AfterDawn: IT-alan uutiset

Microsoft-pomon Xbox LIVE -tunnus murrettiin

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 30.3.2010 17:32 Kommentteja (5)

Microsoft-pomon Xbox LIVE -tunnus murrettiin

Hakkeri onnistui pääsemään käsiksi Microsoft-pomo Larry Hrybin Xbox LIVE -tiliin viime viikonloppuna. Kyseessä oli ainaostaan Hrybiä vastaan suunnattu isku, jolla ilmeisesti haluttiin tehdä vain pientä jäynää ja niittää mainetta verkossa. Tili saatiin nopeasti palautettua oikean omistajansa haltuun.
Hryb on Xbox LIVEn ohjelmointitiimin johtaja, ja Xbox LIVEssä hänet tunnetaan nimellä Major Nelson. Sunnuntaina Hrybin Xbox LIVE -tunnuksen henkilötietoihin ja statuspäivityksiin alkoi ilmestyä omituisia viestejä, kun GoDxLiGHTzz-niminen hakkeri oli onnistunut kaappaamaan tunnuksen käyttöönsä. Hakkeri lähetteli Hrybin tunnuksen kautta viestejä, joissa kerrottiin mm. hakkerin skype-tunnus (Roid-Monkey) ja luvattiin murtaa 100 dollarin korvausta vastaan mikä tunnus tahansa.
Hakkeri lisäsi myös urotekoaan esittelevän videon YouTubeen. Alkuperäinen video on poistettu, mutta uusia kopioita putkahtelee palveluun tasaista tahtia. Video löytyy myös hakkerin verkkosivustolta osoitteesta http://lightzz.com/.

Hakkerin riemu jäi lyhyeksi, sillä jo sunnuntai-iltana Hryb mainitsi Twitter-postissaan, että tunnus on onnistuneesti palautetu oikealle omistajalleen.


AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

130.3.2010 18:06

Tässä uutisessa taidetaan sekoittaa hakkeri ja krakkeri keskenään.

230.3.2010 18:41
Krewi
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mcmopo:
Tässä uutisessa taidetaan sekoittaa hakkeri ja krakkeri keskenään.
Itse mietin samaa. Eikös ole niin, että hakkeri nimenomaa paikkaa ettei krackeri pääse läpi tjsp?

330.3.2010 18:49

Wikipedia:
"Hakkeri (engl. hacker) tarkoittaa ohjelmoijaa tai edistynyttä tietotekniikan tai verkon käyttäjää. Termi voidaan sekoittaa tietojärjestelmiin murtautujaan eli krakkeriin. Krakkeri (engl. cracker) tarkoittaa tietojärjestelmiin murtautujaa tai sellaista henkilöä, joka murtaa kopiosuojattujen ohjelmien suojauksia."

431.3.2010 13:05

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mcmopo:
Tässä uutisessa taidetaan sekoittaa hakkeri ja krakkeri keskenään.
Melko yleinen virhe nykyajan mediassa.

531.3.2010 13:18

hakkeri, krakkeri, greippi tai grape, ihan sama asia, älkää perkele jaksako nussia sitä pilkkua. Krakkeri on aina samalla myös hakkeri määritelmän mukaan, joten mitään virhettä uutisessa ei ole.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto