AfterDawn: IT-alan uutiset

LG aikoo hallita 3D-televisioissa

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 26.3.2010 13:31 Kommentteja (9)

LG aikoo hallita 3D-televisioissa Kolmiulotteisuus on nykyään uusinta uutta televisio- ja Blu-ray-rintamalla. Kauppoihin uudet laitteet eivät ole vielä ehtineet, mutta ainakin LG Electronics uskoo uuden villityksen kasvattavan pankkitiliään varsin mukavasti. LG nimittäin kertoo haluavansa kaapata tänä vuonna 25 prosentin osuuden globaalista 3D-televisiomarkkinasta ja turvata asemansa uudella markkinasegmentillä, Reuters uutisoi.
"Tavoitteenamme on kasvattaa 3D-televisiomarkkinaosuuttamme, ja kuten voitte selvästi huomata, tavoitteemme on kymmenen prosenttiyksikköä korkeammalla kuin tavallisilla LCD-televisioillamme", LG:n varatoimitusjohtaja ja LCD-yksiön johtaja Havis Kwon kertoi lehdistölle.

Samalla eteläkorealainen LG paljasti uuden 3D-televisiomallinsa, INFINIA-sarjaan kuuluvan LX9500:n. 47-tuumaisella LED-taustavalaistulla 3D-televisiolla on paksuutta 22,3 millimetriä ja hintaa 4,7 miljoonaa wonia (noin 3 080 euroa). Mukaan saa kahdet 3D-lasit.

Jotta LG pystyisi saavuttamaan kovan tavoitteensa, on yritys tuomassa kauppoihin kokonaisen malliston 3D-televisioita kokoluokassa 42-150 tuumaa. Tulossa on myös 3D-valmiita Blu-ray-soittimia ja 3D-videoprojektoreita.

Etelä-Korean ulkopuolella LG:n uusista 3D-televisioista päästään nauttimaan toukokuussa, kun 47- ja 55-tuumaiset mallit tulevat saataville eri puolilla maailmaa.
Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

126.3.2010 13:42

tosi hieno tuo kuvan ohutreunainen TV

itseä ei tällähetkellä kyllä kiinnosta 3D pätkääkään

226.3.2010 14:21

Itse voisin kyllä hommata tietokoneen näytöksi noin 26" televisio/naytto yhdistelmän. Harmi vain että ei taida edes tulla mitään järkevänhintaisia telkkareita tuossa kokoluokassa.

326.3.2010 14:47

Ei vois kyllä vähempää kiinnostaa lasit päässä kattoo telkkaria..
Siinä vaiheessa kun alkaa tulee 3D telkkareita johiin ei laseja tarvi vois alkaa harkittee. Tähänkään ilmeisesti kauheen kauaa mene.

426.3.2010 14:54

En ymmärrä tätä 3D-huumaa. Nuo lasit ovat vain purkkaviritelmä, joka ei tule olemaan massan suosikki. Mitäs sitten kun katotaan niitä koko perheen elokuvia? Kiva se on pistää satoja euroja lisää laseihin, jotta kaikki pystyisivät kattoon.

Ja ennenkaikkea: jos tarkasti mietitään, niin mitä oikeata 3D:tä tuossa edes on? Siinä on kaksi kaksiulotteista kuvaa, jotka ovat koholla toisistaan. Ei lähellekkään 3D:tä. Aidossa 3D:ssä sen kuvan pitäisi tulla ulos ruudusta, kun katsotaan sivulta ;)

526.3.2010 15:11

Lainaus:
Aidossa 3D:ssä sen kuvan pitäisi tulla ulos ruudusta, kun katsotaan sivulta ;)
Se olisi jo hienoa, mutta edestäpäin se tosiaan näyttää tulevan ulos ruudusta.

626.3.2010 15:43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Nks123:
Ja ennenkaikkea: jos tarkasti mietitään, niin mitä oikeata 3D:tä tuossa edes on? Siinä on kaksi kaksiulotteista kuvaa, jotka ovat koholla toisistaan. Ei lähellekkään 3D:tä. Aidossa 3D:ssä sen kuvan pitäisi tulla ulos ruudusta, kun katsotaan sivulta ;)
Oletkohan nyt varmasti aivan ymmärtänyt tämän 3D-tekniikan? Ei ihmisen silmätkään näe mitään oikeata 3D-kuvaa. :P Molemmat silmät näkevät aina 2D:nä. :)

726.3.2010 16:00

Samat sanat, 3D ei voisi kyllä vähempää kiinnostaa. Ja vaikka siitä puhutaan nyt paljon, tuskin se esim 10 vuoden päästäkään mikään supersuosittu on

826.3.2010 20:53

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Grina:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Nks123:
Ja ennenkaikkea: jos tarkasti mietitään, niin mitä oikeata 3D:tä tuossa edes on? Siinä on kaksi kaksiulotteista kuvaa, jotka ovat koholla toisistaan. Ei lähellekkään 3D:tä. Aidossa 3D:ssä sen kuvan pitäisi tulla ulos ruudusta, kun katsotaan sivulta ;)
Oletkohan nyt varmasti aivan ymmärtänyt tämän 3D-tekniikan? Ei ihmisen silmätkään näe mitään oikeata 3D-kuvaa. :P Molemmat silmät näkevät aina 2D:nä. :)
Kyllä mä olen ihan oikein tän tekniikan ymmärtänyt. Ja en sentään ole tyhmä ja tiedän kyllä miten silmä toimii. Pointti on siinä, että olen käynyt katsomaan monia 3D-leffoja, kuten mm. avatar, sekä testannut 3d-pelejä nvidian viritelmällä ja laseilla, eikä näissä missään tule fiilistä, että "vau, onpas aidosti 3d:tä!" En sitten tiedä, että onko mulla aivoissa/silmissä jotain vikaa, mutta minä näen, että tämä ns. 3d on enemmänkin toisistaan kohollaan olevaa 2d:tä. Siis sillä tavalla, ettei etäisyydet ole aidosti pehmeitä etäisyysvaihteluita, vaan selvästi hahmot/objektit ovat koholla irrallisesti toisistaan.

929.3.2010 20:45

3D tekee saman kuin HD, tulee tunne että ilman sitä ei voisi enää elää.

En itsekkään oikein aluksi tykännyt Avatarista 3D:nä, mutta silmät tottuivat ja lasit unohti pian.

Nyt mennään aluksi lasien kanssa mutta parin vuoden päästä niistä päästään, ellei niistä tule uutta standardia ja autostereoscopy häviää "formaattisodan"!

Ainakin Nintendo uskoo lasittomuuteen tuomalla 3DS:n pelaajille.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto