AfterDawn: IT-alan uutiset

Verizon ei potkikaan luvattomia lataajia pois

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 21.1.2010 15:13

Verizon ei potkikaan luvattomia lataajia pois Yhdysvalloissa toimiva teleoperaattori Verizon sai eilen huonoa mainetta luvattomien lataajien keskuudessa, kun useat internet-sivustot kertoivat yrityksen potkivan luvattomia tiedostonjakelijoita pois linjoilta.
Väärinkäsitys johtui Verizonin edustajan antamasta lausunnosta, jonka mukaan yritys on katkaissut internet-yhteyden joiltain asiakkailta, jotka ovat jaelleet luvatta tekijänoikeudella suojattua sisältöä.

Asian tarkempi tutkiskelu kuitenkin paljasti, ettei Verizon ole sulkenut asiakkaidensa internet-yhteyksiä tekijänoikeusasioiden takia, eikä Verizonin edustaja ole edes sanonut näin. Teleoperaattori kuitenkin ohjaa tekijänoikeusjärjestöiltä tulevia varoitusviestejä asiakkailleen, mutta näiden viestien takia internet-yhteyttä ei kuitenkaan suljeta.

Yhdysvaltojen nykyinen lainsäädäntö ei pakota internet-operaattoreita ohjaamaan DMCA-huomautuksia tai muita vastaavia varoitusviestejä asiakkailleen, mutta operaattorit voivat monien muiden maiden tapaan tehdä näin halutessaan. Lainsäädäntö ei myöskään pakota katkaisemaan internet-yhteyksiä tällaisissa tilanteissa, mutta operaattorit voisivat tehdä näin, koska asiakkaan kanssa tehty sopimus mahdollistaa yleensä yhteyden katkaisemisen tekijänoikeusrikkomusten tapahtuessa.

Verizonin mukaan varoitukset tuntuvat toimivan hyvin, sillä useimmissa tapauksissa tekijänoikeudella suojatun sisällön luvaton jakelu loppuu heti ensimmäisen varoitusviestin jälkeen.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Firefox hyppäsi virtuaaliseen todellisuuteen – Lataa Firefox Reality Firefox hyppäsi virtuaaliseen todellisuuteen – Lataa Firefox Reality (19.9.2018 08:02)
Jos tykkäät käyttää Firefoxia tietokoneella ja puhelimessa, niin enää ei ole syytä olla käyttämättä sitä myös virtuaalilaseilla. Mozilla on nimittäin julkaissut Firefox Reality -nimisen verkkoselaimen, ....
Amazon aikoo tuoda ääniavustajansa mikroaaltouuniin ja autoon Amazon aikoo tuoda ääniavustajansa mikroaaltouuniin ja autoon (18.9.2018 20:15)
Amazonia ei tunneta teknologiayhtiönä, mutta se silti toimi ääniavustajien ja älykaiuttimien pioneerina. Nyt biljoonan dollarin verkkokauppajätti työstää ainakin kahdeksaa Alexalla varustettua laitetta. ....
Googlen Family Link antaa vanhemmille avaimet teinien puhelimiin Googlen Family Link antaa vanhemmille avaimet teinien puhelimiin (18.9.2018 19:50)
Google julkisti perheiden välisiä älypuhelinkuvioita helpottavan Family Link -hubin viime vuoden puolella. Erityisen käytännöllinen ominaisuus on EU:n tietosuojadirektiivin eli GGDPR:n jälkimainingeissa. ....
Samsungin älypuhelimiin lisää mullistuksia: J-sarja saa kirveestä, Galaxy M tilalle Samsungin älypuhelimiin lisää mullistuksia: J-sarja saa kirveestä, Galaxy M tilalle (18.9.2018 18:55)
Samsung on vuosien saatossa ollut yhdessä Applen kanssa älypuhelinmarkkinoiden stabilointiaines. Korealaisyhtiöltä on voinut vuosi toisensa jälkeen odottaa samaa kaavaa, jolla menestystä onkin ....
Nokian ennen omistama Withings julkaisi uuden Steel HR Sport -älykellon Nokian ennen omistama Withings julkaisi uuden Steel HR Sport -älykellon (18.9.2018 17:56)
Älyvaa'astaan tuttu Withings siirtyi 2016 yrityskaupassa osaksi Nokiaa. Nokian alaisena Withings julkaisi uudelleen Steel HR -älykellonsa. Sittemmin ranskalaisyhtiö on myyty Nokian toimesta ....

Uutisarkisto