AfterDawn: IT-alan uutiset

YouTube kevenee Feather-ominaisuudella

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 4.12.2009 13:09 Kommentteja (4)

YouTube kevenee Feather-ominaisuudella Videopalvelu YouTube on aloittanut uuden höyhenenkevyen videosivun testaamisen. Kevyemmän version tarkoituksena on vähentää videosivulta ylimääräistä sisältöä, jolloin videon tulisi latautua nopeampaa ja toimia paremmin hitaammillakin koneilla. Feather-ominaisuuden voi laittaa päälle TestTubesta, josta löytyy muitakin testausvaiheessa olevia ominaisuuksia.
Feather poistaa sivulta "More From:"-kohdan ja kommentoinnin, vähentää samankaltaisten videoiden määrää 21:stä viiteen ja kommenttejen määrän kymmeneen sekä poistaa muutamia muita vähemmän olennaisia elementtejä. Videoiden laatu asetetaan samalla oletuksena HQ:n tai HD:n sijasta SD-tasoiseksi.

Toistaiseksi ilmeisesti vain pieni osa videoista näkyy Feather-moodissa, mutta YouTube aikoo tulevaisuudessa laajentaa testiä. Feather-ominaisuuden saat päälle täältä, josta sen voi myös kytkeä pois päältä. Lisäksi ominaisuuden saa pois käytöstä jokaisella Feather-videosivulla olevasta vihreästä laatikosta.

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

14.12.2009 14:41

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1865 (Adblock Plus)
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/4364 (Adblock Plus: Element Hiding Helper)

Saa poistettua sivulta mitä vaan. ;)

25.12.2009 18:39

Nyt en ihan ymmärtänyt tuota. Jos sivulta ensin latautuu kaikki muu paitsi video, niin pitäiskö sen jälkee videon latautua jotenkin nopeammin, jos sivua kevennetään?

Mielestäni youtube suurin ongelma on se että vaikka olisi kuinka nopea yhteys, niin silti joskus saattaa latautua videot pirun hiitasti. Myös HD videot vaatii todella paljon prosessoritehoa. Tosin tuohon uusi tuleva flash päivitys piäisi tehdä vähän parannusta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.12.2009 @ 18:40

39.12.2009 13:00

Kyllä on Youtube nykyään muuttunut hitaaksi videoitten latauksessa, kun nopeallakin nettiyhteydellä saa odottaa kauan aikaa. Eikä tuo feather ominaisuus auta kuin niitä joilla on hitaampi nettiyhteys. Saisivat lisätä servereitäkin, jotta kaistaa tulisi lisää.

49.12.2009 13:11

Joo paljon nopeammalta tuntuu tuo "Feather"-toiminto, kuin tavallinen YouTube. Tavallisessa videot latautuvat kyllä aivan liian hitaasti.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto