AfterDawn: IT-alan uutiset

GDC: PS3:n liiketunnistusohjain on Move (PÄIVITETTY)

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 11.3.2010 16:03 Kommentteja (18)

GDC: PS3:n liiketunnistusohjain on Move (PÄIVITETTY) Game Developers Conference -tapahtuman anti peliohjaimien osalta on ollut jälleen kiitettävän hyvä, ja Sony esitteli tapahtumassa omaa liiketunnistusohjainta, joka tunnetaan jatkossa Move-nimellä. Viime vuoden E3-messuilla ensimmäisen kerran esitelty ohjain on päässyt Sonyn mukaan nyt lopulliseen kuosiinsa ja itse ohjaimen lisäksi Sony kertoi tietoja tulevista peleistä, joiden kanssa ohjainta voi käyttää sekä päästi toimittajat koepelaamaan tulevia julkaisuja.
Moven perusidea ei ole juuri muuttunut E3-messuilta esitetystä ohjaimesta, joten ohjaimen lähettämää valoa seurataan PlayStation Eye -kameran avulla. Lisäksi ohjaimesta löytyy mm. kiihtyvyysantureita sekä gyroskooppi, joiden avulla ohjaimen sijainti ja pitelykulma voidaan selvittää. Uutena lisänä on tullut erillinen apuohjain, joka muistuttaa kovasti Wiin vastaavaa Nunchuk-ohjainta, mutta Sonyn ohjaimille luvataan huomattavasti tarkempaa liiketunnistusta ja täyttä langattomuutta ohjaimien välillä.

Engadget-sivuston lyhyen kokeilun perusteella ohjaimet ovat kevyitä, mutta valitettavasti tarjolla olleet pelit ja demot eivät hyödyntäneet liiketunnistusta parhaalla mahdollisella tavalla, jonka lisäksi ohjausliikkeissä esiintyi viivettä.

Pelitarjonnan osalta Sony esitteli mm. Dukes-nyrkkeilypeliä, Move Party -bilepeliä ja SOCOM 4 -ammuskelupeliä, mutta varsinaisia super-hittejä ei valikoimissa vielä näkynyt.

Hintaa Move-ohjaimen, PlayStation Eye -kameran ja pelin sisältävällä paketilla on alle 100 dollaria. Move-ohjaimia myydään lisäksi erikseen ja PS3-konsolipakettien yhteydessä. Ohjaimia ja niitä tukevia pelejä nähdään markkinoilla syksyn aikana.

PÄIVITYS:
Nähtävästi Sony on joutunut tekemään ohjaimien yhteiskäytön osalta komporimissin. Gizmodo-sivuston saaman tiedon mukaan moninpelaaminen onnistuu samanaikaisesti neljän Move-ohjaimen tai kahden Move-ohjaimen ja kahden apuohjaimen yhdistelmää. Eli neljän Move-ohjaimen ja neljän apuohjaimen yhteisiä pelihetkiä ei nähdä.

Alla kuvia ja videoita ohjaimesta


Edellinen Seuraava  

18 kommenttia

111.3.2010 16:07

:D aika vekkuli toi taskulamppu.

211.3.2010 16:48

Varmaan ihan pätevä laitos, mutta mutta..

itselle tulee tuosta mieleen eräs aikuisviihde-tuote. Vieläkin. Ei vaan lähde kuva pois päästä.

311.3.2010 17:05

Ei liiemmin vakuuttanut demot.

411.3.2010 17:06

@2 no sitten kannattaisi varmaan kasvaa hieman jo opetella ajattelemaan kaikesta ei-kaksimielisesti.


En ihan tajunnut tuota lamppua..?

511.3.2010 17:26

4@ Lamppu on sitä varten että Playstation Eye pystyisi seuraamaan ohjainta, ja eri värit siinä taas siksi että Eye pystyisi erottamaan eri pelaajat.

611.3.2010 17:46

Eipä jotenkin kyllä vakuuta. Pelattavuus näyttää jotenkin huonolta. Lisäksi tuo lamppu näyttää kiinnitykseltään huonolta. Hieman ahtaampi tila missä pelata niin ensimmäinen kolauksen jälkeen todenäköisesti murtuu juuresta.

Mutta tuo on vain oma arvio. En ole kyseistä laitetta livenä nähnyt ja jos rupeaa konsoleillekkin tulemaan strategiapelejä niin tuo on kyllä siinä vaiheessa ehdoton, sillä hiirenkorvikkeeksi tuo sopii varmasti paremmin kuin ohjain.

711.3.2010 18:38

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kikuu:
@2 no sitten kannattaisi varmaan kasvaa hieman jo opetella ajattelemaan kaikesta ei-kaksimielisesti.


En ihan tajunnut tuota lamppua..?
Se on vaan sitä monipuolista ajattelua. Ensimmäisen kerran kun tuon näin niin asia tuli mieleen ja sinne jäi. Ei siitä niin vain irti pääse, kasvoi tai ei.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.3.2010 @ 18:39

811.3.2010 18:50

Voi olla, että tulee ostettua. Lähinnä osto on kiinni peleistä joita tolla voi pelata eli jos tulee jotai hyvii bilepelejä ym. tulee varmasti hankittua ni voi kavereitten kanssa pelailla.

911.3.2010 21:10

Taitaa Wii:n loppu olla lähellä, mutta epäilen, että ohjaaminen on vaikeaa.

1011.3.2010 22:22

VIHDOINKIN uskalletaan kokeilla jotain uutta! Alkaa nääs toi "WIIn" liiketunnistustekniikka olla hieman vanhahkoa.

1111.3.2010 22:56

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti EET:
VIHDOINKIN uskalletaan kokeilla jotain uutta! Alkaa nääs toi "WIIn" liiketunnistustekniikka olla hieman vanhahkoa.
Mielestäni tässä ei ole paljoakaan uutta... kamera ja lamppu?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.3.2010 @ 22:56

1211.3.2010 23:52

Jaa-a.. mitähän tähän nyt sanois. Socomi vaikutti nopealla vilkaisulla ihan mielenkiintoiselta, mutta itse ohjain on tuon pallon takia todella typerän näköinen.

Tuskin tulee pleikkaria vieläkään hommattua. Mutta mielestäni ohjaimien pitäisi mennä hitusen sinne wii ohjaimen suuntaan. Ainakin mielestäni sellainen oikea tähtäys olisi mukava lisä räiskintäpeleihin. Saas nähä mitä seuraava konsolisukupolvi tuo tullesaan ohjaimien osalta. Mutta liikkeentunnistus ja jonkinlainen ruudun osoittaminen vaikuttavat aina vaan tärkeämmiltä.

1312.3.2010 0:10

Toi näyttää jotenkin nii typerän näköseltä. Toi pallo tossa päässä, ei vaikuta hirveän pitkä ikäiseltä, vaan, että jos sillä osuu huitoessaan vaikka pöytään se menee samantie paskaks.

1414.3.2010 19:24

Socom näytti toimivan mainiosti, en malta odottaa mihin kaikkeen tämä vehje vielä pystyy. Ehkä itsekkin joutuu harkitsemaan moisen ostamista.

1519.3.2010 10:25

sanotaan nyt vaikka näin: jos nintendon wii:tä ei olisi olemassakaan, niin tarvitsisiko sonyn tehdä mitään liiketunnistusohjaimia ? mutta, koska sony on huonoiten myyvä konsoli, niin jotain pitää heiltäkin odottaa. tiettävästi nintendo wii on ykkönen, ja sitten tulee xbox 360. sony on sitten luonnollisesti viimeinen. koska sonyn konsoli julkaistiin xbox 360:n jälkeen, niin sonyn konsolille pelejä on vielä aika huonosti. lisäksi pelejä on vaikeampi löytää ps3- konsolille esim. alelaareista, kun esim xbox 360:n pelejä.

meni taas vähän varsinaisen uutisen ohi, mutta sainhan taas itkettyä ps3:sen pelivalikoimaa. itseä ei kiinnosta mitkään liiketunnistusohjaimet, koska ihan vakio- ohjain riittää minulle. sonyn on kehitettävä todellakin jotain uutta, jos mielii joskus parantaa asemiaan konsolimarkkinoilla. näinhän ei tule luultavasti koskaan käymään, koska ihmiset ovat hintatietoisia. miksi ostaa kalleinta konsolia ? itse ostin, mutta vain blu-ray aseman takia.

1615.7.2010 15:45
pgog
Vahvistamaton

"koska ihmiset ovat hintatietoisia. miksi ostaa kalleinta konsolia ? itse ostin, mutta vain blu-ray aseman takia."

heh, hyvin sanottu. Tuosta voisi vetää johtopäätöksen, että et siis ole hintatietoinen.

1725.9.2010 20:39

Ajattelin tuollaisen ostaa ja testata, mutta mutta, tuo USB porttien määrä konsolissa on rajoitettu kahteen, yksi on ohjaimien laturikaapeleissa, toinen singstar mikin vastaanottimessa, eli kuinka monta USB porttia tuo sitten vaatii? eli pitääkö hommata joku joka jakaa nuo kaksi USB:tä neljäksi tai useammaksi?

Olisin kiitollinen vastauksista.

1828.9.2010 14:14

Vähän kyllä matkittu nintendolta mutta ihan hyvä kuitenkin.


Kone: AMD Athlon II X3 450 3.2GHz, RAM 4GT , AMD Radeon HD 6450 1GT , 1Tt Kovo , Win7 Ultimate 64Bit

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto