Britanniakin haluaa katkoa luvattomien lataajien yhteydet

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 28.10.2009 16:42 Kommentteja (20)

Britanniakin haluaa katkoa luvattomien lataajien yhteydet Britanniassa tekijänoikeudella suojattua sisältöä luvattomasti lataavat tahot ovat ongelmien edessä, sillä kauppaministeri Peter Mandelson vahvisti tänään, että maahan luodaan paraikaan lakia, joka katkoo internet-yhteyden luvattomilta lataajilta.
Britannian suunnitelmissa on osittain samanlainen järjestelmä kuin Ranskassa, jossa lataajia ruvetaan jahtaamaan ensi vuoden aikana. Luvattomasta latauksesta lähetetään internet-yhteyden omistajalle ensimmäisellä ja toisella kerralla luvattomasta lataamisesta huomauttava kirje, ja kolmannen luvattoman latauksen kohdalla internet-yhteys voidaan sulkea.

Yhteyden sulkeminen on kuitenkin viimeinen keino luvattoman lataamisen estämiseksi, jonka johdosta aluksi kuluttajan internet-yhteyden nopeutta voidaan rajoittaa selvästi tai asettaa lataamiselle päivittäisiä rajoja, jos internet-liittymän avulla rikotaan tekijänoikeuksia.Tulevan lain yksityiskohdat ovat vielä hiomatta, joten esim. netittömän ajan maksimikestoa ei ole vielä määritetty. Asiasta päättävät tahot ovat kuitenkin luvanneet, ettei uudesta laista tule liian ankaraa, koska se voisi muuten vahingoittaa pysyvästi maan internet-liikennöintiä.

Ranskasta poiketen Britanniassa ei uskota, että internet-yhteyksiä tarvitsisi katkaista tuhansia kappaleita päivittäin, vaan Mandelsonin mukaan toimet kohdistetaan ainoastaan eniten lataaviin tahoihin.

Britanniassa ei ole toistaiseksi kerrottu, että perustetaanko tekijänoikeusrikkojista tulleiden valitusten käsittelyyn uusi virasto, mutta tekijänoikeusrikosten käsittelystä tulevat kulut jaetaan nykyisen suunnitelman nojalla kahtia tekijänoikeustahojen ja internet-operaattoreiden kesken.

Uusi suunnitelma on kerännyt sekä kiitosta että vastustusta. Uudistus sopisi erityisesti levyteollisuutta edustavalle BPI:lle, jonka toimitusjohtaja Geoff Taylor uskoo laittomien musiikkilataajien siirtyvän laillisten latausten pariin, kunhan uudistus astuu voimaan. Ehdotusta ovat puolestaan vastustaneet mm. Britannian tiedustelupalvelut (MI5 ja MI6), jotka pelkäävät lain kasvattavan salatun internet-liikenteen määrää, joka puolestaan vaikeuttaa heidän työtään.

Mandelson uskoo, että parlamentin antaman hyväksynnän jälkeen luvattomien lataajien jahtaaminen voidaan aloittaa ensi vuoden huhtikuussa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

20 kommenttia

128.10.2009 17:07

Mihin tämä maailma on menossa...

228.10.2009 17:40

Lainaus:
Ehdotusta ovat puolestaan vastustaneet mm. Britannian tiedustelupalvelut (MI5 ja MI6), jotka pelkäävät lain kasvattavan salatun internet-liikenteen määrää, joka puolestaan vaikeuttaa heidän työtään.
Dark_net on jo olemassa ja 1024bit kryptaus ohjelmia on jo paljon

Esim jos joku käyttää 1024bit truecryp niin jopa MI5 kotimaan ja Mi6 ulkomaan tiedustelu palvelun hepuilla tulee ankeeta jos ei tiedä salaus avainta puhumattakaan perus poliisista

328.10.2009 18:22

Lainaus:
Lainaus:
Ehdotusta ovat puolestaan vastustaneet mm. Britannian tiedustelupalvelut (MI5 ja MI6), jotka pelkäävät lain kasvattavan salatun internet-liikenteen määrää, joka puolestaan vaikeuttaa heidän työtään.
Dark_net on jo olemassa ja 1024bit kryptaus ohjelmia on jo paljon

Esim jos joku käyttää 1024bit truecryp niin jopa MI5 kotimaan ja Mi6 ulkomaan tiedustelu palvelun hepuilla tulee ankeeta jos ei tiedä salaus avainta puhumattakaan perus poliisista
Ongelma lienee enemmänkin siinä, että jos piraatit ryhtyvät käyttämään anonyymejä ratkaisuja laajassa mittakaavassa, oikeat rikolliset voivat piiloutua erittäin tehokkaasti massan joukkoon. Tokkopa näin tulee käymään mutta kohtahan sen näkee mihin Ranskan ja Britannian tiedostojenjakokulttuuri menee. Se on varmaa, ettei se katoa minnekään.

428.10.2009 20:09

niiiii in
seuraavaksi ne edelleeen kieltävät nuo salatut yhteydet.
jota periaatteessa voidaan ajaa ton takia läpi että se vaikeuttaa tiedustelupalvelujen toimintaa.

528.10.2009 20:12

Todennäköisesti homma menee sillein että varmasti osa lopettaa lataamisen tuon katkaisun jne juttujen pelossa, osa lopettaa kun on katkaistu. Sitten niitä ketkä lataa on enää sen verran että heitä on helpompi jäljitellä. Itse en ainakaan näe mitään järkeä siinä että lataajia jahdataan. Mielestäni palvelimet ja lähettäjät pitäisi laittaa vastuuseen.

628.10.2009 21:15

Internet operaattoreita kohtaan tälläset lait on ainaki täysin kohtuuttomia, eihän ne oo mitään väärää tehny.

728.10.2009 22:05

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ibanez90:
Todennäköisesti homma menee sillein että varmasti osa lopettaa lataamisen tuon katkaisun jne juttujen pelossa, osa lopettaa kun on katkaistu. Sitten niitä ketkä lataa on enää sen verran että heitä on helpompi jäljitellä. Itse en ainakaan näe mitään järkeä siinä että lataajia jahdataan. Mielestäni palvelimet ja lähettäjät pitäisi laittaa vastuuseen.
Tiedostonjako- ja katselukeinoja on niin tuhottomasti, ettei tuollainen laki toimi ilman täysin uudistettuja palveluita, jotka korvaavat menetetyt kanavat. Miten ajattelit valvoa irkkiä, filehosteja, usenettia, anonyymiratkaisuja, streaming palveluita ja privatrackereitä? MI5 ja MI6 pelkäävät nimenomaan sitä, että tiedostojenjakaminen vaihtuu antonyymiratkaisuihin, jolloin jäljittämisestä tulee erittäin vaikeaa ja kallista. Todennäköisesti tiedostojenjako vaihtunee kuitenkin filehosteihin mutta eihän sitä tiedä - pelkkä veikkaushan tuo.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.10.2009 @ 22:08

829.10.2009 01:08

"... seuraavaksi ne edelleeen kieltävät nuo salatut yhteydet.
jota periaatteessa voidaan ajaa ton takia läpi että se vaikeuttaa tiedustelupalvelujen toimintaa." - Niin että perus ssl- ja vpn-yhteydet ja tiedostojen kryptaus kiellettäisiin vai? Ei taida onnistua ihan helpolla ...

Koko homman ydin on siinä että kun yhteytensä salaavia alkaa olla paljon, niin kaikki valvonta muuttuu vaikeaksi ja ennen kaikkea kalliiksi varsinkin jos vaikka noin ihan kapinamielessä aletaankin siirtää suuria määriä esimerkiksi itsetehtyjä videoita jotka on kryptattu ja tiedostot sopivasti nimetty jotta näyttää epäilyttävältä, niin valvo siinä sitten ...

929.10.2009 01:57

Tavallaan olen ihan tyytyväinen, että joissain maissa tuollaisia lakeja säädetään. Tällä tavoin Suomeen ei ehdi yhtä surkeita lakeja tulla, ennen kuin niiden kiertäminen on tehty helpoksi.

Jotenkin vaan tuntuu, että noilla laeilla (laki->lailla monikossa laeilla? :o) pääasiassa saadaan hidastettua internetin kehittymistä ja jotain turhia yksityisyyden suojia tuhottua.

Onneksi löytyy tyhmiä naapureita, joiden wlaneja saa lainata pikku latailuihin.. eikä maksa mitään :)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.10.2009 @ 01:57

1029.10.2009 07:02

Kysynpä tämmösen kysymyksen kun täällä warettajia pyörii niin paljon. Eikö teidän mielestänne esim artisteille kuulu mitään korvauksia siitä että he ovat tehneet musiikkia? Jos kaikki lataa heidän musiikkinsa ei heille jää käteen mitään. Onko se teidän mielestä reilua?

1129.10.2009 07:23
berethiel
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ibanez90:
Kysynpä tämmösen kysymyksen kun täällä warettajia pyörii niin paljon. Eikö teidän mielestänne esim artisteille kuulu mitään korvauksia siitä että he ovat tehneet musiikkia? Jos kaikki lataa heidän musiikkinsa ei heille jää käteen mitään. Onko se teidän mielestä reilua?
Artisti saa rahansa keikkailusta. Levy on mainos ja siitä menevät rahat suurimmaksi osaksi ahneille levyfirmoille. Niin tai näin ei artisti hyödy lataamatta jättämisestä yhtään mitään. Mutta sen sijaan lataamisesta artisti voi jopa hyötyä. Ja ne suuret nimet, jotka tienaavat levymyynnistä ovat jo niin rikkaita, etteivät he enempää rahaa tarvitse. Levyfirmat ovat vain ahneita ja ovat nimenomaan huolissaan omasta rahapussistaan.

1229.10.2009 07:45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ibanez90:
Kysynpä tämmösen kysymyksen kun täällä warettajia pyörii niin paljon. Eikö teidän mielestänne esim artisteille kuulu mitään korvauksia siitä että he ovat tehneet musiikkia? Jos kaikki lataa heidän musiikkinsa ei heille jää käteen mitään. Onko se teidän mielestä reilua?
Aihetta ei välttämättä kannata vetää kyllä-ei -väittelyksi, sillä se on oikeasti tärkeä. Jos tuo laki menee kahdessa maassa läpi, sen leviäminen on vain ajan kysymys, ellei homma osoittaudu täysin sudeksi. Tuo laki rankaisee enemmänkin tietotaidottomia ja niitä onnettomia jotka joutuvat väärinkäytöksen kohteeksi. Kyse on edelleen kollektiivisesta rangaistuksesta, joka aiheuttaa monia sosiaalisia ongelmia.

1329.10.2009 11:28

Taitaa käydä niin, että pahimmat lataajat siirtyvät käyttämään salattua yhteyttä. Ja kun ei ole enää ketään muuta ketä hätistellä, niin sitten siirrytään tavalisten ihmisten kimppuun entistä tehokkaammin.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.10.2009 @ 11:31

1429.10.2009 15:16

Turhaa normaalien ihmisten niskaan paskomista tääkin. HC-piraatit kuitenkin on aina askeleen edellä, siinä missä rikolliset yleensäkkin.

Ehkä paras tapa ehkäistä piratismia olis se, että lasketaan 5-10 kertaisesti hintaa, jolloin aletaan olla jo realistisissa hinnoissa musiikille, peleille ja leffoille, sekä levytuotoista suurin osa artistille.

Esim. uudet musiikkialbumit/DVD-leffat 3e ja uudet bluray leffat/Pelit 5e?

1529.10.2009 15:41

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Perho92:
Turhaa normaalien ihmisten niskaan paskomista tääkin. HC-piraatit kuitenkin on aina askeleen edellä, siinä missä rikolliset yleensäkkin.

Ehkä paras tapa ehkäistä piratismia olis se, että lasketaan 5-10 kertaisesti hintaa, jolloin aletaan olla jo realistisissa hinnoissa musiikille, peleille ja leffoille, sekä levytuotoista suurin osa artistille.

Esim. uudet musiikkialbumit/DVD-leffat 3e ja uudet bluray leffat/Pelit 5e?
ehkä perus piraatille vois toimia.. elämäntapa piraatille tuski :D

Asus Rampage 3 Xtreme|Core i7 930 @ 4 GHz + NH-D14|GTX 460 Hawk SLi|6Gigs 1600MHz DDR3|60Gig Corsair SSD| Mozard TX Kotelo

1629.10.2009 15:43

Lainaus:
--että maahan luodaan paraikaan lakia, joka katkoo internet-yhteyden luvattomilta lataajilta.
Lainaus:
--että maahan luodaan paraikaan lakia, joka katkoo internet-yhteydet luvattomilta lataajilta.
Lainaus:
Britannian suunnitelmissa on osittain samanlainen järjestelmä kuin Ranskassa, jossa lataajia ruvetaan jahtaamaan ensi vuoden aikana.
Lainaus:
Britannian suunnitelmissa on osittain samanlainen järjestelmä kuin Ranskassa, jossa lataajia aletaan jahtaamaan ensi vuoden aikana.
Herrajestas näitä uutisia, hylätkää jo tuo kapulakieli! Näyttää kuin olisi Google kääntäjän käsialaa.

1729.10.2009 17:34
masa92
Inactive

Lainaus:

Artisti saa rahansa keikkailusta. Levy on mainos ja siitä menevät rahat suurimmaksi osaksi ahneille levyfirmoille. Niin tai näin ei artisti hyödy lataamatta jättämisestä yhtään mitään. Mutta sen sijaan lataamisesta artisti voi jopa hyötyä. Ja ne suuret nimet, jotka tienaavat levymyynnistä ovat jo niin rikkaita, etteivät he enempää rahaa tarvitse. Levyfirmat ovat vain ahneita ja ovat nimenomaan huolissaan omasta rahapussistaan.
Jep, mutta niin saa warettajakin nautinnon muun ihmisen työn hedelmästä maksamatta korvausta. Ei sekään mene yksi yhteen, että kun waretan tämän ja tämän levyn, niin sitten automaattisesti ostan niiden fanipaidan ja menen keikalle.

Lisäksi, pienet bändit kyllä laittavat omaa tuotantoaan nettiin laillisinkin keinon. Esim MySpace.com jne. Jos he oikeasti haluaisivat jakaa tuotoksiaan ilmaiseksi piratebayssa yms. niin luuletko, että he itse laittaisivat myöskin levynsä sinne?

1830.10.2009 09:45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ibanez90:
Kysynpä tämmösen kysymyksen kun täällä warettajia pyörii niin paljon. Eikö teidän mielestänne esim artisteille kuulu mitään korvauksia siitä että he ovat tehneet musiikkia? Jos kaikki lataa heidän musiikkinsa ei heille jää käteen mitään. Onko se teidän mielestä reilua?
Nyt kun vielä kerrot, miksi warettajat eivät ostaisi levyjä..nehän niitä juuri ostavatkin.

Maailmassa on vikana se, että tyhmät ihmiset ovat niin varmoja kaikesta - ja älykkäät niin epävarmoja.

Bertrand Russell

192.11.2009 18:25

Ensi vuosi menee valtion leivissä eläessä ja sieltä takaisin kotiuduttua yksi ensimmäisistä hankinnoista tulee olemaan jonkin anonymisointi palvelun asiakkaaksi liittyminen.

1. Ruotsin hallitus tarkastelee Suomen verkkoliikennettä vapain käsin kuukauden kuluttua: http://www.piraattiliitto.org/uutiset/20...ukausi-jaljella

2. Käyn elokuvissa ja keikoilla niin paljon kuin vain rahapussi antaa myöten, mutta ei niissäkään voi loputtomasti käydä, koska ruokakin pitää siitä tilistä ostaa.

203.11.2009 01:12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti stillborn:
Nyt kun vielä kerrot, miksi warettajat eivät ostaisi levyjä..nehän niitä juuri ostavatkin.
Se on jämpti näin, jopa Britanniassa.

Tuore brittitutkimus: tiedostonjakajat ostavat selvästi enemmän musiikkia kuin 'viattomat'

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto