AfterDawn: IT-alan uutiset

E-kirjoja myyvä Google Editions aukeaa kesällä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 6.5.2010 14:46 Kommentteja (1)

E-kirjoja myyvä Google Editions aukeaa kesällä E-kirjakauppojen markkinoilla on pian kasa isoja pelureita, sillä Google on vahvistanut avaavansa Google Editions -kaupan vielä tämän kesän aikana.
Googlen e-kirjojen konsepti eroaa suuresti muiden toimijoiden vastaavista ratkaisuista, sillä Google Editionsissa ostettuja kirjoja luetaan suoraan selaimella, eikä erillisiä lukuohjelmia käytetä lainkaan. Tämän ratkaisun myötä kirjojen lukeminen onnistuu käytännössä kaikilla internet-yhteyden ja selaimen omaavilla laitteilla.

Google on tähän mennessä skannannut talteen jo yli 12 miljoonaa kirjaa, mutta näistä kaikki eivät päädy myyntiin Google Editions -kauppaan. Google Editionsissa julkaisijat saavat itse päättää mihin hintaan he haluavat e-kirjojaan myydä. Jokaisesta myydystä kirjasta Google ottaa itselleen 37 prosentin osuuden, ja loput päätyvät julkaisijalle. Suurten julkaisijoiden ohella Google Editions kelpuuttaa mukaan pieniä itsenäisiä toimijoita.

Tällä hetkellä suurin e-kirjojen myyjä on Amazon, joka myy noin 90 prosenttia kaikista e-kirjoista. Applen kuukausi sitten avattu iBookstore ja Google Editions kirivät kuitenkin analyytikkojen mukaan Amazonin etumatkan nopeasti kiinni ja viiden vuoden kuluttua Amazonin markkinaosuus on arvioiden mukaan enää 35 prosentin luokkaa.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

16.5.2010 19:55

"Kohta Googlenkin käyttö maksaa."

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto