AfterDawn: IT-alan uutiset

PS3:n videokauppa käynnistyi osassa Eurooppaa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 22.11.2009 13:08 Kommentteja (7)

PS3:n videokauppa käynnistyi osassa Eurooppaa PlayStation 3 -pelikonsolin oma videokauppa käynnistyi Yhdysvalloissa viime vuonna ja lopulta kyseinen palvelun on saatu myös Eurooppaan, kun palvelu käynnisti toimintansa torstaina vanhalla mantereella. Valitettavasti palvelu ei avautunut kaikissa Euroopan maissa, vaan ainoastaan Espanjassa, Britanniassa, Ranskassa ja Saksassa, mutta ensi vuoden aikana palvelun on tarkoitus saapua muuallekin Eurooppaan.
Palvelun avaamisen kunniaksi Sony tarjoaa kaikille Angels & Demons -elokuvan (Enkelit ja demonit) ostajille ilmaiseksi The Da Vinci Code -elokuvan (Da Vinci -koodi). Lisäksi PS3-konsolinsa PSN-palveluun tämän kuun 30. päivään mennessä rekisteröivät tahot saavat ilmaiseksi Transformers-elokuvan.

Elokuvavuokrauksien hinnat alkavat parista eurosta ja uudesta teräväpiirtosisällöstä saa luonnollisesti pulittaa enemmän. Elokuvien hankkiminen omaksi on myös vaihtoehto, ja tavallisen resoluution elokuvia saa omakseen halvimmillaan 7,99 euron kappalehintaan, mutta valitettavasti teräväpiirtosisältöä ei vielä kaupata kuluttajille omaksi. Valikoimista pitäisi löytyä tällä hetkellä noin 800 elokuvaa.

Nähtävästi kaikkea sisältöä ei voi kuitenkaan sekä ostaa että vuokrata, vaan esim. Star Trek on ainoastaan ostettavissa, kun taas puolestaan Jonas Brothers: The Concert Experience on ainoastaan vuokrattavissa.

Ladattavien elokuvien tiedostokoot vaihtelevat elokuvan ja resoluution mukaan, ja esim. Batman Begins -elokuvan teräväpiirtoversion kohdalla ladattavaa tulee noin 7,6 gigatavua.

Vuokratun sisällön osalta katselu on aloitettava 14 päivän sisällä vuokrauksesta ja katseluaikaa on 48 tuntia. PS3:n lisäksi ostamaansa sisältöä voi siirtää PSP-konsolille katsomista varten.


Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

122.11.2009 14:53
leffafriikki
Vahvistamaton

Ei mahdu kaaliin miten voi olla niin vaikeaa saada kyseistä palvelua (tai iTunesin vastaavaa) tänne härmään. Jos HD-leffoja vuokrattaisiin täällä 2-4 euron hintaan, olisin taatusti vakiasiakas tyyliin pari leffaa / viikko. Nyt kun ei ole tarjolla kun jotain nukkavierua valikoimaa perusformaatilla, niin ihan sama ladata leffa vaikka sitten torrenttina.

Tämä olisi loistava keino studioiden nyt iskeä, mutta ei. Kiistellään vaan jostain jakeluoikeuksista, copyrighteista yms ja sillä aikaa vapaa elokuvanjakelu porhaltaa taas ohi ja kohta on liian myöhäistä tarjota kuluttajille enää mitään.

222.11.2009 14:55
leffafriikki
Vahvistamaton

Ei mahdu kaaliin miten voi olla niin vaikeaa saada kyseistä palvelua (tai iTunesin vastaavaa) tänne härmään. Jos HD-leffoja vuokrattaisiin täällä 2-4 euron hintaan, olisin taatusti vakiasiakas tyyliin pari leffaa / viikko. Nyt kun ei ole tarjolla kun jotain nukkavierua valikoimaa perusformaatilla, niin ihan sama ladata leffa vaikka sitten torrenttina.

Tämä olisi loistava keino studioiden nyt iskeä, mutta ei. Kiistellään vaan jostain jakeluoikeuksista, copyrighteista yms ja sillä aikaa vapaa elokuvanjakelu porhaltaa taas ohi ja kohta on liian myöhäistä tarjota kuluttajille enää mitään.

322.11.2009 16:48
jee
Vahvistamaton

Hommaa xbox360 :D kyllä toimii vaikka vielä puutteita on, mutta toimiipahan kuitenkin :D toivotaan että ps3 aikanaan ainakin sitten tekee palvelustaan hiukan laadukkaamman. Tarkoitan lähinnä sitä että katselin juuri ensimmäisen leffan xbox zune vuokrauspalvelusta ja äkisti jouduinkin katselun keskeyttämään. no sitten 24h tunnin siällä jatkoin katselua, mutta juuri parhaimmassa kohtaa hohtoa (30 min ennen loppua) sitten leffa meni poikki ja konsoli ilmoitti että käyttöaika meni umpeen. Ei tällaisia mogia kiitos muille valmistajille. Oli aikas iso vitutus meinaan. Noh homma ratkesi sillä että vuokrasin sen uudelleen, mutta käytännössä maksoin leffasta tuplahinnan katseltuani sen vain kerran ja tosiaan luulin että saan sen leffan katsoa loppuun jos kerran aloitan/jatkan sen katselua 24h tunnin sisällä uudestaan. Tällä hetkellä tässäpä oli ainoa huonopuoli minun puolestani koko palvelussa. Muuten aivan loistava lisä konsolille. Noh tekstitykset olisivat tietty ihan plussaa.

422.11.2009 19:52

Olisit vuokrannut Blu-Rayn lähimmästä vuokraamosta. :P

-epätoivoinen PS3:n omistaja

524.11.2009 16:21

Videofirma makuuni vuokraa BR leffoja 6e/vrk (tos palvelus 7,99e)ja kuvanlaatu lienee parempi. Samalla saa ostettua kilon irtokarkkeja :) Ja vaikka itsellä on 24meganen netti, tuollaisen hd-leffan imutukseen menee tovi.

Eikä niis oo tekstejäkään.

624.11.2009 16:46
jaki33
Vahvistamaton

"Videofirma makuuni vuokraa BR leffoja 6e/vrk (tos palvelus 7,99e)ja kuvanlaatu lienee parempi. Samalla saa ostettua kilon irtokarkkeja :) Ja vaikka itsellä on 24meganen netti, tuollaisen hd-leffan imutukseen menee tovi."

Lueppa vähän tarkemmin, SD reso elokuvan saa OMAKSI tuolla 7,99€:n maksulla....Siinä ei puhutta mitään HD elokuvan hinnasta.

725.11.2009 20:30

Both SD and HD versions are available, with the cheaper variants going for €1.99 / £2.49 to rent or €7.99 / £6.99 to purchase

Niinpä olikin..

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Applen suoratoistopalvelu myöhästelee pahasti – Syynä yhtiön konservatiivisuus Applen suoratoistopalvelu myöhästelee pahasti – Syynä yhtiön konservatiivisuus (23.9.2018 12:19)
Apple on PR-kuvaltaan varsin liberaali yhtiö, mutta yhtiön sisäinen ohjenuora on kuitenkin melko konservatiivinen ja varovainen. Teknologiajätti esimerkiksi kieltäytyy levittämästä App Storessa ....
Magic Leap -lasit saivat vakuuttavan tukijan – Luvassa hyvää äänentoistoa? Magic Leap -lasit saivat vakuuttavan tukijan – Luvassa hyvää äänentoistoa? (22.9.2018 15:30)
Laadukkaista audiotuotteista tunnettu Sennheiser aloittaa yhteistyön vasta ensimmäisen kaupallisen tuotteensa julkaisseen Magic Leapin kanssa. Magic Leapin tuotekehitys on painottunut laajennettua ....
Piratismi ei tappanutkaan musiikkia – Kasvaa kovaa vauhtia Piratismi ei tappanutkaan musiikkia – Kasvaa kovaa vauhtia (22.9.2018 10:29)
Yhdysvaltojen musiikkiteollisuuden etujärjestö RIAA on julkaissut tilastotietoa millaisessa jamassa ala nykyisin on. Ala on ollut suurten muutosten kourissa, mutta se on kuitenkin päässyt kiinni ....
1 kommentti
iPhone XS purettiin osiin – Sisältä löytyi pieni yllätys iPhone XS purettiin osiin – Sisältä löytyi pieni yllätys (22.9.2018 09:09)
Uusien iPhonien tullessa markkinoille, tietyistä asioista on tullut perinteitä. Puhelimet tulevat myyntiin seuraavan viikon perjantaina, sitä ennen teknologiamediat julkaisevat laitearvostelunsa ....
Keskihintainen älypuhelin hakusessa? Tällaisia ominaisuuksia saa noin 200 eurolla Keskihintainen älypuhelin hakusessa? Tällaisia ominaisuuksia saa noin 200 eurolla (22.9.2018 08:52)
Tällä viikolla Samsungilta putkahti uusi Galaxy A7 -älypuhelin, mutta keskihintaisten puhelimien anti ei jäänyt siihen. Yhtiö nimittäin paljasti uudet J-sarjan Galaxyt, jotka hintansa puolesta ....

Uutisarkisto