AfterDawn: IT-alan uutiset

MySpace ei jaa Edwyn Collinsin hittibiisiä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 7.10.2009 20:29 Kommentteja (6)

MySpace ei jaa Edwyn Collinsin hittibiisiä Vuonna 1994 Edwyn Collins julkaisi megahitiksi nousseen A Girl Like You -kappaleen ja monista muista hittiartisteista poiketen Collins piti kappaleen tekijänoikeudet itsellään. Nyt 15 vuotta myöhemmin Collins olisi halunnut laittaa kyseisen hittikappaleen jakoon ilmaiseksi MySpace-sivulleen, mutta Collinsin epäonneksi levy-yhtiö Warner ja MySpace eivät salli Collinsin kohdalla tällaista toimintaa.
Kun A Girl Like You -kappaletta laitettiin ensimmäisen kerran jakoon MySpaceen, pysyi kappale siellä muutaman päivän, mutta sen jälkeen se katosi palvelusta. Kun kappaletta yritettiin lähettää sivustolle uudelleen, kertoi palvelun audiotiedostoja tunnistava ohjelma kappaleen tekijänoikeuksien kuuluvan jollekin muulle taholle, eikä kappaletta voinut tämän takia jaella eteenpäin, koska kyseessä olisi tekijänoikeusrikos.

Pitkällisen viestienvaihdon jälkeen selvisi, että Warner Music Group (WMG) oli ilmoittanut MySpacelle omistavansa kappaleen tekijänoikeudet, jonka takia Collins ei voinut jakaa kyseistä kappaletta eteenpäin.

WMG:n jakeluoikeus kappaleeseen oli kuitenkin päättynyt jo aikaa sitten, joten Edwynin managerivaimo Grace Maxwell otti asian tiimoilta yhteyttä WMG:n lakimiehiin, jotka lupasivat korjata epäkohdan välittömästi. Maxwellin tekemä blogikirjoituksen perusteella tilanne ei ole kuitenkaan parantunut, vaan kappaletta ei edelleenkään hyväksytä MySpaceen.

Maxwell uskoo, ettei MySpace pysty käsittelemään tekijänoikeudellisesti sellaista tilannetta, jossa hittikappaleen tekijänoikeudet eivät kuulu jollekin suurelle levy-yhtiölle, jonka takia asian korjaaminen ei onnistu.

Collinsin ongelmat eivät kuitenkaan haittaa internetin musiikkikauppoja, sillä esim. Amazon-verkkokaupan musiikkiosio myy kyseistä kappaletta MP3-muodossa eteenpäin, vaikka Collins haluaisi mieluusti jaella kyseistä kappaletta ihmisille täysin ilmaiseksi.

Näistä myynneistä levy-yhtiö nappaa edelleen oman siivunsa, vaikka se ei enää omista jakeluoikeutta kyseiseen kappaleeseen. Tämä seikan johdosta Maxwell ei enää liiemmin pidä ahneiden levy-yhtiöiden toimista, mutta hän ei aio taistella niitä vastaan, koska hän joutuisi omien sanojensa mukaan siinä tapauksessa taistelemaan koko loppuelämänsä näiden asioiden takia.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

17.10.2009 20:38

Riittää ku linkittää toiseen palveluun omalla myspace sivulla :) siinä ei sitten voi myspace eikä to-mafiat/levy-yhtiöt kitissä

27.10.2009 21:29

EDIT: tupla >_<

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.10.2009 @ 21:30

37.10.2009 21:29

Tuntuu, että kun kerran teet ison levy-yhtiön kanssa sopimuksen, niin enää et saa omistamille biiseille oikeuksia takas.

Itseäni ei ainakaan kiinnosta ostaa musiikkia laillisesti, kun kumminkin rahat menee +90% muualle kuin artistille. Noh toivotaan että ehkä sitten joskus tulevaisuudessa olisi toisin.

48.10.2009 0:07

Poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.11.2009 @ 01:06

58.10.2009 8:11

Ton kaverin pitäisi haasta Warner piratismista :D

68.10.2009 10:41

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ByteHeave:
Ton kaverin pitäisi haasta Warner piratismista :D
Se vain että piraattiliiton vastaavassa uutisessa artisti vaimo/manageri kertoo ettei heillä ole resursseja tehdä näin. Minusta tän voisi vain viedä poliisille, ja vaatia poistamaan ne myynnistä. Samalla tavallahan homma hoidettiin meksikossa. Tosin tällä kertaa pelkkä levyjen ja master-recordien vieminen ei taida auttaa. Toki voisivat laittaa nettisivuilleen oman tilinumeronsa, ja heittää torrenttia jakoon. Vituttais vähemmän, kun kertois tämän vielä lehdille, ja näin loppuis warnerin rahastus asialla.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla (19.7.2018 18:25)
HMD Global on esitellyt Kiinan markkinoille Nokia X5 -älypuhelimen, jolla pyritään vetoamaan tyylikästä ja edullista puhelinta etsivään kansanosaan. Nokai X5:n muotoilussa noudatetaan aiemmin ....
Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi (19.7.2018 18:13)
Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai tuntuu olevan hyvin järkyttynyt Euroopan komission eilen julkistamasta 4,3 miljardin euron sakosta. Komission mukaan Google on käyttänyt määräävää markkina-asemaa ....
2 kommenttia
Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä (19.7.2018 18:08)
Yhdysvaltalainen lasivalmistaja Corning on ottanut uuden harppauksen älypuhelimien näyttöjen suojana käytettävissä Gorilla Glass -lasien kehityksessä. Yhtiö on esitellyt seuraajan nykyisissä ....
Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
5 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia

Uutisarkisto