AfterDawn: IT-alan uutiset

Kotek: Kauppa kasvoi, isot televisiot suosittuja

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 18.5.2010 17:08 Kommentteja (2)

Kotek: Kauppa kasvoi, isot televisiot suosittuja Kodintekniikka-alan tiedotusfoorumi Kotek on julkaissut kodintekniikan kuluttajamyynnin tilastot tämän vuoden ensimmäiseltä neljännekseltä. Alkuvuosi oli Kotekin mukaan pirteä ja kasvua kaupan kokonaisarvossa kertyi 4,2 prosenttia. Televisioissa 32-tuumaisten taulutelevisioiden suosio tippui ensimmäistä kertaa alle 50 prosentin ja samalla 40-tuumaiset ja isommat taulutelevisiot kasvattivat suosiotaan.
Ensimmäisellä vuosineljänneksellä myytiin yhteensä 123 000 televisiota, joka on 19 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana. Myös televisioiden keskihinta nousi 7 prosentia, joka viestii suurempien tuumakokojen suosiosta. Televisioista 40 prosenttia oli 32-tuumaisia ja yli puolet Full HD -televisioita. Hieman yllättäen plasmatelevisioiden osuus kasvoi yli 42-tuumaisissa televisioissa. Kotek arvioi, että uudet energiaa säästävät teknologiat vauhdittivat plasma-tv:n nousua.

Muista tuotekategorioista esille nousivat Blu-ray-soittimet, järjestelmäkamerat ja älypuhelimet, joiden suosio nousi. Järjestelmäkamerakauppa kasvoi miltei 20 prosenttia, vaikka kokonaisuudessaan kameroita myytiin 8,3 prosenttia vähemmän. Myydyistä puhelimista joka neljäs oli älypuhelin, ja niiden osuus koko matkapuhelinkaupan arvosta oli jo yli puolet.

Kodintekniikkaa myytiin tammi-maaliskuussa yhteensä 434 miljoonalla eurolla ja keskihinta nousi 321 eurosta 326 euroon.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

118.5.2010 18:51

Koolla on väliä!

219.5.2010 10:21

Ja hinta määrää.
Sekä suurempien, että plasmojen suosio johtuu niiden edullisuudesta aikaisempaan nähden.
32"->40" = pinta-ala tuplaantuu, mutta hinta nousee vain tuon 7%.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.5.2010 @ 10:22

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto