AfterDawn: IT-alan uutiset

Microsoft kehittää mobiiliversiota Surface-kosketusnäyttöpöydästä

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 3.3.2010 18:56

Microsoft kehittää mobiiliversiota Surface-kosketusnäyttöpöydästä Microsoft työstää mobiiliversiota yhtiön Surface-kosketuspöydästä. Projekti kulkee nimellä Mobile Surface, ja sen tarkoituksena on luoda mukana kuljetettava versio Surfacesta älypuhelinta, projektoria ja kameraa hyödyntäen. Yhtiö esitteli vielä vahvasti kehitysasteella olevaa projektiaan talon sisäisessä kehittäjien TechFest 2010 -tapahtumassa, johon pääsi osallistumaan myös joukko toimittajia.
Mobile Surface on toimintaperiaatteeltaan kutakuinkin samanlainen kuin kookkaampi ja vaikeasti liikuteltava nimikkoisänsä. Surface-kosketuspöytä käyttää kuvan luomiseen pöydän sisässä lasin alle asennettuja projektoreita ja kosketusten tunnistamiseen niinikään pöydän lasin alla olevia kameroita. Mobiiliversiossa älypuhelimeen kytketty kamera ja projektori ovat dokumenttikameran omaisesti tason päällä, ja työtasoksi käy mikä tahansa taso, jolle kuva heijastetaan.

Surfacen mobiiliversiossa on myös joitain etuja pöytämalliin verrattuna. Pinnan päälle asennetun kameran ansiosta Mobile Surface pystyy havaitsemaan kolmiulotteisen liikkeen, eli esimerkiksi käden liikuttamisen korkeussuunnassa. Tätä voi soveltaa esimerkiksi siten, että äänenvoimakkuutta kontrolloidaan nostamalla ja laskemalla kättä.

Alla on kaksi videota, joista ensimmäisen kuvasi TechFestiin osallistunut TechFlashin Todd Bishop. Videolla Mobile Surfacea demotaan rumpusovelluksen avulla. Alempi videoista on Microsoftin TechFest 2010 -sivuston oma esittelyvideo Mobile Surfacesta, jossa toimintamahdollisuuksia esitellään rumpudemon lisäksi karttasovelluksen avulla.

Kuten videoistakin voi päätellä, on tämän konseptin tuotteistaminen vielä alkumetreillä. Mobile Surfacea on tosin kehitelty jo jonkin aikaa, sillä jo vuonna 2007 Microsoft kertoi projektista nimeltä PlayAnywhere, jossa oli tavoitteena luoda projektoria hyödyntävä versio Surfacesta (jonka työnimi oli PlayTable).

Microsoft uskoo, että projektorit tulevat yleistymään kännyköissä lähivuosina. Kun puhelimissa on myös kamerat, on kaikki tarvittava teknologia esitellyn kaltaisen teknologian hyödyntämiseen jo valmiiksi tulevaisuuden kuluttajan taskussa.
Get Microsoft Silverlight

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto