä siis ohjelmissa/peleissä. disketillä silti, taida paljoo musaa liikkua.

1121.7.2010 23:51

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti _Johny_:
Joopa joo kyllä tää aika älyttömäksi menee kun kyseessä on kumminkin sarja. Entäpä jos joku olisi tallentanut tätä sarjaa laittanut sen vaikka dvd:lle ja antanut kaverilleen jne.
Eipä ole ihan näin yksinkertaista: Japanin TVssä käytetty kopinti estää jatko kopionnin tallentimesta ns. CopyOnce suojaus. CopyNever (täysi tallennuksen esto) on tulossa ilmeisesti kunhan analogi lähetykset loppuvat vuoden päästä. Ja nettiin laittaminen on VÄHÄN eriasia kuin yhden DVD-kopion kaverille teko. Tai kaverille netin kautta kopiointi.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti peuge:
Jatkoa edelliseen... Siis mahdollisuus katsoa televisiosta ILMAISEKSI. Elokuvateatterissa pitää maksaa, vai mitä?. Tämän eron Pete Piraatti haluaa unitarinalle selventää.

Varmasti ymmärsit pointtini?

E: Pitää vielä lisätä se, että jokainen joka tallentavan digiboksin omistaa, voi katsella saman uudestaan ja uudestaan.
Entäs jos ohjelma tulee eri alueilla eri aikaan joka on japanissa aika yleistä?

1222.7.2010 1:09

Voisitteko enää pahemmin hukata punaista lankaa? Väännänpä vielä rautalangasta kaikille, jotka jostain käsittämättömästä syystä haluavat saivarrella.

Eli: Mitä järkeä syyttää sellaista ihmistä piratismista, joka jakaa jo (HUOMIO, HUOMIO, ILMAISEKSI!) näytettyä televisio-ohjelmaa, ei elokuvateatterin elokuvaa? Eikä saivarrella aikavyöhykkeestä tai siitä, että se ohjelma olisi voinut tulla maksulliselta kanavalta, eihän?

Toinen pointtini oli (riid pitviin te lains), että köyhiä rangaistaan siitä, että heillä ei ole varaa ostaa tallentavaa digiboksia. Tallentava digiboksi = jälkikäteen imutettu torrent.

Joko nyt?


1322.7.2010 3:30

-

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.7.2014 @ 23:11

1422.7.2010 6:19

Olipa kerran kauakaisessa maassa tapaus jollaisia tapahtuu jatkuvasti, mutta joka nyt yht'äkkiä herätti niin kovasti huomiota pienessä suomessa....

1522.7.2010 6:26

@6wolttia

Etkö ymmärtänyt lukemaasi, vai menetitkö itse hermosi?

"Ja köyhän luulisi etsivän töitä eikä kitisevän foorumeilla miten yhtiöiden ja lakien tulisi toimia"

Puhuinko missään vaiheessa itsestäni?

"Wareta mitä waretat, mutta pidä se vitun pääs kiinni ja jos nalli napsahtaa niin kärsi seuraukset."

Toisen kerran sama kysymys. Puhunko missään vaiheessa itsestäni? Jos tarkoitit saunavisio-kommenttiani, niin sama kysymys kuuluukin edelleenkin, waretinko?

Ja ei vieläkään pointti mennyt perille. Eli mahdollisuus saada kyseinen, tai mikä vain sarja vhs:lle, digiboksille tai tietokoneen kovalevylle (netti-tv).

Siis jotta 6volttiakin ymmärtäisi mitä tarkoitin, niin laitanpa sen vielä tähän:

Eli ihmettelin, miksi kaveri tuomitaan tavaran jaosta, jonka on jo voinut saada ilmaiseksi?

Ps. nykyisin omistan jo tallentavan digiboksin, joten pääsenkö pois kitisijöiden ja köyhien kastista?

1622.7.2010 8:25

IMO sarjojen pitäisi kyllä olla ilmaisia sen jälkeen kun ne on amerikan telkkarista tullut. Itseäni ainakin v***aa katsoa mainoksilla ja huonoon katselu aikaan tulevia sarjoja kerran viikossa kun saan ne netistä kaikki ja voin heti katsoa :)

1722.7.2010 9:28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ibanez90:
IMO sarjojen pitäisi kyllä olla ilmaisia sen jälkeen kun ne on amerikan telkkarista tullut. Itseäni ainakin v***aa katsoa mainoksilla ja huonoon katselu aikaan tulevia sarjoja kerran viikossa kun saan ne netistä kaikki ja voin heti katsoa :)
No mutta mites suomalaiset kanavat tekisivät bisnestä, jos suosituimmat sarjat olisivat ihan yleisesti jaossa heti jenkki ensi-illan jälkeen. Eipä niin, että nytkään olisi vaikeaa katsoa heti jenkkien jälkeen...

Mitä tuohon köyhyyteen tulee.. Rahalla saa ja jos köyhällä ei ole valuuttaa, niin sitten ei saa. Ei köyhät aja kalliilla autollakaan tai osta hienointa puhelinta joka kk. Sitä pitäisi ymmärtää elää sen mukaan, eikä ottaa heti lakia omiin käsiinsä, kun koulut on käymättä tai ei vaan huvita. Okei, kärjistettyä, elkää ottako henkilökohtaisesti. :)

1822.7.2010 9:48

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kaakatus:
Ei köyhät aja kalliilla autollakaan tai osta hienointa puhelinta joka kk. Sitä pitäisi ymmärtää elää sen mukaan, eikä ottaa heti lakia omiin käsiinsä, kun koulut on käymättä tai ei vaan huvita. Okei, kärjistettyä, elkää ottako henkilökohtaisesti. :)
Joo, koulut käymällä me ratkaisemmekin köyhyyden, kulttuurin niukkuuden ja lainkuuliaisuuden :taputapu:

Uutiseen. Tanaka olisi kyllä voinut käyttää Perfect Darkkia, niin kiinnijäämisen riski olisi vähentynyt merkittävästi. Japanilainen ja Japanissa suosittu ohjelma kuin on. Tuonkaan anonymiteetti ei ole taattu, mutta se vaikeuttaa hommaa jo huomattavasti. Hauska huomata, että Japanissa ei bustata hirveämmin DVD- ja Blu-ray rippaajia. Lievätkö nämä paremmin suojautuneita vai halutaanko tällä lähettää jotain viestiä...?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.7.2010 @ 09:50

1922.7.2010 10:29

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti peuge:
Toisen kerran sama kysymys. Puhunko missään vaiheessa itsestäni? Jos tarkoitit saunavisio-kommenttiani, niin sama kysymys kuuluukin edelleenkin, waretinko?
En tiedä Saunavision käyttäjäsopimusta, mutta voisin veikata että ne on vähän niinkuin henkilökohtainen palvelu. Tässä tapauksessa olisit siis rikkonut käyttäjäsopimusta -> käyttänyt tuota laittomasti -> se olisi väärin.

Lainaus:
Eli ihmettelin, miksi kaveri tuomitaan tavaran jaosta, jonka on jo voinut saada ilmaiseksi?
Vaikka jokin sarja (laitetaan nyt sarja kun se tuntuu olevan sinulle se keskeinen asia) tuleekin televisiosta sinulle ilmaiseksi (unohdetaan myös mahdolliset TV-luvat ja vastaavat kulut), ei se tarkoita etteikö joku sen lähetyksestä olisi maksanut.

Ja kun kerran niin tyrmäsit tuon aikavyöhyke-eron, eikö samalla logiikalla voitaisi skipata koko TV-yhtiö: se elokuva-- anteeksi, sarja!-- on jo valmis, joten sen on joku nähnyt.

@Ibanez90

Vaikka meitä kaikkia kyrsiikin katsoa pesupulverimainoksia, oikeuttaako se silti warettamaan?

2022.7.2010 10:53

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kaakatus:
Ei köyhät aja kalliilla autollakaan tai osta hienointa puhelinta joka kk. Sitä pitäisi ymmärtää elää sen mukaan, eikä ottaa heti lakia omiin käsiinsä, kun koulut on käymättä tai ei vaan huvita. Okei, kärjistettyä, elkää ottako henkilökohtaisesti. :)
Joo, koulut käymällä me ratkaisemmekin köyhyyden, kulttuurin niukkuuden ja lainkuuliaisuuden :taputapu:

Uutiseen. Tanaka olisi kyllä voinut käyttää Perfect Darkkia, niin kiinnijäämisen riski olisi vähentynyt merkittävästi. Japanilainen ja Japanissa suosittu ohjelma kuin on. Tuonkaan anonymiteetti ei ole taattu, mutta se vaikeuttaa hommaa jo huomattavasti. Hauska huomata, että Japanissa ei bustata hirveämmin DVD- ja Blu-ray rippaajia. Lievätkö nämä paremmin suojautuneita vai halutaanko tällä lähettää jotain viestiä...?
Perfect Darkkikin on jo murrettu:

http://forensic.netagent.co.jp/pd_chosa.html

Tietty alkuperäistä uppaajaa ei saa niin helposti kiinni mutta lataajat saa. (Vuoden 2010 alusta lähtien lataaminen on ollut laitonta.)

2122.7.2010 11:06

En itsekkään ymmärrä, että miten sarjasta bustataan joku? Miten se poikkeaa jos imutat sen itsellesi tai jos menet esim. kaverille katsomaan dogoboxista sen? Pienempi vaiva kun tarvitse lähteä sinne kaverille katsomaan. Olettaen, että sarja on julkaistu jo tv:stä.

Ja nyt jos yritetään pysyä uutisessa, niin puhutaan sarjasta eikä elokuvasta, mikä tuntuu olevan joillekkin suunnattoman vaikeaa kun asia lähtee lapasesta ja säntäilemään ympäri.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.7.2010 @ 11:07

2222.7.2010 11:53

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kaakatus:
Ei köyhät aja kalliilla autollakaan tai osta hienointa puhelinta joka kk. Sitä pitäisi ymmärtää elää sen mukaan, eikä ottaa heti lakia omiin käsiinsä, kun koulut on käymättä tai ei vaan huvita. Okei, kärjistettyä, elkää ottako henkilökohtaisesti. :)
Joo, koulut käymällä me ratkaisemmekin köyhyyden, kulttuurin niukkuuden ja lainkuuliaisuuden :taputapu:
Kommenttini viittasi tuohon "kaikilla ei ole varaa ostaa tallentavaa digiboksia." - juttuun.

2322.7.2010 12:57

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pahajoki:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:


Uutiseen. Tanaka olisi kyllä voinut käyttää Perfect Darkkia, niin kiinnijäämisen riski olisi vähentynyt merkittävästi. Japanilainen ja Japanissa suosittu ohjelma kuin on. Tuonkaan anonymiteetti ei ole taattu, mutta se vaikeuttaa hommaa jo huomattavasti. Hauska huomata, että Japanissa ei bustata hirveämmin DVD- ja Blu-ray rippaajia. Lievätkö nämä paremmin suojautuneita vai halutaanko tällä lähettää jotain viestiä...?
Perfect Darkkikin on jo murrettu:

http://forensic.netagent.co.jp/pd_chosa.html

Tietty alkuperäistä uppaajaa ei saa niin helposti kiinni mutta lataajat saa. (Vuoden 2010 alusta lähtien lataaminen on ollut laitonta.)
Tähän on tietysti vähän vaikea ottaa kantaa kielimuurin takia, mutta käännöksen mukaan lataajia voi enemmänkin bustata tiedostojen käännöspäivämäärän perusteella. Tämä tieto on kuitenkin muokattavissa.

Käännös:
Lainaus:
Perfect Dark Investigation ServiceNetAgent has created a Perfect Dark investigation system with the ability to find information on nodes and files on the Perfect Dark network. As of May 2009, our propieatry crawler has collected information on over 35000 files on the Perfect Dark network.Analysis of Node Count Trends on the Perfect Dark NetworkNetAgent analyzed Perfect Dark node behavior during Golden Week (4/26/2009 to 5/6/2009) with our new propietary crawler system, and created the following graph to facilitate understanding of the underlying trends.Reference document: Node count investigation graphGraph: Golden Week 2009 Perfect Dark Node CountNetAgent’s Perfect Dark InvestigationWhat is Perfect Dark?

Perfect Dark is part of the family of P2P file sharing software represented by Winny. Domestically, there are approximately 35,000 users on any given day. Recently, there have been more books and magazines in bookstores. It is prudent to say that Perfect Dark has had a leading role in this development.

Perfect Dark contains a high degree of anonymity. Because of the decentralized nature of Winny and Share, etc. P2P networks, not only has it been difficult to analyze the entirety of these systems, but existing methods of investigation had to be abandoned as well. In these systems, data transmission efficiency and completion are sacrificed in the name of greater user anonymity. Furthermore, the communications themselves are RSA, AES etc. encrypted to prevent easy acquisition of the communicated data. Because the revealing of the information and mechanisms of Winny and Share have since led to a large number of files being “exported” into the Perfect Dark network, it should be carefully monitored.Information Exchange

In the Winny and Share systems, the IP addresses of the holders of a file by key can be found with three pieces of information -- nodes, keys (file information), and file transmission, allowing one to find the current holders of a file. Because Perfect Dark keys do not contain the node information of the holder, a simple crawler cannot be used to ascertain the holders of a file. Because of this, NetAgent created a “Information Holder State” network to record a leaked file’s sharing status.Information Obtainable from Investigation

· Perfect Dark node: IP address, port number, keywords, client version

· File information: Filename, filesize, cache conversion date, rating

Perfect Dark Crawler Display (Click to enlarge)

The crawler does not know the contents of uploaded files. But, the crawler is obtain the IP address of the uploader.* For estimated time and cost, please contact NetAgent
Keskustelu voi seurata Animesukissa ja Planet Peerissä. Ensimmäisesä on melko hyvää puntarointia, mutta tätä voikin kutsua vain spekuloinniksi sovelluksen suljetusta luonteesta.
http://forums.animesuki.com/showthread.php?t=48024&page=17

Näyttäisi siltä, että fil
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.7.2010 @ 12:59

2422.7.2010 14:33

Proxy pelleilee, joten pistän tuplana. Pahoittelut.
PD ei näyttäisi nykyisin edes kysyvän tiedoston kääntämisestä. Muistaakseni tämä piti tehdä ennen käsin. Voisiko tästä tehdä johtopäätöksen, että ohjelmoijat ovat jo huomioineet ongelman jollain tasolla...?

2522.7.2010 16:11

Miten on sitten niitten sarjojen laita joita ei Suomessa tulla näyttämään ainakaan vielä vuoteen, mm. 15:nen tuotantokauden Top Gearit, The Pacific ja vaikkapa The Spartacus näin alkajaisiksi? Toinen kysymys on, että onko väärin warettaa tv- sarjaa josta ei edes myydä kunnon kausiboksia (esim. Penn&Teller, Top Gear, Myytinmurtajat). Toki kys. tv- sarjoista on parhaita paloja koostettu dvd:iksi mutta ne eivät kuitenkaan lähellekään vastaa kunnon kausiboksia.

2622.7.2010 16:50

@dreamlore

Voi nyt ihme, että olet kovakalloinen.

"Vaikka jokin sarja (laitetaan nyt sarja kun se tuntuu olevan sinulle se keskeinen asia) tuleekin televisiosta sinulle ilmaiseksi (unohdetaan myös mahdolliset TV-luvat ja vastaavat kulut), ei se tarkoita etteikö joku sen lähetyksestä olisi maksanut."

Pätkä uutisesta: ...jaellut BitTorrentin avulla eteenpäin mm. Waratte Iitomo- ja Genius! Shimura Zoo -sarjojen jaksoja.

Niin... ymmärrän erittäin hyvin, että siitä sarjasta on ihan varmasti televisioyhtiö joutunut maksamaan. Silti kyseiset sarjat näytetään ilmaiseksi televisiossa, eikö näin? Okei, mitä kyseinen televisioyhtiö tai tuotantofirma menettää sillä, että joku imuttaa jakson joka on jo tullut televisiosta? Mahdolliset dvd-boxien myynnit. Ja miten ihmeessä tämä uutinen liittyi etäisestikkään televisiolupaan? Olettaisin että siellä on samat systeemit kuin täälläkin, eli kaikille pakollinen. Muita mahdollisia kuluja en sitten löydäkkään, vaikka ei sillä että niillä olisi mitään tekemistä tämän asian kanssa.

Ja kun kerran niin tyrmäsit tuon aikavyöhyke-eron, eikö samalla logiikalla voitaisi skipata koko TV-yhtiö: se elokuva-- anteeksi, sarja!-- on jo valmis, joten sen on joku nähnyt.

Sano nyt, että pelleilit... sanothan? jessus.


2722.7.2010 16:52

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti samfin:
En itsekkään ymmärrä, että miten sarjasta bustataan joku? Miten se poikkeaa jos imutat sen itsellesi tai jos menet esim. kaverille katsomaan dogoboxista sen? Pienempi vaiva kun tarvitse lähteä sinne kaverille katsomaan. Olettaen, että sarja on julkaistu jo tv:stä.

Ja nyt jos yritetään pysyä uutisessa, niin puhutaan sarjasta eikä elokuvasta, mikä tuntuu olevan joillekkin suunnattoman vaikeaa kun asia lähtee lapasesta ja säntäilemään ympäri.
Nimenomaan tätä tarkoitin, kiitos tästä. :)

Ja HeQ: On (minun mielipide) eri asia imuttaa sellaista, mitä ei ole vielä telkkarista tullut, kuin imuttaa se, minkä olet syystä tai toisesta missannut vaikkapa eilisiltana maikkarilta. Lakihan ei tähän mitään eroa tee, mutta silti tuntuu vaan kohtuuttomalta.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.7.2010 @ 16:58

2822.7.2010 16:59

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti HeQ:
... onko väärin warettaa tv- sarjaa josta ei edes myydä kunnon kausiboksia (esim. Penn&Teller, Top Gear, Myytinmurtajat). Toki kys. tv- sarjoista on parhaita paloja koostettu dvd:iksi mutta ne eivät kuitenkaan lähellekään vastaa kunnon kausiboksia.

Omasta mielestäni lataaminen on niin kauan sallittua kunnes paikallisista kaupoista löytyy originaali tuote. Vasta sen jälkeen voidaan puhua laittomasta lataamisesta joka tuottaa tekijöille tappiota.

Tuossa HeQ mainitsikin jokusen nimikkeen. Kotimaisista mainittakoon Isänmaan Toivot. Pirate Bayn kautta piti käydä imuttamassa kun ei perkkk vieläkään ole saaneet tuota myyntiin.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.7.2010 @ 17:02

2922.7.2010 17:19

Se on kyllä suoraan sanottuna p£rseestä että dvd- bokseja kys. sarjoista ei saa ostettua, vaikka olisinkin heti valmis sellaisia hankkimaan. Sama koskee mm. tuota The Pacificia (joka on hyvä sarja. BoB:in ja Generation Killin tekijöiltä ja jotka myös löytyy hyllystä dvd:nä) jonka varmasti hankin samantien, kunhan se vain kauppoihin ensin ilmestyisi. Lakiin tulisikin tehdä ehdottomasti lisäys, että se mitä et saa ostettua euroopan mantereelta, saisit sen warettaa aivan vapaasti.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.7.2010 @ 17:20

3022.7.2010 18:32

-

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.7.2014 @ 23:12

3122.7.2010 19:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 6volttia:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti peuge:

Niin... ymmärrän erittäin hyvin, että siitä sarjasta on ihan varmasti televisioyhtiö joutunut maksamaan. Silti kyseiset sarjat näytetään ilmaiseksi televisiossa, eikö näin? Okei, mitä kyseinen televisioyhtiö tai tuotantofirma menettää sillä, että joku imuttaa jakson joka on jo tullut televisiosta? Mahdolliset dvd-boxien myynnit. Ja miten ihmeessä tämä uutinen liittyi etäisestikkään televisiolupaan? Olettaisin että siellä on samat systeemit kuin täälläkin, eli kaikille pakollinen. Muita mahdollisia kuluja en sitten löydäkkään, vaikka ei sillä että niillä olisi mitään tekemistä tämän asian kanssa.

Ja kun kerran niin tyrmäsit tuon aikavyöhyke-eron, eikö samalla logiikalla voitaisi skipata koko TV-yhtiö: se elokuva-- anteeksi, sarja!-- on jo valmis, joten sen on joku nähnyt.

Sano nyt, että pelleilit... sanothan? jessus.


On asioita, jotka kulkevat käsi kädessä. Mainokset, niistä kertyvät tulot, ohjelmien suosio katsojamäärissä.

Jos katsojat missaavat tarkoituksella virallisen tv-lähetyksen, koska tietävät, että kaiken voi imuttaa netistä ilmaiseksi milloin haluaa niin tarkoittaa se yksinkertaisesti sitä, että tv-yhtiö kärsii katsojamäärien alhaisuudesta ---> mainostulot laskee ---> sarjojen tuotot sekä suosio laskee mittauksissa = sarjaa ei tulla tekemään useampia tuotantokausia.
Tämäkin on kyllä ihan totta. Piratismi on kuitenkin tullut jäädäkseen. Mediayhtiöiden tehtävänä olisikin päivittää jakelukanavansa uuteen uskoon. Ramdomiheittona vois tässä sanoa, että kukapa meistä ei olisi valmis maksamaan esim. euroa latausoikeudesta suosikkisarjamme jaksosta?
Luulisin, että se olisi kaikkien osapuolien voitto.

Jotain hyvää sentään tavalliselle tallaajalle on koitunut piratismista. Nykyään, ainakin suuren tuotannon sarjat, alkavat tulla ripeämpää meidän eurooppalaisten telkkareihin. Esim. lostihan taisi pyöriä vain muutaman viikon jenkeistä jäljessä.

3222.7.2010 19:46

Kyllä tää nyt ottaa päähän kun meininki on se että telkkarista sitä voidaan katsoa vaikka tuhat kertaa uusintana mutta ei sitten netin välityksellä. Entäpä jos olisi kyseessä vaikka salatut elämät joita nyt tulee uusintana koko ajan.

3322.7.2010 21:17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti coocie98:

Joo, koulut käymällä me ratkaisemmekin köyhyyden, kulttuurin niukkuuden ja lainkuuliaisuuden :taputapu:

Sivistyksellä ja tiedolla ratkaistaan aika monta maailman ongelmaa. Koulutus = tietoa.

3422.7.2010 21:41

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti HeQ:
Miten on sitten niitten sarjojen laita joita ei Suomessa tulla näyttämään ainakaan vielä vuoteen, mm. 15:nen tuotantokauden Top Gearit, The Pacific ja vaikkapa The Spartacus näin alkajaisiksi?
Suoraan sanoen, mitä helvetin vitun väliä? Millä logiikalla tuo oikeuttaa lataamaan ne jaksot?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:
Omasta mielestäni lataaminen on niin kauan sallittua kunnes paikallisista kaupoista löytyy originaali tuote. Vasta sen jälkeen voidaan puhua laittomasta lataamisesta joka tuottaa tekijöille tappiota.
Vaan sinun mielipiteesipä ei ole laki. Minkä tähden se nyt on niin vaikea käsittää että laki saa olla kuinka hanurista revitty tahansa, se on silti laki? Se on laitonta tasan niin kauan kun rikot tekijänoikeuksia. Ei mitään merkitystä vaikkei Suomessa ikinä julkaistaisi tuohon teokseen liittyvääkään materiaalia.

3522.7.2010 22:51

Mitä helvetin väliä laista jota kuluttaja ei kunnioita? Kukaan ei kunnioita lakia joka on tehty vain suuryritysten tarpeisiin aiheuttamaan kulttuurilista niukkuutta?

Keneltä se on poissa minä pystyn katsomaan ohjelmaa jota ei suomessa pystyisi muuten katsomaan? Edes laillisesti? Jos yritys ei pysty taikka halua mukautua muutoksiin niin menköön konkurssiin.

3622.7.2010 23:08

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Dreamlore:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:
Omasta mielestäni lataaminen on niin kauan sallittua kunnes paikallisista kaupoista löytyy originaali tuote. Vasta sen jälkeen voidaan puhua laittomasta lataamisesta joka tuottaa tekijöille tappiota.

Vaan sinun mielipiteesipä ei ole laki. Minkä tähden se nyt on niin vaikea käsittää että laki saa olla kuinka hanurista revitty tahansa, se on silti laki? Se on laitonta tasan niin kauan kun rikot tekijänoikeuksia. Ei mitään merkitystä vaikkei Suomessa ikinä julkaistaisi tuohon teokseen liittyvääkään materiaalia.

Kuten tossa edellä syrtek66 mainitsikin: jos kansa ei näe laissa mitään järkeä ei sitä voi edes pitää lakina. Johan se nähtiin Lex Karpelan tullessa voimaan... usko oikeusjärjestelmään/tekijän oikeuksiin väheni samalla kun nettilataamisten/lataajien määrä vain kasvoi kuukausi kuukaudelta.


Yritysmaailman (ja to-puljujen erityisesti) kannattaisi ottaa vanhan sananlasku taas käyttöön -> asiakas on aina oikeassa. Jos meille tarjottaisiin hyvä tuote hyvään hintaa rahaa saattaisi kilahtaa kassaan hiukka enemmän... mutta kun meitä kusee silmään niin rahat laitetaan johonkin muuhun hyväksi todettuun asiaan.

Turhaan minua(kaan), maksavaa asiakasta, on haukkua rikolliseksi vain siksi, ettei minulle tarjota laillista kanavaa hankkia haluamaani viihdettä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.7.2010 @ 23:09

3723.7.2010 9:45
WumWum
Inactive

Hävettää Afterdawnin puolesta, että he julkaisevat näitä "uutisia" jatkuvasti. Onneksi omat lukukokemukseni vähenevät tälle saitille koko ajan. Otan osaa niille tahvoille, jotka pitävät Afterdawnia hyvänä sivustona.

3823.7.2010 13:34

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:
Yritysmaailman (ja to-puljujen erityisesti) kannattaisi ottaa vanhan sananlasku taas käyttöön -> asiakas on aina oikeassa. Jos meille tarjottaisiin hyvä tuote hyvään hintaa rahaa saattaisi kilahtaa kassaan hiukka enemmän... mutta kun meitä kusee silmään niin rahat laitetaan johonkin muuhun hyväksi todettuun asiaan.
Jos ei miellytä, älä osta. Se, että et osta, ei kuitenkaan oikeuta sinua lataamaan.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.7.2010 @ 13:34

3923.7.2010 15:14

^ Tykkään, tykkään... ja Kyllähän minä ostaisin jos olisi mistä ostaa.

Drew Carey Show:ta näytettiin joskus maikkarilla parin(?) tuotantokauden verran ja sitten siitä ei ole kuulunut mitään. Sarjaa on kuitenkin tehty yhdeksän kautta... peräti ensimmäinen on saatavana DVD muodossa. Ladatessa loput kaudet netistä en näe itseäni rikollisena koska Tv-kanavat ei tuota täällä suostu näyttämään eikä sarjan tekijät saa aikaiseksi kausibokseja myyntiin.

Ensin siis luodaan katsojalle riippuvuus tuotteeseen jonka jälkeen pihdataan tuotetta kaikin mahdollisin keinoin. Kun katsoja lopulta hankkii himoitsemansa "laittomia" reittejä pitkin tekijät alkavat itkeä menetettyjen tulojen perään. Tulojen, joita heille ei ole ollut voinut edes olla tuloillaan. Tälläinen touhu se vasta rikollista hommaa onkin!!!

http://www.youtube.com/watch?v=vovq5vV5gMw
http://www.youtube.com/watch?v=X6wQxEWkh6U
http://www.youtube.com/watch?v=f9zHD6-f_YI

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.7.2010 @ 15:23

4023.7.2010 15:40

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:
Ladatessa loput kaudet netistä en näe itseäni rikollisena koska Tv-kanavat ei tuota täällä suostu näyttämään eikä sarjan tekijät saa aikaiseksi kausibokseja myyntiin.
Olet siis tosissasi sitä mieltä että jos ei näytetä -> saat ladata ja jos näytetään -> saat ladata jos et kerkiä näkemään, koska on jo näytetty.

Varmaan olet myös sitä mieltä että vaikka olisitkin jo nähnyt, saat ladata koska to-mafia?

4123.7.2010 16:16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Dreamlore:
Olet siis tosissasi sitä mieltä että jos ei näytetä -> saat ladata

Totta kai.. jos tuote on olemassa eikä sitä sitä saa hankittua laillisia kanavia pitkin on nettilataaminen OK.Lainaus:
jos näytetään -> saat ladata jos et kerkiä näkemään, koska on jo näytetty

Nyt kun joka kanavalla tuntuu olevan nämä omat videopalvelunsa pitäisi niiltä myös löytyä KAIKKI esitetyt ohjelmat 1-2 viikon ajan. Jos sieltä ei löydy eikä kukaan tuttu ole ottanut ohjelmaa nauhalla niin nettilataaminen ajaa saman asian.
.

Lainaus:
Varmaan olet myös sitä mieltä että vaikka olisitkin jo nähnyt, saat ladata koska to-mafia?

En ymmärtänyt mitä sinä tässä ajoit takaa mutta varmaankin vastaukseni olisi kyllä ??

4223.7.2010 18:08

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Dreamlore:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti HeQ:
Miten on sitten niitten sarjojen laita joita ei Suomessa tulla näyttämään ainakaan vielä vuoteen, mm. 15:nen tuotantokauden Top Gearit, The Pacific ja vaikkapa The Spartacus näin alkajaisiksi?
Suoraan sanoen, mitä helvetin vitun väliä? Millä logiikalla tuo oikeuttaa lataamaan ne jaksot?

Eli on ihan ok että suomalainen vain joutuu "kärsimään" tässä suhteessa, eli odottamaan sen vuoden? Mm. leffat ja pelit ilmestyvät kaikkialla maailmassa lähes yhtäaikaa mutta nyt pitäisi sitten yli vuosi venata että saisivat Suomeen kys. sarjoja edes tv:stä pihalle, mistään boksista nyt edes puhumattakaan. :/ aivan...

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:
Omasta mielestäni lataaminen on niin kauan sallittua kunnes paikallisista kaupoista löytyy originaali tuote. Vasta sen jälkeen voidaan puhua laittomasta lataamisesta joka tuottaa tekijöille tappiota.

Lainaus:
Vaan sinun mielipiteesipä ei ole laki. Minkä tähden se nyt on niin vaikea käsittää että laki saa olla kuinka hanurista revitty tahansa, se on silti laki? Se on laitonta tasan niin kauan kun rikot tekijänoikeuksia. Ei mitään merkitystä vaikkei Suomessa ikinä julkaistaisi tuohon teokseen liittyvääkään materiaalia.

Eli on myös moraalisestikin väärin ladata tuotetta jota sulle ei edes haluta/pystytä myymään? :/ toivottavasti saadaan piraattipuolue eduskuntaan niin saataisiin tällaiset idioottimaisuudet poistettua laista

Tuo on myös järkyttävän huono argumentti tuosta laista inttäminen. Kyllähän nytkin saat täysikäisenä vetää vaikka pirtua niin paljon kuin haluat kun taas kannabista (joka ei ole loppupeleissä yhtään sen vaarallisempi kuin alkoholi) et saa käyttää lain mukaan. Molemmilla loppupeleissä sama vaikutus, mutta erona kuitenkin on että toinen on laiton ja toinen ei. (itellä ei ole henk. kohtaista kokemusta kannabiksesta mutta puolueettomista tutkimuksista oppii kaikenlaista :) )ts. onko tässäkään mitään järkeä?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.7.2010 @ 18:09

4323.7.2010 19:55

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti HeQ:
Eli on ihan ok että suomalainen vain joutuu "kärsimään" tässä suhteessa, eli odottamaan sen vuoden? Mm. leffat ja pelit ilmestyvät kaikkialla maailmassa lähes yhtäaikaa mutta nyt pitäisi sitten yli vuosi venata että saisivat Suomeen kys. sarjoja edes tv:stä pihalle, mistään boksista nyt edes puhumattakaan. :/ aivan...
Lainaus:
Vai nyt päästiin jo suomalaisten sortamiseen. Eikö yhtään ota luonnon päälle että Mosambikissa noita ei näytetä ollenkaan?

Lainaus:
Eli on myös moraalisestikin väärin ladata tuotetta jota sulle ei edes haluta/pystytä myymään? :/ toivottavasti saadaan piraattipuolue eduskuntaan niin saataisiin tällaiset idioottimaisuudet poistettua laista
Joo, on se ikävää että tuon jalon aatteen (Me halutaan warettaa! Halutaanko me muuten mitään muuta? Ai joo! Me halutaan warettaa koska to-mafia) sanansaattajia ei ole vielä päättämässä asioista.

Ruotsin Piratpartiet taitaa ajaa vähän muutakin asiaa, kun suomalainen "vastikkeensa"/kopionsa haluaa vaan antaa kaikille luvan warettaa.

Jos muualla maailmassa on niin paljon paremmin asiat, niin muuta pois Suomesta. On muuten hyvä päätös noin jokaisessa mielessä muutenkin - suosittelen.

Ja johan kesti että saatiin kannabiskin tähän keskusteluun vedettyä.

4423.7.2010 20:04

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti HeQ:
Eli on ihan ok että suomalainen vain joutuu "kärsimään" tässä suhteessa, eli odottamaan sen vuoden? Mm. leffat ja pelit ilmestyvät kaikkialla maailmassa lähes yhtäaikaa mutta nyt pitäisi sitten yli vuosi venata että saisivat Suomeen kys. sarjoja edes tv:stä pihalle, mistään boksista nyt edes puhumattakaan. :/ aivan...

Lainaus:

Vai nyt päästiin jo suomalaisten sortamiseen. Eikö yhtään ota luonnon päälle että Mosambikissa noita ei näytetä ollenkaan?

Liittyen tähän miten? Joo, kyllä, maailmassa on monta köyhää maata. Oikeinko itse tämän oivalsit? :)
Lainaus:
Lainaus:
Eli on myös moraalisestikin väärin ladata tuotetta jota sulle ei edes haluta/pystytä myymään? :/ toivottavasti saadaan piraattipuolue eduskuntaan niin saataisiin tällaiset idioottimaisuudet poistettua laista
Joo, on se ikävää että tuon jalon aatteen (Me halutaan warettaa! Halutaanko me muuten mitään muuta? Ai joo! Me halutaan warettaa koska to-mafia) sanansaattajia ei ole vielä päättämässä asioista.


Millä helv€tin logiikalla sä otat tähän keskusteluun mukaan tämän "kaikkimullehetinyt" logiikan vaikka se ei liity tähän asiaan mitenkään? Jos et vieläkään siis tajunnut niin kyse on siitä, että onko moraalisesti väärin ladata tuotetta jota ei kaupassa tulla koskaan edes myymään?
Lainaus:
Ruotsin Piratpartiet taitaa ajaa vähän muutakin asiaa, kun suomalainen "vastikkeensa"/kopionsa haluaa vaan antaa kaikille luvan warettaa.

kyllähän piraattipuolueella on muutakin omassa vaaliohjelmassaan. Tuo mitä sanoin on vain yksi asia mitä he ajavat.
Lainaus:
Jos muualla maailmassa on niin paljon paremmin asiat, niin muuta pois Suomesta. On muuten hyvä päätös noin jokaisessa mielessä muutenkin - suosittelen.

Miksi mun pitäisi muuttaa Suomesta pois? :) on se näköjään joillekin noin vaikeaa
Lainaus:
Ja johan kesti että saatiin kannabiskin tähän keskusteluun vedettyä.

Tämä on kuitenkin loistava esimerkki siitä kuinka laki joissakin kohtaa (liittyen pieniin rikkomuksiin) on ihan keturallaan.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.7.2010 @ 20:11

4526.7.2010 16:47

No huhhuh. Taisin avata varsinaisen pandoran lippaan, kun ällistelin tätä uutista. :)

Ja WUMWUM voi painua sinne missä afterdawn ei näy!

4627.7.2010 0:18

Vaikka waretus on rikollista (tosin omaan käyttöön lataaminen ilman tuoton tavoittelua ei oman moraalini mukaan ole väärin ja luulen, että useimmat kansalaiset ovat kanssani samaa mieltä), on se kuitenkin synnyttänyt monia uusia hyviä laillisia jakelutapoja. Spotify on yksi esimerkki, jota tuskin olisi olemassa, ellei olisi ollut ensin ongelmia musiikin perinteisessä jakelussa. Spotify on mielestäni sellainen palvelu, mistä kannattaa jopa maksaa vaikkei pakko olekaan.

Elokuviin ja sarjoihin pitäisi saada samanlainen universaali palvelu, joka toimisi kaikkialla ja julkaisut saataisiin kaikille edes suunnilleen samaan aikaan. Voddler on jo (kirjoitetaanko edes kahdella d:llä, en jaksa googlata, ei ole oleellista...), mutta ole tutustunut palveluun laisinkaan.

Itse asiassa Spotify voisi tutkia mahdollisuutta lähteä jakelemaan myös elokuvia ja sarjoja samoin, kuin jo nyt jakavat musiikkia. Hyvällä laadulla ja vielä mahdollisesti tekstitettyinä...

Siinä olisi palvelu mistä todellakin kannattaisi maksaa.

Ajatelkaa jos kaiken musiikin, sarjat ja leffat saisi yhdestä paikasta. Helposti.

Eihän se ahneessa maailmassa toteudu.

4727.7.2010 14:00

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jehu80:
Elokuviin ja sarjoihin pitäisi saada samanlainen universaali palvelu, joka toimisi kaikkialla ja julkaisut saataisiin kaikille edes suunnilleen samaan aikaan. Voddler on jo (kirjoitetaanko edes kahdella d:llä, en jaksa googlata, ei ole oleellista...), mutta ole tutustunut palveluun laisinkaan.
Olen kokeillut voddleria ja se on käytettävyydeltään melkein yhtä hyvä palvelu kuin spotify (joka on mahtava), mutta blockbuster leffoja siellä on vain vuokrattavana, eikä kalliimpien hinta paljoa eroa paikallisista vuokraamoista tai muista nettivuokraamoista. Ilmaisiakin leffoja kyllä löytyy paljon, mutta ei tarpeeksi jokaisen makuun, eli siellä on paljon vähemmän tunnettuja ja huonommin menestyneitä elokuvia. Elokuvat myös käsittääkseni ilmestyvät sinne samaan aikaan kun ne tulevat vuokraamoihinkin.

TV-sarjoja palvelussa on todella huonosti ja nekin vähät ovat melko tuntemattomia nimikkeitä.

Kuvanlaatu on dvd-laatuista eli katsottavaa, mutta hd laatua ainakin itse kaipailisin.

Vielä jos ilmaisia elokuvia tulisi enemmän ja maksullisten elokuvien katseluhinta saataisiin pienemmäksi, vaikka mainoksia lisäämällä niin itse pitäisin palvelusta enemmän.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
2 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia
Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä (18.7.2018 16:33)
Euroopan komission on määrännyt Googlelle 4,34 miljardin euron sakon yhtiön hakukoneen määräävää markkina-asemaa vahvistavien laittomien käytäntöjen vuoksi. Käytännössä kyse on siitä, että Google ....
4 kommenttia
Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita (18.7.2018 06:48)
Spotify on tehnyt Android- ja iOS-sovelluksiinsa viimeisten viikkojen aikana pienen muutoksen, mutta se helpottaa monen kuuntelijan elämää ratkaisevasti. Ainakin arjessa on yksi ensimmäisen ....
1 kommentti
Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää (18.7.2018 06:30)
Seuraavien sukupolvien VR-lasien käyttömukavuus voi olla täysin toista luokkaa kuin nykyään, sillä VirtualLink-konsortio on esitellyt uuden USB-C-liitäntään pohjautuvan standardin, joka mahdollistaa ....
1 kommentti

Uutisarkisto