AfterDawn: IT-alan uutiset

CES: Ensimmäiset DivX Plus HD -laitteet varmistuivat

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 7.1.2010 12:57 Kommentteja (8)

CES: Ensimmäiset DivX Plus HD -laitteet varmistuivat Matroska-tiedostoja lataavat kuluttajat ovat saaneet CES-messuilta ilouutisia, kun DivX-formaatin kehityksestä vastaava DivX, Inc. -yritys on vahvistanut ensimmäisten DivX Plus HD -hyväksynnän saaneiden laitteiden olevan pian kaupoissa.
Ensimmäisenä uutena tuotteena mm. monien Matroska-tiedostojen toistamisen takaavan DivX Plus HD -leiman saavat Philipsin tulevat Blu-ray-soittimet. Uutta ominaisuutta tukevat soittimet rantautuvat Eurooppaan huhtikuussa, mutta julkaistu lehdistötiedote ei kerro kyseisten soittimien mallinimiä tai muita tietoja.

Jo markkinoilla olevista laitteista DivX Plus HD -tuen saa pian Seagaten FreeAgent Theater+, jonka saa Suomessa omakseen noin 130 euron hintaan. FreeAgent Theater+:lle DivX Plus HD -tuki tuodaan firmware-päivityksen muodossa vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana, joten laitteen omistavien kuluttajien on odotettava vielä muutama tovi uutta päivitystä.

Matroska-tiedostojen ohella DivX Plus HD -hyväksyntä takaa toimivuuden myös latauspalveluista ostettaville DRM-suojatuille DivX-elokuville, joita jotkin Yhdysvalloissa ja Euroopassa toimivat tahot myyvät.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

17.1.2010 17:22

Fiksu valinta tuo mkv-container, ei voi muuta sanoa.

27.1.2010 18:57

Pitäiskö tuon DivX Plus HD kanssa nyt sitten toistua kaikki yleisimmät tiedostomuodot ja tekstit. Vai vieläkö on jossain puutteita?

37.1.2010 22:33

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Malboro:
Pitäiskö tuon DivX Plus HD kanssa nyt sitten toistua kaikki yleisimmät tiedostomuodot ja tekstit. Vai vieläkö on jossain puutteita?
Vähän samaa mietin. ASS:n sopisi olla tuettu.

48.1.2010 5:10
manuuu1
Inactive

Sais tulla sama ominaisuus ps3:een

58.1.2010 8:23

Oma LG töllö toistaa Matroskat suoraan ulkoiselta kovalevyltä :)

Hyvä että yleistyy.

69.1.2010 10:11

Riittääköhän tuossa vääntö raskaampien FullHD-leffojen kanssa? Kun ainakin melko tuoretta rautaa oleva tietokonekin on niiden kanssa ongelmissa. Athlon 64 3200+ prossu ei niitä jaksa purkaa. Onnistuu Linuxilla+Nvidian kortilla kyllä mainiosti. Millaistahan rautaa tuossa soittimessa siis sisältä löytyy... kuulostaa melkein liian hyvältä ollakseen totta jos tekee sen mitä lupaa.

79.1.2010 16:50

Lainaus:
Riittääköhän tuossa vääntö raskaampien FullHD-leffojen kanssa?

DivX Plus HD:n määrityksissä on rajattu Blu-rayn tavoin esim. noita H.264-formaatin asetuksia, joten kaikki Matroska-tiedostoihin tungetut H.264-videot eivät toimi tuon määrityksen puitteissa. Laitteet ja niiden piirit voivat kuitenkin purkaa speksin vaatimuksiakin "tiukemmin" pakattuja tiedostoja, joten jää nähtäväksi mitä eri laitteet osaavat purkaa.

http://developer.divx.com/docs/divx_plus_hd/Creation_with_x264
tuolta löytyy tarkemmin noi asetukset mitä DivX Plus HD -hyväksynnän saanut laite purkaa varmasti H.264:n osalta.

Lainaus:
Kun ainakin melko tuoretta rautaa oleva tietokonekin on niiden kanssa ongelmissa. Athlon 64 3200+ prossu ei niitä jaksa purkaa.

x86-suoritinarkkitehtuuri ei ole suunnattu videoiden purkamiseen, joten siihen ei kannata verrata mitään videokäyttöön tarkoitettuja piirejä tai toteutuksia. Esim. tuon Boxeen sisältä löytyvä Tegra 2 toistaa 1080p H.264 -videota hyvin, vaikka kellotaajuudet ovat alle gigahertsin luokassa.
http://www.nvidia.com/object/tegra_250.html

89.1.2010 17:15

Ainakin oma LG 32LH5000 toistaa 1080p .mkv tiedostoja, ongelmaksi nyt muodostui näköjään se että jos on DTS audio niin TV ei sitä tue. Tarvii varmaan olla AC3 tjsp.

Tiedä sitten miten on noiden Plus HD laitteiden kanssa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto