AfterDawn: IT-alan uutiset

FAPAV: Telecom Italian pitää vahtia luvattomia lataajia

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 2.2.2010 10:40 Kommentteja (10)

FAPAV: Telecom Italian pitää vahtia luvattomia lataajia Tekijänoikeusjärjestöt ja internet-operaattorit ovat muutaman vuoden ajan kiistelleet siitä, että kenen pitäisi valvoa ja estää tekijänoikeudella suojatun sisällön luvatonta jakelua. Muutamissa maissa asioista kiistellään parhaillaan oikeudessa ja nyt näiden maiden joukkoon on liittymässä myös Italia, sillä paikallinen tekijänoikeusjärjestö FAPAV (Federazione Anti-Pirateria Audiovisiva) on haastanut operaattori Telecom Italian oikeuteen asian tiimoilta.
FAPAV on esittänyt Telecom Italialle useita erilaisia vaatimuksia, joihin kuuluvat mm. luvattomien lataajien vahtiminen ja niistä ilmoittaminen, asiakkaiden pääsyn estäminen tietyille P2P-sivustoille (The Pirate Bay, 1337x, isoHunt jne.) sekä suostuminen läheisempään yhteistyöhön tekijänoikeustahojen kanssa.

Telecom Italia ei suostunut vaatimuksiin vapaaehtoisesti, jonka seurauksena FAPAV vei asian Rooman oikeuslaitoksen käsiteltäväksi. Asian käsittely alkaa ensi viikolla ja FAPAV haluaa oikeuden pakottavan Telecom Italian yhteistyöhön 10 000 euron päivittäisen uhkasakon voimalla.

FAPAV:in keräämien todisteiden mukaan jopa sadat tuhannet Telecom Italian asiakkaat ovat ladanneet internetistä luvatta tekijänoikeudella suojattuja elokuvia, eikä operaattori ole juuri puuttunut asiakkaidensa toimiin.

Telecom Italia on Italian suurin operaattori, ja FAPAV halunnee asiasta ennakkotapauksen, jonka perusteella muutkin paikalliset operaattorit voidaan sitten pakottaa yhteistyöhön.

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

12.2.2010 10:48

Lainaus:
pakottaa yhteistyöhön

siinähän se on kiteytetty asian ydin

22.2.2010 10:56
Sano EI piratismille
Vahvistamaton

Telecom Italia ei suostunut vaatimuksiin vapaaehtoisesti, jonka seurauksena FAPAV vei asian Rooman oikeuslaitoksen käsiteltäväksi.
Asian käsittely alkaa ensi viikolla ja FAPAV haluaa oikeuden pakottavan Telecom Italian yhteistyöhön 10 000 euron päivittäisen uhkasakon voimalla.
FAPAV:in keräämien todisteiden mukaan jopa sadat tuhannet Telecom Italian asiakkaat ovat ladanneet internetistä luvatta tekijänoikeudella suojattuja elokuvia, eikä operaattori ole juuri puuttunut asiakkaidensa toimiin.

Niinpä,tämä on totta.
Jollei sana auta,niin on PAKKO ottaa "KOVEMMAT keinot" käyttöön!!!.
Olisi hyvä myös Suomen lainsäädännössä!.

32.2.2010 10:58

Kunnon salaukset ja proxyjen käyttö niin voidaan kiertää kaikenlaiset urkintakeinot. Yleisesti ajatellen oma nettiliikenne pitäisi salata oli liikenteen tarkoitus mikä tahansa. Sitten yksi keino on alkaa lataamaanja välittämään paketteja jotka ei sisällä mitään muuta kuin random bytejä. Tätä aiheuttaa liikenteen kasvamista mutta myöskin seurannan ja vaikeuttaa jäljittämistä.

Olisihan se hyvä jos TO järjestöjen tehtävää tekisi joku muu kuin TO järjestöt itse. Kuvastaa hyvin tehtävän vaikeutta.

42.2.2010 16:14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti syrtek66:
...
Sitten yksi keino on alkaa lataamaanja välittämään paketteja jotka ei sisällä mitään muuta kuin random bytejä. Tätä aiheuttaa liikenteen kasvamista mutta myöskin seurannan ja vaikeuttaa jäljittämistä.

---
Owner free filesystem (OFF) tekeekin juuri tuota. Kehitys on kuitenkin toistaiseksi jäissä kehittäjän kiireiden takia.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.2.2010 @ 16:17

52.2.2010 20:40

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sano EI piratismille:

Niinpä,tämä on totta.
Jollei sana auta,niin on PAKKO ottaa "KOVEMMAT keinot" käyttöön!!!.
Olisi hyvä myös Suomen lainsäädännössä!.
Toinen hyvä keino on TO-mafian ja mediateollisuuden katsoa PEILIIN ja yrittää löytää sitä vikaa sieltä, josko omassa ahneudessa jne. olis enemmän syytä nykyiseen tilanteeseen jossa ihmisiä ei kiinnosta maksaa ahneille itsekkäille pelleille välikäsinä toimimisesta, samalla kun vievät itse suurimmman osan artisteille ja muusikin OIKEILLE tekijöille kuuluvista rahoista!!

62.2.2010 23:13

Siinä tulee taas FAPAV:lle kallis lasku ,koska tuo ei mene oikeudessa läpi ei enää.Voihan sitä tietty kepillä jäätä koittaa,mutta melko turhaa.

73.2.2010 5:34
...
Vahvistamaton

Tai ehkäpä pira-petterin pitäisi vaan katsella sinne peiliin itse?

Jos ei viitsi maksaa edes limsan hintaa esim. iPhone tms pelistä/ohjelmasta on se aika selkeä osoitus siitä että iänikuinen itku ohjelmien kalleudesta on vain se tekosyy millä koko touhua itselle perustellaan.

Perhanan pikku pira-petterit, olisitte edes rehellisiä. Kasvattakaa vain ne isot ja karvaiset että voitte myöntää että ette tahdo maksaa mistään mitään, ja piratoitte siksi kun voitte tehdä sen ilman sanktioita!

83.2.2010 7:22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ...:
Tai ehkäpä pira-petterin pitäisi vaan katsella sinne peiliin itse?

Jos ei viitsi maksaa edes limsan hintaa esim. iPhone tms pelistä/ohjelmasta on se aika selkeä osoitus siitä että iänikuinen itku ohjelmien kalleudesta on vain se tekosyy millä koko touhua itselle perustellaan.

Perhanan pikku pira-petterit, olisitte edes rehellisiä. Kasvattakaa vain ne isot ja karvaiset että voitte myöntää että ette tahdo maksaa mistään mitään, ja piratoitte siksi kun voitte tehdä sen ilman sanktioita!
Rauhoituppas nyt sen trollauksesi kanssa. Piratismista on seurauksia, piraatit ostavat aitoja tuotteita ja kyllä, tekniikan kehitys on mahdollistanut helpon tietostojenjaon.

93.2.2010 8:10

Lainaus:
Tai ehkäpä pira-petterin pitäisi vaan katsella sinne peiliin itse?

Jos ei viitsi maksaa edes limsan hintaa esim. iPhone tms pelistä/ohjelmasta on se aika selkeä osoitus siitä että iänikuinen itku ohjelmien kalleudesta on vain se tekosyy millä koko touhua itselle perustellaan.

Perhanan pikku pira-petterit, olisitte edes rehellisiä. Kasvattakaa vain ne isot ja karvaiset että voitte myöntää että ette tahdo maksaa mistään mitään, ja piratoitte siksi kun voitte tehdä sen ilman sanktioita!
Taas yksi hyvä esimerkki kirjoituksesta jossa ei ole mitään järkeä,sanoja sanojen perässä ilman minkäänlaista kokonaisuutta,SIIS ei noin.Mutta kyseessä lienee joku, joka ei tiedä asioista yhtään mitään.

106.2.2010 2:19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ...:
Tai ehkäpä pira-petterin pitäisi vaan katsella sinne peiliin itse?

Jos ei viitsi maksaa edes limsan hintaa esim. iPhone tms pelistä/ohjelmasta on se aika selkeä osoitus siitä että iänikuinen itku ohjelmien kalleudesta on vain se tekosyy millä koko touhua itselle perustellaan.

Perhanan pikku pira-petterit, olisitte edes rehellisiä. Kasvattakaa vain ne isot ja karvaiset että voitte myöntää että ette tahdo maksaa mistään mitään, ja piratoitte siksi kun voitte tehdä sen ilman sanktioita!
NAZZI-SIKA HUUTAA KU OO PERSE OJASSA!!! Heh heh heh hehah hah haa...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto