AfterDawn: IT-alan uutiset

Verizon ei potkikaan luvattomia lataajia pois

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 21.1.2010 15:13

Verizon ei potkikaan luvattomia lataajia pois Yhdysvalloissa toimiva teleoperaattori Verizon sai eilen huonoa mainetta luvattomien lataajien keskuudessa, kun useat internet-sivustot kertoivat yrityksen potkivan luvattomia tiedostonjakelijoita pois linjoilta.
Väärinkäsitys johtui Verizonin edustajan antamasta lausunnosta, jonka mukaan yritys on katkaissut internet-yhteyden joiltain asiakkailta, jotka ovat jaelleet luvatta tekijänoikeudella suojattua sisältöä.

Asian tarkempi tutkiskelu kuitenkin paljasti, ettei Verizon ole sulkenut asiakkaidensa internet-yhteyksiä tekijänoikeusasioiden takia, eikä Verizonin edustaja ole edes sanonut näin. Teleoperaattori kuitenkin ohjaa tekijänoikeusjärjestöiltä tulevia varoitusviestejä asiakkailleen, mutta näiden viestien takia internet-yhteyttä ei kuitenkaan suljeta.

Yhdysvaltojen nykyinen lainsäädäntö ei pakota internet-operaattoreita ohjaamaan DMCA-huomautuksia tai muita vastaavia varoitusviestejä asiakkailleen, mutta operaattorit voivat monien muiden maiden tapaan tehdä näin halutessaan. Lainsäädäntö ei myöskään pakota katkaisemaan internet-yhteyksiä tällaisissa tilanteissa, mutta operaattorit voisivat tehdä näin, koska asiakkaan kanssa tehty sopimus mahdollistaa yleensä yhteyden katkaisemisen tekijänoikeusrikkomusten tapahtuessa.

Verizonin mukaan varoitukset tuntuvat toimivan hyvin, sillä useimmissa tapauksissa tekijänoikeudella suojatun sisällön luvaton jakelu loppuu heti ensimmäisen varoitusviestin jälkeen.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto